Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מטרטרים אותנו המון בגלל דברים אחרים.

להגיע לבדיקת ראייה כל 5 שנים - ממש לא טרטור ומסכים לדברי נהג לילה - אולי יעלו על סומים ועוורים אחרים.

alfa 156 2.5.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנחת עבודה שאומרת שאנשים שלא רואים כמו שצריך לא מודעים לזה שיש להם בעיות ראיה ולכן ברגע שתבדקו אותם ותגידו להם שהם צריכים משקפיים הם יעמדו דום היא משונה בעיני. בן אדם שחושב שהוא יכול לנהוג בלי משקפיים ימשיך לנהוג בלי משקפיים גם אם תגידו לו אחרת, אפילו שזו עבירה שעלולה לגרור את שלילת הרשיון שלו. בזה הוא לא שונה מהנהג שחוצה פס הפרדה רצוף, נוהג על השוליים, עוקף מימין, לא נותן זכות קדימה, גונב רמזור אדום וכו. במקביל, בן אדם שהוא בסטטוס של סומא ועיוור כבר מזמן ביקר אצל רופאי עיניים שדיווחו עליו למרב"ד ובן אדם מהזן שעומד דום כבר מזמן דיווח על בעיות הראיה שלו.

הבדיקה הזו חסרת כל חשיבות קונקרטית למעט סידור פרנסה לאופטומטריסטים אופורטוניסטים.

פורסם
מעדיף שיטרטרו אותי לבדיקות מיותרות כל חמש שנים ושלא יפספסו את הבדיקות לנהג שנוסע כל יום ליד בית הספר של הבנות שלי.

איפה תמצא את כל הרופאים הדרושים? אין מספיק רופאים לטיפול בחולים, אז מי ייבדוק את הבריאים?

שלא לדבר על כך שחלק גדול מבדיקות ב"סקר" מיותרות, במקרה הטוב לא מועילות ובמקרה הרע מזיקות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מעדיף שיטרטרו אותי לבדיקות מיותרות כל חמש שנים ושלא יפספסו את הבדיקות לנהג שנוסע כל יום ליד בית הספר של הבנות שלי.

לא ניתן באמת לאכוף את ההוראה הזו, אם השוטר עוצר פלוני בכביש ושואל למה הוא לא מרכיב משקפיים, אז ישיבו לו כי יש לי עדשות/ עברתי ניתוח לייזר יש לי משקפי שמש משולבות עם ראייה.

אני הרכבתי עדשות מספר שנים ולאחר מכן עברתי ניתוח לייזר, אף שוטר שעצר אותי בכביש ב20 השנים האחרונות לא שאל אותי למה אין לי משקפיים למרות שברישיון כתוב שאני צריך להרכיב.

פורסם
לא ניתן באמת לאכוף את ההוראה הזו, אם השוטר עוצר פלוני בכביש ושואל למה הוא לא מרכיב משקפיים, אז ישיבו לו כי יש לי עדשות/ עברתי ניתוח לייזר יש לי משקפי שמש משולבות עם ראייה.

אני הרכבתי עדשות מספר שנים ולאחר מכן עברתי ניתוח לייזר, אף שוטר שעצר אותי בכביש ב20 השנים האחרונות לא שאל אותי למה אין לי משקפיים למרות שברישיון כתוב שאני צריך להרכיב.

אתה יוצא מנקודת הנחה שאף אחד לא ירכיב משקפיים למרות שהוא צריך ואני יוצא מנקודת הנחה שגם אם 10% ירכיבו וזה ימנע 5 הרוגים בשנה אז זה שווה את זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

איזנ תיזמון מושלם לשר התחבורה, בסוף החודש מחדש רשיון נהיגה ובדיוק שלשום מצאתי את המכתב שדורש ממני בדיקת ראיה ושכחתי ממנו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתה יוצא מנקודת הנחה שאף אחד לא ירכיב משקפיים למרות שהוא צריך ואני יוצא מנקודת הנחה שגם אם 10% ירכיבו וזה ימנע 5 הרוגים בשנה אז זה שווה את זה.

זו בדיוק הנקודה, מי שאכפת לו מעצמו ומהסביבה שלו לא צריך את הבדיקה התקופתית הזו כדי לדעת שהוא לא רואה טוב ומסכן את הסביבה.

מי ששם *** לא ירכיב משקפיים גם אחרי שהרופא יגיד לו שהוא לא רואה ממטר כי הוא יחליט שהוא יודע יותר טוב/ הרופא מנסה לעשות עליו קופה.

ובינתיים כלל הציבור משלם עוד מס מיותר.

פורסם

סיפור של אחד הבנים שלי:

הבחור היה כבן 17-18, יום קודם עבר את הטסט.

היתה דלקת עיניים - ניגשנו לרופא העיניים, וזה - בבדיקתו השגרתית - אבחן קוצר ראיה.

כמובן שהאגו של בן ה-18 גרם לו להכחיש.

למחרת הסדרתי את הביטוח ולקחתי אוו לנסיעה ראושנה בליווי. במרחק חצי קילומטר מהבית שוטר םממל"ז.

שאלתי את הבחור: ראית את השוטר?

התשובה - לא (השוטר בטווח של כ-200-250 מ' מהמקום בו נסענו).

הדבר גרם לו להבין שהוא זקוק למשקפיים. עוד באותו ערב ביקרנו אצל האופטומטריסט.

