Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי, כמו שכבר ציינו קודם, רמת השירותיות והמכירה הירודה שנותנים בארץ חולשת על-פני סוכנויות שונות ויבואנים שונים.

בחודשים האחרונים יצא לי לבקר בהמון סוכנויות של חברות שונות - נתקלתי בהתנהגויות חובבניות, מצבים שאני מרגיש שאנשי מכירות *לא* רוצים למכור לי רכב, מצבים שאני צריך לרדוף אחרי נציגי סוכנויות ועוד.

מאחר וזה המצב, ובהיעדר תחרות רצינית ליבואנים, זו מציאות שמאוד קשה לשנות.

לכן איך שאני רואה את זה - אפשר להיות צודק ואפשר להיות חכם.

להיות צודק - משמע, להוכיח (?) ליבואן/סוכנות שלא קנית רכב רק כי עצבנו אותך בסוכנות ונתנו שירות מחורבן. (ולא בטוח שיהיה מישהו שיקשיב בכלל)

להיות חכם - לבחור את הרכב המתאים ביותר עבורך, חרף השירות המחורבן שנתנו לך.

אם יש רכב שמתחרה על ליבך באופן זהה כמו הטיגואן, כנראה שאפשר פשוט ללכת על האלטרנטיבה השנייה.

אם לא, הייתי ״סולח״ והולך עם התחושה.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדרך כלל מה שמקובל במצב שתיאמו לך נסיעה ואין רכב. זה לשלוח אלייך סוכן שיעשה את הנסיעה בביתך \ עבודתך.

מה שחמור בעניין של הנסיעה זה שלא תיאמו לך שעה מדוייקת.

כנראה היה יום חלש בסוכנות, המנהל כבר רצה הביתה. ראה שאין עבודה והלך.

פורסם

לא חובבנות אלא זלזול בלקוח, פעמיים, פעם ראשונה שבעל הסוכנות יצא עם הרכב ופעם שנייה שהוא לא חזר מייד לסוכנות כאשר הגעת לשם.

האם הנציגה ניסתה להתקשר אל מנהל הסוכנות ולבקש שיגיע?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לא חובבנות אלא זלזול בלקוח, פעמיים, פעם ראשונה שבעל הסוכנות יצא עם הרכב ופעם שנייה שהוא לא חזר מייד לסוכנות כאשר הגעת לשם.

האם הנציגה ניסתה להתקשר אל מנהל הסוכנות ולבקש שיגיע?

כן, היא כן התקשרה והוא לא היה יכול לחזור (זה היה 3 דקות לאחר שיצא).

אך עדיין אני לא מאשים את בעל הסוכנות.

זה הרכב הפרטי שלו (גם שיטה, לקחת רכב פרטי ולרשום אותו כרכב הדגמה אשר פטור ממס, לכאורה..) ויכול להיות שלא ידעו אותו שצריך את הרכב לנסיעת מבחן והוא כבר קבע פגישה/סידורים.

החובבנות לדעתי (ואם אכן הרכב רשום כרכב הדגמה אז זה כבר מעבר לחובבנות ולדעתי רמיה של משרד האוצר) היא שימוש ברכב פרטי של בעל הסוכנות/מנהל אולם כרכב הדגמה.

אגב זה לא נדיר ויצא לי לגלות שגם בסוכנות פיג'ו/סיטרואן בחיפה זה מתנהל כך, רק ששם רכב ההדגמה (קקטוס) היה שייך לאישתו של מנהל האולם...

פורסם

הייתי יורד מכל הכיוון הזה של משרד האוצר, זה כמו מונית שנרכשת ומשמשת בשעות שהיא לא מונית כרכב המשפחתי.

מכיוון שהיבואן לא מעמיד די רכבי מבחן אז סוכנות המשנה נאלצת לרכוש בכספה רכבי "הדגמה" - שזה מראש לא בסדר. אז אין מה לבוא בטענה שהרכבים הללו משמשים לאחר שעות הפעילות כרכבים פרטיים.

אבל, לטעמי, ברגע שנקבעה שעה לנסיעת מבחן, בוצעה תזכורת. באחריות הסוכנות ובעיקר הנציגה - לוודא שהנסיעה תתקיים.

אם יש שינוי - לעדכן את הלקוח.

זה שהיא יודעת שיש נסיעה ומנהל הסוכנות יוצא - זה פשוט דרך להגיד לך - אתה על ה*ין שלנו.

אני כן הייתי מעלה את הסיפור הזה למעלה. אולי היבואן לא יכול לעשות כלום.

אולי הוא יכול לגרום לחידוד נהלים.

