Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ממש מבין את הטענה על השחיתות פה. מילא אם מובילאיי הייתה עדיין חברה ישראלית עצמאית שההכנסות מהתקנות מקומיות של המערכת הזו עוזרות לה להתקיים, אבל אינטל? אינטל קנתה את מובילאיי בשביל הקניין הרוחני שלה, ובשביל הידע העצום שלה שיעזור בסופו של דבר לפיתוח של מכוניות אוטונומיות (שוק שאמור לגדול ל70 מליארד דולר עד 2030).למה שההתקנות המקומיות של המערכת הזו יעניינו אותה?

Fiat Uno 1994 - Mazda 3 2005 - Volkswagen Jetta 2011 - Seat Leon 2013 - Subaru XV 2018

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההתנגדות לכך היא טבעית ומקובלת:

ההיסטוריה הישראלית מלמדת שגם כאשר הועבר בישראל חוק כי כל רכב יהיה מחויב להגיע עם מערכת מיזוג אוויר היו התנגדויות רבות.

כך גם כאשר עבר החוק שכל רכב יהיה מחוייב במערכת esp.

איני רואה שום הבדל בחוק הנוכחי, וגם הפעם כמו בעבר אחרי כמה זמן הציבור יבין כמה מערכות אלה חשובות, גם עם החסרונות הכרוכים בכך.

פורסם

ברצוני לציין כי אחד מהמשקיעים הגדולים בחברת מובילאיי

הוא יבואן רכב גדול מאוד המייבא את רכבי מרצדס, מיצובישי ויונדאי.

לא נכון.

כלמוביל לא מחזיקה מניות במובילאיי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לא נכון.

כלמוביל לא מחזיקה מניות במובילאיי.

ע"פ הפרסומיים הכלכליים מנכ"ל חברת הרכב כלמוביל

מחזיק במניות מובילאיי.

שמואל חרל"פ מחזיק בכ- 7.2% ממניות החברה,

שזאת ההחזקה הגבוהה ביותר מבין מחזיקי המניות בחברה.

שני מייסדי מובילאיי, זיו אבירם ואמנון שעשוע,

כל אחד מהם מחזיק בכ- 7% מהמניות.

שמואל חרל"פ הוא מבעלי קבוצת כלמוביל,

יבואנית רכב שמשפחתו הקימה ב-1906.

כלמוביל מייבאת, בין השאר,

את רכבי מרצדס-בנץ, סמארט, מיצובישי ויונדאי.

עריכה אחרונה על ידי eyalkar
פורסם

לקרוא אני יודע, והראת שמה שכתוב נכון.

כלמוביל לא מחזיקה במניות מובילאיי.

דרך אגב, מה שכתוב גם לא נכון, ד"ר שמואל חרל"פ איננו מנכ"ל כלמוביל, הוא נשיא ויו"ר, והחברה בבעלות המשפחה.

איך יש בזה טעם לפגם?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אולי מישהו יוכל להסביר לבור מסוגי מה פשר האבחנה שנעשית כאן בין מערכות אקטיביות מקוריות של היצרנים, שהן כנראה "משו משו", לבין היצור הפרימטיבי הזה שקוראים לו מובילאיי וכל שהוא יודע הוא לצפצף. אם זה כך, אז מה פשר הסיפורים המשוויצים בשיתוף הפעולה בין מובילאיי לב.מ.וו שהיא כדוע יצרן קצת יותר רציני מקאיה נניח ומאיפה המערכת המקורית של ב.מ.וו אם לא ממובילאיי. ומה פתאום שילמו על המטרד הזה 14 מיליארד דולר באינטל, אם את חצי הדרך למכונית אוטונומית שיודעת כבר לעצור ולהחזיר לנתיב, כבר יש בקאיה או דומותיה. ומאיפה המערכת שבטסלה, אם לא ממובילאיי.

פורסם
כל רכב פרטי אשר יגיע לישראל החל מ- 1 בינואר 2018,

יחויב בהתקנת מערכת להתרעה קולית מפני

התקרבות מסוכנת לרכב מלפנים ומסטייה מנתיב הנסיעה.

אני מבין שאי אפשר לחייב את כל היבואנים להתקין בלימה אוטונומית, מפני שלא כל היצרנים נותנים אפשרות זו

אבל למה לא להעניק הטבות ליבואן שיעדיף להתקין בלימה אוטונומית על פני מערכת שרק מתריעה מפני התנגשות ולא באמת עוצרת את הרכב מפני תאונה, או לחלופין להעניק החזר לאזרח שיבחר בבלימה אוטונומית על פני מערכת שרק מתריעה?

