Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרב במשקל נוצה - Miata ND vs. BRZ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, קוראים לי אור, וגם אני לא מבין למה שמישהו ישאיר למעלה ממאתיים אלף שקל בסוכנות מזדה/סובארו, כאשר אפשר לרכוש בחצי מהמחיר וורמהאצ' יותר חזקה, יותר פרקטית, יותר שימושית, יותר מהירה, יותר נוחה, יותר חזקה כבר אמרתי?

- היייי אוווררררר

זה היה הנאום הראשון שלי בקבוצת התמיכה לחובבי הגה אנונימיים ע"ש לאון טורבו שליט"א, אותה פקדתי לאחר שהתחלתי לאבד שפיות עקב חוסר ההגיון הזה - למה שמישהו נורמלי ישקיע כפול שתיים כסף בשביל חלקי שתיים כוח? זה לא הגיוני, סאומו!

אבל אז יום אחד היו דפיקות בדלת, ומולי עמדו זוג אנשים שנראים כמו מורמונים ושאלו: Do you have a minute to talk about our lord and savior, Rear Wheel Christ?

זרע הפורענות נשתל.

--

דיסקליימר: נקודת המבט שלי אינה של חורך מסלולים מדופלם, אלא של אדם רגיל עם זיקה וחיבה לתחום הרכב. מנגד - זה לא שאני טבולה ראסה בכל הנוגע להנעה אחורית; הרי העברתי כמה מאות ק"מ אצל הדוד סם בכבישים מפותלים יותר מהאישיות של אמיר חצרוני, בחברת מנועים שכמות הצילינדרים שלהם - בדומה לכמות הכ"ס - כפולה מהנורמה הנ"ל.

אז מה בכל זאת משך אותי לבדוק את הצמד חמד?

אני חושב שזה קשור בדברים שגיליתי על עצמי בתקופת הבעלות האחרונה בצמוד להוטהאצ' (ג'ולייטה תלתן) - בניגוד למה שחושב פרנק אנדרווד, עבורי ייתכן כי יש דבר כזה "Too much power".

ושלא תבינו לא נכון, כוח זה כיף, כייייייףףףףףף. ללחוץ על הדוושה ולקבל פצצה של דופק ואנדרנלין יחד עם הדבקה למושב האחורי זה אחלה של דבר, וזה גם לא נמאס.

אבל במציאות שלי, זה פשוט לא פרגמטי. השמועות אומרות (לא בדקתי, חלילה) שנהיגה במהירות תלת ספרתית באזורים שהשתיקה יפה להם (ונדרשת מחמת הספק) מהנה ביותר. אבל עבור חנבעץ כמוני שלא מוכן להאיץ כשיש עוד רכבים באזור, או ללחוץ כשאני לא רואה מעבר לסיבוב, ובטח ובטח לנהוג בצורה אגרסיבית באזורים שיש פוטנציאל להולכי רגל - ההזדמנות להינות פרופר מ200-300-400 כ"ס עתירי מומנט מועטות עד כדי לא קיימות, מבלי לעבור על אחד הכללים שהוגדרו לעיל.

בשביל לעשות זאת, אדם צריך לקום בשעות בהן אמורים להיות בערך באמצע מחזור השינה, להפעים דוושותיו לקיבינימט, ולחזור כשהשמש הגיעה למקום שלה. תכלס? אין לי כוח לזה… או כמו שניסח זאת רוג'ר מ'נשק קטלני' I'm too old for this shit.

אבל גם אם וכש יש את הכוח, נכנסת לפעולה מערכת השיקולים הרציונליים שלי:

עבורי - גרף ההנאה מהמהירות עולה בקצב הרבה יותר איטי מאשר גרף הסכנה מהמהירות: הן במישור הפיזי, הן במישור הפיננסי והן במישור המשפטי.

למשבצת הזו בדיוק נכנסות הרודסטריות לשמן התכנסנו היום: מזדה מיאטה ND, וסובארו BRZ

ולאחר נהיגה עליהן, אתם מוזמנים לקרוא את רשמיי:

--

מזדה מיאטה ND

"אוי, איזה מגניב שאתם מחלקים ללקוחות שלכם רכבים על שלט בצורת המיאטה!"

"הא?"

"רציני?"

"אתה בטוח?"

"אוקיי צודק זה התניע, סליחה על הבלבול"

הדבר הראשון שקולטים עם המיאטה הזו היא שהיא קטנה, ממש קטנה.

כמה קטנה?

בואו נגיד שזמר מזרחי ידוע אמר שהוא לא מוכן להכנס לאחת כזו... )))):

1.jpg

דבר שני שקולטים?

