Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פק"ל ציוד מומלץ ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חן, יש מצב באמת שלא מומלץ לנסוע עם חומרים דליקים או קלי בערה, אפילו הם בתא המטען.

יש שאלה אם שמן זה דליק או לא, אבל אפשר חס וחלילה לחשוב על מצב שבו הנהג אינו יכול לזוז, והרכב נדלק.

מעניין באמת מה התקן בנושא הדלק שממילא חייב להיות במיכל. אני מניח שבמהלך 100 שנות אבולוציה של מכניקה ממונעת מצאו לזה פתרון. אני גם לא יודע להגיד אם בגאז'ים של מכוניות בטוחות יותר מוגנים מפני נזילות. יש שיקולים בעד ונגד נסיעה עם שמנים. דליקות המטען צריכה להיות חלק מהשיקולים.

אבל מה עם מטוסים? משום מה בסרטים הם נדלקים ביתר קלות...

• תגובות 248
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי הדלק שבתוך מיכל הדלק אין לך יותר מדי מה לדאוג. יצרני הרכב דואגים מאוד שהוא יהיה ממוגן מפני פגיעה וגם עמיד מאוד בפני התבקעות. כמו כן, אספקת הדלק למנוע (וגם זרימת החשמל ברכב) מופסקות מיד בהתנגשות קשה. כמו כן, כל הריפודים בחלקה הפנימי של מכונית מודרנית, כמו גם ריפודים של מושבי בטיחות לילדים, הם מעכבי בעירה.

שמן שיושב בתוך מיכל בתא המטען הוא לדעתי בעיה גדולה יותר, והוא גם יכול להישפך ואפילו לנזול לכביש ואז לגרום לעוד צרות. לכן, אני לא לגמרי משוכנע שכדאי לשאת שמנים בתוך הרכב. אולי כדאי להחליף את השמן במטף...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
חן, יש מצב באמת שלא מומלץ לנסוע עם חומרים דליקים או קלי בערה, אפילו הם בתא המטען.

יש שאלה אם שמן זה דליק או לא, אבל אפשר חס וחלילה לחשוב על מצב שבו הנהג אינו יכול לזוז, והרכב נדלק.

מעניין באמת מה התקן בנושא הדלק שממילא חייב להיות במיכל. אני מניח שבמהלך 100 שנות אבולוציה של מכניקה ממונעת מצאו לזה פתרון. אני גם לא יודע להגיד אם בגאז'ים של מכוניות בטוחות יותר מוגנים מפני נזילות. יש שיקולים בעד ונגד נסיעה עם שמנים. דליקות המטען צריכה להיות חלק מהשיקולים.

אבל מה עם מטוסים? משום מה בסרטים הם נדלקים ביתר קלות...

1. מיכלי הדלק ממוקמים במקום עמוק ברכב כך שלא יפגעו בקלות בעת תאונה.

2. קרוב לודאי שאחד מיתרונות הרכב החשמלי הוא פחות דליקות. מצד שני - כוחות ההצלה חייבים להכיר אותו על מנת שלא יפגעו ממתח הסוללה (בדורותהמוקדמים של הפריוס היו מקרי התחשמלות של מחלצים).

3. מטוסים נדלקים כיון שהם מכילים כמויות גדולות של דלק ובתאונות שלהם משתחררת הרבה יותר אנרגית חום בגלל המהירות הגבוהה. מאידך - בסרטים גם כל המכוניות המעורבות בתאונות נדלקות ומעלות פטרית אש בגודל של הירושימה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ומה לגביעגלת תינוק?

תא המטען מיועד למטען. ארגז כלים בד"כ לא מכיל חומרים מסוכנים, או שהם בכמות זעירה (נניח - שפופרת של סופרגלו).

האמת היא שאני לא בטוח ששמני סיכה ונוזלים הידראוליים בתא המטען באמת כל כך מסוכנים, בסופו של דבר נדיר שהם מתלקחים גם בתוך המנוע בעת תאונה, אני מניח שבתא המטען שבו הטמפרורה נמוכה בהשואה למנוע הסיכון נמוך. אבל צריך לבדוק כל חחומר לגופו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה הקשר של התגובה שלך למה ששאלתי?

