Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

"מבחן" - אוטו תל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא קראתי את הכתבה וגם לא את שלושת עמודי התגובות.

זו יוזמה מבורכת רק ליזם ולעריה שגוזרת קופון אין בזה שום בשורה לעם.

היות ואת מדינת תל-אביב אפשר להשוות למטרופולין סינגפור מבחינת גודל צפיפות ואוכלוסיה.

הפיתרון הוא רק תחבורה ציבורית יעילה, שבעה ימים בשבוע, כולל לילות!

UBER וחבריו מאוד משפרים את זמינות המוניות והם חובה בישראל. כל התנהלות המדינה משיקולי קומבינות וחברים של... לא יביא אותנו לישועה.

אוטו-תל זו סתם קשקשת חולפת.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אתם מפספסים את הנקודה שהיא לא להחליף רכבים בתחבורה ציבורית, או ״לדחוף״ אנשים למכור את האוטו בעבור תחבורה ציבורית, שאכן ברובה קלוקלת. הרעיון פה הוא להחליף רכב, ברכב.

אנשים אמורים (אם זה יעבוד טוב), להמשיך להשתמש ברכב, רק בזמן שהם לא משתמשים בו, אחרים ישתמשו בו. אותה כמות נהגים, על פחות רכבים.

!AWDSOME

פורסם

אוטותל בתל אביב - עולה לפעמים חצי ממחיר מונית.

אני גר באיזור רמת החייל בת"א - ואין ברשותי רכב, בחודשיים האחרונים השתמשתי רבות במכוניות וסה"כ אני מרוצה!

ביום שישי ושבת כשאין תחבורה זה פשוט הציל אותי ובזול. רכב למרכז ת"א 25ש"ח לעומת מונית שתעלה לי 70 ש"ח לפחות (בסופ"ש)

קפצתי לקניון רמת אביב במונית עלה לי 45 ש"ח לכל כיוון ושבוע לאחר מכן באוטותל עלה לי 30 ש"ח הלוך ו 18 ש"ח חזור.

זה פשוט משתלם בהשוואה לנסיעה קצרה במונית, ובהתחשב בזמינות המוניות כשבאמת צריכים אותם הפתרון הזה מתבקש.

פורסם

הפקיעו חניות ומפזרים את המכוניות ברחבי העיר (אוטו תל) - "גועל נפש! איך לוקחים לתושבים את המשאב הכי יקר שלהם?!" (מי ישמע סגרו לכם את המים בברז)

מרכזים את המכוניות בחניונים ספציפיים (קאר2גו) - "גועל נפש! רק למי שמוכן לנסוע במונית בשביל i800"

נותנים פתרון למצוקת התח"צ, לא טוב. נותנים פתרון לבעלות היקרה בטירוף על רכב, לא טוב. מה, לא חסר לכם על מה להתלונן?

כרגע השירות הזה (למיטב הבנתי המצומצמת מאוד) מורכב בעיקר מ-i10ים, אני מאמין שאם יהיה ביקוש (כמו שהיה באובר ובגט-טקסי), יוסיפו רכבים מקטגוריות אחרות שיהיו מתאימות יותר גם לסוגי אוכלוסיה אחרים.

תחשבו איזה מגניב זה יכול להיות - להזמין רכב עם הקפה של הבוקר, לרדת למטה ולנסוע לעבודה בסמארט/קטנוע (כי למה שלא ישלבו גם דו"ג) ולחסוך את הפקקים. לחנות במקום שמור ופנוי 2 דקות הליכה מהעבודה, לחזור הביתה עם סמארט/קטנוע אחרים.

בערב לצאת עם החברה/בתזוג למסעדה ב-i20 או לקבוע עם השכנים לנסוע לסרט בקורולה.

ביום חמישי בערב, בדרך מהעבודה, להשאיר את הרכב ליד סניף של חברת השכרה, לשכור פיקאסו, ולנסוע לטיול של סופ"ש עם כל המשפחה.

אבל כן, אז על מה נתלונן?

יאללה חלאס, סוף תקופת הבעלות על רכב ככלי תחבורה, בדיוק כמו שהיה עם סוסים, היא עניין של זמן. להחזיק מכונית פרטית ולעמוד בה כל יום בפקקים זה פשוט דבילי. אם הייתי יכול לוותר על מכונית, הייתי עושה את זה מזמן, נוסע לעבודה ברכבת/רכב אוטונומי, עובד בזמן הנסיעה, מגיע וחוזר פחות עצבני, ובסוף השבוע מוריד את הכיסוי מהאוטו ויוצא להתרגזן במסלול או לטחון בולדרים במדבר. תזוזה זה שירות, ומכוניות צריכות להישאר ככלי פנאי נטו, זה כמו שאף אחד לא "מחזיק" היום באר בחצר או גנרטור.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

כמה מתאים לחולדאי לפתוח חברת השכרת רכב בלי שום קשר לשירות לציבור או כל דבר שראש עיר אמור לעשות.

