Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3722114,00.html

אני בטוח שדנו בזה בפורום לא מעט אבל אני רוצה לגעת בכמה נק' מעניינות מתוך הכתבה בהקשר של צרכנות ושיווק:

1. מובילאי לא אשמה - היא רוצה למקסם רווח עבור בעלי המניות. זכותה.

2. ישראל היא שוק שולי, קטן ומעשית לא קיים עבור תעשיית הרכב מ-2 סיבות: הגודל קובע וה-80% מס קניה זה מלח על הפצעים. ועל זה נוסיף שגיאוגרפית אנחנו שייכים לאזור שכנראה מלכתחילה לא נחשב שוק פרימיום "החלטת היצרן לא לאפשר את הוספת מערכות הבטיחות האקטיביות היא ברמת אזור (region) ולא ברמת מדינה. לאזור שאליו משתייכת ישראל (general region) לא ניתנה אופציית ההוספה"

3. בסוף האחריות היא עלינו, הצרכנים "הלקוח הישראלי יכול בהחלט להפנים בקלות את המסר שלדגם המאובזר יש גג נפתח וכיסאות עור, אלה תוספות שברור שעולות כסף. לעומת זאת, המסר שעוד כמה אלפי שקלים יכולים להציל חיים לא עובר טוב אצל רוב הלקוחות", "הרבה יותר נוח להסתמך על תדמית ההצלחה של מובילאיי. הבורות של הצרכנים נוחה מאוד לשני הצדדים".

4. בסוף בדיוק כמו בטיסות ששם זה מירוץ אל התחתית עם ה- low cost, הצרכן הישראלי בתחום הרכב (כמו בהרבה תחומים) לא מוכן לשלם פרימיום "מערכות בטיחות מקוריות ויעילות יכולות להעלות את מחירה של מכונית חדשה ב־2,000–3,000 שקל. לא המון, אבל משמעותי בשוק של תחרות על מחיר"

סתם לדוגמא, עם יד הלב, כמה מחברי הפורום שמיועד לחובבי רכב, באמת יכולים להעיד על עצמם שהם מבינים לגמרי את תחום ה- ADAS? כמה מבינים אילו התראות מקורן במצלמה, בראדאר, שילוב של שניהם, איפה המגבלות של כל חיישן ואיך זה בסוף קשור לפונקציה הסופית שהיא מערכת שמופעלת מ-30 קמ"ש או מ-80 קמ"ש, מתריאה על מכוניות או גם על דו גלגלי וכו'? ומה המצב אצל צרכן הרכב הגרמני הממוצע? ההבדל זו בדיוק עוד דוגמא לתרבות מוטורית שלא קיימת בארץ גם בהקשר הרחב יותר.

עריכה אחרונה על ידי רוכב_נוהג
פורסם

לכן יש מנהיגות במדינה, מרכזים ועדת מומחים, בודקים את האפשרויות ומה המצב במדינות אחרות..

המחיר הכלכלי של ההתקנה.. והמחיר הכלכלי והאנושי בטיפול בפצועים בנכים ובהרוגים.

וההחלטה צריכה להיות - להתקין מראש את המערכות מצילות החיים בכל רכב הנמכר בישראל.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ולא רק זה, אם כבר דאגו לדירוג בטיחות שמופיע בכל מקום אז כדאי שהוא ייתן לצרכן אינפורמציה רלוונטית, וידע לתת ניקוד גבוה יותר למערכת שבולמת עד 80 קמ"ש מאשר למערכת שבולמת עד 30 קמ"ש, ולא יסתפק בציון למערכות התראה כאלה ואחרות.

אם דירוג הבטיחות היה מושק לפני 6-7 אז ניחא, הייתי טוען שהוא זקוק לעדכון בדיוק כמו נוסחת המס הירוק שאותה ידעו במשרד התחבורה לעדכן כשרוב הדגמים הציגו נתונים שהקנו לה הטבת מיסוי מכובדת. אבל אנחנו מדברים על דירוג ששקוף שקיים ממניעים פוליטיים ועוצב רובו אם לא כולו על ידי לוביסטים של חברות מערכות ההתראה הישראליות, פשוט ישראבלוף במיטבו.