היא יפה, מאוד מאוד יפה.

לעומת הדור הקודם שנראה "עם אופי טוב", המיאטה ND נראית מצוין. באופן אישי לא התחברתי לפנסים האחוריים שנראים כמו שיקוץ בין שני עיצובים נפרדים, אבל בתכלס גם הם לא מצליחים לפגום בהרמוניה הכללית של הרכב - מכל זווית אפשרית.

מקדימה הרכב מעורר מיידית את בלוטות הריר, לא עוד מראה שמנסה להידמות לסירה אלא פרונט אגרסיבי וחד שעושה חשק לדלג מעל הדלתות הקטנות ישירות לכסא הנהג, רק חשוב לשים לב לא לדלג מעל כל הרכב כי הוא צר יותר מאיתי אנגל אחרי שומרי משקל.

1.jpg3.jpg

כשנכנסים לרכב, מגלים תא נוסעים נהדר. כבר דיברתי בעבר על הרבולוציה של מזדה ברמת עיצוב הפנים: הם כבר לא משחקים במגרש של היפנים אלא עלו ליגה וכיום מתמודדים עם האירופאים, ומסתכלים להם בלבן של הלדים. המיאטה נראית ומרגישה סמי פרמיום מבפנים: חומרים נעימים למגע, איכות בניה הדוקה, הגה מעט גדול מדי אבל בנוי טוב (אבל לא טלסקופי "כי משקל"), הדלתות עם ציפוי בצבע מרכב הרכב ולא חסכו בחומרים רכים כשהרכיבו את כל הסיפור יחד.

אבל נדמה שכל ההשקעה הזו בעיצוב באה על חשבון משהו אחר: אחסון.

לרכב צעצוע הזה אין מושבים אחוריים, אין תאי אחסון בדלתות, אין משענת יד סבירה (כאילו, יש כזו שיכולה להכיל מטבע של עשר אגורות ביום קר, לא נחשב), ואין אפילו פאקינג תא כפפות. כאילו, סרייסלי מזדה? תא כפפות? באמא שלכם.

תן המטען עם פתח טעינה מגוחך לכל הדעות, וקיבולת צנומה שתספיק לקניות בסופר אם המשפחה לא רעבה מדי. אפשר להשתמש בו כרכב סופ"ש כל עוד קנית טרולי ייעודי שיתאים לתא המטען ולא מפריע לך למחזר בגדים, יותר מסופ"ש ותצטרך ללכת פול קומנדו.

טוב, חלאס עם השטויות - פותחים את הגג בשימוש במנגנון הידוע של המיאטה "סקס ראשון" (הבנתם? הבנתם???) ולוחצים על הSTART, הגיע הזמן לצאת לדרך.

הדבר הראשון שאני שם אליו לב זו תיבת ההילוכים. היא פשוט בליגה אחרת ממה שאני מכיר. המהלך קצר, ההילוכים 'מוקלקים' בקלות ומהירות, הכל זריז ומתוקתק יופי. אין משהו שאני ארשום שיצליח להעביר עד כמה התיבה הזו יותר טובה מכל תיבות ההילוכים הידניות שיצא לי לפגוש עד היום, כי בסה"כ תיבה ידנית זה מוט שזז קצת ועד כמה משמעותי זה יכול להיות?

משמעותי לגמרי. מבטיח.

אנחנו נוסעים קצת ואני שם לב לדבר מפתיע נוסף -

המנוע האטמוספרי החלושס הזה, על 155 סוסיו ומומנט שנמצא בכלל באוברדראפט, ממש מפתיע לחיוב!

חקרתי הרבה את הרכב הזה טרם נסיעת המבחן, כך שלמרות המנוע האטמוספרי נטול הסוסים באתי עם ציפיות גבוהות יחסית, ועדיין הופתעתי לטובה. לא ציפיתי למשיכה כזו ממנוע כזה. מזדה עשו שימוש נבון ביחסי העברה קצרים ומשקל עצמי נמוך לאללה, ויצא להם ממש מוצלח.

אבל מזדה מיאטה לא נועדה לקו ישר, עם כל ההפתעות לחיוב כנראה כל הוט וכל וורם האצ' יעשו לה "ויברח" ביציאה מהרמזור. זה לא הקטע שלה, לא היה ולא יהיה. המזדה נועדה לסיבובים.

אני עולה את הכביש הישן לנשר ומגלה שלא היה כאן אוברהייפ, הרכב הזה מאוד מהנה כשזה מגיע לסיבובים. אפשר להוציא זנב כשמתחשק, אפשר לנהוג מדויק (יחסית) כשמתחשק, אני לא חש במחסור בכוח כל עוד אני נשאר ברצועת הסל"ד הנכונה. קל לבצע hill & toe וקל לרבמאץ'.

