Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתם ממליצים על כריות אורתופדיות למיניהם? או שזה סתם בולשיט?

במידה וכן אשמח גם להמלצות

Peugeot 206 XS 2008 1.6 Manual

Peugeot 207 2008 Sport 1.6 Manual

Seat Ibiza 2010 Sport 1.6 Manual

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תודה לכולם על המענה והעיצות.

הרכב כרגע הוא אופל אסטרה, אבל עוד חודשיים בערך מחליפים למאזדה 3. לצערי כרגע כניראה שלא יהיו אופציות לבחירה.

הנוחות בדגם הבסיסי טובה יחסית (לדעתי) והרכב שקט ובסך הכול נעים לנסיעה, מנסיעות בינעירוניות של שעה עד שעה וחצי לא יצאתי עייף. (לא ניסיתי נסיעות ארוכות יותר)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הרכב כרגע הוא אופל אסטרה, אבל עוד חודשיים בערך מחליפים למאזדה 3. לצערי כרגע כניראה שלא יהיו אופציות לבחירה.

למה "לצערי"?

שתי המכוניות האלו בסדר גמור, לא מיני, לא Low cost, לא מנוע 1.0 עם 3 צילינדרים 60 ומשהו כ"ס.

מאזדה 3 הדגם הנכחי היא אחלה מכונית גם בגירסת 1.5 הבסיסית.

מכוניות משפחתיות טובות שלא יעייפו אותך יותר מידי.

ושוב פעם אני אומר, לדעתי אין כמו תפקיד שטח. במיוחד אם זו עבודה מעניינת שאתה אוהב. זה הרבה יותר מגוון והרבה פחות רוטיני ומונוטני מלשבת כל היום במשרד מול מחשב.

פורסם

מה הבעיה עם זה?

לפחות לא תקעו אותך עם שברולט סמארק או משהו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
למה "לצערי"?

שתי המכוניות האלו בסדר גמור, לא מיני, לא Low cost, לא מנוע 1.0 עם 3 צילינדרים 60 ומשהו כ"ס.

מאזדה 3 הדגם הנכחי היא אחלה מכונית גם בגירסת 1.5 הבסיסית.

מכוניות משפחתיות טובות שלא יעייפו אותך יותר מידי.

ושוב פעם אני אומר, לדעתי אין כמו תפקיד שטח. במיוחד אם זו עבודה מעניינת שאתה אוהב. זה הרבה יותר מגוון והרבה פחות רוטיני ומונוטני מלשבת כל היום במשרד מול מחשב.

הבעיה היא לא העובדה שהם רכבים טובים פחות או לא - אלא העובדה שנוחות נהיגה זה דבר סלקטיבי, לאחד נוח על מושב מסויים ולשני על אחר.

גם האיביזה במקרה שהיה לי לא הייתה רכב לאוקוסט או עם מנוע עייף\בעייתי(1.2 טורבו כפול מצמדי עם כל האבזור שצריך) - אבל לי אישית היא לא הייתה נוחה, מאוד לא נוחה.

דווקא הקליאו "לאו-קוסט"(רמת גימור ליסינג נמוכה) הייתה לי נוחה יותר מהאיביזה המאובזרת משמעותית - והרבה חברה אצלנו נוהגים על האיביזות 30-40 אלף קילומטר בשנה ומאוד נהנים מהרכבים, הכל תלוי בנהג ואיך הוא מתלבש על המושב ולכן היכולת בחירה(יכול להיות שלו ספציפית האסטרה והמאזדה לא יהיו נוחות - ומולן דווקא יונדאי אלנטרה תהיה חלום) היא חשובה בטח שאתה נוסע הרבה ברכב.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אני רואה את זה אחרת, רמת האיבזור בשבילי היא לא חלק מה"נוחות".

מה שחשוב לי אלו דרים שהם קבועים בכל רמות האיבזור של אותו דגם, לכן מבחינתי שתהיה רמת איבזור הכי נמוכה.

מיקום דוושת והגה ביחס למושב, נוחות תפעול דוושת קלאץ', נוחות תפעול ידית הילוכים, נוחות כסא, נוחות כניסה/יציאה מהאוטו, שיכוך זעזועים, בידוד רעשים.

דגם Low cost זה דגם (דגם, לא גרסת איבזור) שבו פחות השקיעו בדברים הנ"ל.

איבזור פחות מעניין וגם עם מנוע אטמוספרי לא חזק אני מוכן לחיות בשלום כל עוד זה 4 צילינדרים ולא 3.

פורסם

מסכים!(והשרשור שלי על האלמרה החלופית שקיבלתי הבהיר לי זאת), אבל עדיין - רכב נקבע לפי הנוחות שלו ונוחות מושב זה דבר אינדווידואלי.

החוסר יכולת לבחור רכב ייצר אצלו מצב שאם לא נוח לו אישית במושב של המאזדה 3, הוא "תקוע" איתה - מה שבנסועה שלו קריטי מאוד.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
יצא הגורל והתחלתי תפקיד חדש שבו אני נדרש לסביבות ה-50 אלף קילומטר בשנה, או בערך 300 קילומטר ביום.

אגב, 50.000 בשנה זה ממש לא 300 ק"מ ביום.

אם 50 אלף זה נסיעות עבודה נטו ללא נסיעות פרטיות, 240 ימי עבודה בשנה, יוצא 200 ק"מ ביום.

אם 50 אלף כוללים גם נסיעות פרטיות יוצא בערך 150 ק"מ ביום.

פורסם

זה בדיוק כמו אצלי. יש ימים של 500 ק"מ ויש ימים של 50 ק"מ.

ממוצע כ 150 ק"מ ליום כולל נסיעות פרטיות, 50 אלף שנתי.

פורסם

מאזדה 3 גם בליסינג עברו למנועי 2 ליטר במרבית הסוכנויות, ייתכן ונשאר מלאי של 1.5 גם כן.

נסה למשוך לכיוון ה 2 ליטר, תהנה קצת גם תוך כדי שאתה נוהג, הבדלי המחיר לא קיימים ברמה הכללית.

פורסם
אני רואה את זה אחרת, רמת האיבזור בשבילי היא לא חלק מה"נוחות"

כמו מיצובישי ספייס סטאר/אטראז' - עמוס בכל טוב בהתקנה מקומית, אבל עדיין פחית עם 3 צילינדרים וזוויות גלגול של חבית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...