אגב, לכל אלו שאומרים שכשקונים מוצר ב-150 אלף וכו' וכו'.

סוכנויות המשנה אולי מוכרות מוצר ב-150 אלף - אבל הרווח שלהן על מכירה הוא קטן משמעותית מן הסתם. הן מקבלות איזו עמלת תיווך.

אז אם נניח הסוכנות מקבלת 2,000 ש"ח על כל רכב שהיא מוכרת (אולי יותר אולי פחות אין לי מושג) אז פתאום מוצר של 150 אלף הפך למוצר של 2000 ש"ח.

פורסם (נערך)
כן, היא כן התקשרה והוא לא היה יכול לחזור (זה היה 3 דקות לאחר שיצא).

אך עדיין אני לא מאשים את בעל הסוכנות.

זה הרכב הפרטי שלו (גם שיטה, לקחת רכב פרטי ולרשום אותו כרכב הדגמה אשר פטור ממס, לכאורה..) ויכול להיות שלא ידעו אותו שצריך את הרכב לנסיעת מבחן והוא כבר קבע פגישה/סידורים.

החובבנות לדעתי (ואם אכן הרכב רשום כרכב הדגמה אז זה כבר מעבר לחובבנות ולדעתי רמיה של משרד האוצר) היא שימוש ברכב פרטי של בעל הסוכנות/מנהל אולם כרכב הדגמה.

אגב זה לא נדיר ויצא לי לגלות שגם בסוכנות פיג'ו/סיטרואן בחיפה זה מתנהל כך, רק ששם רכב ההדגמה (קקטוס) היה שייך לאישתו של מנהל האולם...

נראה שבעל הסוכנות גם לא עשה מאמץ.

אני מאמין שאם היה מדובר במקרה חירום הנציגה הייתה רוכבת על זה והייתה אומרת לך. כנראה שלא היה מדובר במקרה חירום.

כנראה שהיו לו סידורים/הוא היה רעב/היה צריך להחזיר את הילד...

במקרה הזה אני כן מאשים אותו. זו סוכנות בבעלותך/באחריותך עובד שלך קבע משהו. אני בטוח ב99% שאם טיפה מאמץ היה אפשר לדאוג שהרכב ישאר שם חצי שעה שעה.

אם צריך מבקשים מהסגן או אחד העובדים את הרכב לשעה.

אם צריך לוקחים מונית ומשלמים 100.

אם הייתי בעל הסוכנות הייתי עושה הכל כדי שהלקוח שלי יקבל מה שהובטח לו גם אם זה יעלה לי כמה גרושים בארנק.

פה נראה שפשוט לא היה אכפת.

שוב אני מסייג את דברי, אם היה מדובר במקרה חירום דחוף אין לי טענות, אבל אני לא חושב שזה המקרה, לפחות מהתאור של החוויה.

הייתי כותב למי שצריך ומבקש שהרכב יגיע אליך לנסיעת מבחן. אם לא תוותר. אישית הייתי מוותר כבר עכשיו, אבל עושה רושם שהתרשמת מהרכב על הנייר אז אולי לך זה לא נכון.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

דווקא נקודה חיובית לסוכנות סיאט בפ"ת (נדמה לי שזה סוכנות משנה של ספטון), התקשרתי אליהם לפני כמה חודשים לתאם נסיעת מבחן על הליאון (1.4 ידנית), הנציג ביקש לחזרו אלי לאחר שיברר האם יש את הרכב וזמין ולמתי, חזר אלי כמה דקות לאחר מכן ותיאמנו נסיעת מבחן לזמן שיהיה לי נוח בו.

הכל היה מאוד שקוף ונוח, לא הייתי צריך לפתוח שום הזמנה אלא רק צילום רשיון, חתימה על טופס כסת"ח כלשהו ויצאנו לדרך.

בכללי האווירה שם הייתה מאוד נינוחה ולא מהמלחיצים לסגור (למרות שאני כבר די הייתי נעול על הרכב ובכל זאת התחלנו את המשא ומתן תוך כדי הכניסה לרכב :) )

פורסם

עדכון,

פנתה אלי נציגה בה"פ פרטית וביקשה לבדוק את המקרה ולנסות לעזור.

לצורך כך היא ביקשה מספר רישוי וטלפון לחזור אליו... :roll::lol:

פורסם
רק לא הבנתי את הקטע של מספר הרישוי. של מה, של הקמרי שלך?

זה בדיוק מה שמצחיק.

זה מראה שהם התעמקו בפוסט הזה וירדו לשורש הבעיה... NOT

• תוכן חדש...