Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ״דריפטים״ למתחיל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

כבר קרוב לשנתיים נוסע על רכבים מוגדשים יחסית (שלא יתנפלו עליי החזקים) חזקים.

מאוד מהנה,אבל כבר מתחיל להימאס מהנעה קידמית,כל הזמן בפירפורים חסרי פאן והרגשה (שלי לפחות) של ביטחון מופרז.

לא מזמן נסעתי במגרש סגור על Mx-5 ידנית והבנתי שאני פשוט אפס שלא יודע בכלל לנהוג.מאוד איתגרה אותי הנהיגה וקיבלתי פאן אמיתי,מאותו הרגע חשבתי לקנות רכב שישמש אותי ל״דריפטים״ במסלולים ומגרשים סגורים.

קראתי הרבה וחשבתי מה בסכום יחסית נמוך יכול להביא לי מנוע יחסית גדול,גיר ידני וכמובן הנע(א)ה אחורית.

אחת האפשרויות שעלתה בראשי היא במוו 328 ידנית קופה בין השנים 93-98.

ממה שאני יודע שחוץ מלהחליף/לרתח דיפרנציאל,להרכיב קוילאוברים ומוטות מייצבים אין הרבה עבודה על הרכב (אחרי ישור קו רציני כמובן).עכשיו,הרכב הזה באמת אופציה טובה לתחילת הדרך,מספיק כוח,זנב ״שובב״ ?

באמת שהידע שלי ברכבים האלה מאוד מוגבל,אשמח מאוד לחוות דעת מהחברה שמבינים.

תודה מראש !

פורסם

תשמע, אף פעם לא עשיתי את מה שאתה מתאר פה (דריפטים עשיתי, לרכוש רכב במיוחד בשביל זה לא עשיתי), אבל אני לא חושב ש328 היא התחלה טובה.

אני דווקא הייתי מתחיל נמוך יותר. משהו שיותר קל לשלוט בו. קודם תתרגל את הדריפט, תתרגל לנהיגה על הצד. זה לא דבר פשוט, זה דורש המון המון המון (המון!!!) אימון כדי לעשות את זה כמו שצריך, ולדעתי עדיף להתחיל מאוטו חלש יותר בשביל להתרגל לסוג כזה של נהיגה.

אני לא יודע מה רמת הנהיגה שלך, אבל המלצה נוספת שאתן לך, היא שברגע שאתה קונה רכב שכזה, תלך לאיזה קורס נהיגה מתקדמת או משהו בסגנון כדי להכיר את האוטו שלך ואיך שהוא מתנהג במתחם סגור ועם אנשים שיודעים את העבודה.

סתם דוגמה, לפני כמה שנים פגשתי בן אדם שגם רק נכנס לתחום, והוא קנה (אני מקווה שאתה יושב) - מיצובישי צ'אמפ. לא יודע אם אתה מכיר את האוטו, אבל זה אוטו משנות ה90. מסתבר שהוא הנעה אחורית (גם אני לא ידעתי). הרכב עלה גרושים, יישור קו עלה גם גרושים, השיפורים הנדרשים על מנת שהרכב יעמוד בנהיגה שכזו אין לי מושג כמה עלו, אבל בסך הכל הוא קיבל רכב זול מאוד שאפשר להתחיל לתרגל עליו נהיגה על הצד.

אתה יכול גם לבדוק איזה וולוו 240 ישנה (אני חושב שהיא גם הנעה אחורית), או אפילו במוו, אבל לא 328. לא יודע למה, נראה לי חזק מידי בשביל ישר להתחיל איתו נהיגה על הצד.

אני לפחות, בהיגיון שלי, הייתי מתחיל מרכב חלש יותר כדי ללמוד יותר טוב איך עושים את זה כמו שצריך, ואחרי שהייתי צובר קצת יותר ניסיון, הייתי מחליף לרכב יותר רציני עם יותר כוח.

בהצלחה!

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

פורד סיירה עם מנוע פינטו יכול להיות אחלה התחלה עם אופציות שיפורים רבות להמשך

פורסם (נערך)

תודה רבה על התגובה המפורטת.

אני רוצה לקנות ואז לתרגל במסלולים,קורסים מיועדים לכך.

