Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את הקורולה רכשתי בינואר 2015, לאחר שהרכב הקודם - רנו סניק 99 ידני, האכיל אותי מרורים מידי יום.

נרכשה עם 153 אלף ק"מ ועומדת היום על 240 אלף ק"מ.

הרכב נסע מידי יום מודיעין – ירושלים, ומעולם לא התחמם או גמגם וכו', כל בוקר מניע ונוסע בלי מאמצים מיותרים. מעולם הגיר לא חבט או התבלבל, עובד כמו שעון. נתקעתי רק פעם אחת כשהסטרטר הלך, מכה על הסטרטר ונסיעה ישירות למוסך סידרו את הבעיה.

בקנייה, התקנתי מערכת סאונד מצוינת, ולא שומעים את רעשי הדרך.

מעלות: אמינות, חימום ומיזוג מצויינים, כוח מנוע סביר, הנדסת אנוש טובה.

חסרונות: רכב נמוך, מרגישים שהוא ישן, צפוף מאחור, אוכל קילו שמן כל 3 אלף ק"מ בערך.

להלן סיכום הוצאות האחזקה:

ירידת ערך – 9 אלף ₪. מחיר קנייה: 15 אלף ₪. שווי נוכחי ריאלי: 6 אלף - ירידת ערך של 3 אלף ₪ לשנה.

ביטוח – 9 אלף ₪. חובה וצד ג', אני בן 28 עם עבר נקי, עלה לשנה כ 3 אלף ₪.

צריכת דלק – 49,500 ₪. רוב הנסיעות היו בבן עירוני - 1/10.9 מדוד, עם רגל כבדה על הגז. עלות דלק לשנה כ 16.5 אלף ₪.

טסט – 4,800 ₪. אגרות + העברה ע"י המוסך + אישור בלמים - כ 1,600 ₪ לשנה

טיפולים ותיקונים – 13,750 ₪ לפי הפירוט הבא:

טיפול כל 15 אלף ק"מ. עלות טיפול כ 450 ₪. אני משתמש בפילטר ושמן מקורי 10/30 של טויטה, פלאגים דנסו, פילטר מזגן ואוויר סיניים - 2,700 ₪ לכל התקופה.

2 ציריות לאחר שהיו רעידות בלחיצה על הגז – 1,000 ₪.

4 תושבות (לא מקוריות) עקב רעידות- 1,600 ₪ ההחלפה לא עזרה ולמדתי לחיות עם זה.

3 גומיות לצירייה והגה ורצועות – 600 ₪.

סטארטר משופץ – 650 ₪.

חיישן אגזוז – 560 ₪ הוחלף ביישור קו לרכב.

טיימינג ומשאבת מים – 1,000 ₪ בוצע ביישור קו לרכב.

6 צמיגים – 1,500 ₪. 2 הלכו בפנצ'ר.

מצבר – 500 ₪

זוג בולמים – 1,000 ₪ לאחר שאחד נשבר.

רפידות אחוריות – 300 ₪

רפידות קדמיות – 300 ₪

משאבות בלם ורפידות אחוריות – 500 ₪ הוחלפו בטסט האחרון מכיוון שגלגל אחד לא עצר.

צלחות ברמבו (עקב רעידות בבלימה) ורפידות קדמיות מקוריות בוצע ע"י אסף התותח מהכנופייה – 550 ₪.

החלפת נוזל בלמים – 50 ₪, פקק רדיאטור – 20 ₪, נוזל קירור – 50 ₪, צריכת שמן בין טיפולים – 350 ₪

2 סטים מגבים – 120 ₪, החלפת מתג חלונות קדמיים שנשבר – 300 ₪, תיקוני שלט אזעקה – 100 ₪

עלויות שונות – 3,500 ₪:

כביש 6 וחניות – כ 2,000 ₪ לשלש שנים

ניקיון פעם בחודש – כ 1,500 ₪ לשלש שנים

פינוקים:

התקנת מערכת מולטימדיה קנווד, קומפוננט פוקל, מגברים, וכיוון מערכת מקצועי – כ 8,000 ₪. היה לי גם ציוד מהרכב הקודם.

