Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרווחי טיפולים - BMW מול שאר העולם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רבות דובר על המגמה הרווחת בשנים האחרונות, שמתאפיינת בכך שיצרנים רבים מאריכים את ההמלצה למרווחי טיפול בכלי הרכב החדשים. לא מעט יצרנים אפילו ממליצים טיפול כל 30,000 ק"מ או שנתייים. רבים אחרים ממליצים אחת לשנה אך עדיין כל 20,000 ק"מ.

הרבה מביני עניין טענו שהמלצות מעין אלו לא ממש מטיבות עם מכלולי הרכב ונובעות מדרישות מחלקות השיווק על מנת לייצר ללקוח תדמית מועטת תחזוקה והוצאה.

מנגד, יש הטוענים שאכן ניתן לרווח מרווחי טיפולים, למשל בהחלפת שמן המנוע , עקב השיפור הטכנולוגי בייצור המנועים מחד ושיפור חד באיכויות שמני המנוע האיכותיים מאידך.

קשה להכריע מי צודק.

ואולם, בוודאי חריג במצב הנוכחי של המלצות היצרן השונות הינה הנחיית חברת ב.מ.וו.

חברת ב.מ.וו. מנחה מרווח טיפולים קצר משמעותית מכל השאר. כל שנה או 12,000 ק"מ ואפילו קיצור משמעותי כתלות בתנאי השימוש ברכב.

האם חברת BMW ( ראשי תיבות של - "מפעלי מנועים בוואריים") מייצרת מנועים נחותים מכל השאר, שמחייבים החלפות שמנים תכופה יותר ? האם הם משתמשים בתקני שמן ירודים ונחותים יותר משאר החברות, ולכן ההמלצה למרווחי טיפולים קצרים ?

דומני, שהתשובה לכל השאלות הנ"ל שלילית.

כנראה יש סיבה אוביייקטיבית להמלצות הנ"ל. כנראה מהדסי החברה נוקטים בגישה אחראית. בשנים האחרונות יצרנים רבים משתמשים במנועים מוגדשים. מן הידוע שמנועי טורבו יאריכו ימים במשטר החלפת שמן+פילטר במרווחים נמוכים.

האם ניתן ללמוד מגישת ב.מ.וו. שזו בעצם ההמלצה האידאלית למי שאיכפת מאריכות חיי מכלולי רכבו ?

דעתכם ?

מספר דוגמאות ליצרני יוקרה נוספים מול BMW.

https://www.jaguar.co.uk/owners/servicing-maintenance/xe-service-plan.html

https://www.mercedes-benz.com.au/content/australia/mpc/mpc_australia__website/en/home_mpc/passengercars/home/service_parts/service_repairs/service-intervals.htm

20171111_090900.jpg

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ב.מ.וו בישראל צמודה לתקן ארצות טרופי - הרכבים מגיעים במפרט, מכלולי מנוע וקירור לתנאי חום.

גם מדדי השמנים שונים, בישראל 5W-40, ובארצות רגילות יש אפשרות ל 5W-30.

ביחס לחברות האחרות - העלתה תנאי טיפול באנגלית.

צריך לבדוק את תנאי ובקשות הטיפולים, של היצרנים והיבואנים בעברית ודרישות הטיפול לישראל.

באוסטרליה כדוגמה - מרצדס מבקשת משטר טיפולים טרופי דומה ל BMW - אחת לשנה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מאז ומתמיד ב.מ.וו הקפידה הקפדה יתרה על מרווחי הטיפול, כמו גם על הרצה למכונית חדשה.

כבר בשנת 76' הציגה ב.מ.וו מחשב טיפולים, בדגמי סדרה 6, שהיה מתריע לנהג שהגיע מועד הטיפול, ללא קשר לנסועה.

המחשב קיבל נתונים מהנסועה, אופי השימוש במכונית ואפילו כמות ההתנעות.

ב.מ.וו תמיד הקפידו על ביצוע הרצה למכונית חדשה.