רכב שמוצע בעולם עם מערכת בלימה אוטונומית שיכולה להגיע ארצה ובמקומה מתקינים לו מערכת התראה בארץ זכאי בעיני לציון 0. כנ"ל לגבי רכב עם מערכת לתיקון סטייה מהנתיב.

הקהל עיוור וגם לדעתי מסתנוור מהמובילאיי בסוכנות כאילו מדובר בפאר היצירה מבלי לדעת או להתייחס לכך שבדגם מתחרה הוא מקבל מערכת שמגנה עליו באופן אקטיבי ולא רק מצפצפת. הייתי מצפה גם מהתקשורת הישראלית שיודעת לעשות רעש כשצריך להתייחס לעניין הזה יותר ברצינות ולהעלות את הנושא לכותרות.

פורסם

1. מובילאי לא אשמה - היא רוצה למקסם רווח עבור בעלי המניות. זכותה.

נכון מאוד - מובילאיי רוצה (וצריכה) למקסם רווחים, לגיטימי, עד שהיא מתחילה להתנהג בבריונות ולהפעיל לוביסטים וקבוצות לחץ כדי שיתפרו את דירוג הבטיחות למערכת שלה, כלומר שמערכת התראה בלבד תזכה לציון זהה - ולפעמים לציון גבוה יותר - כמו מערכות אקטיביות. אני לא יודע אם זה באמת מה שקרה, אבל דברים שם מריחים לי לא טוב.

2. ישראל היא שוק שולי, קטן ומעשית לא קיים עבור תעשיית הרכב מ-2 סיבות: הגודל קובע וה-80% מס קניה זה מלח על הפצעים. ועל זה נוסיף שגיאוגרפית אנחנו שייכים לאזור שכנראה מלכתחילה לא נחשב שוק פרימיום "החלטת היצרן לא לאפשר את הוספת מערכות הבטיחות האקטיביות היא ברמת אזור (region) ולא ברמת מדינה. לאזור שאליו משתייכת ישראל (general region) לא ניתנה אופציית ההוספה"

ישראל היא שוק קטן, אבל בהרבה תחומים דווקא בגלל שהיא שוק קטן וסגור היא נחשבת לשוק טוב. מעבר לזה, יש הרבה דגמים שמשווקים במקומות אחרים עם מערכות מתקדמות (היי רנו!) ואלינו מגיעים בלי, כאשר כאן מותקנת בהם מערכת של מובילאיי כשלצרכן אין שום אפשרות בחירה - כך שלמעשה נוצרת פגיעה בבטיחות של הלקוחות. הסיבה? חזור לסעיף 1.

3. בסוף האחריות היא עלינו, הצרכנים "הלקוח הישראלי יכול בהחלט להפנים בקלות את המסר שלדגם המאובזר יש גג נפתח וכיסאות עור, אלה תוספות שברור שעולות כסף. לעומת זאת, המסר שעוד כמה אלפי שקלים יכולים להציל חיים לא עובר טוב אצל רוב הלקוחות", "הרבה יותר נוח להסתמך על תדמית ההצלחה של מובילאיי. הבורות של הצרכנים נוחה מאוד לשני הצדדים".

אני משוכנע שגם צרכנים ישראלים ישלמו על מערכות מתקדמות אם יסבירו להם מה זה, אבל מעבר לזה המדינה צריכה לפעול ולחייב התקנת מערכות מקוריות בדומה למה שעשו עם ESP - אין מערכות מקוריות? אפשר להתפשר על מובילאיי, אבל עם ציון בטיחות מופחת.

תגובותי בכחול למעלה.

