Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש אתר כזה?

לפי דגם מכונית+מנוע?

לדוג' פג'ו 107 - במהירות של 110 קמ"ש, 3000 סל"ד.

או לחלופין איך אני מגיע לנתון הזה, אם אני בודק רכב ספציפי?

פורסם

אתה יכול לחשב לפי היקף הגלגל, יחסי העברה וסל"ד. כל הנתונים האלה נמצאים בפרוספקט.

אבל, מה זה משנה באיזה סל"ד הרכב נוסע?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למה זה טוב בכלל?

נראה כמו בזבוז בייטים וכסף על שרת ודומיין

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם (נערך)

יש עוד אפשרות והיא למצוא שרשורים כאן בפורום (בוודאות היה יותר מאחד) שבו אנשים ציינו מה הסל"ד ברכב שלהם ב 100/110 קמ"ש.

אם אמצא, אלנקלנק לכאן.

עריכה - בבקשה (רלוונטי עד 2013~).

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

נותן איזו אינדיקציה מסויימת וחלקית לזמינות כח, רעש מנוע וצריכת דלק. אבל האמת שזה אכן זה נתון די איזוטרי.

מנגד, בהרבה מאוד מבחני רכב מציינים את הסלד במהירות שיוט ומה שבטוח זה שכאן בפורום נתקלתי בדיוני עומק וחפירות אינסופיות בנושאים הרבה הרבה יותר פעוטים וחסרי משמעות.

עד כדי כך שכשהתחלתי לקרוא את השרשור הנחתי שיוצגו כאן אתרים ומנועי חיפוש רבים ייעודיים לסוגיה. הנחתי שיתפתח דיון איזה מהם יותר מדוייק.... "אההה זה אתר טוב אבל בגלל שהוא מרכז מידע מצפון אירופה הוא לא מדוייק בישראל בגלל האקלים והשדה המגנטי"

פורסם

לא מבין למה אתם ממעיטים בחשיבותו של מידע כזה,

אדם מעוניין לדעת האם יש לו בעיה בגיר,

לדוגמא ממיר מומנט לא ננעל, הוא יכול לדעת זאת בצורה פשוטה

אם יוכל לקבל מידע על מס' הסל''ד במהירות מסויימת.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
אתה יכול לחשב לפי היקף הגלגל, יחסי העברה וסל"ד. כל הנתונים האלה נמצאים בפרוספקט.

סתם סקרנות.

פורסם

גם אותי זה מעניין. אני יוכל לספק מידע על הפוקוס שהייתה לי. שם יש 6 הילוכים דבר המאפשר לשייט על סל"ד נמוך. מהירות 140 הסל"ד עומד על 3200 .

Sent from my Le X820 using Tapatalk

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

עוד סקרנות - לאיזה רכב, הסלד הנמוך ביותר בשיוט ?

עולה לי לראש, רכב דיזל מטורבת עם גיר רציף.

או דיזל כלשהו עם dsg7

פורסם

Benor, סל"ד זה סימפטום ולא הבעיה. איזו בעיה אתה מנסה לפתור?

האם מבחינתך זה שיקול בבחירת רכב? האם לדעתך סל"ד נמוך בשיוט זה יותר טוב מסל"ד גבוה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

^^יתרון של סלד נמוך זה הרבה פחות רעשי מנוע(בדרך כלל)

בכל אופן אני זוכר שהמאזדה הייתה הרכב העיקרי שלי מהירות של 100 הייתי מעל ל3KRPM (אקטיס עם 4 הילוכים) כמובן שבטווח של 120-140 הייתי עומד על סף ה4 אלף, היום אני עם הלאון 1.4 ידנית, 80 בהילוך שישי בקודי נושק ל2, 100 בערך עומד על 2100-2200, 120-140 נע סביב ה3-+.

כמובן רעשי מנוע זניחים לאומת המאזדה.

פורסם

במכוניות טובות הסאונד של המנוע נהיה יותר טוב כשהסל"ד עולה..

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

^^כן ברכב ספורט שהמנוע והמע' פליטה מוציאים סאונד חביב, ברכב משפחתי רגיל לחלוטין ללא זיקה למשהו ספורטיבי אז כנראה הרעשי מנוע אינו מהווה משהו שצריך לתת עליו דגש אלה רוצים שקט

פורסם (נערך)

ברכבים מודרניים בשיוט על 100, גם על 3000סל"ד, גם ברכבים קטנים עם מנועים קטנים, מנוע לא יהיה מקור הרעש העיקרי והטורדני.

רכבים עם בידוד סביר (קטגוריה C), המנוע פשוט לא יהיה רועש באופן משמעותי וברכבים זולים, בגלל רעשי רוח ורעשי צמיגים רעש מנוע לא יהיה דומיננטי במהירות הזאת.

למעט מנועי טורבו ומנועי דיזל, למנועים אטמוספריים בנפח לא גדול יחסית לא תהיה זמינות כוח טובה בסל"ד נמוך, זה מפריע לעקיפות ותמרונים (הורדת הילוכים לוקחת קצת זמן).

אפילו במרצדסים ובמוו ישנות עם גירים 4 הילוכים, הסל"ד היה גבוה גם עם מנועים גדולים. גם עם 5 הילוכים הסל"ד לא היה נמוך במיוחד.

נסיעה בשיוט על סל"ד סרק זה סגנון אמריקאי. זה מעולה אם יש לך מנוע 440CI*, אבל קצת בעיה אם יש לך מנוע 95CI.

*נפח מנוע ביחידות אמריקאיות

סל"ד גבוה זה לא דבר בהכרח רע. אם רעש מנוע מפריע, אז כניראה ברכב הזה יש מספיק רעשים אחרים כדי לפצות על כך כדי שרעש הזה לא יהיה דומיננטי במהירות שיוט.

ולכן, רעש מנוע הוא לא בעיה אלא סימפטום. אם זה מפריע במהירות שיוט, כניראה שהרכב הוא מקטגוריה שלא מתאים לשיוט ונסיעות בין עירוניות ארוכות. סביר להניח שמדובר ברכב עירוני. אבל גם ככה ברכב הזה יש מספיק רעשים אחרים במהירות שיוט, אז זה שוב לא משנה איזה סל"ד. :)

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

• תוכן חדש...