Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי גולף מודרנית 2009 (חומרים שרכבים יפניים 2017 לא מגיעים לאיכות)

ידנית עם 5 הילוכים

שומעים טוב מאוד שהרכב נוסע ב100קמש ב3000סלד

מציק מאוד

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם
Benor, סל"ד זה סימפטום ולא הבעיה. איזו בעיה אתה מנסה לפתור?

האם מבחינתך זה שיקול בבחירת רכב? האם לדעתך סל"ד נמוך בשיוט זה יותר טוב מסל"ד גבוה?

סוג של, זה מתחבר לי עם פחות רעשי מנוע בשיוט + צריכת דלק טובה יותר.

לגבי הצריכת דלק - ב- Subaru Xv בשיוט הסלד נמצא באיזור ה- 2000-2500 (בגירסא הרובוטית) הסובארו רחוקה מלהיות רכב חסכוני....

כנראה שזה לא הפרמטר היחיד, ואין תחליף לרכב מקטגוריה גבוהה/בידוד רעשים איכותי.

פורסם (נערך)

בסובארו XV הגיר רציף.

צריכת דלק אומנם תלויה מסל"ד באופן חלקי, אבל רכב שמשייט בסל"ד נמוך יותר זה לא אומר שיהיה חסכוני מרכב אחר שמשייט בסל"ד גבוה יותר. יש המון גורמים אחרים.

Life_SyStem, החומרים האיכותיים שאתה מציין - ומצד השני אתה מתלונן על רעש מנוע?

בידוד זה גם חומרים עם איכות מסויימת (וגם תכנון של הרכב - הנדסה אקוסטית). ויש לזה השפעה ישירה על הרעש.

היה לי גולף V5 MK4 שמשייט על 3000סל"ד, גיר 4 הילוכים והמנוע היה שקט.

היו לי רכבים אחרים עם מנועים אפילו גדולים יותר שמשייטים על סל"ד דומה, וגם שם המנוע היה שקט.

ספציפית, אני יודע ש1.6 עם 8 שסותמים של VAG, המנוע הטוב, הישן והאמין היה רועש מאוד (מה שהחמיר את המצב זה התדרים של הרעשים שלו נכנסו לרזוננס עם המרכב במהירות שיוט, לכן זה היה מציק במיוחד). אבל הוא פשוט היה רועש מאוד על כל סל"ד ודרש בידוד מעולה כדי להתמודד עם זה. מכיוון שהוא בא בגירסאות זולות בדרך כלל, אז גם החיסכון היה בבידוד.

מנוע הזה הוא נחלת העבר.

מנועים מודרניים שקטים למדי, לכן זה פחות בעיה וגם היצרנים משקעים יותר בבידוד (גם ברכבים שאתה חושב שהחומרים בהם פחות איכותיים מאשר ברכב שלך).

לכן זה מחזיר אותנו לאותה הנקודה: הסל"ד לא רלוונטי. הבידוד הוא זה שרלוונטי. וזה בדרך כלל לפי קטגוריה ויצרן.

מה שהכתבים צריכים לעשות, זה לא להגיד באיזה סל"ד הרכב נוסע, אלא להגיד מה עוצמת הרעש במהירות מסויימת על כביש סטנדרטי שהם בודקים את כל הרכבים. מכשיר מדידת רעש באיביי עולה כמה מאות שקלים. זה פרמטר מענין יחיד ולרוב בודקים את זה רק במגאזינים רציניים.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לשאלה - כנראה אני עם השיא השלילי פה בשרשור כרגע, יש לי בהילוך שישי בדיוק *20 סלד מהמהירות (100-2000, 120-2400, 150 -3000 וכו')

ובנוסף קח אתר שמרכז נתונים מאוד מדוייקים על אינספור דגמים, בחיים לא ראיתי אתר כל כך מפורט.

http://www.automobile-catalog.com

כך הפרטים נראים אצלי:

magentisrpm.jpg

פורסם

סיוויק האצ' אוטומטית (5 הילוכים), 170 קמ"ש =3500 סל"ד.

מה לכל הרוחות זה אומר חוץ מזה שההילוך החמישי ארוך?

אם רוצים למצוא את הרכב שיאיץ הכי מהר מ100 קמ"ש בהילוך שיוט אז יש פה מלא משתנים - עקומת הכח של הרכב, המומנט שלו, יחס ההעברה של הילוך השיוט, היחס הסופי, מקדם החיכוך האווירודינאמי, רוחב הצמיג, מקדם החיכוך הדינאמי של הצמיג, אפילו הקקי של הבוקר.

אם רוצים למצוא איזה שקט יותר אז הסל"ד הוא הבעיה הכי קטנה, יש רעשי רוח, רעשי צמיגים...

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
יש איפשהו מידע על הקטגוריות האלה?

במגאזין רוסי AUTOREVIEW כאשר עושים השוואות של רכבים, הם מודדים גם עוצמת רעש, בטבלאות סיכום כאשר הם מדרגים את הרכבים יש גם גרף עם עוצמות רעש על כבישים שונים. בהתאם לזה הם מדרגים את הרכבים לפי ביצועים, נוחות ורמת רעש.

יש גם מגאזינים אחרים מחו"ל, יש גם בחור ביוטיוב שעושה מבחנים סופר מושקעים, והוא גם מודד עוצמת רעש לרכבים. אבל הוא אמריקאי וחלק מהדגמים פחות רלונטיים עבורנו.

אני דווקא הייתי מצפה ממגאזין כלשהו בארץ להרים את הכפפה ולמדוד גם רעש. אולי מישהו מקארזפורום ירים את הכפפה?

דוגמא למד רעש מאיביי (לא מכיר את המוכר ואין לי כל קשר אליו, לא בדקתי מד רעש מדגם זה באופן אישי ואני לא מקבל שום הטבות אם מישהו מחליט לקנות דרך לינק הזה):

http://www.ebay.com/itm/UT353-Digital-Sound-Level-Meter-30-130dB-Noise-Decibel-Detector-Monitor/311941138001?_trkparms=aid%3D555018%26algo%3DPL.SIM%26ao%3D2%26asc%3D46087%26meid%3D965001efd7b147268f51de73fe3eb4aa%26pid%3D100005%26rk%3D3%26rkt%3D6%26sd%3D322709004229&_trksid=p2047675.c100005.m1851

זה עולה כ60ש"ח, אבל יש גם מכשירים קצת יותר יקרים ויותר משוכללים. למעשה זה כל כך זול, לכן מי שמפריע לו רעש, לפני קניית מכונית חדשה בנסיעת מבחן הוא יכול למדוד בעזרת מכשיר דומה ולהחליט באופן אובייקטיבי איזה רכב שקט יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...