Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי בחופשה באיטליה, ושמתי לב שחלק גדול מאוד מהמכוניות שם מצויידות במנועי דיזל.

לפי הגישה הרווחת כאן, רק מי שנוסע מרחקים גדולים מומלץ לו לרכוש רכב עם מנוע דיזל.

האם כל האירופאים נוסעים רק מרחקים גדולים, או שאין מניעה לעשות גם נסועה שנתית נמוכה ,עם מנוע דיזל.

תודה

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

הגישה בארץ נובעת מעלויות החזקת רכב הדיזל, ובעיקר מסורת של מיסוי גבוה על רכבי דיזל, דבר שבוטל בהדרגה. למעשה שנים רבות היה בארץ איסור על שימוש ברכב דיזל כרכב פרטי (הסולר היה כמעט חופשי ממיסים), וכאשר הדבר הותר היה מיסוי די כבד של "אגרת דיזל" שגרמה לכך שרכב הדיזל היה כדאי רק בשימוש רב. עם השנים בוטלה האגרה, ובמקביל המיסוי על הסולר הושווה למיסוי על בנזין, כך שהיום המפתח הוא רק ההבדל בעלויות הטיפולים והתיקונים.

האירופים לא סבלו מההבדל במיסוי, וכיון שהדיזל חסכוני בדלק הם מעדיפים אותו.

ממה ששמעתי וקראתי יש בשנים האחרונות נטיה לרכישת רכבי בנזין גם באירופה - כיון שהם פחות מזהמים, ובמקביל חסכוניים מאחיהם הבוגרים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הגישה הרווחת בארץ נולדה מהרגלי מיסוי מטומטמים. למנוע דיזל יחס תועלת ונצילות לכסף טוב יותר משל מנוע בנזין.

כמובן שיש פרמטרים שבהם הוא נחות יותר, אבל הסיבות לאי-העדפתו בארץ אינן סיבות טכניות אלא כלכליות.

פורסם

אני קניתי רכב דיזל כרכב פרטי-משפחתי (גרנד סניק), ובינתיים אין תלונות: גם חסכוני יותר בדלק מאחיו הבנזיני, גם הסולר זול יותר בערך בשקל לליטר מהבנזין, חיסכון מכל הכיוונים.

מה יהיה בעתיד לגבי הוצאות טיפולים וכדומה? רק העתיד יגיד.

פורסם
, כך שהיום המפתח הוא רק ההבדל בעלויות הטיפולים והתיקונים.

וגם זה כבר לא נכון. מחיר אחזקת רכב דיזל דומה מאוד , אם לא זהה לאחזקת רכב בנזין, בטח אם אתה משקלל את צריכת הדלק. (ברשותי רכב בנזין).

לדעתי הסיבה נובעת מדעות קדומות (דיזל מלכלך, מרעיש, מסריח, מה אני, נהג מונית? ) וכלכליות- המדינה מעדיפה שתקנה רכב בנזין, ותמלא יותר דלק ותשלם יותר מס בלו.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

המשפט הזה לא מובן לי. אז מה אם דיזל מלכלך ומסריח. אתה שופך אותו באוטו? בנזין נעים יותר? לטעמי בנזין הרבה יותר מסריח מדיזל.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

האמת שרכשנו לאחרונה רכב דיזל עבור אמא שלי ולדעתי הוא עדיף כמעט מכל הבחינות מאשר בנזין. קודם כל הוא מאוד חזק ולרוב רכבי דיזל גם ככה חזקים יותר מדגמי הבנזין כשמדובר באותו הרכב. שנית, בקושי שומעים את המנוע - זה ממש לא מה שהיה פעם וגם אין עשן שחור. קל יותר לשטוף את המנוע ואין פלאגים, מה שמוזיל טיפה את עלות הטיפולים. מנוע דיזל מחזיק הרבה יותר שנים (ק"מ) כך שגם עם קילומטרז גבוה אפשר למכור אותו בקלות יחסית. שכחתי משהו?