החובה להרכיב משקפיים אינה רשומה ברשיון שלו, אבל הבחור לא נוהג בלעדיהם, וגם לא מוותר עליהן בהרצאות בטכניון ובכל מקום בו מדרשת ראיה מעבר לאף.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, גם אני ככה. מרכיב משקפיים מגיל 24 ומהיום שהוחלט שאני זקוק למשקפיים (יש לי מספר נמוך מאוד) אין לנהוג בלי.

הירידה בתפקוד ובראייה היא הדרגתית ולא תמיד האדם מודע לירידה הזו. בשביל זה צריך בדיקות.

ולשאלתך קודם מאיפה נביא רופאים אז אם הרופאה שלי זוכרת לזמן אותי לבדיקות דם כל שנה מגיל 40 אז יש לה גם את היכולת לראות איתי פעם נוספת כל 5 שנים. אל תשכח זףשזה לא חינם ואין בעיה לאייש את התקנים.

פורסם

בדיקות הדם? לא תאמין, אבל זה עניין של "מדדי איכות".

משרד הבריאות קבע סדרה של "מדדי איכות" שלפיהם נמדדת איכות הטיפול הרפואי. לכמה אנשים רשום לחץ הדם בגליון, כמה הגיעו לרמת הכוסטרול המבוקשת אחרי התקף לב, כמה נשים עברו ממוגרפיה ומשטח פאפ, ועוד שורה של מדדים. בהתאם לכך המרפאות מקבלות רשימות של "לקוחות" שיש לזמן לבדיקות לפי אותם מדדים, ויש תחרות בין המרפאות, המחוזות והקופות על ההישגים.

לגבי בדיקות רפואיות לנהיגה - יש כאן בעיה שצריך לקבוע מה בודקים, ובאיזה תדירות. בשביל זה צריך לערוך מחקרים שיוכיחו שבדיקה זו או אחרת תורמת לבטיחות בכבישים. איני יודע אם מחקרים כאלה נערכו - בודאי לאוכלוסיית נהגי ישראל - ומה הוכח במחקרים כאלה, ולהשוות את משמעות ההשקעה בנושא זה להשקעה בתחומים אחרים, שאולי יואילו יותר לבריאות האוכלוסיה. בדיוק כשם שאנחנו צועקים ש"מובילאיי" מקבלת תמיכה בלי שיעילותה הוכחה, כך גם לגבי אותן "בדיקות תקופתיות"(שדרך אגב, יש רבים וחכמים שכופרים בתרומת חלק נכבד מהן לבריאות).

פורסם

את הבדיקות שנהג צריך לעבור ומה הרף כבר קבנו מזמן וכולנו עברנו אותם כשהוצאנו רשיון.

פורסם

כמי שעושה את הבדיקות האילו מעל 20 שנה אני חייב להודות שרוב האנשים מודים לך שאתה אומר להם שהראייה נחלשה וחובה להרכיב בנהיגה -לא כולם מרגישים בירידה בראייה ובצורך בהרכבה בזמן נהיגה חלק לא ממש רוצים ,אבל מבינים שעכשיו זו חובה ואין להם ממש ברירה כי רשום ברישיון - נהגי משאיות שהוציאו רישיון בגיל 20 בגיל 45 לא עוברים בדיקה לא פעם - ורק המחשבה שהחברים נוהגים רכב של 8 טון ולא רואים טוב ולא היו נבדקים במידה ולא היו חייבים שווה את חובת הבדיקה .

מצחיקים אותי החברים פה שכותבים אחריות הנהג - אז בואו נבטל גם את הינשוף - אחריות הנהג לא לשתות ולנהוג.

בדיקת צמיגים לא אחריות הנהג.

בדיקת ברקסים לא אחריות הנהג.

95% מהאנשים באמת בסדר לא שותים ונוהגים לעולם - מספיק רק 5% אחוז שאין להם אחריות נהג ושותים ונוהגים ,וכולנו יודעים מה המחיר ואיזה מערך עצום נפרש למנוע את זה .

אז גם בתחום הראייה - בבדיקות פתע שעשו לפני תחילת התקנה נמצא ש 22% מהנהגים חדות הראייה שלהם לא עומדת בדרישה של משרד הרישוי לנהוג ללא משקפים - זה היה שהשארנו את זה לאחריות הנהג

פורסם (נערך)

יובל - צרך בדיקות ראיה, כפי שצריך טסט שנתי לרכב. העניין הוא שיש אופטומטריסטים שמתנהגים כמו מכומני רישוי, מנסים לדחוף לך משקפיים כפי שמכוני הרישוי דורשים להחליף את לוחית הזיהוי.

לגבי בדיקות רפואיות אחרות - מדובר בעניין בעייתי מאד, קיים מנגנון (שלא ברור לי כיצד פועל) אשר מזין את המרב"ד במידע רפואי על נהגים גם לפני גיל 70.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

ספריאל, אני עם 30% נכות אורטופדית. אף אחד לא בדק את הכשירות שלי לנהוג אחרי הפציעה ויותר מזה, גל כשהשתחררתי מהשיקום עם קביים וכתף לא מתפקדת אף אחד לא אמר שאסור לי לנהוג (אני מיוזמתי החלטתי לא לנהוג עד שהרגשתי כשיר פיזית אבל לא רק שזה לא תפקידי אלא מי בכלל קבע שאני יודע מה הגבול הנכון?).

• תוכן חדש...