פורסם

כמי שהסתובב לאחרונה באולמות התצוגה השונים, אכן יש נטיה לדחוף את המערכת של מובילאיי , להגדיל לעשות נציג באחד האולמות שטען שדגם מסוים לא נמכר בעולם עם מערכות אקטיביות (באתר בחול הוא כן מופיע)

רק הצבעה ברגלײַם וההשפעה של כל חבר פורום על הסביבה הקרובה יביאו את השינוי. לאט אבל בטוח.

וכן , הדבר "קצת" מסריח , עד שהייתי מחפש מעטפות שעברו מצד לצד.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
כמי שהסתובב לאחרונה באולמות התצוגה השונים, אכן יש נטיה לדחוף את המערכת של מובילאיי , להגדיל לעשות נציג באחד האולמות שטען שדגם מסוים לא נמכר בעולם עם מערכות אקטיביות (באתר בחול הוא כן מופיע)

רק הצבעה ברגלײַם וההשפעה של כל חבר פורום על הסביבה הקרובה יביאו את השינוי. לאט אבל בטוח.

מבלי לפגוע, בסוף כן נכנעתם "לשיטה" ורכשתם רכב עם מערכות בטיחות פקקטה מסורסות שלא כל כך עוזרות (הונדה HRV).

וזה לאחר שבהתחלה יצאת בהצהרה שאתה לא מוכן להתפשר על מערכות בטיחות!

שלא תבין אותי לא נכון, אני ממש לא מאשים אותך, זה לצערנו המבחר ורק מציג אותך כדוגמה שלא תמיד ניתן "להצביע ברגליים".

אלו סיסמאות יפות אך בסופו של יום אתה מחפש רכב שיתאים לדרישות שלך ועל אף שאחת הדרישות היא בטיחות, היא לא הדרישה היחידה ולכן אנשים נאלצים לעשות פרשות.

אותי אישית זה מאוד מרגיז שאין אפילו את האופציה להוסיף כסף תמורת "חבילת בטיחות".

לדעתי זה צריך להיות חובה בכל רכב (וכיום כמעט לכל יצרן יש מערכות בטיחות כחבילת שידרוג), ולא צריך לתת ליבואנים לבחור איזה רמות אבזור אנו רוצים ברכב, אלא לחוקק חוק!

אם היו סומכים עם היבואנים עד היום היינו נוסעים ברכבים ללא בקרת יציבות וללא כריות אוויר.

בפועל, כאשר אני מחפש היום רכב חדש אשר יכלול מערכות בטיחות אקטיביות ששוות משהו המבחר מצטמצם פלאים ולא תמיד הרכב שנמצא עונה על הדרישה בהטיחותית יענה גם על שאר הדרישות שלי. (רמז, מערכת בלימה אוטונומית שלא מזהה הולכי רגל כמו שיש בטיגואן לא באמת שווה משהו, כנ"ל גם מערכת שעובדת רק עד 30 קמ"ש כמו שיש ב-HRV)

כך שאני לא מסכים עם האימרה שהציבור בור או מטומטם, או שזה בגלל חוסר תרבות מוטורית, הציבור פשוט שבוי בידי ההחלטות הנבובות של יבואני הרכב ואין לנו יותר מידי מה לעשות עם זה מלבד להתבכיין מאחורי המקלדת ולקוות שהעיתונות תעשה שוב את העבודה ותפעיל לחץ על נבחרי הציבור בכדי שיטפלו בנושא!

פורסם

הבעיה היא לא ביבואנים, הבעיה היא בממשלה, אנחנו חיים במדינה ששולטים בה טייקונים והלוביסטים שלהם, עד שזה לא ישתנה, נשאר מדינה שבה שום דבר לא נעשה במחשבה קודם על האזרח ואח"כ אינטרסים כאלו ואחרים.

Finger's gonna kill me.

פורסם
הבעיה היא לא ביבואנים, הבעיה היא בממשלה, אנחנו חיים במדינה ששולטים בה טייקונים והלוביסטים שלהם, עד שזה לא ישתנה, נשאר מדינה שבה שום דבר לא נעשה במחשבה קודם על האזרח ואח"כ אינטרסים כאלו ואחרים.