אני חושש שמשהו חלש יותר לא יצליח להחליק כמו שצריך עקב מחסור בכוח.

לא רוצה לקנות משהו ואז להתבאס עליו.

את הפורד אני מכיר,אבל לא ראיתי למכירה והמנוע המקורי חלש מדיי.

אני זוכר שהיה איזה דגם ״מוחזק״ משהו 2000 אם אני זוכר נכון,אבל זה כבר נדיר מאוד אם קיים בכלל.

עריכה אחרונה על ידי SargaroS
פורסם

הE36 היא בסיס נהדר.

לא הייתי חוזר אחורה מידי לימי הסיירה וכו'(בכל זאת, אני לא יודע מה הדרישות שלך, אולי אתה צריך רכב משפחתי? מודרני יחסית? ועוד כהנא וכהנא שיקולים).

הבימר היא אפשרות לא רעה בכלל, הדגם מאוד מהנה, חי ומתקשר, פוטנציאל שיפורי התנהגות לא קטן (ומעט בעניין המנוע, החלפת סעפת יניקה, ומקסימום קאמשפטים של מנועי הS50 המגיעים מהM3).

הE36 לא חדשה, מתקרבת כבר לגיל 20, אך עדיין בטיחותית ביחס לחלופות אחרות. מה שכן, יישור קו רציני לרכב יומיומי יעלה לא מעט.

ממליץ לחפש אקזמפלים בעלי מנוע משושה, בנפח של 2.5 ומעלה אם זה התכנון שלך. אין סיבה להנעל על ה2.8 כי זה רק יקשה את החיפוש אחר רכב במצב סביר במחיר הגיוני.

התנסתי בעבר בוולוו 940 טורבו שהייתה במשפחה כשנתיים, כוח על פניו לא היה "חסר" אבל זה פשוט היה לנהוג ב"עיניים עצומות" זוויות גלגול נוראיות, וחוסר תקשורת מהמכלולים השונים.

בהצלחה.

M-TECH E46

פורסם
תודה רבה על התגובה המפורטת.

אני רוצה לקנות ואז לתרגל במסלולים,קורסים מיועדים לכך.

אני חושש שמשהו חלש יותר לא יצליח להחליק כמו שצריך עקב מחסור בכוח.

לא רוצה לקנות משהו ואז להתבאס עליו.

את הפורד אני מכיר,אבל לא ראיתי למכירה והמנוע המקורי חלש מדיי.

אני זוכר שהיה איזה דגם ״מוחזק״ משהו 2000 אם אני זוכר נכון,אבל זה כבר נדיר מאוד אם קיים בכלל.

אתה מדבר על מנוע פינטו יש אחת כזו ביד 2

פורסם

ה-Mx רכב מעולה,אבל לא לטעמי.

רוצה לקנות רכב לתקופה ארוכה ובגלל זה רוצה ללכת ישר על מנוע יחסית גדול כי מכוניות כאלה קשה למכור ואין לי זמן להתעסק עם זה.

פורסם

יש לך גם אפשרות להבין מזה דריפט דרך סימולטור LFS

ועל הדרך לראות איך זה מתחבר עם העולם המציאותי(כמובן במגרש ריק).

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

תודה רבה לכולם עם התגובות הענייניות.רציתי לציין שהרכב יקנה אך ורק למטרות דריפטים ומדי פעם גיחה לסופר או סידורים כאלה וכאלה.

פורסם
שלום לכולם.

כבר קרוב לשנתיים נוסע על רכבים מוגדשים יחסית (שלא יתנפלו עליי החזקים) חזקים.

מאוד מהנה,אבל כבר מתחיל להימאס מהנעה קידמית,כל הזמן בפירפורים חסרי פאן והרגשה (שלי לפחות) של ביטחון מופרז.

פירפורים חסרי פאן? איננו מכירים, אבל האמירה הזו שלך גורמת לי להמליץ לך על קורס נהיגה מתקדמת טובה, שתראה לך כמה עוד ניתן להוציא מרכב הההנעה הקדמית שלך בנהיגה חלקה וזורמת ועד כמה ניתן לנהוג אותו "על המצערת".

