Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרב במשקל נוצה - Miata ND vs. BRZ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כתיבה משובחת. הרבה זמן לא נהניתי מביקורת ככה. שאפו ותודה על השיתוף.

מהמר שהרכב הבא יהיה מרובה צילינדרים/דורבו למרות הכל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אור

שאפו על הכתיבה

ההשוואה שעשית ביחס של משקל לכוח סוס מבהירה ומצמצמת את חלק מן ההבדלים בין שתי הנבחנות.

הקונצפט של המיאטה "הועתק" מהקונצפט של הלוטוס אלן

כאן לינק לתכונותיה על הנייר של הלוטוס רכב משנת 1969 בו רואים יחס של 167 כוח סוס לטון לעומת 155 ו 143 למודרניות

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=62909

רק כך ניתן להבין את האחת מהאמרות של קולין צ'פמן add more lightness.

לגבי השימושיות, פחח למכוניות המודרניות הללו

הייתי הבעלים הגאה של לוטוס לפני כ 42 שנה של lotus elan plus 2 130/5 שפירושו 2 +2 וגיר עם 5 הילוכים, שנת 1973 במשך מספר שנים

לגבי התכונות הדינמיות של הרכב פשוט אגדה. לא אפרט כדי לא להיכנס למרה שחורה.

שימו לב לגובה הרכב 1.20 ולגובה המושבים על הרצפה ממש. תנוחת רגלי הנהג כמכונית מירוץ ישר קדימה. לא מאמין שהיום אני מצליח להיכנס אליה, לצאת מתוכה רק באמצעות מנוף.

מצ"ב לינק עם מספר תמונות של אחד שמעוניין למכור את רכבו כמעט בדיוק כמו שלי , שלי רק הייתה אדומה,ועם גג נפתח בגג.

מושבי עור,ציפוי עץ אמיתי תא מטען ראוי וישיבה מאחור שוב במושבי עור שימשו את שתי בנותי בגילאי 6-8 בכבוד רב ביותר.

http://www.carandclassic.co.uk/car/C866115

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מסתובבות כמה לוטוסים בארץ לא יודע במדוייק

את הדגם שהיה לי נדמה לי שלא.

אבל אולי בתת פורום אספנות ידעו לתת תשובה טובה יותר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אבל למה בלבן ראבק???

אני גם משתעשע ברעיון במה לבחור בחזרה הבאה שלי לתחום. בחנתי את שתיהן עוד בזמן ההשקה והתחושות שלי דומות לשלך.

מנוע ה-2 ליטר של מאזדה פשוט פנינה. אני כבר עם רכב שלישי עם המנוע הזה (מאזדה 6 דור ראשון, מיאטה דור שלישי ומאזדה 6 דור שלישי).

יש סיבה מאוד מוצדקת למה מאזדה לא מוציאים את המנוע הזה לגמלאות (בניגוד לשאר הנפחים ששם משנים כל הזמן).

את בעיית המחיר אני פותר ע"י רכישת רכב משומש, לאחר 5 שנים המחירון יהיה באזור ה-150 שזה אזור הנוחות שלי.

צפה ירידת ערך של כ-20 אלף ש"ח בשנה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)
לגמרי מסכים איתך שהמזדה פחות מכוילת לנהיגה ספורטיבית, המתלים שלה לא הרסו לי את החגיגה אבל רמת הנהיגה שלי ושלך 'קצת' רחוקות (:

בנוסף יש לציין כי להחליף מתלים זה קל ולא דורש השקעה כספית ניכרת ו/או חשש כבד מאמינות - דבר שלא נכון בעליל בנוגע לרצועת ההנעה בברז. אבל ההשוואה היא בין סטוק לסטוק.

אני הייתי יכול לחיות איתה כדיילי בהינתן שיש לי רכב נוסף במשפחה, שום סיכוי שהייתי חי איתה כרכב יחיד.

בנוגע למחיר, אני לא מסכים איתך - שזו הצהרה קשה לעיכול כי תכלס אני כן מסכים איתך... רגע מה

אסביר:

המחיר האבסולוטי מוגזם לחלוטין יחסית לתמורה. צודק צודק צודק. צודק.