למה לא לעודד את היבואנים לייבא מכוניות עם מערכות בטיחות שהיצרן משווק עם הרכבים בחו"ל?

פורסם

תמרורים זה לחלשים.

גבר אמיתי צריך רק לדעת לזהות מצלמה או ניידת מרחוק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אני מבין שאי אפשר לחייב את כל היבואנים להתקין בלימה אוטונומית, מפני שלא כל היצרנים נותנים אפשרות זו

אבל למה לא להעניק הטבות ליבואן שיעדיף להתקין בלימה אוטונומית על פני מערכת שרק מתריעה מפני התנגשות ולא באמת עוצרת את הרכב מפני תאונה, או לחלופין להעניק החזר לאזרח שיבחר בבלימה אוטונומית על פני מערכת שרק מתריעה?

למה לא לעודד את היבואנים לייבא מכוניות עם מערכות בטיחות שהיצרן משווק עם הרכבים בחו"ל?

בגלל הלוביסטים של מובילאיי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בגלל הלוביסטים של מובילאיי.

וזו בדיוק הבעיה. אף אחד לא היה מתלונן אם ניקוד הבטיחות היה הגון וראוי. לא סביר שמערכת מובילאיי פאסיבית מקבלת בדיוק את אותו הניקוד ואת אותו הזיכוי במס שמקבלת המערכת המתקדמת של הקיה נירו הכוללת גם בלימה אוטונומית, שמירה אקטיבית על נתיב ובקרת שיוט אדפטיבית.

כיום הזיכוי במס שמקבלים היבואנים על מובילאיי גדול מעלות התקנת המערכת והעלות הגבוהה יותר של המערכות המקוריות לא מזכה בזיכוי מס נוסף. כלומר המדינה לחלוטין מסבסדת את מובילאיי. אם מערכת המובילאיי היתה מזכה בשתי נקודות בטיחות במקסימום - עדיין היה ליבואנים אינטרס כלכלי חזק מאוד להביא את מערכות הבטיחות האקטיביות שלהם.

ולגבי מכוניות חדשות שהובאו ללא מערכות בטיחות מקוריות הקיימות בחו"ל:

כמעט כל רכבי ואג החדשים, כולל סיאט אטקה, סקודה אוקטביה וסיאט לאון.

רוב רכבי לובינסקי, כולל ה-3008 וה-C4 פיקאסו שהגרסא המחודשת שלו שנכנסה בשקט לאחרונה לארץ, כוללת מערכות בטיחות בחו"ל, ובארץ לא ממש. אני מקווה שה-C3 החדשה מצביעה על שינוי מגמה מבורך אצל היבואן הזה.

כל רכבי סוזוקי, כולל הקרוסאובר החדש שהוצג החודש.

כל רכבי סובארו, לפחות עד לרבעון הרביעי.

גם טויוטה הכניסו את המערכת שלהם רק בתחילת השנה ורק בגלל הנירו והאיוניק -למרות שהיא קיימת בחו"ל כבר שנים.

ועוד ועוד.

אם לא הנירו והאיוניק - משרד התחבורה היה מצליח להעביר כסף ישירות לכיסי מובילאיי עוד שנים רבות. לשמחתי, כרגע נראה שהלוביסטים של מובילאיי מנסים לסגור את האורווה אחרי שהסוסים כבר ברחו. שנת 2017 היא השנה בה המערכות האקטיביות יהפכו לסטנדרד דה-פקטו.

מי שיקנה מכונית ללא המערכות האלה השנה ידמה למי שקנה נוקיה עם לחצנים אחרי שהגלקסי הראשון כבר יצא. רוב הטלפונים היו עדיין עם כפתורים, אבל היו כבר האייפון והגלקסי והם הראו לכולם את העתיד הקרוב מאוד. לא כולם קלטו אותו מיד.

פורסם (נערך)
אולי מישהו יוכל להסביר לבור מסוגי מה פשר האבחנה שנעשית כאן בין מערכות אקטיביות מקוריות של היצרנים, שהן כנראה "משו משו", לבין היצור הפרימטיבי הזה שקוראים לו מובילאיי וכל שהוא יודע הוא לצפצף. אם זה כך, אז מה פשר הסיפורים המשוויצים בשיתוף הפעולה בין מובילאיי לב.מ.וו שהיא כדוע יצרן קצת יותר רציני מקאיה נניח ומאיפה המערכת המקורית של ב.מ.וו אם לא ממובילאיי. ומה פתאום שילמו על המטרד הזה 14 מיליארד דולר באינטל, אם את חצי הדרך למכונית אוטונומית שיודעת כבר לעצור ולהחזיר לנתיב, כבר יש בקאיה או דומותיה. ומאיפה המערכת שבטסלה, אם לא ממובילאיי.

