Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מערכות בטיחות אשר מגיעות עם הרכב, כלומר מהמפעל, פועלות הרבה יותר טוב מהעיגול הטורדני. הן לא מטרידות שלא לצורך אלא מזהירות כשבאמת צריך. בנוסף, הן גם יודעות להתערב באופן פעיל - בלימה אוט' לדוגמה.

מעבר לכך, תבדיל בין מובילאיי "עיגול מעצבן" לבין מובילאיי שעובדת עם ב.מ.וו - קונצרן ואג יודע לייצר סקודה סיטיגו (מובילאיי עיגול מעצבן) והוא גם יודע לייצר אאודי A8 (מובילאיי מקורי בב.מ.וו).

-----------------------------------------------------------------------

עלה כאן הנושא של התקנת מובילאיי עיגול מעצבן במקום מערכות בטיחות מקוריות מהיצרן. דבר ראשון שיש לזכור הוא שיותר ויותר רכבים מצויידים בסט בטיחות בסיסי שלא ניתן לוותר עליו, גם אם היבואן ממש רוצה - לרוב מדובר על בלימה אוטונומית (+ התרעה על התנגשות) והתרעה על סטייה מנתיב (מנחש במדובר על תקנה אירופאית כלשהי).

מעבר לכך, המודעות למערכות הבטיחות האקטיביות עדיין בתחילת דרכה אך היא במגמת עלייה. אין לי ספק שבטווח הארוך אנשים לא יקנו, תרתי משמע, את העיגול המעצבן במקום מערכות מקוריות של היצרן.

לבסוף, כן, יש פה ניחוחות של שקשוקה, אבל:

1) יש לזכור שגם אם הביצוע במקרה של העיגול המעצבן הינו בוסרי ומעצבן, לצד הנזק יש תועלת אמיתית.

2) אנחנו רגע לפני כניסתן של מערכות בטיחות מקוריות אצל כל היצרנים, אז לא נורא.

נ.ב. שאלה: האם מקובל על משרד התחבורה התקנת מערכת מתחרה למובילאיי במסגרת התקנה החדשה? אם כן, זה בהחלט מחליש את עניין השקשוקה.

ועדיין השאלה שלי היא מהיכן המערכות המקוריות שמותקנות בכלי הרכב השונים, המערכת המתקדמת ביותר לנהיגה אוטונומית שאני מודע לה היא זו שבטסלה, ואני זוכר שבעקבות התאונה הקטלנית שארעה בעת נהיגה בטסלה כזו, נולדה התגוששות משפטית בין מובילאיי לבין טסלה, בשאלת האחריות. ממה שאני מבין מובילאיי היא החברה העיקרית אם לא היחידה שמצויה עמוק בפיתוח הזה של עזרי נהיגה מהסוג המדובר כאן, אחרת לא רואה טעם רב בסכום המדהים ששילמה אינטל בעבורה. ועדיין כולם כאן כותבים על המערכות הללו שמותקנות אצל קאיה, וולוו, מרצדס, פז'ו, בעצם מי לא, כאל פיתוח מקורי של היצרן. את הסדר הזה בבלגן אני מבקש שיעשו לי.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסברתי את זה כבר מקודם, תעשיית הרכב היא גוף ענק שמייצר המון המון רכבים.

זו הסיבה שיש מקום גם לבוש וגם למגנטו-מרלי כיצרניות ראשיות וענקיות לאלקטרוניקת וחשמל רכב.

אותו כנ"ל לצמיגים.

אותו כנ"ל ליצרני פילטרים, קלאצים, תיבות הילוכים, אותו כנ"ל למערכות סרונד מקוריות לרכב.

אותו דבר למערכות בטיחות אקטיביות ובבוא היום, למערכות אוטונומיות לרכב.

אין אף ספק חוץ של תעשיית הרכב שנהנה ממונופול גלובלי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
וממה שאני מבין מובילאיי היא החברה העיקרית אם לא היחידה שמצויה עמוק בפיתוח הזה של עזרי נהיגה

מאיפה הבנת את זה?

מהסכום שאינטל שילמה?!