הרעיון המקורי היה רכבים נקיים בשביל להוריד את זיהום האוויר.

אישרו בחוק את רנו טוויזי בשביל להשתמש בה בעיר אבל לא, חולדאי רוצה להרוויח כסף.

אייל

פורסם
הפקיעו חניות ומפזרים את המכוניות ברחבי העיר (אוטו תל) - "גועל נפש! איך לוקחים לתושבים את המשאב הכי יקר שלהם?!" (מי ישמע סגרו לכם את המים בברז)

חניה זה אכן משאב מאוד יקר בתל אביב. בטח כשחקיקה נועדה לצמצם חניות בבניינים חדשים. זה לא נדיר שאנשים מחפשים פה 40-50 דק' חניה בסוף היום.

נותנים פתרון למצוקת התח"צ, לא טוב. נותנים פתרון לבעלות היקרה בטירוף על רכב, לא טוב. מה, לא חסר לכם על מה להתלונן?

אף אחד לא נתן פה פתרון למצוקת התחבורה הציבורית. אין מצוקת תחבורה ציבורית בעיר במהלך השבוע. יש בסופשים. או אם אתה סתם רוצה לצאת מהעיר. ואת זה הפרויקט לא פותר יותר ממה שמונית מסובסדת הייתה פותרת. רק עם פחות מקומות חניה למי שמשאיר אצלו רכב משלו.

תחשבו איזה מגניב זה יכול להיות - להזמין רכב עם הקפה של הבוקר, לרדת למטה ולנסוע לעבודה בסמארט/קטנוע (כי למה שלא ישלבו גם דו"ג) ולחסוך את הפקקים. לחנות במקום שמור ופנוי 2 דקות הליכה מהעבודה, לחזור הביתה עם סמארט/קטנוע אחרים.

למה שאני אעשה את זה, אם אני יכול לשלם פחות מ-6 שקלים ולנסוע באוטובוס?

תחשוב איזה מגניב זה יהיה, אם בעיר פיצית מבחינת שטח כמו תל אביב, אף פעם לא תהייה מרוחק יותר מ10 דק הליכה למטרו, שעובד גם בשבת.

אבל כן, אז על מה נתלונן?

בדיוק על מה שאנחנו מתלוננים עכשיו. במקום להתמודד עם הבעיה - תחבורה ציבורית לא קיימת בסופשים וגם לא סופר מתפקדת מחוץ לתא - ממציעים פרויקטי דגל בשקל וחצי ש"עובדים בפריז", אבל פה בעיקר עוזרים לזוכה במכרז להתעשר.

יאללה חלאס, סוף תקופת הבעלות על רכב ככלי תחבורה, בדיוק כמו שהיה עם סוסים, היא עניין של זמן. להחזיק מכונית פרטית ולעמוד בה כל יום בפקקים זה פשוט דבילי.

הפרויקט הזה לא עוזר בשום צורה שהיא להתמודד עם פקקים. הוא לא מצמצם את כמות כלי הרכב שיש בכל רגע נתון על הכביש. גם רכב אוטונומי לא יעשה את זה. והדרך היחידה הנורמלית לעשות את זה היא תחבורה ציבורית מתפקדת. אתה לא יכול לוותר על רכב וגם רבים אחרים לא. די ברור למה. למי שכן אין רכב - כבר יותר הגיוני שהעיריה פה באמת תסבסד מוניות.

חבל ש"לא יהיה על מה להתבכיין" הפך לטעון נפוץ כל כך בויכוחים. פספסת לחלוטין את הטענות של מי שמתנגד לפרויקט.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אתם מפספסים את הנקודה שהיא לא להחליף רכבים בתחבורה ציבורית, או ״לדחוף״ אנשים למכור את האוטו בעבור תחבורה ציבורית, שאכן ברובה קלוקלת. הרעיון פה הוא להחליף רכב, ברכב.

אנשים אמורים (אם זה יעבוד טוב), להמשיך להשתמש ברכב, רק בזמן שהם לא משתמשים בו, אחרים ישתמשו בו. אותה כמות נהגים, על פחות רכבים.