אני זוכר שב E30 אסור היה לעבור את קו ה 4,000 סל"ד ב 1,500 ק"מ הראשונים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אכן כן, הגישה של BMW הכי בריאה כדי לשמור על המכלולים לטווח הארוך, אין לי אמונה ברכב שנוסע 30 אלף ק''מ ללא החלפת שמן לא משנה כמה מודרני יהיה.

פורסם

גם במנוע B58 של היצרן ישנן הנחיות מחמירות להרצה, אסור לעבור 4,500 סל"ד, אסור להעמיס את המנוע, אסור ללחוץ לחיצה בריאה על דוושת הגז והתענוג הזה נדרש במשך 2,000 ק"מ תמימים.

גם משטר הטיפולים הדוק למדי והוא 12,000 או שנה מה שבא קודם, אבל בפועל רכבים שנוסעים בתנאי פקקים סופגים ממחשב הרכב"קנס" והוא מצמצם את מרווח הטיפולים עוד יותר (כפי קרה לשכן שלי), מאידך לנסיעות בינעירוניות בתנאי שיוט ניתן "בונוס" קטן ואצלי המחשב מתח את מרווח הטיפולים בעוד 500 ק"מ תמימים... :wink:

פורסם

בנוגע להחלפת שמן - זה די מעניין שבב.מ.וו ישנות (עד 2013 כולל) המרווח הוא 20000 או 24000 ק"מ ושנתיים, ומ-2014 והלאה המרווח ירד ל-12000 או 15000 ק"מ ושנה.

בנוגע להרצה - זה מצחיק שדווקא בב.מ.וו זה המצב, כי זכור לי בבירור ביקור אצלם במתקן מנהרת הרוח שבו נשאלה השאלה האם יש צורך בהרצה והתקבלה תשובה חד משמעית שלא - המנועים עוברים את ההרצה הנדרשת במפעל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ב

בנוגע להרצה - זה מצחיק שדווקא בב.מ.וו זה המצב, כי זכור לי בבירור ביקור אצלם במתקן מנהרת הרוח שבו נשאלה השאלה האם יש צורך בהרצה והתקבלה תשובה חד משמעית שלא - המנועים עוברים את ההרצה הנדרשת במפעל.

לפי הטענה הזו צריך להיות במפעל אגף שלם שעיסוקו הוא הרצת מנועים, ביקרתי במספר פסי הרכבת רכב בגרמניה ובאף אחד אין דבר כזה - המנועים מורכבים, נבדקים בבדיקה קרה או חמה ומועברים לפס ההרכבה.

גם לוגית זה לא סביר, אם נדרשת למנוע הרצה הדרך הפשוטה היא לתת ללקוח לעשות זאת ולא להפעיל מנועים שרצים במפעל על ריק.

פורסם

סתם שאלה, הייתם מעדיפים לקבל רכב חדש עם 0 ק"מ ולעשות הרצה בעצמכם.

או

לקבל רכב חדש שהמנוע שלו עבר הרצה בתנאי מעבדה ומושתל לאחר מכן ברכב. כלומר אתם מקבלים את הרכב שרק המנוע שלו עבד בתנאי מעבדה עם 5000 ק"מ (סתם נון, נניח) אחרי החלפת שמן וטיפול אחרי הרצה.

?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני הייתי הולך על ב'.

עם כל הרצון הטוב, לפעמים התנועה בכביש או התנאים (עלייה ארוכה או תלולה ) גורמים לך לעבור את תקרת הסלד שהומלצה לצורכי הרצה.

אני כמעט בבטוח שהמנועים של בוגאטי עוברים הרצה במפעל.

פורסם (נערך)

תשובה מאמצע שנת 2015, רלוונטית יותר לפורשה אבל מניח שזה יהיה נכון למרבית היצרנים.

כמו שכתב דורקי, האם מישהו כאן ראה במפעל חדר ענק להרצת מנועים? ממש לא וזה גם לא מופיע באף סרט דוקומנטרי של פסי הייצור וכו'.

אין כאלו חדרים והמנועים ממש לא עוברים הרצה במפעלים, נקודה.