חלונות כהים, חיישני רוורס, מצלמת רוורס, טאסות (פעמיים), מגיני רוח (זרקתי אחרי ההתקנה), פוליש, שכפול מפתח – 1,800 ₪

סה"כ לשלוש שנים:

ירידת ערך – 9,000 ₪.

ביטוח – 9,000 ₪.

צריכת דלק – 49,500 ₪

טסט – 4,800 ₪

טיפולים ותיקונים – 13,350 ₪

עלויות שונות – 3,500 ₪

את התקנת המערכת והפינוקים איני לוקח בחשבון

סה"כ 89,150 ₪ לשלש שנים שזה כ 2,500 ₪ לחודש, לנסועה של כ 30 אלף ק"מ בשנה.

אני מקפיד לטפל ברכב כהוגן, התוכנית שלי לנסוע ברכב עד יומו האחרון או עד שאשתי תעבור טסט ואז יעבור להיות רכב נוסף, הקודם מבניהם. מצורפת תמונה עם ק"מ נוכחי.

אם יש שאלות אשמח לענות.

240 אלף.jpg

פורסם

תודה על הסיכום המפורט!

מצד אחד, נשמע אמינות מעולה לגיל ולק"מ.

מצד שני, מנוע שאוכל שמן בכמות יפה והחלפת תושבות שלא עוזרת לרעידות, כנראה שיש פה איזו תקלה או שתיים פוטנציאליות.

כנראה שבגיל כזה אין רכב מושלם.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

צריכת דלק – 49,500 ₪

אמינות מדהימה לרכב בכזה גיל.

לכמות כזו של נסועה לא שווה לקחת רכב עם התקן גז? יכול לחסוך לך 30000 ש"ח.

פורסם (נערך)

החוק בתושבות - רק מקורי. אם הייתי משקיע עוד 1,500 ש"ח זה היה פותר את הבעיה. זו חכמה לאחר מעשה.

לגבי אכילת שמן, לאחר כתיבת הפוסט עשיתי חשבון פעם שנייה, ולפי החישוב הרכב אוכל כ 3.5 ליטר בערך בין טיפול לטיפול, שזה כ 1 ל 4 אלף.

זו באמת המחלה של המנועים האלו.

לגבי מערכת גז:

1. היא חוסכת 40 אחוז, דהיינו אחסוך בשלוש שנים 20 אלף ש"ח.

2. היא דורשת טיפול. זה עוד כשלש אלף בכמות כזו של נסיעה + מחיר ההתקנה: 7 אלף. דהיינו כרגע 10 אלף חסכון לשלש שנים.

בשביל 10 אלף, זה דורש: לוותר על חניות במקומות סגורים, מקום בתא מטען (שגם כרגע אין כי יש סאב וופר), תקלות פוטנצייאליות, בפרט שלא ברור האם זה מתאים לרכב ומה הנזק שעלול להיות. כמו כן, לא חושב שזה שווה להוציא על הרכב את השווי שלו.

עריכה אחרונה על ידי chaimb
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

יפה מאד. חוץ מעניין הבטיחות, זה אחלה פיתרון לתחבורה זולה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הרכב הראשון שלי היה קורולה 98 נסעתי איתו מעל 100,000 ולא היתה ש-ו-ם תקל רצינית. מכרתי אותו כשהשעון עמד על 330,000 ק"מ ונסע מצויין. פאם אחת היתה לי תקלה של התחממות...בסוף היתה בעיה בפיוז של המאוורר...

כשקוראים פה על תקלות של רכבים אחרים ( מי אמר צרפתיות דפוקות?! ) אני שוב לומד להעריך טויוטה...