הרבה מבקרים את המיאטה על זוויות הגלגול, לי הן לא הפריעו ודווקא הוסיפו קצת עניין לניהוג עצמו, אבל אני לא איזה נהג-על אלא בסה"כ חובבן מינוס כך שבשבילי פאן זה הפקטור המרכזי - ופאן יש כאן, ומספיק.

פחות פאן הוא הצליל של המזדה, או יותר נכון חוסר מוחלט בו. מזדוש מציעה אפס ריגוש בכל הנוגע לשמע, ומבחינתי זה ביג נו-נו כשמדברים על רכב ספורט. כשאני מתניע את התלתן בבוקר יש לי גוסבאמפס ושיערות מזדקרות, כשאני מתניע את המיאטה אני צריך להסתכל למעלה בשביל לוודא שאני לא מתחת לגג של קורולה ליסינג... המיאטה אנמית לגמרי בכל הנוגע למישור הזה - וזה פספוס ענק ומיותר. חבל!

לעומת זאת מה שנחמד ביותר במיאטה הוא שתודות לשילוב בין בקרות 'מפרגנות', משקל נמוך, ויחס העברה קצר בהילוך שני - הזנב שלה זורם איתך לגמרי. יצאת מהבית בבוקר ויש כיכר לידך? תוציא זנב. הגעת לסופר ויש חניון ריק? תוציא זנב. הגעת לבית בערב אחרי יום עבודה ארוך? תוציא זבל, מה כבר ביקשו ממך, עצלן.

ואם כבר עוסקים בחזרה הביתה - מי מאיתנו לא מכיר באמפרים? בתור בעלים של רכב ספורטיבי למדי, למדתי לשנוא אותם תודות לקשיחות הרכב. גם סתם שיבושים בכביש גורמים לי לחרוק שיניים ולעשות פירואטים צמיגיים בשביל להמנע מהתענוג. המזדה לעומת זאת - זורחת בכבישים משובשים. היא לא מפחדת מבאמפרים ולא חוששת מסדקים, אחד היתרונות החזקים שלה לטובת דיילי דרייבינג.

מעניין לציין שהמזדה הקטנה הזו אמנם לא פרקטית בכל הנוגע לצרכים אנושיים, אבל פרקטית מאוד כשמדברים על תחזוקה ומספרים: צריכת הדלק שלה נהדרת יחסית להתעללות שהיא עוברת עקב השהייה בסל"ד גבוה לטובת רצועת הכוח: בין 12 ל15(!) קמ"ל, לפי miata.net והמון מקורות נוספים. אין לה בעיות אמינות מיוחדות, והערך שלה נשמר טוב יותר מהשלטון של בנימין נתניהו the first of his name או מהגיל של בוז'י הרצוג (שחוגג החודש בר מצווה - מזל טוב!).

הגרסא הישראלית שלה גם מאובזרת לא רע בכלל: קילס, לדים, בקרת אקלים, דיפרנציאל מוגבל החלקה ומולטימדיה מקורית ברמה סבירה.

אבל כל זה מגיע עם תג מחיר כבד, קצת פחות מ240,000 ש"ח עבור טו-סיטר "עממית". את טענות תשלחו לכחלון בדואר, אולי הוא יצא באיזו תוכנית 'מחיר למזדנב' לרכבים עם מחיר שלא טומן בחובו 118% מס.

רגע, למה לשלם כ"כ הרבה עבור פחות? הרי אפשר לחסוך כמה עשרות אלפי שקלים ולקבל רכב עם יותר כ"ס, יותר מושבים, יותר בגאז', יותר שנות אחריות ויותר גג!

--

סובארו BRZ

את הסובארו אני פוגש בתל אביב, היא מגיעה בצבע 'כחול לתוך פרצוף שלך' ודופקת חתיכת כניסה - זה לא שהנהג נסע בה מהר, זו הנוכחות. אני מאוד מתחבר למיאטה, אבל בזמן שהיא נראית 'מדליקה' הסובארו נראית 'עצבנית' - בקטע טוב.

4.jpg

מקדימה, מאחור, מהפרופיל - אין זווית שלא עושה עם הרכב הזה חסד. הספוילר בטעם טוב, הדיפיוזר מעורר חשק, הצבע שלה זה וואו אחד ענק… אני לא מתחבר לקו העיצובי של סובארו כלל וכלל, אבל בBRZ הם הצליחו לפגוע בול ביעד אליו הם כיוונו.

