Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי קפצה לי פרסומת בפייסבוק של העמוד של מוביליי:

בנטפים נולד מונח חדש: "כמעט הייתי מעורב בתאונה".

קצין הרכב של נטפים, איתן וכקמן, מסביר איך לפני התקנת מערכות בטיחות בצי הרכב של החברה היה מקבל בעיקר חשבוניות בגין תאונות..

היום, כשהעובדים פוגשים אותו במסדרון, הם מספרים ש"כמעט קרתה תאונה".

עוד הוא אומר כי אחוז התאונות שמתרחשות ירד בכ-30%, 0 נפגעים, 0 תאונות טוטאל לוס.

https://cars.walla.co.il/item/3111442

לא רק מהמדינה מוביליי מקבלים יחס מועדף..

פורסם
אולי סוףסוף יהיה סוף לסירוסי מערכות מקוריות. ראיתי את הבולרו בפעולה וואלה אחלה מערכת ולא מציקה יותר מידי וניתן להגדיר את רמות ההתערבות שלה בנהיגה. יאללה שצ'מפיון יפסיקו סוףסוף לסרס מע' בטיחות(בנוסף לעוד חברות שעושות זאת)

דוקא צ'מפיון משיקים כל דגם חדש עם בלימה אוטונומית.

כרגע את מערכות הסטייה מנתיב המקוריות הם שומרים בדרך כלל לדגמי סקודה החדשים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

^

כנ"ל גם האסטרה הנוכחית, מגיעה עם המערכות המקוריות:

- בלימה אוטונומית (עד 30 קמ"ש, מעבר לזה זו התראה שאי אפשר לפספס אותה - אני יודע).

- תיקון סטייה מנתיב (החל מ-60 קמ"ש).

- זיהוי תמרורים.

- בגירסה הבכירה יש גם התראה על שטחים מתים.

פורסם

נכון, וזה תקף רק לאיביזה החדשה(נכון לעכשיו), מה עם הלאונים מתיחת פנים שהם שחררו במאי? בחול כל הFRים מגיעים עם מערכת דומה לבולרו בארץ אתה מקבל 0 מערכות בטיחות בהם, ידוע שסיאט בגדול אלו רכבים זולים יותר מאשר המקבילות מסקודה/VW/אאודי אבל זה לא אומר שבואו נסרס להם הכל כדי שיהיו לנו עוד יותר זולים ונמכור אותם במחיר גניבה סביר ונגנוב עוד על איבזור שבגדול יכול לצאת סטוק מהמפעל ונדחוף לכל פינה את המובילאי (למרות שקבוצת ואג מחזיקה במע' מקורית דומה ואף טובה יותר שיכולה להגיע עם הרכב)

פורסם
^

כנ"ל גם האסטרה הנוכחית, מגיעה עם המערכות המקוריות:

- בלימה אוטונומית (עד 30 קמ"ש, מעבר לזה זו התראה שאי אפשר לפספס אותה - אני יודע).

- תיקון סטייה מנתיב (החל מ-60 קמ"ש).

- זיהוי תמרורים.

- בגירסה הבכירה יש גם התראה על שטחים מתים.

באסטרה הבסיסית ובסטיישן יש מובילאיי ואין מערכות מקוריות.

ודוקא את המוקה והזאפירה המתוחות הם החליטו לייבא בלי המערכות המקוריות ושמו מובילאיי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

^

באסטרה הבסיסית אתה לא נוגע, כי היא מיועדת לליסינג. וגם מתומחרת ככה שלא שווה לך.

לגבי הסטיישן - לא נכון, זה עניין של רמות גימור, לא מרכב:

הרמה הבסיסית היא אנג'וי, וזו אכן מרוקנת מבטיחות וגם כאמור, אביזרים (כדוגמא, אין לה את המולטימדיה המתקדמת או השחרת חלונות מאחור ועוד).

הרמה שמעליה, אנג'וי פלוס, שנדמה לי שההפרש מהבסיס הוא כ-3K, היא הרמה ה"נורמטיבית" וכוללת את כל מה שכתבתי בנ"ל, פלוס אבזור נרחב יותר, וזה גם בסטיישן וגם בהאצ'באק.

מעליהן יש את הרמה הגבוהה, אינוביישן אבל זה כבר סיפור (ומחיר) אחר.

לגבי המוקה והזאפירה - צודק לחלוטין, וחבל שהם חזרו אחורה בעניין הזה. מצד שני, גם דלק מוטורס עשו אותו דבר עם המאזדה 3 (מאובזרת לחלוטין) וה-CX5 החדש (מובילאיי + מערכות מקוריות "בהתאם לרמות אבזור"). וחבל שגם הם הלכו בדרך הזו.

פורסם

אסטרה סטיישן נמכרת רק ברמת הגימור הבסיסית אינג'וי אז מי שרוצה אותה לא יכול לקבל אבזור בטיחות מקורי.

לגבי סיאט, איביזה וארונה לא מיוצרות עם בקרת סטייה מהנתיב ולכן האבזור שמגיע לארץ באיביזה בדגמי סטייל ומעלה זה המקסימום שמוצע על ידי היצרן.

בהשקת האיביזה הם טענו שב-2018 הלאון תקבל אבזור בטיחות מקורי, אני לא יודע מה מציע היצרן אבל אני מקווה שזה לא יצריך מובילאיי.

תכננתי לרכוש רכב חדש ב-2018 אבל החוק החדש פוגע ברוב הדגמים שמעניינים אותי.

פורסם

כן, רק שמה שהם לא מפרסמים זה שהמערכת מסורסת בישראל ולא כוללת זיהוי הולכי רגל, אופניים, אופנועים או כל דבר אחר מלבד רכב..

בנוסף אם אני זוכר נכון היא עובדת עד 30 או 50 קמ״ש ומעל זה היא רק מסייעת בבלימה ברגע שהנהג מתערב.

שאלתי את הנציג למה זה כך, אמר לי שהמערכת זהה לחלוטין לזו שבאירופה אך כאן היבואן בחר שלא להפעיל את כל האופציות מסיבות שאינני מבין (הנציג היה דיי בכיר בצ׳מפיון אגב, בחטיבה של פולקסווגן).

העיקר לפרסם ״בלימה אוטונומית עד 180 קמ״ש״..

עדיף כבר המערכת של מאזדה שכן מזהה הולכי רגל ופועלת באופן מלא עד 80 קמ״ש...

פורסם
באסטרה הבסיסית ובסטיישן יש מובילאיי ואין מערכות מקוריות.

...

אסטרה סטיישן נמכרת רק ברמת הגימור הבסיסית אינג'וי אז מי שרוצה אותה לא יכול לקבל אבזור בטיחות מקורי.

...

חוזר בי לגבי הסטיישן. בזמנו (2016) אפשר היה לקנות אותה ברמת גימור + ואפילו ראיתי כמה כאלו מסתובבות. יש גם אינוביישן סטיישן אחת בוודאות, אם כי היא הרכב הצמוד של המנהל הטכני של אופל ישראל, כך שזה (אולי) לא נחשב.

בכל אופן - ממליץ למי שמחפש האצ'באק משפחתי לבדוק את האסטרה מרמת גימור אנג'וי פלוס ומעלה- בדגם הנוכחי הרכב יישר קו עם הגולף ואין לו במה להתבייש. התקנות מקומיות לא יהיו שם (אצלי אפילו קודנית אין).

• תוכן חדש...