פורסם

מעניין, בפרט אם חושבים שבערך בסכום דומה לחודש ניתן לממן ולתחזק סופרמיני חדי'ה, ול סוע ברכב חדיש ובטיחותי יותר.

מה היית מעדיף בדיעבד?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אליבאבא - הסופרמיני החדשה היתה מצריכה השקעה ראשונית יותר גדולה.

היה לי ניסיון טוב מאד עם רכב דומה (אושריקו 1998) שבמהלך 9 שנים עלתה לי פחות מ-2000 ש"ח בתיקונים שאינם טיפולים שוטפים (לא כולל תאונות, הפגוש האחורי ספג מכות ברמזורים בתדירות ממוצעת פעם בשנה וחצי - שנתיים, כולל פעם אחת נזק של 10K). נמכרה כאשר הראתה צורך בהחלפת בולמי זעזועים, והחלטתי שהגיע הזמן לרכב חדש. נמכרה בשנת 2010 שעה לאחר הדבקת מודעה בחלון.

קרוב משפחה מציע עכשיו למכירה רכב דומה (דגם 2000 עם 300,000 ק"מ) ולא מצליח להפטר ממנה, כנראה רוצה קצת יותר מדי כסף. מולפת על ידי קורולה 2001 עם פחות מ-100,000 ק"מ שעברה במשפחה, אבל נראה לי שמצב הפח שלה בכי רע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מעניין, בפרט אם חושבים שבערך בסכום דומה לחודש ניתן לממן ולתחזק סופרמיני חדי'ה, ול סוע ברכב חדיש ובטיחותי יותר.

מה היית מעדיף בדיעבד?

חשבתי על זה ועשיתי את החשבון וזה לא בהכרח נכון.

אם אני מוריד את כל התקלות (בולמים ציריות תושבות גומיות סטארטר חיישן משאבות בלם צריכת שמן תיקון חלונות ואזעקה אישור בלמים) זה פחות 7,000 ש"ח.

ההפרש בדלק והנחה שהרכב יצרוך 1/14, זה 12,500 ש"ח. יחד 19,500 ש"ח חסכון.

מזה יש להוריד עלות ביטוח מקיף, הפרש של 2,000 ש"ח בשנה לרעת הסופר מיני. סה"כ 6,000 ש"ח.

כבר החסכון יירד ל 13 וחצי אלף שקל.

בהנחה ותיקח את ה"חסכון" הזה - 13,500 ש"ח, ותוסיף אותם לקנייה, איזה רכב סופר מיני תוכל לקנות ללא תקלות ב 28,500 ש"ח?

פורסם

תודה רבה על הסקירה.

לדעתי ב3000 ש"ח הוצאות לחודש אפשר לנסוע בקורולה 2013-14.

איך שאני חושב על זה עכשיו, אני יכול לקבל בפלוס מינוס הסכום הזה גם קורולה 2017 בליסינג תפעולי.

אני גם נוסע כ30 אק"מ בשנה, רק בקורולה 2013. אני מתכוון לעבור דירה קרוב יותר לעבודה, מהלך שיצמצם דרסטית את הנסועה שלי, והייתה לי מחשבה אולי למכור את הקורולה, ולקנות רכב ישן וזול יותר. אבל עכשיו אני רואה שזה לא ממש כלכלי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם תיקח היום קורולה חדשה באוויס אקספרס ל 30 אלף ק"מ זה יעלה לך ככה חודשי:

1,800 ש"ח הרכב

250 ש"ח תוספת קילומטר ל 30 אלף שנתי

350 ש"ח חבילת טיפולים וביטוח

180 ש"ח תשלום אגרת טסט

200 ש"ח מקדמה (המקדמה 7,500)

1,250 ש"ח דלק (1/12)

100 ש"ח בערך חניה וכביש 6

סה"כ 4,130 ש"ח

פורסם (נערך)