אבל *אותי* לא מעניין מחיר רכישה אלא מחיר בעלות, וכאשר אני משקלל פנימה עלויות תחזוקה לא גבוהות יחסית למתחרות (טיפולים, אמינות), ושמירת ערך פנומנלית, אני מקבל שעלות התחזוקה האפקטיבית שלהן היא משהו שאני הייתי מוכן לחיות איתו.

לגבי הטענה שלך לעלות האחזקה, טענה תמוהה בטח שאדם חכם כמוך משמיע אותה.

הרי אם המיאטה הייתה מתומחרת לפי מחירה בחול אז היה מדובר ב160k~ שקלים, נניח אפילו 180k.

מדובר ב60k שקודם כל נשארים בכיס ואפשר לקנות איתם זהב/ביטקויין/פיקנטו ליום יום.

המיאטה עדיין תשמור על ערכה מצויין, אולי אפילו טוב יותר כי היא כבר נגישה הרבה יותר והביקוש לה יגדל, כלומר תפסיד את אותו אחוז בכל שנה ואולי פחות רק שבכסף זה יהיה הרבה פחות.

זה שעלות האחזקה של המיאטה היא נמוכה מאוד ביחס למחיר שלה כאן הוא הישג בעיקר בגלל המחיר המופרך. העלות של המיאטה וגם עלות האחזקה נמוכים בכל מדינה נורמאלית.

ביקורת וכתיבה נהדרת. חבל שהמחיר כל כך גבוה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בתור בעלים של מיאטה ND 2017 אני יכול להזדהות עם כל מילה שכתבת אכן רכב מדהים וקל מאוד להתנהלות יומיומית.

היו לי הרבה רכבי ספורט בחיים אבל סוף סוף מצאתי את הרכב שמבחינתי הכי מהנה שיש.

זה רכב שני אצלי ברגיל נוסע על סופרב חדשה 280 כוח סוס 4X4. נהנה הרבה יותר מהמיאטה.

הבהרה קטנה שעלתה בסיקור שלך לגבי החימום בכיסאות הוא מגיע כסטנדרט בדגם שנמכר בארץ.004.jpg005.jpg

פורסם (נערך)
לגבי הטענה שלך לעלות האחזקה, טענה תמוהה בטח שאדם חכם כמוך משמיע אותה.

1. הרי אם המיאטה הייתה מתומחרת לפי מחירה בחול אז היה מדובר ב160k~ שקלים, נניח אפילו 180k.

2. מדובר ב60k שקודם כל נשארים בכיס ואפשר לקנות איתם זהב/ביטקויין/פיקנטו ליום יום.

3. המיאטה עדיין תשמור על ערכה מצויין, אולי אפילו טוב יותר כי היא כבר נגישה הרבה יותר והביקוש לה יגדל, כלומר תפסיד את אותו אחוז בכל שנה ואולי פחות רק שבכסף זה יהיה הרבה פחות.

4. זה שעלות האחזקה של המיאטה היא נמוכה מאוד ביחס למחיר שלה כאן הוא הישג בעיקר בגלל המחיר המופרך. העלות של המיאטה וגם עלות האחזקה נמוכים בכל מדינה נורמאלית.

5. ביקורת וכתיבה נהדרת. חבל שהמחיר כל כך גבוה.

אנסה להסביר ביותר הרחבה את דעתי, כי נוצר ערבוב בין כמה דברים נפרדים ולכן אולי קצת יצא מבלבל, הרשיתי לעצמי להוסיף מספרים להודעה שלך ע"מ שיהיה לי קל להתייחס:

1. מסכים איתך, בהשוואת spec vs spec כנגד הmsrp באנגליה, המחיר ה"הוגן*" אמור להיות באזור ה- 170,000 ש"ח (שיטת השוואה: מחיר המיאטה המאובזרת ביותר בדומה למשווק בארץ, שקול למחיר הcx5 הכי פחות מאובזרת, שהוא כאמור 170)

(*) עם הוגן לא הולכים לסופר, מחיר נקבע לפי שיקולי ביקוש/היצע, וההיצע הקטנצ'יק של המיאטה נמכר בארץ די בסבבה - לכן אם היבואן לא יכול להגדיל ההיצע (נניח עקב מכסות יבוא), המחיר שלו מבאס תחת אותי בתור לקוח אבל לגמרי makes sense ברמת הביזנס נטו.

