Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פק"ל ציוד מומלץ ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 248
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כלי עבודה בסיסיים - פלאייר, קאטר קטן, מברג שטוח, מברג פיליפס.

אזיקונים בשלל גדלים.

גלון 4 ליטר (כמו של מים לרכב) למילוי דלק במידה ונתקעים.

פנס נטען/מתחבר למצת או למצבר.

לא במובן הטכני - כובע, כיפה (תמיד שוכחים כשצריך), עטים, מצתים, קונדום.

חבר שלי טוב מחזיק ברכבו בכל עת סט כלים מלא לנסיעה לקמפינג, החל מציליה, דרך סיר פויקה ועד למזרנים. אבל גם זו לא חוכמה, בסוף גם הרכב סוחב סתם וגם אין מקום לכלום.

פורסם

כבלי התנעה

נורות ופיוזים ספייר

טישו, מגבונים לחים וג'ל אלכוהול לניקוי ידיים

ערכת עזרה ראשונה

לדרמן או כלי דומה (מחליף חצי ארגז כלים)

מטען של טלפון (או כמה מטענים, שיתאימו לטלפונים של כל מי שנוהג בדרך קבע ברכב)

ג'ריקן מים 4 ליטר במיכל של נוזל שמשות או משהו, כזה שלא חבל לזרוק (לעולם לא תדע מתי תצטרך את זה)

מגבת (בדיוק כמו הטרמפיסט בגלקסיה, תמיד יכול לקרות מצב שתצטרך מגבת)

משפך

מצית (גם אם אתה לא מעשן)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כלי עבודה אפשר לשים תיק קטן או לדרמן סיני - זול ומספיק טוב ל-2-3 פעמים לפני שהוא מתפרק/מחליד.

פנס - אני מעדיף פנס לא נטען, אחד קטנצי'ק שעובד על סוללת CR123A - הן מחזיקות הרבה זמן באיחסון וזולות (אם קונים באתרים סינים).

גלון של שמן לבעלי מכוניות ישנות. בקבוק מים מזוקקים לכולם (לרדיאטור). לניקיון חיצוני דחוף (בוץ/אבק קיצוני על השמשה או הפנסים הקדמיים) - בקבוק מים רגילים ומטלית מיקרופייבר.

עזרה ראשונה לא ממש רלוונטי במרכזי הערים - בכל חור יש היום "הצלה". לנסיעות ארוכות יותר אני שם תיק עזרה ראשונה כולל ציוד חבישה בסיסי עם חומר חיטוי, כפפות ח"פ, מי שעבר קורס מע"ר ומעלה יוסיף לערכה חסם עורקים רגיל וחסם עורקים CAT.

פורסם

קצת הגזמתם עם כל ההמלצות האלו, בטח במה שקשור למכוניות מודרניות. יש סבירות גבוהה יותר שתתקעו בגלל תקלת מחשב, שבמקרה זה לא יעזור שום כלי טכני שתחזיקו ברכב.

תכל'ס, הכי חשוב זה כבלי התנעה. שמן\דלק\נוזל קירור בודקים לפני שיוצאים לדרך.

*לא מתייחס להמלצות שלא קשורות לרכב, כמו עטים, כיפות, טישו\מגבות נייר וכד'. זה דווקא ממש לא מזיק שיהיה.

פורסם

תלוי למה מיועד הרכב, לג'יפאים לרוב יש מיני מוסך ברכב וציוד קמפינג מלא לכמה ימים,

מן הסתם רשימת הציוד בסופרמיני חדשה של רווק שנוסע 20קמ לעבודה וחזרה כל יום צריכה להיות משמעותית יותר קטנה.

לי תמיד יש ערכת תיקון פנצ'רים, קומפרסור, שני אפודים זוהרים, עזרה ראשונה בסיסית, מטען לטלפון, פנקס ועט.

כמובן שכשאני יוצא לטיול הרכב מתמלא עד אפס מקום בציוד.. אבל אין טעם לסחוב את זה ביום יום, גם ככה למנוע הזה אין כוח בשיט. :lol:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לפני שמרכבים רשימה חייבים לעשות חשבון פשוט של נפח, משקל ושימושיות של החפץ.

חפץ ששוקל כמה קילוגרמים ויהיה בשימוש פעם ב-30,000 ק"מ כנראה מיותר (אלא אם כן מדובר במשהו למקרי חירום כמו כבלי הנעה, ג'ק או צמיג ספייר).

באופן כללי כדי להמעיט בכמות הדברים שסתם זרוקים ברכב. רכב עמוס הוא כבד יותר, רועש יותר וצורך יותר דלק בלי סיבה אמיתית.

יש אנשים שמאכסנים שמנים, נוזל שמשות, גלון של דלק (שמישהו למעלה הציע), ציוד מנגל וכד' במשקל עשרות ק"ג כדרך קבע ברכב, זה עולה להם מאות אם לא אלפי שקלים בשנה בצריכת דלק מיותרת.

רכב זה לא מחסן, תתכננו את מילוי נוזל השמשות, דלק, שמן, קמפינג ושאר פעולות בצורה מחושבת.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

RescueTape למקרה של קריעת צנרת - יש מלא מקומות שמוכרים.

סורק קטן של ODBII לניתוח ראשוני של תקלה - קונים באיביי או בסין.

פורסם

כבלים, צמיג ספייר, ג'ק, שמן, מים. בשביל כל השאר אני משלם ביטוח גרירה שנתי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לנו יש ארז פלסטיק כזה שיש בו קצת כלי עבודה, פראייר, קאטר, פטיש קטן וכו׳. אפוד זוהר, אזיקונים, כפפות עבודה, גריקן ריק של כמה ליטרים, פנס ומעיל דובון (או מעיל גשם במקרה של הרכב השני..) למקרה ונתקעים בחורף עם פאנצר

פורסם

אני מחזיק ערכה לתיקון פאנצ׳רים ברכב עקב כך שהרכב ללא גלגל ספייר, יחד איתה גם קומפרסור שמתחבר למצת, בקבוק מים למנוע ושמן מנוע, מברג טורקס מתאים לרכב ועוד כמה מברגים קטנים ושימושיים,

חוץ מזה בבגאז׳ תמיד יש לי סדין ונרגילה למקרה הצורך :)

עברתי לסקייטבורד

• תוכן חדש...