אולי היא שילמה את הסכום הזה, כי מובילאיי היא היחידה שאפשר לקנות?

היצע וביקוש, יו קנואו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ועדיין השאלה שלי היא מהיכן המערכות המקוריות שמותקנות בכלי הרכב השונים, המערכת המתקדמת ביותר לנהיגה אוטונומית שאני מודע לה היא זו שבטסלה, ואני זוכר שבעקבות התאונה הקטלנית שארעה בעת נהיגה בטסלה כזו, נולדה התגוששות משפטית בין מובילאיי לבין טסלה, בשאלת האחריות. ממה שאני מבין מובילאיי היא החברה העיקרית אם לא היחידה שמצויה עמוק בפיתוח הזה של עזרי נהיגה מהסוג המדובר כאן, אחרת לא רואה טעם רב בסכום המדהים ששילמה אינטל בעבורה. ועדיין כולם כאן כותבים על המערכות הללו שמותקנות אצל קאיה, וולוו, מרצדס, פז'ו, בעצם מי לא, כאל פיתוח מקורי של היצרן. את הסדר הזה בבלגן אני מבקש שיעשו לי.

אין בעיה עם מובילאיי כשלעצמה. אנחנו לא מתלוננים עליה עצמה, ואני אישית דווקא חושב שהמערכת שלה עובדת מעולה. הדיון פה הוא על "מותקן ברכב במהלך הייצור ובולם/מתקן היגוי לעומת מותקן בישראל ע"י דימיטרי ובניו התקנות לאוטומוביל ומצפצף עלייך". בין אם זה מיוצר ע"י מובילאיי, אייוואקס, או יוניליבר תלמה, זה לא משנה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

Spire, אדרבה, תתקינו אותה פה על ידי המתקין המקומי, אבל תנו לי לבחור האם לעשות זאת. תתמרצו אותי אם אני בוחר שכן (הנחה בביטוח או וואטאבר). אל תחייבו אותי להפקיר את האוטו שקניתי במיטב כספי להתקנה של קומבינת חוטים ואיזולירבנד.

!AWDSOME

פורסם

ממה שידוע לי יש כרגע רק חברה אחת שבה המובילאיי מותקנת על פס הייצוא עצמו ולא בארץ.

לפני שכולם צוהלים, מדובר באוטובוסים הסיניים של גולדן דרגון.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

מאמר עניין שמצאתי - ואני צריך לקחת חזרה משהו שכתבתי קודם.

בקצרה - מחקר של ה-IIHS לגבי מספר דגמי רכב שמכילים מערכות התראה בני התנגשות חזיתית ומערכות לבלימת חרום אוטונומית (ד"א - חלקם משל מובילאיי).

בבדיקת מספר תאונות חזית אחור הרי שמערכות התראה הפחיתו אותן ב-23%, מערכות התראה עם בתימת חרום אוטונטמית - ב-39%.

מה שיותר מעניין ויותר חשוב - מערכות התראה הפחיתו את מפסר הנפגעים בתאונות כאלה ב-42%, ואילו בפציעות צד ג' המספרים היו 4% ו-42% בהתאמה.

בקיצור - משהו שהתפרסם לפני שנה, וצריך לתת מכה ל"דירוג הבטיחות" של משרד התחבורה הישראלי.

עוד דבר מעניין - מתברר כי חלק ממערכות הבלימה האוטומטיות מתוכנות למניעת פגיעה, חלקן רק להפחתת חומרתה. הסוג השני מופעל במרחק הרבה יותר קצר מהרכב שמלפים לעומת הסוג הראשון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

זה היה ברור כשמש. המערכת לא יכולה להתחרות במערכות של חברות הענק שם יש נסיון ותקציבי מו"פ פי 100, ויותר חשוב, ממשק מלא לרכב עצמו. אינטל אכלו עוד לוקש, זה לא הראשון, ע"ע DSPC וM8.

פורסם
תחילת הסוף? למה?

כמעט לכל היצרנים יש מערכות בטיחות בכל הדגמים אשר משווקים באירופה.