2. נכון, קוראים לזה "הפסד תשואה אלטרנטיבית", וזה חלק מעלויות התחזוקה של הרכב... שים לב שלא התייחסתי מלכתחילה לכל עלויות התחזוקה, הרי גם הביטוח והרישוי יקרים יותר בגלל המחיר המנופח. אבל זה לא קשור כי

3. אתה מתעסק ברצוי, אני מתעסק במצוי. אין צורך להסביר לי שמחיר נמוך זה טוב יותר, מבטיח לך שאני מודע לכך שמחיר נמוך זה אכן טוב יותר עבורי כלקוח... (:

אבל אין לי יכולת קוסמית להוריד מחירים, או להוסיף תחרות לסגמנט. אני מתבונן על כלל האפשרויות, בוחן עלויות כנגד תמורה, מקמפל את הסיפור ומחליט האם השורה התחתונה מתאימה לי.

הטענה שלי היא שלמרות שהמחיר מנופח, עלות האחזקה האמיתית אינה בשמיים תודות לשוק חסר היצע (גם במשומשות) ועלויות תחזוקה סבירות יחסית לאלטרנטיבות תודות לאמינות, צריכת דלק וכו'. אני נוטה להאמין שלקוח שרכש מיאטה אנדי ישלם פחות במרוצת השנים מלקוח שרכש לאון קופרה*, ואם ניטרלנו את שאלת המחיר אנו נותרים עם שאלת התמורה - וכאן יש עניינים הקשורים בהעדפות אישיות (הקופרה חזקה, מהירה, פרקטית,... // המיאטה הנעה אחורית, קטנה, קבריולה,...).

(*) כן כן "מה קשוררררר השוואה בין קופרה למיאטה!!??", אני יודע שאלו סגמנטים נפרדים ולא השוואת תפוזים לתפוזים, אני מנסה לשקף את הלך הרוח האישי שלי כלקוח בסגמנטים שמחפש דיילי דרייבר 'כיפית' שעונה לסט צרכים והעדפות שלי, אני מסתכל על רכב כתמהיל שמורכב מכל מיני פרמטרים, 'מנקד' את הפרמטרים האלו בנפרד לטובת איזשהו ציון כולל, ומנסה לקבל תעדוף.

4. ראה 3

5. תודה רבה! מסכים איתך לגבי המחיר, באסה.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

אור לגבי 3 נזכיר רק שהמיאטה נמכרה פה לאורך השנים במחירים נמוכים בהרבה ודי ״מקבילים״ למחירי חו״ל וכנראה שהיבואן הרוויח.

משהו השתנה בדגם הנוכחי, יש קפיצה לא הגיונית במחיר בטח שמחיר המיאטה החדשה זהה פחות או יותר לקודמת. בלי הרבה ניתוחים לתופעה הזו קוראים חזירות.

זה שאי אפשר לעשות שום דבר נגד זה - נכון.

זה שעלות האחזקה החודשית של המיאטה לא רחוקה ונשאלת השאלה אפילו מאיזה כיוון, למעלה או למטה, מלאון קופרה - נכון.

אלו גם הסיבות שהיבואן הרשה לעצמו לתמחר אותה ככה.

עדיין צריך לזכור שמחיר הבעלות ה״נמוך״ הוא לא באמת נמוך. אני משווה את מחיר האחזקה של המיאטה למה שהוא היה צריך להיות ולא למה ששוק רכב פרימיטיבי ומונופוליסטי יצר.

בהשוואה כזו עלות האחזקה יקרה. זו גם ההשוואה הנכונה לטעמי, לכן אני לא מסכים עם נקודת הייחוס שלך.

להגיד שלא הייתי עושה את אותם תחשיבים אם הייתי שוקל לקנות מיאטה? הייתי עושה אותם.

אבל לא הייתי יוצא בהרגשה של עלות האחזקה נמוכה/כמו המתחרות, אלה מחיר האחזקה גבוה, דפקו אותי חזק אבל איכשהו זה עדיין מרגיש בסדר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
עדיין צריך לזכור שמחיר הבעלות ה״נמוך״ הוא לא באמת נמוך. אני משווה את מחיר האחזקה של המיאטה למה שהוא היה צריך להיות ולא למה ששוק רכב פרימיטיבי ומונופוליסטי יצר.