5.jpg

פותח את תא המטען שמגיע עם פתח הטענה נורמלי "האצ'י" (בניגוד למזדה) - אך אליה וקוץ בה, הגלגל הרזרבי תקוע באמצע ושטח האחסון נראה מגוחך. למרות היתרון על הנייר מבחינת נתונים, אני לא חושב שברמת תא המטען לבדו יש יתרון קריטי לסובארו. יש לה יותר נפח אבל הוא מרגיש פחות פרקטי.

נכנס לרכב והדבר הראשון שבולט הוא המושבים - המושבים שלה ממש, ממש מוצלחים. הם חד משמעית בליגה אחרת מאלו של המזדה בכל הנוגע לספורטיביות (ובעיקר בתמיכת צד); חובקים בדיוק במידה הנכונה, firm אבל לא מדי - זה רכב שנועד לסיבובים והמושבים שלו משדרים לך בדיוק את זה.

אבל לצערי כאן השבחים מסתיימים, כי בכל שאר הפרמטרים הנוגעים בפנים הרכב הסובארו נמצאת איפשהו על הציר בין 'ככה ככה' עד ל'לא לעניין לחלוטין'.

נתחיל מהדברים הקטנים: אין אחסון סביר למשענת היד - כאילו, אין בכלל משענת יד - מדובר בסתם תא פתוח עם פלסטיק זול ומתפרק שיכול להחזיק כוסות. איכות החומרים נעה בין 'בסדר' ל'מאעפן' ויש שילוב תמוה בין עור לפלסטיק, כאילו מישהו הוסיף את כיסויי העור כלאחר יד. ההגה מרגיש די טוב ביד מבחינת האיכות אך יש לו זווית שלא הסתדרה לי טוב (אבל אולי זה רק אני), ומד המהירות הוא אחד המצחיקים והלא-סבירים שראיתי: ה0 מתחיל בשעה 5, 100 נמצאת בשעה 7, זה ממש מוזר - זה נמצא מאוד נמוך יחסית ללוח המכוונים ומבט הנהג אבל אולי זה ניטפיקינג… שכן בתכלס מה שחשוב ברכב הזה זה הסל"ד, והוא ממוקם בענק במרכז.

אבל מה שנראה זול ברמת ה"אחי, זה מעליב כמה שזה נראה זול" היא מערכת המולטימדיה, אני הייתי בטוח שמדובר באפטרמרקט סיני שהיבואן התקין לטובת הלקוח הישראלי אבל מסתמן שהדלביוב הזה הורכב עוד ביפן. אני הייתי מעדיף רכב בלי מולטימדיה בכלל מאשר לקבל משהו שנראה כמו מע' שהגיעה מאליאקספרס והותקנה אצל 'א.א.א. מוצרי שמע לרכב'... אני לא חושב שמע' מולטימדיה זה משהו קריטי ברכב - בטח ובטח ברכב כזה - אבל כן חושב שאם כבר מתקינים אחת ברכב של >200K ש"ח אז שיעשו את זה כמו שצריך (או שלא יעשו בכלל!).

וכן - אני יודע שזו מכונת נהיגה, ו"למי אכפת בכלל מזוטות שכאלו ברכב שעושה צלחות סביב ההוטהאצ' של השכן"? אז וואלה, לי אכפת. כשאני משקיע סכום לא מבוטל ברכב שמשמש אותי ליותר מ"טראק דיי, ברו"- אני מאמין שסביר לבקש איכות שתתאים ברמה זו או אחרת לתג המחיר. זה נכון שבעתיים עבורי אם הרכב הוא דיילי דרייבר.

מתניעים ומתחילים בתנועה.

לוקח זמן מועט לשים לכך לב - הברז הרבה פחות 'לינארית' מהמיאטה. היא עצלה בסל"ד נמוך אבל מתעוררת לחיים בנביחה בערך סביב ה4,000 סל"ד ושם העסק נהיה מהנה. יש לה תצוגת מומנט/כ"ס שנעה יחד עם מד הסל"ד וזה פיצ'ר חביב ומשלהב.

הסאונד של הברז זה אחד מהדברים האלו שנמצאים בקטגוריית LOVE IT / HATE IT - קשה להיות אדיש לצליל/רעש המנוע, ואני חושב שזה יהיה יתרון או חסרון לרוכש הפוטנציאלי, אבל לא באמצע. הבוקסר נשמע כמו כלב תקיפה הרודף אחר הציד (אם אתה אוהב) או כמו מקדחה שנפגשת עם גורס אשפה (אם אתה פחות). אני אישית פחות התחברתי אבל ממליץ בחום למתלבטים לקחת לנסיעת מבחן ולראות מה הם חושבים.