הטענה של העיריה היא שהם מצפים שרכב כזה יבוא במקום 3-4 רכבים פרטיים. להבנתי, הם דווקא כן מצפים שאנשים ימכרו את הרכב, ואולי חלק באמת יעשו את זה.

ואני עדיין תוהה: איך הפרויקט הזה יותר טוב, מזה שהעיריה תשלם לך שליש (או מה שלא יהיה היחס) מעלות נסיעה במונית בתל אביב?

חרטה בפיתה, כמו שאומרים.

פורסם (נערך)

כתבת בדיוק מה שאני כתבתי. הרכב הזה יחליף מספר רכבים פרטיים, כי יהיו עליו מספר נהגים, במקום אחד ברכב פרטי.

אז בעקרון זה כן יוריד את כמות הרכבים בתוך העיר. שוב, בהנחה וכל זה יעבוד טוב, זה עדיין לא שם, אבל לא רחוק.

אין פה ניסיון לפתור את שלל בעיות התחבורה הציבורית, אין פה ניסיון להציע תחליף לה, אין פה כוונה של מי שעומד מאחורי הפרוייקט שימכרו אנשים את הרכבים שלהם בעבור תחבורה ציבורית. תחבורה ציבורית על שלל בעיותיה לא באמת מהווה טיעון כלשהו, נגד או בעד הפרוייקט הזה. יש לה בעיות שקיימות, ובהחלט צריך לפתור אותן, לשכלל אותה, להנגיש אותה. כל הדברים האלה לא בכוחו של ראש עיר לבצע, כי זה עניין של חוקי מדינה. אין גם סיבה לדחות/לשלול אפשרות להציע הקלה/פתרון/חיסכון לחלק ממשתמשי הכביש באיזור X או בכל המדינה, בגלל שגורם אחר על הכביש (תחבורה ציבורית) לא מתפקד כמו שצריך. אם תצא יוזמה להורדת מחירי אגרת הרישוי למשל, תתנגד גם בטענה שהתחבורה הציבורית לא טובה פה?

יש פה ניסיון להוריד עלויות (וזמן) לאנשים שרוצים להשתמש ברכב, ולצמצם את כמות הרכבים על הכביש. קאר2גו כבר עושים את זה תקופה דיי ארוכה, ועובדים בצורה דומה.

בגדול, אין באמת הבדל מבחינת עלות. לא מצליח לחשוב על יתרון פה לאוטותל בהנחה ומונית תעלה בדיוק, אחד לאחד, אותו דבר. אולי רק אם תרצה נניח לא לחכות למונית, או לשמור את הרכב בזמן שאתה בסידורים שלך, נניח בנסיעה לאיקאה או משהו.

עריכה אחרונה על ידי Caveman

!AWDSOME

פורסם

קיבלתי היום:

היי xxxxx,

אנחנו שמחים להודיע לך שזכית להיות מראשוני המצטרפים למיזם של CAR2GO בחיפה!

יחד עם עיריית חיפה והמשרד להגנת הסביבה, הבאנו עד אליכם שירות רכבים חשמליים ושיתופיים לנסיעה לכיוון אחד, מנקודה אחת לנקודה אחרת בנוחות מירבית.

CAR2GO היא קהילה של אלפי נהגים החולקים כלי רכב שיתופיים מאז שנת 2008.

רכב אחד של CAR2GO משמש מספר נהגים שונים ויכול לפנות כ-14 רכבים פרטיים מהכביש, להפחית את זיהום האוויר בעיר ואף לפנות חניות ברחובות. בעזרת המיזם, אנחנו מייצרים אלטרנטיבה חברתית לרכב פרטי, בלי להתפשר על נוחות, זמינות, גמישות וחופש. מדי שנה, אנחנו צומחים ומתחדשים בכלי רכב, שירותים חכמים ופתרונות שיתופיים יותר בתחום הרכב.

כדי ליהנות מנסיעות ברחבי חיפה ללא דמי הרשמה או מנוי, נשלח לך מייל נוסף לקראת סוף החודש, עם קישור להליך ההרשמה לתקופת ההרצה. חשוב לנו לעדכן שמספר המקומות לשלב ההרצה מוגבל, בכפוף לחוזה ההצטרפות.

פורסם
חניה זה אכן משאב מאוד יקר בתל אביב. בטח כשחקיקה נועדה לצמצם חניות בבניינים חדשים. זה לא נדיר שאנשים מחפשים פה 40-50 דק' חניה בסוף היום.

אז עכשיו יחפשו 42-53 דקות. ביג דיל.

