Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לכתבה הנ"ל:

http://www.maariv.co.il/breaking-news/Article-606001

חיפה בדרך לאסור כניסת כלי רכב מזהמים למרכז העיר.

מה ההגדרה לרכב מזהם?

האם רכבים שלא עומדים בתקן יורו 4? האם רכבים בהי יותר מ20שנה ?

לא. רכבי דיזל, לא משנה גם אם יוצרו אתמול.

השאלה היא האם יש לזה אחיזה במציאות, האם באמת הם מזהמים יותר מרכהי בנזין בני 20?

.We apologise for the inconvenience

• חברי המעגל הראשון
פורסם

טוב לשמוע שיש בכלל מרכז לחיפה.

הם מתכוונים לאן? לעיר התחתית? מרכז הכרמל? הדר?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כתוב שמה שבתור התחלה זה יהיה רק על משאיות. אם הערייה חושבת שאין צורך במשאיות באיזור מסויים (כנראה לפי שעות?) והם נוסעים שמה סתם מסיבות של נוחות ועושים פקקים וזיהום כדי לחסוך 5 דקות, אז יפה מאוד שיחסמו להם את הכניסה. ללכת במרכז עיר בלי רעש וסירחון והעומס שמשאיות עושות יהיה שיפור גדול.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

בשלב הראשון משאיות ואוטובוסים (שעבור אוכלוסיה מסוימת הם גורם חשוב מאוד)

לאחר מכן גם רכבי דיזל פרטיים

פורסם

אכיפה בעייתית.

מילא משאיות ואוטובוסים.

אבל מה יעשה השוטר עם רכבים נפוצים שיש להם גם גרסאת דיזל? (אוקטביה/208/פלואנס) יעצרו אחד אחד לבדוק?

פורסם

הגדרה מעניינת ל"ברייקינג ניוז" יש להם במעריב. וגם חסרים המון המון פרטים ב"מבזק" הזה.

מדובר בתוכנית שמתוכננת למיטב ידיעתי כבר למעלה משנתיים (אם לא יותר. כאן מדברים על תל אביב וירושלים, אבל התוכנית היא אותה תוכנית בדיוק). מדובר על רכבי דיזל ישנים (3.5 טון ומעלה - מלפני 2005. פרטיים - לפני 2006. מוניות - לפני 2009), ובנוסף מי שירצה יוכל להתקין מסנן חלקיקים במחיר מסובסד.

האכיפה של הסיפור הזה תהיה מאוד בעייתית, אלא אם כן המשטרה תחייב את מתקיני המסננים להתחבר למערכת שלה ולעדכן על כל רכב שהתקין את המסנן כדי שניידת ש"תסרוק" את הרכב ותראה שהותקן בו המסנן לא תעצור את בעליו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הדבר הזה קיים בהרבה ערים באירופה. הסינון פשוט מאד: מדבקה בחלון הקדמי. ירוקה - הרכב יכול להכנס לכל מקום. צהובה - מנוע מלהכנס למרכז העיר. אדומה - מנוע מלהכנס למעגל יותר רחב סביב מרכז העיר.

המדבקות האלה בקוטר איזה 5 ס"מ, אי אפשר לפספס אותן. איני יודע אם לא צמוד אליהן גם איזה זיהוי אלקטרוני, שכן הן נתונות במארז פלסטי די עבה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קודם כל מדובר בשלב ראשון במשאיות ואוטובוסים. אני מניח שמדובר על הדר, מרכז הכרמל והעיר התחתית.

יש שפע של אוטובוסים חשמליים שנרכשו כבר עכשיו - של חברת גולדן דרגון וBYD - הם כבר נוסעים בקריות - יכול להיות שיעברו להסתובב בקווים אחרים.

יהיה שקט יותר, נעים יותר ופחות מסריח.

פורסם
הגדרה מעניינת ל"ברייקינג ניוז" יש להם במעריב. וגם חסרים המון המון פרטים ב"מבזק" הזה.

אני מניח שהברייקינג ניוז זה לגבי ההסמכה שהכנסת העניקה לרשויות המקומיות.

רק שיהיה ברור, אני לא מתנגד לנושא באופן כללי, רק לא מבין את הקריטריונים אלה.

פורסם

העניין עם הקריטריונים האלה (שלא הוזכרו במבזק של ידיעות שצורף), הם הרעיון "לתפוס" את הרכבים שעומדים בתקן יורו 4. הבעיה היא שאין תיעוד לאילו רכבים עמדו בתקן ואילו לא, ואני לא יודע אם בכלל (תקנו אותי אם אני טועה) בשנים האלה רכבים שיובאו לישראל חויבו לעמוד בתקן יורו כלשהו. לכן, לקחו שנים בהם כנראה כל הרכבים ששווקו בישראל כבר עמדו בתקן, ומתחו קו.

כמו כל דבר עם "החל משנת X", זה עניין של לחשוב כמה אחורה העניין רלוונטי, ולמתוח קו איפה שלדעת מישהו נגמרת המסה הקריטית של הדברים האלה. כמו עם התקנת מובילאיי לרכבים החל משנת 2000, כמו עם מחירון לוי יצחק שלא מחשב חודשי עליה לרכבים מעל גיל 6 וק"מ מעל גיל 15 (אם אני זוכר נכון).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

שידאגו קודם להפסיק את הפיח המטורף שיש בחוצות המפרץ,

אני עד היום זוכר את המסדרים בטכני,(לפני 12 שנה) , 3 פעמים ביום לשטוף את כל הבניין, כולל מסילות חלונות ודלתות, ובכל פעם היתה יוצאת גיפה שחורה, כאילו לא ניקו שנתיים,

אני לא יודע אם עדיין הארובות האלו מתפקדות גם היום, אבל כדי לשפר את המצב בחיפה הבעיה היא ממש לא המכוניות..

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אין סתירה בין השניים. זיהום תחבורתי מרוכז מאד באזורים מסויימים, התעשייתי באוזרים אחרים. אל תשכח שהטכני חוסה בצל בתי הזיקוק ושאר התעשיות הכימיות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
טוב לשמוע שיש בכלל מרכז לחיפה.

הם מתכוונים לאן? לעיר התחתית? מרכז הכרמל? הדר?

וזה עוד לפני שהזכרת את אחוזה, נו"ש וכו'. מעניין איך הם הולכים לאכוף את זה. הכוונה טובה, הביצוע כרגיל יהיה כושל

פורסם

הנה מצגת על הנושא.

בקיצור, אםן אני קורא נכון את המפה, כל השטח התחום בין דרך בר יהודה במזרח, דרל ההגנה ממערב והאוניברסיטה מדרום.

כאן יש כתבה הרומזת על דרך האכיפה. אני מבין את זה כאכיפה אוטומטית באמצעות מצלמות, אני מניח שזיהוי לוחיות רישוי.

• תוכן חדש...