Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פק"ל ציוד מומלץ ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 248
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מחזיק ארגז כלים,כל הציוד שנדרש להחלפת גלגל+הגלגל,פנס,שמיכה,כמה בקבוקים ריקים,מטליות,כבלים,אזיקונים וכדור למקרה שאני ארצה לשחק 8)

ברכב של אבא שלי יש כמה כלים,ציוד להחלפת גלגל+גלגל,מטליות לחות,נייר סופג. בגלל שהוא מסיע אנשים אז יש לו גם מטף כיבוי וערכה לעזרה ראשונה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הכי חשוב - ספוג רך ובקבוק עם שמפו+מים , יונה יכולה להשאיר חתיכת פצצה על הרכב

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שמרכבים רשימה חייבים לעשות חשבון פשוט של נפח, משקל ושימושיות של החפץ.

חפץ ששוקל כמה קילוגרמים ויהיה בשימוש פעם ב-30,000 ק"מ כנראה מיותר (אלא אם כן מדובר במשהו למקרי חירום כמו כבלי הנעה, ג'ק או צמיג ספייר).

באופן כללי כדי להמעיט בכמות הדברים שסתם זרוקים ברכב. רכב עמוס הוא כבד יותר, רועש יותר וצורך יותר דלק בלי סיבה אמיתית.

יש אנשים שמאכסנים שמנים, נוזל שמשות, גלון של דלק (שמישהו למעלה הציע), ציוד מנגל וכד' במשקל עשרות ק"ג כדרך קבע ברכב, זה עולה להם מאות אם לא אלפי שקלים בשנה בצריכת דלק מיותרת.

רכב זה לא מחסן, תתכננו את מילוי נוזל השמשות, דלק, שמן, קמפינג ושאר פעולות בצורה מחושבת.

תלוי איפה אתה גר:

באיזור המרכז יותר כלכלי שהרכב ישמש כמחסן מאשר הבית השכור :-P

פורסם

מטפה

בלי קשר להסעת אנשים, מומלץ להחזיק כזה ברכב.

נוסף/במקום למטפה - לפחות שמיכה. מועילה בכיבוי אש/אדם בוער, וטובה גם לזחול מתחת לאוטו ולפיקניקים, גם לא שוקלת הרבה.

גם מה שרשמו מעלי, כל עוד הדברים לא סותמים חצי מתא המטען, כפי שקרה ברכב הקודם שלי.

בקבוקי מים: לא לשתייה (כאלה לוקחים איתכם לכל נסיעה בנפרד. מים שעמדו יום אחד באוטו בשמש הם לא לשתייה!)

קונדום: כנ"ל (והאלו, זה פורום רכב פה!).

פורסם

היה פעם אשכול כזה. בכ"א:

מטליות לחות - בתא כפפות (אחרת זה מתייבש)

200 שקל בכל מיני שטרות - בסך שמש (למקרה חירום)

טישו/נייר טואלט - איפה שנכנס, לא ממש חשוב

בקבוק מים - למקרה חירום ולא לשכוח להחליף פעם בשבוע

עט כדורי (כדי שלא יתפוצץ או ינזל) ומחברת בשביל לרשום פרטי ביטוח וכאלה

תיקיית פלסטיק קטנה, כי צריך לשמור איפשהו את כל הקבלות

כפפות עבודה זולות - כדי לא לזהם את עצמך כשאתה מחליף גלגל

2 מגבות גדולות - למקרה ואספת מישהו מהים למשל (בטעות, כמובן :lol: )

גפרורים

אם אני אזכר בעוד דברים, אוסיף כאן

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לי ברכב תמיד יש :

צמיג ספייר, ערכה מקורית של הרכב שכוללת ג'ק, מפתח ברגים,2 מברגים.

סט 24 חלקים של SIGNET, מברג 12 כוכבים הלן(צפרתיות והברגים שלהם)

גלון נוזל קירור, סכין יפני, סיליקון ויקטור ריינז, הכל בבגאז'.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

כולכם שכחתם את הדבר החשוב ביותר!

מגנט!

כן מגנט!

וחוט ארוך של איזה 2-3 .

למה?

כי מרפי חרא!

פעמיים יצאתי מרכב, ליד בור ביוב, והופ שמעתי את המפתחות רכב נופלים להם לשם.