אף אחד לא נתן פה פתרון למצוקת התחבורה הציבורית. אין מצוקת תחבורה ציבורית בעיר במהלך השבוע. יש בסופשים. או אם אתה סתם רוצה לצאת מהעיר. ואת זה הפרויקט לא פותר יותר ממה שמונית מסובסדת הייתה פותרת. רק עם פחות מקומות חניה למי שמשאיר אצלו רכב משלו.

וזה בדיוק 'הפתרון לתח"צ" שהשירות הזה נותן - מחוץ לעיר (ע"י הקלת ההגעה לסניף השכרה או סניף קאר2גו) ובסופ"שים. מונית מסובסדת תעלה בטווח הרחוק יותר כסף, כי אתה צריך גם לסבסד נהג שישב בה 24/7. בעוד שמכונית כזאת גם תחזיר את העלות שלה מהר יחסית, וגם אני לא אשלם מיסים כדי שמישהו אחר ייסע במונית. השתמשתי, שילמתי. לא השתמשתי, לא שילמתי.

למה שאני אעשה את זה, אם אני יכול לשלם פחות מ-6 שקלים ולנסוע באוטובוס?

תחשוב איזה מגניב זה יהיה, אם בעיר פיצית מבחינת שטח כמו תל אביב, אף פעם לא תהייה מרוחק יותר מ10 דק הליכה למטרו, שעובד גם בשבת.

כי אני לא רוצה לשבת עם עוד 100 מזיעים/ות באוטובוס דחוק ומצחין (ואני כבר אתן קונטרה ל"באירופה זה לא ככה"... באירופה זה כן ככה) ולמה שאני ארצה ללכת 10 דקות בחומיוליאוגוסט למטרו דחוק ומצחין שישדדו אותי בו, אם אני יכול לרדת לרחוב, ללכת 82 מטר, ולהכנס לאוטו שהזמנתי? ותנחש מה - גם בשבת! זה עובד גם בשבת! איזה קטע

בדיוק על מה שאנחנו מתלוננים עכשיו. במקום להתמודד עם הבעיה - תחבורה ציבורית לא קיימת בסופשים וגם לא סופר מתפקדת מחוץ לתא - ממציעים פרויקטי דגל בשקל וחצי ש"עובדים בפריז", אבל פה בעיקר עוזרים לזוכה במכרז להתעשר.

אין לי משהו חכם להגיד על זה חוץ מזה שזה נשמע כמו "אוי אוי אוייי".

הפרויקט הזה לא עוזר בשום צורה שהיא להתמודד עם פקקים. הוא לא מצמצם את כמות כלי הרכב שיש בכל רגע נתון על הכביש. גם רכב אוטונומי לא יעשה את זה. והדרך היחידה הנורמלית לעשות את זה היא תחבורה ציבורית מתפקדת. אתה לא יכול לוותר על רכב וגם רבים אחרים לא. די ברור למה. למי שכן אין רכב - כבר יותר הגיוני שהעיריה פה באמת תסבסד מוניות.

הוא כן. הוא כן. הוא כן. היא לא. אני יכול, אני לא רוצה, רבים אחרים רוצים ויכולים ויעשו את. לא יותר הגיוני שהעיריה תסבסד שום דבר, כי אז יעלו לך את המיסים ותבכה על זה.

חבל ש"לא יהיה על מה להתבכיין" הפך לטעון נפוץ כל כך בויכוחים. פספסת לחלוטין את הטענות של מי שמתנגד לפרויקט.

נשמע שלא פספסתי, אלא שהמתנגדים לפרוייקט סתם מתחפרים בעמדות הילדותיות שלהם של "גנבו לי ת'חניה" ו"איך החלאות האלה מרשים לעצמם להרוויח על גב המצוקה התחבורתית שלנו? שומו שמיים!"

באדום. למרות שנראה לי וורוד היה יותר מתאים.

פורסם (נערך)

עריכה: כתבתי ומחקתי. חבל על הזמן שלי.

ספייר, כשתחליט אם אתה צריך או רוצה רכב פרטי, ותגלה שתחב"צ מסובסדת בכל העולם (וגם הפרויקט הזה מסובסד) ותגלה שאנשים בעולם אשכרה נוסעים באוטובוסים והולכים 10 דק' לתחנה (כן, גם אני) - אולי יהיה על מה לדבר. עד אז, אתה מוזמן לעשות עם עצמך תחרויות "איזה גבר אני".

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם
עריכה: כתבתי ומחקתי. חבל על הזמן שלי.