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

פורסם

הסיבה העיקרית היא שבאירופה מקדם הזיהום של הרכב וכתוצאה ממנו המיסוי היה תלוי בעיקר בפליטת CO ו NOX. מנועי דיזל פולטים פחות גזים כאלה בגלל השריפה היותר יעילה שלהם.

לאחרונה הבינו שם את הנזק בחלקיקים מה שמקרב את נוסחת הזיהום לנוסחה שבארץ וכל האטרקטיביות שלהם יורדת.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

כן בארץ תמיד מבינים טוב יותר הכל.....כל העניין פה שתמלא יותר בנזין ותשלם מיסים לקופת המדינה וזהו,לא חלקיקים ולא טיפולים יקרים יותר ולא עמייאת!!

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

פורסם

נכון מאוד. רק אחדד משהו.

זה לא שרק כעת הבינו את הנזק בחלקיקים. זה היה ידוע תמיד. העניין הוא שההטיה באירופה לטובת פרמטר של CO2 (בו הדיזל מצטיין) הוא תוצאה של לובי יצרני הרכב. זה יצר הטיה לטובת דיזל שעזרה ליצרני הרכב האירופים שמורגלים ומתמחים בכך. ונתן להם יתרון מובנה על פני היצרנים האמריקאים והאסייתים שהינם יותר מוכווני בנזין.

הגישה הרווחת בארץ נולדה מהרגלי מיסוי מטומטמים. למנוע דיזל יחס תועלת ונצילות לכסף טוב יותר משל מנוע בנזין.

כמובן שיש פרמטרים שבהם הוא נחות יותר, אבל הסיבות לאי-העדפתו בארץ אינן סיבות טכניות אלא כלכליות.

הגישה בארץ לא מטומטמת, אלא שהיא יותר מוכוונת פרמטרים אמיתיים של זיהום.

דוקא בגישה האירופית שהעמידה פנים שמנועי דיזל אינם מזהמים יש לא מעט טימטום.

אבל כאמור יש תהליך הגיוני באירופה שמצמצם את ההטיה הלא הוגנת לטובת דיזל.

למען הסר ספק כנהג דיזל זה סבבה

ואכן באירופה סוף סוף

פורסם (נערך)

אני מאוד בספק אם בשנות השמונים (בו התקיימה מדיניות המיסוי המפלה לדיזל) זיהום אוויר של רכבים פרטיים היה בכלל פרמטר שמישהו בדק. רק בסוף שנות התשעים התחילו למדוד ולהתייחס לזה.

עריכה אחרונה על ידי ZiggyMan
פורסם

בסוף שנות ה80 היה כבר ממיר קטליטי. בשנות ה70 היו כבר תקנים לזיהום אויר בארהב וספציפית מחמירים עוד יותר בקליפורניה (בגלל זה היו להם מנועים ענקיים ומסורסים - נגמר עידן הזהב).

בתחילת שנות 90 יצרנים התחילו באופן המוני לעבור להזרקה, כי קרבורטור לא יכל לעמוד בתקנים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא יודע מאיזה סיבה, בארץ אסור היה בכלל לשווק רכב פרטי עם מנוע דיזל ללקוחות פרטיים עד 1995.

מותר היה רק למסחריות ולמוניות.

מכוניות דיזל פרטיות ראשונות בארץ היו פיז'ו 306 וסיטרואן ZX מודל 1996.

בארץ לא היה רכב אחד עם ממיר קטליטי לפני 94.

לא מדוייק.

תקני יורו הופעלו בארץ בהדרגה.

משנת 1992 למכוניות עם מנוע מעל 2.0 ליטר.

משנת 1993 למכוניות עם מנוע מעל 1.8 ליטר.

משנת 1994 לכל המכוניות הפרטיות.

משנת 1995 למכוניות מסחריות עם מנוע בנזין.

פורסם
אני קניתי רכב דיזל , גם הסולר זול יותר בערך בשקל לליטר מהבנזין, חיסכון מכל הכיוונים.

איפה סולר ז'ול בשקל?

באמת שואל

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

• תוכן חדש...