עוד אציין כי למרות שאישית לא התחברתי, אני כן מעריך את סובארו על כך שלפחות יש אופי כלשהו לרכב, לעומת המיאטה שמגיעה עם אופי שמזכיר את המבט של הסתומה ההיא מ Twighlight - חלול.

בסוף הנסיעה בכביש המהיר אני רוצה לצאת, יש רכב מימיני ואני מחליט לעקוף אותו, אני לוחץ על הדוושה ו… לא, הרכב לא מעוניין להגיב אם הוא לא בתוך אזור הפעולה האפקטיבי שלו. חוסר הלינאריות שהזכרתי מקודם בהחלט מורגש במקטעים מהסוג הזה, המיאטה (הנחותה לכאורה, 'על הנייר') הגיבה טוב יותר בתנאים דומים.

אבל מי שמעוניין בתחושת כוח ומיאוץ טוב יעשה אם יסתכל בסגמנט השכן (הוטהאצ'). הברז, כמו המיאטה, לא מבריקה - ולא נועדה להבריק - במקטעים האלו.

כשמגיעים לסיבובים מתגלה ברוב הוד והדר היתרון המשמעותי של הברז על ההוטהאצ'ים למיניהן (וגם על המיאטה, לדעתי), הרכב מצליח להשרות בטחון מחד, ולהציע פאן ושעשוע מאידך. מאוד קל להכנס לאוברסטיר, אבל חשוב מכך, מאוד קל לצאת ממנו תודות לבקרות שניכר כי כוונו עבור סוויטספוט בין פאן ובטיחות. אין לי נסיון רב בזריקות תחת שכן רכבי ההנעה האחורית איתם העברתי זמן רב בעבר היו חזקים מדי (עבורי) בשביל שארגיש בנוח לעשות שטויות בכיכר העיר, ועדיין תוך 15 דק' בברז התחלתי לעשות דריפטים קלים מבלי לסכן אף אחד מלבד הגומי בגלגל האחורי. מוי פאן!

בעיר הברז קשוחה יותר מהמיאטה, אבל לא ברמה שתפריע לסתימות בשיניים. בסה"כ הרכב מציע נוחות סבירה ולא הייתי חושש להשתמש בה בתור דיילי דרייבר.

מגיעים לחניה ואני חייב לבדוק כמה המושבים האחוריים פרקטיים. אני בגובה 1.80 אבל אוהב לשבת 'צפוף' ברכב (קרוב יחסית להגה) ולכן אופטימי במידה מסוימת בנוגע לשימושיות. יוצא מהרכב, מניע המושב קדימה, נכנס לדרגש האחורי ומנסה להזיז את מושב הנהג אחורנית… לא נעים במיוחד. אין מרווח לרגליים, אין מרווח לראש, אין מרווח לכתפיים - קשה, קשה… המושבים בברז יכולים לאכלס כמה דברים מאוד מאוד ספציפיים: תיק גב, שקית קניות, ילד בגילאים 5-8~ שאתה לא אוהב במיוחד וזהו בערך (כמובן שבנפרד, אל תתפרעו). לא ציפיתי למצוא מרווח עשיר אבל כן קיוויתי שזה יהיה airport-sufficient (יענו אפשר לאסוף חבר מהנמל"ת ולשנע אותו חצי שעה לאנשהו) - אבל התבדתי. חבר מהדרגה שמצדיקה איסוף מהנמל"ת אינו חבר שמצדיק אפסון בצינוקוש הזה.

אבל היי, זה עדיין פי אינסוף יותר מרווח מהמיאטה, שמציעה מרווח אחורי בגודל 0.

--

ראש בראש

הן המיאטה והן הברז השאירו אצלי רושם מאוד, מאוד חיובי.

מאוד.

בקטע שקצת הפתיע אותי למען האמת.

לדעתי, אין כאן מנצחת מובהקת, אלא בליל שלם של יתרונות וחסרונות ממנו שני רוכשים פוטנציאליים דומים יכולים להסיק מסקנות שונות.

כוח וניהוג:

למרות היתרון על הנייר, באופן מפתיע המיאטה מנצחת בגזרה הזו - בדגש על תחושת הכוח מתא הנהג.

הסתקרנתי אז בדקתי שוב הנתונים, כאשר הפעם הוספתי לנתון הכוח (155 כ"ס מיאטה, 200 כ"ס ברז) את נתון המשקל (1080 ק"ג מיאטה, 1285 ק"ג ברז), לפי הנתונים נראה שלסובארו יש 155.6 כ"ס לטון לעומת 143.5 במזדה ופתאום ההפרש בנתון הכ"ס נראה הרבה יותר מאוזן, ומכאן הגיוני שאופי המנוע / יחסי ההעברה / גורמים נוספים ישפיעו על אופי הרכב.

