Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוקיות חניה ששכן ייעד לעצמו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אם יש לו שם חנייה, זאת לא בעיה שלי והייתי חוסם אותה מבלי לחשוב פעמיים.

בנאדם לא יכול לצפצף על החוק ולגזול חנייה מאחרים רק כי השקיע כמה עשרות אלפי שקלים. אם קיבל על זה היתר מהעירייה, זה תקין.

אבל אם לא, שלא יתפלא שזה חסום.

פורסם

תלוי לדעתי בכמה אפשרויות

אם עשה שיפוץ לבית פרטי ללא עדכון בקשה להיתר אז אין לו זכות לעשותכזה דבר על דעת עצמו, עלות מינימלית של שער תקנה לו חניה שמורה ברחוב עמוס (סימוןשמירת החניה אמור להיות ברוחב הרכב ולא לאורכו – בערך 2.5מ') מה הוא סימן עלהכביש?

מבחינה חוקית בשיפוץ שדורש היתר בגלל שההיתר נפתח ומתעדכן הוא צריךלעמוד בחוקים ובתקנים החדשים – ממ"ד, חניה וכו'

אם חל חוק עזר עירוני שמחייב בבניה חדשה חניה במגרש (לא רשמת סוגהנכס) יכול להיות שחייבו אותו כתנאי לקבלת ההיתר.

אז יש אחת מ-2 אופציות, יכול להיות שעשה הכנות ולא סיים עדיין עםהחניה ולכן לא מחנה שם את הרכב ויכול להיות שלא התכוון מעולם לחנות שם ומחנהברחוב.

כך או כך אם הוא אישר את זה בהיתר יש לו זכות לסימון של רוחב החניהמול השער כ-2.5מ'

פורסם

לפי פרטים על המגרש ניתן לברר את פרטי ההיתר שלו.

יכול להיות גם שהיה צריך לפרסם את השינויים שביצע ולהחתים שכנים.

פורסם
אם הוא השקיע ועשה חניה פרטית בתוך הבית שלו, אז אפשר להבין אותו. אם תחסום אותו, למרות שאתה יכול מבחינה חוקית לחנות בשטח ציבורי, אז הוא לא יוכל להיכנס לחניה. פה אמור הכלל "מה ששנוא עליך, אל תעשה לחברך". לא היית רוצה להשקיע עשרות אלפי שקלים בחניה פרטית, ושלא תוכל להיכנס אליה.

אבל אם השער הוא "למראית עין", זאת אומרת שאין לו בכלל חניה והוא רק מבקש לשריין לו חניה במתחם הציבורי, פה כבר תוכל להשתמש נגדו בכל הכלים העומדים לרשותך.

מה??? אני קורא טוב?

בגלל שהוא השקיע כסף ועשה חנייה לביתו מותר לו לקחת חנייה של שטח ציבורי? אם הוא רוצה חנייה פרטית הכול צריך להיות חוקי עם אישורים

פורסם

אתם טוחנים מים - לבדוק מה ההיתרים או מה כתוב בעירייה או אילו אישורים יש לו.

אם זה בהליך - עדיין לא מותר לו אבל... צריך להבין שאם זה הליך סביר להניח שיאושר אז בתכלס, אפשר לעזוב את הבן אדם לנפשו.

אם זה כלל לא בהליך ואין הגשה או אישורים - זה לא שייך לו אבל מה יקרה עכשיו? תחנה שם ומה תקבל? הפתעות ברכב, כאלו הם החיים ותלוי כמה העור שלך עבה למשימה זו.

פורסם (נערך)

כמו שפות"ש רשם:

והשער הוא אף למראית עין , הואיל והצצתי שם וזה בעומק של מטר , ורכב לא יכול לחנות בשטח הפרטי שלאחר השער.

פות"ש, צלצל או שלח מייל למחלקת הפיקוח של עיריית ר"ג. במידה וזה לא חוקי (ועל פניו כך זה נראה) העירייה תמחק את הסימון על הכביש.

עריכה אחרונה על ידי ArikB
פורסם (נערך)

מדהים אותי שאנשים לא מודעים לעצם העובדה שעיריות חושפות בקשות להיתר באינטרנט.

כנס לאתר ההנדסי של עיריית רמת גן וחפש בקשות ברחוב שלך. אם יש לו היתר אתה תראה את הבקשה שלו שם.

https://handasa.ramat-gan.muni.il/RishuyBniya/Pages/request2.aspx

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם
לא ביצע הנמכה!, גובה המדרכה נותר כשהיה , וסימון נותר אפור - חינם.

והשער הוא אף למראית עין , הואיל והצצתי שם וזה בעומק של מטר , ורכב לא יכול לחנות בשטח הפרטי שלאחר השער.

ושכן אחר עשה פתח מבניין משותף , הואיל והוא גר בקומת קרקע ,וזאת מהמבנה המשותף של הבניין אל הכביש הציבורי, ואולם עשה סימון אחד של מלבן ו-X , ואולם הוא תמיד חונה רק במרחב של מה שסימן במרחב הציבורי , ולא נכנס עם הרכב לחצר המשותפת של הבניין המונה 6 דיירים.

את הפתח הוא הוא ביצע אף מדעתו ,שם שער קטן , תלה שלט "לא לחנות פה".

ניכר שזו כבר תופעה, ובעליי נכסים שגרים בבניינים ישנים וכו' עושים פתח מהקיר החיצוני למדרכה ולכביש הציבורי שמסומן באפור, ופשוט עושים להם חנייה פרטית.

או שזה חוקי / או אין אכיפה.

עומק של מטר? אולי זה קבר ולא חנייה..

פורסם
מדהים אותי שאנשים לא מודעים לעצם העובדה שעיריות חושפות בקשות להיתר באינטרנט.

כנס לאתר ההנדסי של עיריית רמת גן וחפש בקשות ברחוב שלך. אם יש לו היתר אתה תראה את הבקשה שלו שם.

https://handasa.ramat-gan.muni.il/RishuyBniya/Pages/request2.aspx

תודה על האתר.

מבדיקה שערכתי אין לו היתר!. הוא לא הכיש לעירייה מחלקת הנדסה שום בקשה לשינויים שעשה.

ואין שום אזכור לעניין חניה על פי האתר.

התקשרתי למחלקת חניה ואכיפה ששייכת לעיריית רמת גן, והם טענו שאני צריך להתלונן במחלקת הנדסה , ושם טענו שאני צריך להתלונן במוקד העירייה.

שורה תחתונה- לא יצא מזה כלום!.

• תוכן חדש...