מערכות בטיחות אשר מגיעות עם הרכב, כלומר מהמפעל, פועלות הרבה יותר טוב מהעיגול הטורדני. הן לא מטרידות שלא לצורך אלא מזהירות כשבאמת צריך. בנוסף, הן גם יודעות להתערב באופן פעיל - בלימה אוט' לדוגמה.

מעבר לכך, תבדיל בין מובילאיי "עיגול מעצבן" לבין מובילאיי שעובדת עם ב.מ.וו - קונצרן ואג יודע לייצר סקודה סיטיגו (מובילאיי עיגול מעצבן) והוא גם יודע לייצר אאודי A8 (מובילאיי מקורי בב.מ.וו).

-----------------------------------------------------------------------

עלה כאן הנושא של התקנת מובילאיי עיגול מעצבן במקום מערכות בטיחות מקוריות מהיצרן. דבר ראשון שיש לזכור הוא שיותר ויותר רכבים מצויידים בסט בטיחות בסיסי שלא ניתן לוותר עליו, גם אם היבואן ממש רוצה - לרוב מדובר על בלימה אוטונומית (+ התרעה על התנגשות) והתרעה על סטייה מנתיב (מנחש במדובר על תקנה אירופאית כלשהי).

מעבר לכך, המודעות למערכות הבטיחות האקטיביות עדיין בתחילת דרכה אך היא במגמת עלייה. אין לי ספק שבטווח הארוך אנשים לא יקנו, תרתי משמע, את העיגול המעצבן במקום מערכות מקוריות של היצרן.

לבסוף, כן, יש פה ניחוחות של שקשוקה, אבל:

1) יש לזכור שגם אם הביצוע במקרה של העיגול המעצבן הינו בוסרי ומעצבן, לצד הנזק יש תועלת אמיתית.

2) אנחנו רגע לפני כניסתן של מערכות בטיחות מקוריות אצל כל היצרנים, אז לא נורא.

נ.ב. שאלה: האם מקובל על משרד התחבורה התקנת מערכת מתחרה למובילאיי במסגרת התקנה החדשה? אם כן, זה בהחלט מחליש את עניין השקשוקה.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אם החוק הזה יחייב התקנה של מוביל-איי רק ברכבים שהיצרן לא מספק בהן חבילת מערכות מקיפה (לדוגמה חבילה שיש בקיה נירו) ובמקביל יחייב את היבואנים לייבא את כל המערכות הבטיחות המקוריות שיצרנים מציעים, אז אני בעד. משום מה יש לי תחושה שזה לא יהיה כפי שתיארתי. :roll:

פורסם

כל הסיפור הזה הוא בעייתי.

האם יש מחקרים שהוכיחו יעילות של מערכות פסיביות במניעת תאונות?

האם יש מחקרים שהוכיחו יעילות של מערכות אקטיביות במניעת תאונות?

האם יש השואה בין שני סוגי המערכות?

האם יש השואה בין מערכות מסוגים שונים, ואלגוריתמים של יצרנים\מערכות שונים?

האם ל"ניקוד הבטיחות" של משרד התחבורה יש איזה שהוא בסיס, מעבר ללוביזם?

איזה הטבות מס - אם קיימות - ניתנות למערכות בטיחות במדינות אחרות, ואם כן - מה המפתח?

בניגוד לאחרים כאן, אני מטיל לא מעט ספקות גם במערכות האקטיביות. אולי מחוסר ניסיון אישי, אבל היה כאן מישהו שציין בלימות אוטומטיות לא מוצדקות, ואלה עשויות להיות מסוכנות לא פחות מהעדר בלימה.

ודבר אחד לזכות הצפצפה העגולה - אני משתמש בה (שלא מרצוני) מזה כשנה, ויש שיפור רב בתפקודה. למשל - הרבה פחות התראות מהירות שגויות. עדיין מעצבנת, אבל הרבה פחות. כיון שלא שיניתי את דרך הנהיגה שלי, לפחות לא במודע, אולי מדובר במערכת ש"לומדת", ואם כך הדבר - שאפו גדול ליצרן. אם מדובר בגרימת שינוי תתמודע בהתנהגות שלי, יתכן שבכל זאת צריך לתת למערכת קרדיט כלשהו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...