בהשוואה כזו עלות האחזקה יקרה. זו גם ההשוואה הנכונה לטעמי, לכן אני לא מסכים עם נקודת הייחוס שלך.

להגיד שלא הייתי עושה את אותם תחשיבים אם הייתי שוקל לקנות מיאטה? הייתי עושה אותם.

אבל לא הייתי יוצא בהרגשה של עלות האחזקה נמוכה/כמו המתחרות, אלה מחיר האחזקה גבוה, דפקו אותי חזק אבל איכשהו זה עדיין מרגיש בסדר.

כפי שאמרתי פרקש - ההבדל בינינו היא נק' הייחוס ('רצוי' שלך, מול 'מצוי' שלי).

אני לא טוען שאחד צודק והשני טועה, שכן זה עניין של השקפת עולם וכל אחד יפעל לפי השיקולים שלו. אני אפילו ארחיב ואציין שבמערכת מסונכרנת היה עדיף אם כולם היו מקבלים החלטות כמוך (כי אם כולם היו נמנעים מלרכוש במחיר 'לא הוגן', ובהנחה שהמחיר הגובה נובע משולי רווח גבוהים, אז עקומת הביקוש היתה נפגשת במקום אחר עם עקומת ההיצע והמחיר היה יורד).

אבל במציאות - אני מעדיף לקבל את ההחלטות שלי על בסיס מספרים ולא רגשות, ומספרית נטו: המיאטה/ברז "לא מספיק יקרות" כשאני חושב על מחיר תחזוקה כולל שמשקלל פנימה את מה שהזכרתי קודם לכן על מנת שאפסול אותן על הסף. כך יוצא שמחיר הרכישה המנופח נראה הרבה פחות מאיים כשאני חושב על השורה התחתונה, ומשווה לאלטרנטיבות האפשריות - ואולי זה המקום לציין שוב שיש ממש מעט כאלו אם אתה מסנן לפי רודסטר-אחורית-מונחית-נהיגה.

וכך יוצא ששיקולים כמו "היבואן דופק אותי ע"י שולי רווח מוגזמים" לא משפיעים עלי, לעומת דברים כמו מעט שנות אחריות או צניחה בירידת ערך וכו'.

בכלליות, אני משתדל לקבל החלטות בחיים שלא על סמך שיקולי אגו אלא בצורה 'קרה' יותר (וכמובן שלא תמיד בהצלחה), לשיטתי זה 'אלגוריתם' הרבה יותר נכון ובריא לאורך זמן. אבל זה כבר נושא לדיון אחר לגמרי...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כתיבה מצוינת, מאד נהנתי לקרוא!

למרות שהמחיר גבוה גם יחסית וגם אבסולוטית,חוסר התחרות בשוק המשמשות, אחזקה שפויה+אמינות ובעלים מסודר מביאים אותנו לקח שירידת הערך האבסולוטית תהיה נמוכה, וכך בסופו של יום לא תצא "מופסד'" בהשוואה לרכבים שנמכרים מלכתחילה במחיר יותר נמוך.

הצבע הלבן דווקא הולם אותה מאד. לא כל כך הבנתי למה חימום מושבים מגיע בארץ כסטנדרט? או שמא מדובר כחלק מחבילת האיבזור?

אם הייתי במקומך בארץ, הייתי מנסה להתמקח, מוציא עץ ריחני וכיסוי הגה על חשבון הבית וסוגר דיל;))

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
בתור בעלים של מיאטה ND 2017 אני יכול להזדהות עם כל מילה שכתבת אכן רכב מדהים וקל מאוד להתנהלות יומיומית.

היו לי הרבה רכבי ספורט בחיים אבל סוף סוף מצאתי את הרכב שמבחינתי הכי מהנה שיש.

זה רכב שני אצלי ברגיל נוסע על סופרב חדשה 280 כוח סוס 4X4. נהנה הרבה יותר מהמיאטה.

הבהרה קטנה שעלתה בסיקור שלך לגבי החימום בכיסאות הוא מגיע כסטנדרט בדגם שנמכר בארץ.[ATTACH=CONFIG]492560[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]492561[/ATTACH]

הסופרב זה רכב מהעבודה?

פעם הייתם מקבלים וולבו...

Sent from my FRD-L04 using Tapatalk

haters will hate

• תוכן חדש...