עמה!

מה יש לי?

קומפרסור של הבזול {50 שקל}

2 ליטר מים

1 ליטר מים לראדיאטור

1 ליטר שמן מנוע

איזולירבנד, אזיקונים בכל מיני גדלים, קטן, מברג של הבזול, וב10 שקל קניתי מגוון רחב של בנדים. שיהיה.סכין יפנית ופורקסי מתקשה כמו ברזל לאחר 10 דקות,טישו, מחצלת,מגבונים,בקבוק של מים נקיים.

איפה קניתי?

מגנט בעבודה שלי- 5 שקל

קומפרסור באלקטרו סליל.

וזהו,כל השאר בטמבוריות.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

ברכב שלי יש:

מפתח אומים טלסקופי

ספריי פנצ'ר

קומפרסור

(כמובן בנוסף לגלגל החלופי והכלים הנלווים)

כבלי הנעה

X3ג'ריקן 2 ליטר (ריקים)

סט מברגים

סט בוקסות

סט מפתחות אלן

X4סופר גלו 3 מ"ל

חבילת אזיקונים

משפך עם מסננת

בקבוק מים (לא לשתייה)

חלוצה (למקרה שהחולצה שאני לובש תהפוך לבלתי ראויה ללבישה בזמן שאני בחוץ)

אריזת 100 כפפות לטקס

מה אני לא מחזיק ברכב:

שמנים ונוזלים מכל סוג שהוא - אני בודק לפני תחילת הנסיעה, לכן אין טעם. אם המפלס היה תקין לפני הנסיעה ובמהלך הנסיעה הוא ירד דרמטית, אז בכל מקרה הרכב ימשיך רק על גרר.

מים לשתיה - כפי שכתבו כבר, מים שעמדו זמן ממושך ברכב בשמש אינם ראויים לשתיה. חוץ מזה, אני לא יכול לדמיין אף סיטואציה שבה אני נתקע עם הרכב במקום שבו לא ניתן להשיג מים (פרט לרכבי שטח)

קונדומים - הם לא מיועדים לאחסון בטמפרטורות כאלה, והם עשויים להפגם. למי שכתב שהוא מחזיק ברכב קונדומים - זרוק אותם לפח.

מנגל / כסאות ים וכדומה - למה להחזיק אותם ברכב? למה לגרור אותם איתי לעבודה ולנסיעות מנהלתיות? למקרה שלפתע אתקל במקרה חרום (רעב אימתני) ואזדקק למנגל בדחיפות? חבל על תוספת המשקל המיותרת.

רוב הציוד שלי נקנה בחנות ל.כ. ברמלה

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

לא ראיתי שכתבו כאן מטף כיבוי.

ובנוסף אצלי יש

כבלים להתנעה, עזרה ראשונה, צלב לפתיחת גלגלים, נוזל קירור, ו...זהו

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

לא ראית מטף כיון שמדובר בחפץ שאינו קיים. מטפה, לעומת זאת, הוזכר מספר פעמים.

אצלי בבגאז' יש גלגל חלופי וכלי נהג מקוריים שהגיעו עם הרכב. בתא הכפפות מגבונים לחים, טישו, ומשקפי קריאה.

ציוד אחר - כמו כלי כתיבה - נמצא בתיק הצד שלי.

במקרה תאונה אפשר לצלם את המסמכים של הנהג האחר בטלפון.

בעבר, כאשר נהגתי ברכבים ישנים, היה לי ארגז עם כל מיני נוזלים וכלים. הציוד היחיד מתוכו שבו נעשה שימוש היה נורות ומברג לצורך החלפתן.

לגבי חריוני צפורים - מטלית לחה תעשה את העבודה. לא צריך לסחוב נוזלם שגם שוקלים יותר וגם עלולים להשפך וללכלך את הבגאז'.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שכחתי לציין, כבלים כמובן וזוג נורות לכל סוג שיש באוטו, דרך, מעבר, חנייה, לוחית רישוי.

עט ודף קטן למקרה של החלפת פרטים.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

sperial,Benni Haspel

המטפה של אבא שלי ברכב ריק, אני צריך לקנות חדש? או שפשוט לקחת אותו לחברה מתמחה למילוי?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...