האופי הלינארי של המזדה, יחד עם האפשרות להוריד גג - תורמים לתחושה שהרכב מהיר יותר. מבדיקה של מבחני השוואה ברחבי העולם נראה שזה גם מגובה בביצועים בפועל.

בנוסף, תיבת ההילוכים במזדה מוצלחת יותר מזו של הברז (ומכל רכב ידני שיצא לי לחוות), וזה בהחלט תורם לתחושת הדינמיות ברכב.

התנהגות:

האופי המתירני של בקרות הברז - שמצליחות לאפשר חוליגניות יחד עם שליטה, בשילוב עם המתלים הקשיחים יותר והמושבים שחובקים אותך היטב כשאתה עושה שטויות, מביאים לכך שהברז מנצחת בגזרה זו. המזדה מרגישה כמו רכב שכוייל למקסימום פאן, הברז מרגישה כמו רכב שכוייל למקסימום ספורט.

מבחוץ:

זה כמובן סובייקטיבי לחלוטין, אני אוהב יותר את הפרונט של המיאטה אבל מעדיף את הטוסיק הקרבי של הברז. מהצד שתיהן נראות נהדר. עבורי יש כאן תיקו.

מנגד חשוב לזכור שלפעמים פחות זה יותר, ולמיאטה יש פחות גג ואני סבור כי עבור רוב האנשים זה יותר יפה/מגניב. אם אתה מהאנשים האלו שמתחברים ל"קבריולטיות" אזי שצריך לשקלל זאת פנימה.

מבפנים:

נוקאאוט של המיאטה את הברז, אני לא חושב שיש כאן השוואה אמיתית. המיאטה נראית ומרגישה סמי פרמיום, הברז פשוט לא שם.

אבזור:

פנסי לד עם תאורת DRL, קילס (כניסה והתנעה), מע' מולטימדיה עם דיבורית BT מקורית, בקרת אקלים, בקרת שיוט… הרכבים כמעט זהים מבחינת האבזור. למזדה יש חימום מושבים לפי המפרט מהאתר הישראלי (נחוץ לרכב עם גג נפתח) אך אציין שזכור לי שהנציג ציין שזה לא מגיע לארץ. המזדה מגיעה גם עם חיישני רוורס מקוריים אבל נו באמת. תיקו.

שימושיות:

נוקאאוט של הברז את המיאטה - דרגשים אחוריים (מושבים זה לא), פתחי אחסון, תא מטען סביר עם גלגל רזרבי ותא כפפות כמו ברכבים של הביוקר..! אין ספק מי הרכב הפרקטי יותר מבין הצמד, למרות שבתכלס שתיהן די בדיחה.

נוחות:

המיאטה רכב נוח יותר ליום יום, ובכלליות אחד הרכבים הספורטיביים היותר נוחים שיצא לי לחוות.

תחזוקה ואחזקה:

שני הרכבים נחשבים לאמינים, הסובארו זולה יותר לרכישה אך שני הרכבים מחזיקים ערך בצורה מצוינת (מה שמוריד משמעותית את עלות האחזקה, ראו התייחסותי לחשיבות ירידת ערך כאן). המיאטה מאוד חסכונית בדלק בקטע קצת מפתיע, ומנגד דורשת יותר התעסקות בתחזוקת מנע לגג הבד ע"מ שלא יהיו פדיחות בחורף. אבל היתרון המהותי של הסובארו מגיע מהיבואן: 5 שנות אחריות (לעומת 3 במזדה) נותנים את הנצחון לסובארו.

שורה תחתונה:

כשאני סוקר בשנית את כל הנ"ל אני רואה שיש כאן כמעט תיקו ברמת ה'נצחונות', המזדה נותנת נוקאאוט מבחינת עיצוב הפנים וחוטפת נוקאאוט ברמת השימושיות. הברז מנצחת בהתנהגות והאחזקה אך מפסידה בניהוג ובנוחות. זה מצחיק, כי בעת כתיבת שורות אלו חשבתי שההעדפה הסובייקטיבית שלי את אחד הרכבים תשתקף בציונים ודווקא יצא בשיא הטבעיות שלא - הם אכן הגיעו לסוג של תיקו.