עכשיו, תשובת פורשה לאחד האנשים/מהנדס אשר עשה ביקור רשמי במפעל וכתב תובנות:

" Some of the engines are also randomly selected to be tested on a dyno stand before they are installed into the car. The assembly plant has 5 dyno rooms located directly off the production line. The day I was on the tour, there were around 40 engines lined up on dollies. Some of these engines were in the process of being tested for quality control purposes. Once the engine is bolted onto the dyno, warm water is circulated throughout the engine to bring it up to temperature. The operator then starts the engine and checks for the correct pressures and temperature before the actual test begins. Engine speed is then increased in RPM steps to about 80% of its red line (the engine’s maximum RPM). The entire engine run takes around 30 minutes. Since each engine type (Turbo, GT3, Boxster or Carrera…) has a different red line, all of the data is recorded and analyzed after the test is completed.After the engine is turned off, the engine is again checked for seal leaks and its actual HP is compared to its advertised HP. To pass final inspection, the engine has to develop, at a minimum, 100% of what its advertised HP rating is. Also, the engine cannot produce more than 5% over that same advertised rating. If the engine falls out of those parameters, the engine is rejected and then torn down to determine why it did not deliver the anticipated HP.

When the test was completed, a Porsche engineer came over to review the results. I couldn’t resist asking the question that I had been searching to find an answer to for all these years. I asked “why does Porsche feel it is safe for a new engine to run at nearly full throttle in the factory, while the customer must keep the engine speed to no more than 4,000 RPM for a 2,000 mile break-in period?” I thought that was a logical question and if I do say so myself-well stated! The engineer replied, “Herr Koop, you do not understand (that I already knew). When we do our engine test, the metals inside the engine never reach the temperatures they would when driven on the street since the test session is fairly short. In other words, the bearings, pistons and cylinders never get a chance to thermally expand to their maximum. Therefore, there is little wear on the moving components. But when you drive a car on the street, the engine parts expand considerably more because of the heat being generated from the engine running for an extended period of time. No matter how tight the tolerances are, there is always a slight amount of expansion in the material. The moving parts can wear quickly if exposed to excessive heat and not always in a uniform way. We also constantly vary the speed and allow the engine to run at both high and low RPM’s”."

ובקצרה? גם אם המנוע נבדק במאמץ כלשהו 15-30 דקות הוא אינו יגיע לטמפ' והתפשטות תרמית כפי שיגיע המנוע לאורך זמן רב יותר בזמן שהרכב יהיה על הכביש והאדם ייסע ברכב מספר שעות.

זה נכון מאוד גם בעולם המכונות שאני במקרה מגיע ממנו, לוקח מספר שעות להתפשטות תרמית תקינה.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

לא יודע לגבי שאר הדגמים, אבל בדגמי M הרכבים נמסרים עם סוג שמן אחר עבור הרצת המנוע והדיפרנציאל האחורי- לכן לא רק שמריצים 2000 ק"מ אלא נדרשתי גם להגיע למוסך לשם החלפת שמנים בתום ההרצה.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם
ובקצרה? גם אם המנוע נבדק במאמץ כלשהו 15-30 דקות הוא אינו יגיע לטמפ' והתפשטות תרמית כפי שיגיע המנוע לאורך זמן רב יותר בזמן שהרכב יהיה על הכביש והאדם ייסע ברכב מספר שעות.

זה נכון מאוד גם בעולם המכונות שאני במקרה מגיע ממנו, לוקח מספר שעות להתפשטות תרמית תקינה.

ז"א שתאורטית, אם אני נוסע לא יותר מ-20 דקות, עם מרווחים של כמה שעות בין כל נסיעה, אז אני לא צריך להריץ את המנוע?

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

האם חברת BMW ( ראשי תיבות של - "מפעלי מנועים בוואריים") מייצרת מנועים נחותים מכל השאר

שווה להזכיר שמנועי הTHP, שבעלי פזו\סיטרואן אכלו מהם מרורים, הם פרי יצירה של BMW.

כמה שזכור לי, סדרות מנועים מקבילות של היצרן גם כן סבלו מלא מעט בעיות.

יתכן שהמהדסים מצאו שהקדמת מועדי הטיפולים מקטינים את הסיכוי לבעיות שכאלו..

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...