הבעיה היא בכל אחד מהם, גם היבואנים וגם בממשלה, אבל גם לאזרח הקטן יש תרומה לזה. כל אחד מגלגל את האשמה לצד השני וכאשר יש 3 צדדים בכלל חגיגה.

החברות הם עסק ומנסים למקסם את הרווחים תוך כדאי השתלבות בעולם הרכב הבינלאומי, במטרה להוביל אבל בלי להגזים אם ההוצאות שלהם.

הממשלה שצריכה לחשוב על טובת האזרח, חושבת על סטטוס קוו והמשך הכהונה שלה בדרגות הבחירות והפקידים הפשוטים חושבים איך לעשות פחות בעד המשכורת הקטנה שהם מקבלים.

והאזרח הקטן, חסר האחדות וחוסר חשיבה כלכלית שמנסה להבין מי נגד מי במדינה הזאת ואיך לא לצאת פראייר.

זה התקציר של הנפשות הפועלות, איך בדיוק אתם רוצים להגיע לפתרון?

פורסם

יש כאן כמה עיוותים שצורמים בצורה מפחידה (אם קראת את הכתבה זה ממש בולט )

למשל , אני מוכן לשבת ב Q7 להאיץ ל 50 קמ"ש ולהכנס לתוך קיר

בתנאי שמי שקבע את הדירוג הבטיחותי של משרד התחבורה יעשה את אותו הדבר עם קיה ריו המצויידת במובילאיי.

והרי לא צריכה להיות לו בעיה, כי סה"כ הQ7 מדורגת 1 , ואילו הקיה מדורגת 6 (הסולם הוא כאמור 1 - הכי פחות בטוח , 8 - הכי בטוח )

כל מי שקצת מבין ברכבים , אני בספק אם יסכים.

ואז בא אזרח , שלא מבין הרבה ברכבים , רואה דירוג של משרד התחבורה (לכאורה גוף אובייקטיבי ) ומניח שהרכב הוא מספיק בטוח.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אני לא בטוח כלל שישראל נחשבת לאותו אזור כמו מצריים אצל כל היצרנים.

נכון לגמרי שיראל בכלל לא נחשבת בעיני אף יצרן בתור שוק משמעותי, אבל למרות שאנחנו לא נחשבים יש בכ"ז דיאלוג עם היצרנים (למיטב הבנתי יבואים בישראל מקבלים מחירים מיוחדים ביחס למפיצים באירופה דווקא בגלל המיסוי).

יכול להיות שאצל חלק מהיצרנים (דווקא בסגמנטים הזולים)היצרן לא מפיץ רק את חבילת הבטיחות בדרכות הגימור הנמוכות. כלומר היבואן יקבל את מערכת הבטיחות המקורית רק החל מדרגת גימור שהוא לא מביא לפה בכלל.כל זה לא משנה את התמונה העגומה: מובילאיי היא מערכת דיי נחותה ביחס לרוב המערכות המקוריות והקומבינה הזו היא על חשבוננו.

הסיכוי היחידי לצאת מזה הוא דרך חברות הביטוח: לגרום להן להבין שכדאי לתת הנחה בפוליסה רק לרכב עם מערכת בטיחות מקורית שמכילה פיצ'רים אקטיביים

פורסם

חברות ביטוח לא מעניין אותן כלום, רק הרווח. וממש אין להן תמריץ להעדיף אף מערכת על פני אחרות עד שהן לא מהוות את הכלל, בדומה למערכות ABS או כריות אוויר. נושא הפרמיה בביטוח עם/בלי מערכת מעניין אותי גם כי לפי מה שאני מבין, הביטוח למי שאין מערכת גדל ולמי שיש היא פשוט לא השתנתה?

פורסם

אתה צריך לחפש קופסאות נעליים עם כסף. זה מעבר לרמת המעטפות...

• תוכן חדש...