עבור מי שמחפש מקסימום התנהגות כביש, מי שמעוניין לשנע ילדים ברכב, מי שרוצה להינות ממחיר רכישה זול יותר שמקנה יותר שנות אחריות, מי שגג נפתח לא מדבר אליו כי הוא שונא שמש או חרד מוונדליזם ומי שעיצוב פנים לא חשוב לו כלל וכלל - הברז מנצחת.

אבל עבורי, זו המיאטה שיוצאת עם הכתר מהזירה.

ואם אנחנו חוזרים למה שפתח את הסקירה - התהייה שלי בנוגע למדוע לרכוש רכב עם פחות כוח ביותר (או אותו) סכום כסף?

אז לא, זה לא באמת מתחיל ונגמר בהנעה אחורית, שכן בסכום הדומה למיאטה ניתן לרכוש במו 125M שאינה קוטלת קנים, ובתכלס אני מאמין שללקוח אמיתי של הצמד הנ"ל תהיה היכולת לרכוש גם רכבי הנעה אחורית חזקים אחרים.

אבל זה לא הקטע.

יש משפט שאומר: it's better to drive a slow car fast - than to drive a fast car slow, אני חושב שזה משפט שמסכם בצורה מאוד טובה את המיאטה והברז. הן אולי איטיות יותר מנק' לנק' אבל יש להן ערך מוסף דווקא בגלל החוסר הזה בכוח, והן מגיעות עם אוקיינוס של פאן פקטור.

עם זאת - ארחיב ואומר שעבור חלק מהאנשים ייתכן כי בכביש האמיתי והיום-יומי (ואני הולך לצאת כאן ממש לא מאגניב אבל היי איט איז וואט איט איז): it's better to drive a slow car fast, than to drive a fast car fast.

ולמי שמתחבר להצהרה הזו, ויכול להתמודד עם החסרונות של הצמד-חמד מהסקירה -

אני ממליץ מאוד על נסיעת מבחן.

אמרתי בעבר שהרכב הבא שלי יהיה או מוגדש, או מרובה צילינדרים.

היום אני כבר לא כ"כ בטוח …

--

(*)תודה רבה לסוכנות מזדה חיפה, ולסוכנות סובארו ת"א (ובפרט לעידן) על הסיוע בארגון הנסיעות, היחס החם והגישה העניינית. אציין כי החוויה בשתי הסוכנויות הייתה חיובית ביותר. הסקירה אינה מטעם שום דבר ואף אחד וכל הכתוב הינו חוות דעתי האישית.

(**) רציתי לכתוב גם חוו"ד השוואתית בין רודסטר מהזן הנ"ל לבין הוטהאצ' אבל היות וכבר חפרתי כאן אחושרלולה אקנח בסתם תמונה

2.jpg

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחלה כתיבה אורוש. אישית אני לא חושב שאף אחת מהן יכולה לתת פייט לג׳ולי, בטח ובטח לא להצדיק את הפער במחירים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

"חבל שאי אפשר לעשות ריקול לבני אדם. יש כמה אנשים שהייתי מחזיר לכ**שלאמאשלהם". GB

פורסם

אור כייף לקרוא.

המאזדה מושכת יותר חלק בסל"ד.

אולי עקב נתוני מומנט מנוע, המגיע יותר מוקדם.

נתוני כוח המומנט די קרובים 20.5-20.9 .

אז במקום רק לזרוק השערה, נגשתי לבדוק:

נתוני הכוח - המומנט, די קרובים 20.5-20.9 . (לפי מקורות זרים)

ה ברז, מספקת את כוח המומנט, בערך מ 6.500 סל"ד.

- המאזדה מספקת את הכוח , בערך מ 4.500 סל"ד - הרבה יותר מוקדם.

ולכן מושכת יותר יעיל, בטווח הביניים הנמוך.

נ.ב. בערך, מאחר ובאתרי המידע, הנתונים לא יציבים 6.400/6.600

פבל :wink: אני קצת משקיע לא להתלכלך, הלכתי לבדוק , כי אצלנו במגזין... נדה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

יופי של כתיבה, אור. אם אני מעורכי קארספורום, הייתי מפרסם בראשי, מחוץ לפורום.

לגבי המכוניות עצמן- אף אחת מהן לא עושה לי את זה במיוחד, כי השאיפות המוטוריות שלי נמצאות במקום אחר. אבל תמיד נחמד לקרוא חוו"ד של אדם מן השורה ולאו דווקא כתב רכב.

פורסם

אפשר לדעת מה הקטע של כולכם לחנות בחניית נכים?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אפשר לדעת מה הקטע של כולכם לחנות בחניית נכים?