ספייר, כשתחליט אם אתה צריך או רוצה רכב פרטי, ותגלה שתחב"צ מסובסדת בכל העולם (וגם הפרויקט הזה מסובסד) ותגלה שאנשים בעולם אשכרה נוסעים באוטובוסים והולכים 10 דק' לתחנה (כן, גם אני) - אולי יהיה על מה לדבר. עד אז, אתה מוזמן לעשות עם עצמך תחרויות "איזה גבר אני".

אני יודע שתח"צ מסובסדת בכל העולם, ואני יודע שאנשים הולכים ברגל לתחנה, ונוסעים בתח"צ, ואני יודע שאני רוצה רכב רכב, והיום צריך אותו (אני גר בעיר שאין בה לא אוטו תל, לא קאר2גו ולא שום תחבורה "שיתופית" אחרת).

אני רק לא מבין איך כל זה קשור לזה שאתה מתלונן על משהו שולי וילדותי, בזמן שבמקביל מתכננים לך את אותו המטרו שאתה כל כך משווע לו, מגבירים את היעילות של שאר בתח"צ ונותנים לך פתרון ביניים די סביר ל"בינתיים", עד שיהיו רכבים אוטונומיים שיתופיים או לחלופין תח"צ נורמלית.

ברור שחבל על הזמן, כי אתה מבין שאתה שוכב במעבר בסופר ודופק על הרצפה עם הידיים והרגליים במקרה הטוב, או פשוט נובח על העץ הלא נכון במקרה הפחות טוב, ופשוט אין לך טיעונים נורמליים מעבר ל"החלאות האלה. גועל נפש".

פורסם (נערך)

אני יודע שתח"צ מסובסדת בכל העולם, ואני יודע שאנשים הולכים ברגל לתחנה, ונוסעים בתח"צ, ואני יודע שאני רוצה רכב רכב, והיום צריך אותו (אני גר בעיר שאין בה לא אוטו תל, לא קאר2גו ולא שום תחבורה "שיתופית" אחרת).

וזה בדיוק מה שהופך אותך לצבוע. אתה צריך את הרכב. אבל אחרים? אצל אחרים רכב פרטי זה "דבילי" וצריך לעבור מן העולם.

תסתדר אתה עם אוטובוס. מה אתה? ילדה קטנה? עשוי מסוכר? אתה נמס מנגיעה של קצת זיעה של אנשים?

ואני שמח שאתה יודע שתחבצ מסובסדת. עכשיו אתה גם יודע שהפרויקט הזה מסובסד. כלומר יאן שום הבדל בין זה לבין סבסוד מונית. חוץ מזה שכאן יש קבלן מתווך שגוזר קופון מהמכרז.

אני רק לא מבין איך כל זה קשור לזה שאתה מתלונן על משהו שולי וילדותי

אתה אכן לא מבין. כנראה כי אתה לא קורא. אם היית קורא, היית מגלה די מהר שהתלונה היא שלא פותרים את הבעיה האמיתית, והיא שיתוק מוחלט של תחבורה ציבורית בסופי השבוע והחגים. וזה שמבדיל בין צמצום רכבים פרטיים לבין בולשיט.

ואם תקרא עוד קצת, אולי אפילו תגלה שמדינת ישראל מרוויחה כמה שקלים ממיסוי על מכוניות וחלקי חילוף. שמעתי אפילו שכתבו על זה לאחרונה באיזה פורום. אבל מה זה משנה או רלוונטי? הכל בכיינות. חוץ ממה שמפריע לך.

ברור שחבל על הזמן, כי אתה מבין שאתה שוכב במעבר בסופר ודופק על הרצפה עם הידיים והרגליים במקרה הטוב, או פשוט נובח על העץ הלא נכון במקרה הפחות טוב, ופשוט אין לך טיעונים נורמליים מעבר ל"החלאות האלה. גועל נפש".

כן, כי זה בדיוק מה שכתבתי. אחד לאחד.

הבכיין היחיד בשרשור הזה הוא אתה.

אתה מטיף מוסר. אתה מגיב עם האף למעלה, למרות שאתה לא גר כאן ולא חווה את הבעיות שאנשים חווים כאן. אתה לא מבין אפילו עד כמה אתה צבוע, כשאתה יורד על אנשים שנאלצים להחזיק רכב, ובאותה נשימה מסביר למה אצלך זה אחרת, או כותב תגובות הזויות על "לא רוצה לנסוע עם 100 אנשים מזיעים".

...

עזוב, באמת. אחרי 3-4 תגובות שלך, זה ברור שאין לך דעה בנושא מעבר ל"זה נשמע עתידני ומגניב, ואם כבר זה דופק מישהו, אז לפחות לא אותי". אחלה גישה לחיים.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ

• תוכן חדש...