Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פק"ל ציוד מומלץ ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אמנם השאלה היא שאלה ילד אבל לצערי עד עכשיו לא חשבתי על העניין הזה,

חברי קנו רכבים חדשים אחד רנו קליאו ב70K והשני סיאט איביזה באותו סכום, ועלה הנושא של מה מחזיקים בבגאז', לכולם יש את הבאים:

* שמן מנוע

* נוזל קירור

* כבלים

ברכבי היקר - רנו מגאן II שנת 2006, אני לא מחזיק כלום בתא המטען ועכשיו חשבתי על זה ברצינות אם חס וחלילה תהיה תקלה כלשהי איך אני אטפל בה? במצב הנוכחי זה גרר ולמוסך, אבל אם לדוגמא יש איזושהי דליפה של נוזל קירור אולי אוכל להוסיף נוזל קירור ולהגיע למוסך בכוחות עצמי.

קראתי קצת מערכת החשמל הרגישה ברכב ובגלל זה אני חושש קצת לגבי עניין הכבלים - לא רוצה להסב נזק למערכת החשמל.

כנ"ל גם לגמרי מערכות קירור והמנוע - יש סיכוי שיגרם נזק בנסיעה בעת תקלה - אפילו אם זה רק עד למוסך.

אז בתור המומחים, האם כדאי להחזיק בכלל שמנים\נוזלים\כבלים בתא המטען ואיזה סוג - איזה שמן, איזה נוזל קירור ואילו כבלים ?

וגם אם יש לכם עצות למה עוד כדאי להחזיק בתא המטען אשמח לשמוע(כרגע יש לי רק נוזל לניקוי חלומות - שפריצר של בית שאיתו אני מנסה את החלונות מבחוץ כשהם מטונפים ומגבוני נייר עבים לאותה מטרה)

תודה רבה חברים!

• תגובות 248
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מחזיק ברכב רק כבלים.

אפשר לקנות באוטו דיפו במחיר נמוך.

שמן מנוע או נוזל קירור אפשר להחזיק במחסן.

שמן - הכי טוב שיהיה בדיוק מאותו הסוג שמלאו בטיפול האחרון. אם אין צריכת שמן בכלל\ זעירה - ליטר שמן במחסן לא יזיק, לא צריך יותר מזה.

נוזל קרור לא אמור להיעלם בכלל, אם יש נזילה רצינית בדרך - תזמין גרר.

אם חסר קצת - תיגש למוסך שמטפל ברכב ותוסיף אצלו את מה שחסר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם הרכב תקין ומטופל - אתה לא צריך שמן ולא נוזל קרור. מנסיון של שנים באוטו דומה- החלפות/השלמות היו רק בטיפול שוטף.

קח בחשבון שבקיץ הטמפרטורות ברכב חונה בשמש לא הכי נחמדות ואולי יש להן השפעה על איכות החומר שאינו בשימוש.

לדעתי מה שכן צריך - מפתח צלב, נוח וקל יותר לעבוד איתו אם יש תקר. רצויוית נורות רזרביות ואלי כמה פיוזים תואמים לרכב.

היה פה פעם שרשור בנושא, חטט בו קצת.

סע בכייף ובזהירות.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מחזיקים שמנים ונוזלים בתא המטען?

האמת? הייתי מת ליסוע ריק,אבל משום מה התחושה שיש לי גלון שמן וגלון של נוזל קרור מרגיעה אותי...

סתם מסקרנות, יוצא לי הרבה לראות פרצופים המומים בשטיפה כשרואים את תא המטען שלי :-)

פורסם

בדובלו הייתי מחזיק נוזל קירור כי היה לי איבוד שלו כול הזמן,ברכב עם מערכת תקינה לא הייתי מחזיק כלום.

רק משולש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כן,אין טעם לסחוב מיני מוסך בתא המטען.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא, אוטו חדש, בודק פעם ב3-4 שבועות מצב השמן והמים,

לא רואה שום טעם.

בגטס החזקתי בקבוק ליטר שמן ובקבוק ליטר וחצי למי רדיאטור.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זה מתאים רק ל"תקופת מבחן" - זיהוי של בעיה ועד להגעה המהירה ביותר למוסך.

חוץ מזה להחזיק נוזלים שיתקלקלו עד שתצטרך אותם, יוסיפו משקל מיותר, יתפסו מקום וילכלכו...אין צורך.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני כן מחזיק, עניין של הרגל.

פורד פוקוס שנת 2001.

שני בקבוקי ליטר, אחד של שמן ואחד של נוזל קירור.

גם ככה יש ארגז תנובה ירוק עם כבלים, צלב, ג'ילדה ונורות ספייר, אז עוד שני בקבוקים לא תופסים מקום, והמשקל זניח.

ככתוב מעלה, הרגל ותחושה של שקט נפשי.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
אני כן מחזיק, עניין של הרגל.

פורד פוקוס שנת 2001.

שני בקבוקי ליטר, אחד של שמן ואחד של נוזל קירור.

גם ככה יש ארגז תנובה ירוק עם כבלים, צלב, ג'ילדה ונורות ספייר, אז עוד שני בקבוקים לא תופסים מקום, והמשקל זניח.

ככתוב מעלה, הרגל ותחושה של שקט נפשי.

+1.

ארגז גדול, עם כבלי התנעה, בקבוק שמן, בקבוק מים, בקבוק נוזל קירור, ג'ק ומפתחות לגלגל רזרזבי, נורות ספייר+פיוזים בשקית.

כל זה בנוסף לספריי ריח, שפריצר לשמשות+נייר לניגוב וג'ילדה. פלייר, קטר, מברג פיליפס ומברג טסטר, מפתח שוודי ופלוק.

ככה אם בדקת על הבוקר שחסר שמן, לא צריך לעלות שוב הביתה/מחסן להביא, יש בבגז' :).

וגם אני יכול להגיד שזה בגלל הצרפתייה. אבל שיהיה.

פורסם

לפני יומיים חבר מתקשר אליי שואל איך אפשר לנקות את הבגאג' משמן מנוע שהוא החזיק בבגאג' ונשפך כולו

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

• תוכן חדש...