עד היום העדיפו להתקין מובילאיי כי הוא נתן ציון בטיחות גבוה, לעיתים אפילו יותר ממערכות אקטיביות מקוריות (עיין בשרשור הזה).

החוק החדש כנראה יתקן את העיוות ועלול לגרום ליבואנים להעדיף מערכות מקוריות על פני המובילאיי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תחילת הסוף? אולי, אבל בטח ובטח לא בגלל מה שכתוב בכתבה.

כרגע, ישנה הנחה בטסט של 1500 ש"ח למי שיש לו מובילאיי (מתפרס על פני 3 שנים). ההנחה המדוברת למערכות בטיחות מקוריות תינתן רק מתחילת השנה הבאה, וגם גובהה תלוי מאוד בסך המערכות המותקנות. המשמעות - המכוניות הקטנות, שבדרך כלל לא מקבלות את כל המערכות, יזכו להנחה קטנה מדי שכמעט ולא תהיה מורגשת. המכוניות היקרות (הרבה) יותר, יקבלו את מלוא ההנחה, וגם זה לא יהיה משמעותי מדי בשביל מי שכבר משלם את הסכומים האלה עבור מכונית.

המובילאיי יהפוך ללא רלוונטי עם הזמן בין אם נרצה ובין אם לא. מערכות בטיחות אקטיביות מקוריות מוצעות ביותר ויותר מכוניות, ועם הזמן זה יהפוך לסטנדרט. אבל זה יקח עוד שנתיים שלוש לדעתי עד שבכל מכונית תהיה לפחות מערכת בטיחות אחת מקורית כסטנדרט.

פורסם

זה לא שהמערכות קיימות היום רק ב S קלאס, נירו, איוניק וספורטאג', שלושתן עם מערכות אקטיביות מלאות שאפילו עובדות בצורה מעולה וכולן סביב ה 130K ש"ח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
מאמר עניין שמצאתי - ואני צריך לקחת חזרה משהו שכתבתי קודם.

בקצרה - מחקר של ה-IIHS לגבי מספר דגמי רכב שמכילים מערכות התראה בני התנגשות חזיתית ומערכות לבלימת חרום אוטונומית (ד"א - חלקם משל מובילאיי).

בבדיקת מספר תאונות חזית אחור הרי שמערכות התראה הפחיתו אותן ב-23%, מערכות התראה עם בתימת חרום אוטונטמית - ב-39%.

מה שיותר מעניין ויותר חשוב - מערכות התראה הפחיתו את מפסר הנפגעים בתאונות כאלה ב-42%, ואילו בפציעות צד ג' המספרים היו 4% ו-42% בהתאמה.

בקיצור - משהו שהתפרסם לפני שנה, וצריך לתת מכה ל"דירוג הבטיחות" של משרד התחבורה הישראלי.

עוד דבר מעניין - מתברר כי חלק ממערכות הבלימה האוטומטיות מתוכנות למניעת פגיעה, חלקן רק להפחתת חומרתה. הסוג השני מופעל במרחק הרבה יותר קצר מהרכב שמלפים לעומת הסוג הראשון.

קצת "גושפנקא" למחקרים האלו -

https://www.youtube.com/watch?v=tHec352wRtc

מעניין גם לקרוא את תיאור הנהג, שמעז עוד להטיל אשמה על צורת הנהיגה של ה I20, כשהוא מתעלם מלפחות שלוש התראות קירבה של המובילאיי לפני רגע ההתנגשות.

האקשן החל מ 2:40.

מערכת בלימה אוטונומית ככל הנראה היתה מצילה את היום.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

הקטע המצולם מהווה המחשה טובה לחוסר יעילות של מערכת המובילאיי.

קיימת סבירות שהנהג הפסיק להתייחס להתרעות הנשמעות מהמערכת

ממספר סיבות כגון: התרעות סרק רבות במהלך הנסיעה,

האזנה לרדיו בעצמה גבוהה שאינה מאפשרת שמיעת ההתרעה,

שיחות עם נוסעים נוספים ברכב או שיחה בטלפון הנייד.

סביר שמערכת בלימה אוטומטית הייתה מונעת את המפגש עם הרכב מלפנים.

• תוכן חדש...