למען הסר ספק:

התמונה עליה אתה מדבר היא מ*איסוף* הרכב, כך חנה אותו היבואן (או מי מטעמו). לי אישית יש קושי פסיכולוגי לעצור בחנית נכים אפילו בחניון ריק...

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

השקעה מרשימה גם אם קצת הותשתי בקריאה אבל זה אני.

שים לב שמחיר המיאטה קשור לדלק מוטורס לא פחות מאשר לכחלון... איך פספסת? :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

כתיבה מעולה!

שמתי לב לאורך הפוסט רק כשסיימתי לקרוא, כתיבה מאוד זורמת וכיפית לקריאה! נהניתי מכל רגע!

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

נהניתי לקרוא, ואני ממש מסכים עם רוב האבחנות שלך, למעט אחת - המתלים במזדה, כמו שנאמר בכל מבחן כמעט - רכים מדי לנהיגה ספורטיבית, ודי מקלקלים את החגיגה. המנוע בברז מצד שני הוא זה שמקלקל..

המזדה קטנה ולא שימושית בצורה קיצונית, אני לא הייתי יכול לחיות איתה גם לא כרכב לפאן בלבד, והמחיר של שתיהן מוגזם בעליל ביחס לתמורה, גם בלי קשר למס.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לגמרי מסכים איתך שהמזדה פחות מכוילת לנהיגה ספורטיבית, המתלים שלה לא הרסו לי את החגיגה אבל רמת הנהיגה שלי ושלך 'קצת' רחוקות (:

בנוסף יש לציין כי להחליף מתלים זה קל ולא דורש השקעה כספית ניכרת ו/או חשש כבד מאמינות - דבר שלא נכון בעליל בנוגע לרצועת ההנעה בברז. אבל ההשוואה היא בין סטוק לסטוק.

אני הייתי יכול לחיות איתה כדיילי בהינתן שיש לי רכב נוסף במשפחה, שום סיכוי שהייתי חי איתה כרכב יחיד.

בנוגע למחיר, אני לא מסכים איתך - שזו הצהרה קשה לעיכול כי תכלס אני כן מסכים איתך... רגע מה

אסביר:

המחיר האבסולוטי מוגזם לחלוטין יחסית לתמורה. צודק צודק צודק. צודק.

אבל *אותי* לא מעניין מחיר רכישה אלא מחיר בעלות, וכאשר אני משקלל פנימה עלויות תחזוקה לא גבוהות יחסית למתחרות (טיפולים, אמינות), ושמירת ערך פנומנלית, אני מקבל שעלות התחזוקה האפקטיבית שלהן היא משהו שאני הייתי מוכן לחיות איתו.

פורסם

המנוע נבלה של הברז - זה בדיוק הקסם מבחינתי.

אתה כל הזמן קצת יותר לאט ממה שהיית רוצה אבל ממש הרבה על הצד, גם כן - כמו שהיית רוצה

Sent from my MicroTAC 9800X using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

קודם כל כתיבה מעולה, למרות שקראתי בפעם הקודמת שהעלת התחשק לי והשקעתי 10 שעות כדי לקרוא את זה שוב ;)

דבר שני בקשר להבדלים ביניהן, חולק עליך ועל מיסטרב.

דבר ראשון, זה לא המנוע בברז. השמיצו אותו הרבה והאשימו את "הטורק דיפ" המפורסם בו. זה לא שזה לא נכון, הוא באמת קיים אבל אם הייתה תיבת ההילוכים הנכונה עם יחסי העברה קצרים כמו במיאטה, יחידת ההנעה בברז הייתה שקולה אם לא עדיפה על זו שבמיאטה.

דבר שני בקשר למתלים, מסכים עם מיסטרב שהם באמת לא מאפשרים נהיגה ספורטיבית. בנהיגה באשתאול ב70 אחוז מהקצב שאני רגיל לנסוע שם עם הברז הרגשתי חוסר ביטחון מוחלט להמשיך לדחוק את הרכב שגרם לי להרגיש כאילו הוא עוד רגע מתגלגל החוצה בכל פנייה.

ובקשר לשיפורים, זה לא נכון שבברז יהיה קשה יותר לשפר את המגרעות מבמיאטה. סט קויילאוברים של אוהלינס לNd לא יעלו פחות מ12 אלף ש"ח בארץ (לא מומלץ להתפשר על חברות אחרות) בעוד שינוי של היחס הסופי בדיפרנציאל של הברז שיקצר את כל ההילוכים באופן גורף ניתן לקנות בפחות מחצי מהמחיר.

אף אחד מהשיפורים האלה לא מסכן את האחריות יותר מהאחר או מצריך אומץ מיוחד.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

• תוכן חדש...