ואדים - טעות גדולה בידך. בוא נניח שהקורולה 2014 לא מצריכה שום טיפול, והקורולה של פות"ש הצריכה תיקונים ב-14,000 ש"ח ב- 3 שנים. הוסף לכם את ירידת הערך שהוא מחשב ב-9000 ש"ח, ואת החסכון של ביטוח צמד ג' מול מקיף ב-3000 ש"ח לשנה. זה 26,000 ש"ח ב-3 שנים. מה תהיה ירידת הערך של הקורולה בת ה- ב-3 שנים? - כ-50,000 ש"ח. הוסף עוד כמה תיקונים קטנים, ותבין שההפרש בין החזקת הגרוטאה להחזקת רכב יחסית חדש יעלה 10,000 ש"ח נוספים בשנה, או 30,000 ש"ח נוספים על פני 3 השנים האמורות.

אישית אני בהחלט מוכן לשלם סכום כזה תמורת השקט הנפשי ועוד כמה יתרונות של הרכב היותר חדש, אבל יש אנשים שאינם מסוגלים לעמוד בו.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Chaimb - התכוונתי שאני מסתכל על עלות חודשית כוללת של 2500 שח כולל דלק, .

אפשר עם מקדמה נמוכה יחסית לקנות רכב חדיש בתשלום חודשי של 1000-1500 ש'ח שגם יהיה חסכוני משמעותית וגם יחסוך ימי מוסך.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אבל זה בדיוק העניין: החסכון הזה בימי מוסך יעלה לך 1000 ש"ח בחודש ויותר (במחירון יד 2 ירידת ערך של טויוטה קורולה GLI שנת 2014 בהשואה לחדשה מהיבואן היא קרוב ל-50,000 ש"ח). החסר מזה את ירידת הערך של הקורולה הישנה, את החסכון בביטוח ואת עלות התיקונים ותגיע לעלות נוספת משמעותית מאד. בנסועה של פות"ש (קרוב ל-30,000 ק"מ בשנה) ירידת הערך תהיה מהירה אף יותר, כלומר החסכון בהחזקת רכב ישן (ואמין! זה התנאי) תהיה עוד יותר חסכונית.

אליבאבא - אני בכלל לא רוצה להכנס לעניין רכישת רכב במימון, כיון שהיא נושאת בחובה לא מעט עלויות סמויות. תתחיל בגלויות - אותם 1000-1500 ש"ח שהזכרת, ואז תמשיך לתנאים המגבילים (להזכיר, לבחורנו נסועה גבוהה מאד) ובעלויות שמתגלות רק בסיום העסקה. מימון בנקאי יותר שקוף, אבל גם אותו צריך לפרוע.

פורסם

אני מנסה לחשוב שניה על משהו.

ספייסטאר 2015 ב-40 אלף. לאחר 3 שנים של 90 אלף קילומטר אני מניח שהיא תהיה שווה 15 אלף? זאת אומרת ירידת ערך 25 אלף - 8300 בשנה

דלק - חישוב של 1 ל-15- 12 אלף

ביטוח- 4.5 שנתי(בערך) , אחרי שנה בערך -3 אלף(לא צריך מקיף)

טסט -1200

טיפולים- טיפולים שוטפים+ צמיגים, מצבר ושאר שטויות - מאמין בסביבות 9 אלף ב-3 שנים

חישוב בטוטאל- ל-3 שנים(ביחד עם ה"עלויות שונות" שלך)- 87.5 אלף ל-3 שנים. ואמנם הספייסטאר ממש לא פאר היצירה- אבל לפחות היא רכב כמעט חדש, לא עגלתי, ובעל בטיחות קצת טובה יותר משל פחנוע משנת 2000.

אשמח לדעת אם פספסתי משהו. וגם אם זה יהיה יקר יותר בסופו של דבר, לשלם 200 שקל אקסטרה בחודש בשביל בטיחות ופחות סיכוי להתקע בכביש(במיוחד בקילומטראז' די גבוה כמו שלך) לדעתי שווה את זה.

• תוכן חדש...