שאלתי לגבי שמנים ונוזלים ,ומה אנשים מחזיקים... ועכשיו שאלתי לגבי ארגז כלים - לי יש ארגז ענק באוטו עם כל הכלים.

בלי שום קשר לכמה רעיל/כימי/מסוכן.

פורסם

הקשר הוא תגובות 23 ו-28 והלאה.

השרשור התפתח בכיוון שאלות על בטיחות החזקת שמנים בתא המטען.

פורסם
ומה לגבי עגלת תינוק? תא המטען מיועד למטען. ארגז כלים בד"כ לא מכיל חומרים מסוכנים, או שהם בכמות זעירה (נניח - שפופרת של סופרגלו).

הסכנה בארגז כלים היא שבזמן התנגשות הוא יעוף בעוצמה רבה מספיק כדי לפרוץ את דרכו דרך גב המושבים וייפגע בנוסעים! תא המטען מיועד לשאת מטען שרתום אליו ומקובע במקום. כאשר נושאים חפץ כבד כמו מזוודה גדולה או ארגז כלים יש להקפיד להניח אותם על הרצפה, בחלקו הקדמי של תא המטען בצדדים ולתרום אותם למקום ועדיף גם לחגור את החגורות מאחורה גם אם המושבים ריקים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני מהפולנים שמתכוננים לסוף העולם וסבורים שכנראה זה יקרה במחלף הכפר הירוק :lol:

א. ליטר שמן מקורי של היבואן קשור היטב במקום המיועד למטף כיבוי אש בתא המטען.

ב. כבלים להתנעה.

ג. נוזל קירור G12 .

ד. נוזל שמשות.

ה. קומפרסור חשמלי למילוי אוויר בצמיגים.

ו. מודד רמת טעינה.

ז. ספריי לתיקון תקר ( למקרה חירום ובו יהיה פנצ'ר בשני גלגלים לא עלינו)

ח. גלגל רזרבי וכל הכלים הייעודיים.

ט. שואב אבק קטן.

י. ערכת עזרה ראשונה.

יא. מוצרי נקיון וטיפוח לרכב.

יב. כיסוי חיצוני לרכב.

**הכל מסודר כמו בית מרקחת בחלק התחתון של תא המטען המפוצל של פולו TSI 8)

זמין 8)

פורסם

לשם מה לסחוב "מוצרי טיפוח לרכב"? אתה מתכוון לעשות וקס בזמן החופשה, או פוליש בתדלוק? נראה לי סתם הכבדה על הרכב והגדלת צריכת הדלק. גם לגבי חלק נכבד משאר הכלים נראה לי שהם מיותרים ברכב חדש ואמין, כמובן שהסיפור שונה ברכב ישן ומקרטע.

לגבי ערכת עזרה ראשונה - דווקא רעיון טוב.

ובאותו עניין - נראה לי שמטפה (ולא מטף) כיבוי דווקא יותר חשוב מליטר שמן, שוב - אם מדובר ברכב שאינו נוטה לאבד שמן.

פורסם

^ אתה צודק, אבל אני לא יכול להסביר בצורה רציונאלית את רשימת המלאי של תא המטען שלי - סוג של מחלה :lol:.

אגב, חלק מציוד זה בא לידי שימוש כעזרה לנהגים שנתקעים בדרך, במיוחד כבלי ההתנעה.

בקשר לערכת עזרה ראשונה, מומלץ ביותר :mm_yeah:

זמין 8)

פורסם
^ אתה צודק, אבל אני לא יכול להסביר בצורה רציונאלית את רשימת המלאי של תא המטען שלי - סוג של מחלה :lol:.

אגב, חלק מציוד זה בא לידי שימוש כעזרה לנהגים שנתקעים בדרך, במיוחד כבלי ההתנעה.

בקשר לערכת עזרה ראשונה, מומלץ ביותר :mm_yeah:

כמו שציינתי בשרשור פעם ,

בתא מטען אצלי תמצא קפה ,כסאות קמפינג ועוד דברים בסגנון שמשרתים אותי ולא את הרכב שלי.

לרכב אני לוקח דבר אחד : מס' טלפון של הגרר. :wink:

Gn'f'R

• תוכן חדש...