Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - פורד קוגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פורד קוגה עבר מתיחת פנים, האם הוא שומר על המתכון המקורי והייחודי שלו או שהוא החליט לזרום עם הקטגוריה?

כל התשובות במבחן המלא.

פורד-קוגה-03.jpgפורד-קוגה-07.jpgפורד-קוגה-09.JPG

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)

לצערי תדמית פורד בארצנו לא מבטיחה אבל אהיה אופטימי.

לדעתי, הקוגה היא by far, טובה מהטוסון והמאזדה הקודמת. אני שמח שהסקירה של מגזין אוטו מראה שמישהו בפורד דאג ליישר קו בכל הקשור לאיבזור, בעיקר באספקט הבטיחותי.

וכן, הקוגה נראית מיושנת, זה הקסם שלה - יש הכל, חזק, מוצק, מאובזר ואיכותי, בלי שופוני והבהובים.

עריכה אחרונה על ידי shaharper

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

ראוי היה לכתוב זאת לפני ההודעה הקודמת שלי - סקירה וכתיבה מצויינת. הדגם הזה נותן תמורה מצויינת למחיר, אין סיבה אמיתית לעלות לשיא רמות האיבזור. הרמה השנייה והשלישית מתומחרות באופן תחרותי ביותר.

הראשונה trend, די מיותרת...

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

המבחנים של כרמי גורמים לי להיות ירוק מקנאה. זה תמיד יוצא כזה זורם וסבבה.

אבל אני די בהלם מ strong "buy" reccomendation, למרות כל הפאקים בארגונומיקה. גם מנוע 1.5 טורבו על כזה גודל לא נראה לי כאידאלי.

עדיף כבר מנוע אטמוספרי של CX5.

פורסם

דווקא המנוע הזה הפתיע בכניסת המומנט המהירה והרבה יותר נעימה מכל מנוע 2.0 ליטר אטמוספרי

אחר שנהגתי בו, החלטי, חזק וחסכוני יותר.

פורסם

כתבה נחמדה , אבל אף מילה על הטורק סטייר שיש בכל לחיצה חזקה על הדוושה ?

חשבתי לקנות אחת ומבחינתי זה היה דיל בריקר.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
המבחנים של כרמי גורמים לי להיות ירוק מקנאה. זה תמיד יוצא כזה זורם וסבבה.

אבל אני די בהלם מ strong "buy" reccomendation, למרות כל הפאקים בארגונומיקה. גם מנוע 1.5 טורבו על כזה גודל לא נראה לי כאידאלי.

עדיף כבר מנוע אטמוספרי של CX5.

אתה עדיין מודד נפח מנועים ולא את המפרט הטכני שלהם?

הדבר היחידי שכן צריך להגיד בתכלס, מנוע מוגדש = סיכוי גבוה יותר לתקלות יקרות מאשר מנוע אטמוספרי מקביל, זה נכון.

לא רואה דרך להשוות 25 קג"מ מ 1500 סל"ד והספק כזה לעומת מנוע אטמוספרי, באמת שלא.

פורסם

אכן. בתור אחד שנוסע על כל סוגי רכבים מדי יום (אטמוספרי, טורבו, היברידי) עדיין יש לזה משמעות. במיוחד בעת זינוק מהמקום.

פורסם

אם כבר, יותר במהירות גבוהה. מנוע גדול עדיין מספק יותר עתודות כוח במהירויות גבוהות ממנוע קטן, טורבו או לא טורבו.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

גם לי יצא להצטרף לנסיעה על הקוגה המחודשת.

העיצוב התרפרש לו אומנם, אך עדיין שומר על המראה המוכר של הקוגה (ושל פורד באופן כללי). המראה שמרני יותר מהמתחרות - חישוקים קטנים יותר, וכמות מכובדת של פלסטיק שחור מסביב. בכביש היא לא בולטת ולא תמשוך תשומת לב מיותרת, במיוחד לא בצבע הלבן של רכב המבחן.

עיצוב הפנים גם הוא לא מחדש הרבה והגיל ניכר. זהו סלון ודיזיין "פורדי" אופייני. איכות החומרים מרגישה די טובה, ואיכות ההרכבה נותנת תחושה של חוסן. אם זאת, הצבע השחור שולט ונותן תחושה קודרת מדי. גם הגוון הכחלחל של פורד בלוח השעונים ובפיקוד בקרת האלקים זה משהו שמתחיל להמאס כבר. בקיצור, חסר קצת אור לשיפור מצב הרוח. עיצוב הקונסולה המרכזית גבוה ואכן מכניס אותך למעין בועה, אבל ההרגשה העוטפת הזאת מתגלה כנוחה ופרקטית - הכל (טוב, כמעט הכל) נגיש ובהישג יד. מולטימדיה מקורית בקוגה יושבת נמוך ובגובה מרכז ההגה. המולטימדיה ברכב המבחן, היא כזו שהורכבה בארץ ולא במיקום הנכון. במקום להרכיבה היכן שיושבת המערכת המקורית, היא הורכבה מעליה הרחק בקצה הדשבורד.