ול'מגרש השדים' החיפאי, בפעם הבאה שמישהו יספר לך שהוא תרגל דריפטים עם מיצובישי צ'אמפ, שלח אותו לחרטט אחרים; לצ'אמפ שנמכרה בארץ לא היתה הנעה אחורית...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

ה-328 יכולה להוות בסיס נהדר לרכב דריפטים עם סטאפ מתאים.

המליצו לך ובצדק שאם תלך על סדרה 3 אז רק מנוע 6 צילינדרים ואני אחדד שלדעתי אכן עלייך לחפש 328 ולא להתפשר על 325 שלמען האמת אינה חזקה במיוחד ואף קצת כבדה.

נכון, עם ההתאמות הנדרשות היא תחזיק דריפט אבל אם כבר אתה קונה רכב ייעודי לעניין תיהיה סבלני עד שתמצא 328 ראוייה.

דבר נוסף, לדעתי דווקא יותר קל ללמוד דריפטים עם רכב חזק יותר, זה אומנם קצת "טריקי" בהתחלה כשתצטרך ללמוד לעבוד עם הדוושות ולהוריד כח במידה הנכונה אבל ברגע שתתחיל לשלוט בזה המנוע החזק יתן לך קצת יותר גמישות ויוכל "להציל" את הדריפט בנקודה בה המנוע החלש "ייכשל".

לא יצא לי להתנסות בדריפט על E36, כן יצא לי לא מעט על האקסית (E46) ונהנתי גם אם על כביש יבש זו לא היתה משימה קלה או חלקה במיוחד ( רכב רגיל שלא עבר התאמות ).

אל תחשוש מהאחזקה של סדרה 3, כל עוד הרכב מוכוון מטרה תשתמש באינטרנט ותרכוש חלפים מחו"ל כאשר הנה טיפ שיחסוך לך הרבה כסף- לא קשה למצוא בפורומים זרים בעלי רכבים שעברו תאונה ובעל הרכב מוכר חלקים רבים ממנו בזיל הזול, אני חסכתי כך לא מעט כסף- ואני עוד גר בחו"ל...

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא ציינת תקציב, שזה הדבר הראשון שמגיעים להרפתקה כזו, אז קודם כל שיהיה לך בראש הסכום אותו אתה מתכנן להשקיע(כך בחשבון שיש הוצאות גבוהות כמו צמיגים, טיפולים בתדירות גבוהה, חלקים מכניים שזקוקים החלפה בקצב גבוה וכו)

מניסיון לא מעט בתחום, הייתי ממליץ דווקא כן על מיאטה, הייתי מכוון לדור השני או שלישי אם התקציב מאפשר. כמה סיבות, קודם כל הרכבים האלה אמינים בצורה יוצאת דופן, ומראים עמידות מדהימה מבחינת תקלות בדריפטים. דבר שני עלות האחזקה היא יחסית זולה ויש חלקים בשפע. דבר שלישי הוא שהרכב מגיע עם דפרנציאל מוגבל החלקה וגם כסטוק מהווה בסיס מעולה לדריפטים (דרוש רק כיוון מתלים בעלות זניחה)

אני יודע שהכיוון של המתחילים בתחום הוא רכב חזק שיוציא עשן והחלקות כמו בסרטים ביוטוב אך זו בדיוק הטעות של רוב הנהגים. כדי לבנות מגדל גבוה צריך לבנות יסודות חזקים בתוך האדמה, ברכב חלש אתה בונה את היסודות ומבין בדיוק איך להוציא את הרכב להחלקה, להחזיק אותו שם ואיך להתישר בסוף, אתה מבין שמכת גז לא תוציא את הרכב ולומד טכניקות של בלימה,בלם יד קלאץ קיק, ועוד במהירויות נשלטות בלי לסכן אותך יותר מדי. המיאטה מהווה בית ספר להנעה אחורית בתקציב נמוך ובאמינות מופתית ואם תאהב את התחום, המיאטה תכין אותך מעולה לשלב הבא, כל אחד יכול לדרפט עם רכב חזק אך ראיתי הרבה דריפטים שפתאום עולים על רכב חלש, ובגלל טכניקה שגוייה, לא מצליחים להוציא את הרכב אפילו להחלקה :-)

בהצלחה

• תוכן חדש...