בכל הקשור לנוחות, הקוגה מצויינת. הנסיעה מעודנת ושקטה, וניכר כי המתלים מצליחים למנוע מכל מה שלא רוצים שיגיע לתא הנוסעים, מלהגיע. אני מתאר לעצמי שלמידה הנמוכה יחסית של הגלגלים יש תרומה כלשהי לעניין. גם תחושת הבועה שהוזכרה קודם לכן, בשילוב עם מושב נוח, תורמים להרגשת הנינוחות שבשיוט.

ההגה מדויק עם משקל מצויין. למרות שלא ניסיתי לדחוק בקוגה בפניות, כן יש נטיה לרכון לצדדים, גם אם לא באופן מעיק. המנוע החזק, עם למעלה מ-24 קג"מ בסל"ד נמוך, מרשים למדי. טורק סטיר, כמו שהוזכר בשרשור, אכן משהו שמורגש ביציאה חזקה מהמקום. יש תחושה שהכח מתפרץ עוד לפני שהגיר התעורר, ואז כל העסק מתעורר לחיים בבת אחת ומזניק את הקוגה קדימה. הכח הזה כאמור מורגש בעיקר ביציאה מהמקום, בעוד שבהאצות ביניים, הקוגה לא מרגישה מהירה. ההרגשה לא תואמת את המספרים, ויש תחושה של מבנה אווירודינמי כזה המונע קצב התקדמות מהיר.

הקוגה זריזה, דינמית, נוחה ומרווחת. גם תג המחיר שלה שפוי מבעבר, אם כי רמת הגימור הראשונה - טרנד, היא חסרה כל מערכת בטיחות למעט מובילאיי. רמות הגימור הגבוהות יותר מציעות גם מולטימדיה מקורית, וגם צבע בהיר לריפודים שנראה טוב הרבה יותר מהשחור. הקוגה בהחלט ראויה שתיקחו אותה בחשבון, בעיקר בזכות הביצועים, הנוחות, וחווית הנסיעה.

פורסם

חבר טוב, נתן לי סיבוב ארוך למטרת רכישה בעבר, חשבתי ברצינות על הרכב...

הטורק סטיר גרם לי לא לרצות את הרכב, שלכאורה מזנק קדימה בהחלטיות

ונותן הרגשה של זריזות ואין השהיה שיש להרבה רכבים אחרים כמו, במוו X1

1.5 ליטר או קיה ספורטאז GT 1.6 ליטר טורבו.

אצלי הפורד נפסלה בגלל הטורק

סטיר...חוץ מזה הרכב זריז מספיק ,חלק, שקט מאוד ועבודת מתליו איכותית ורק

שקעים עמוקים, ירעידו את המרכב ויחבטו ברכב וישמיעו קול חבטה מוגבר ונוכח.

קול החבטות במהמורות גדולות, נותן הרגשה של רכבים זולים ממנו והורס לי את

החוויה השקטה והנכונה יותר שברכב שאיכותו אמור להיות איכותי ו"אירופאי".

בנסיעה מהירה ואיכותית, הפורד די שקט ומתליו עובדים בצורה מרשימה פלוס

והשקט ראוי לציון בפורד.

רק שקעים עמוקים עושים הבדל קטן וצורם, כאילו נסגר מהלך המתלה לפני הזמן.

פורסם (נערך)

שלום

לאחרונה אני מתעניין לגבי רכב זה .

1)האם ניתן למצוא מידע המשווה נתוני צריכת דלק בין הקוגה לבין רכבים אחרים , צריכת דלק של משתמשים ולא מנתוני מפרט של יצרן. מעיון בחוות דעת ו/או מבחני דרך ,משתמע להבנתי , שנושא צריכת הדלק ברכב הינו גבוה יחסית. הנסועה השנתית שלי הינה כ 2000 ק״מ לחודש מעורבת עירוני, בין עירוני (חלקו בפקקי כביש 1).

2) האם ידוע מתי יוחלף הדגם הנוכחי ?

תודה

עריכה אחרונה על ידי hezysp
בקשה נוספת למידע
פורסם

תבדוק ב- http://www.netcar.co.il

הוא משתמש בנוסחה אמפירית שנראית הכי קרובה למציאות (מנסיוני ומנסיונם של אחרים).

קח בחשבון שצריכת דלק מושפעת מאד מסגנון הנהיגה ותוואי הדרך, כך שזה לא מדע מדוייק.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...