Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שר התחבורע ביטל את התקנה שמחייבת נהגים מעל גיל 40 בזמן חידוש רישיון לעבור בדיקת חדות ראייה ועמידה בקרטריונים לנהיגה בטוחה- כאופטומטריסט שמעביר בדיקות רישיון ישנם מעל 15% נכשלים בבדיקה שרובם מודים לך על זה שלא ידעו ומהווים סיכון לעצמם ואחרים,אסור להם לנהוג בלי עדכוו מרשם או הרכבה של משקפיים בזמן נהיגה .

נהגים מקצועיים הדרישה מחמירה יותר בבדיקה- ובשינוי התקנה נוצר מצב שלא יבדקו מגיל 18 שעשו רישיון עד גיל 65 - מסכן את כולנו .

לא מצליח להבין את זה שאוטו עושה טסט כל שנה - נהג פעם ב 50 שנה .

זה שאין משטרה על הכבישים - עכשיו גם יותר נהגים שלא רואים -מסוכן ועצוב.

מבחינתי שהבדיקה תעשה במשרד הרישוי לא אצלנו - רק לא לוותר על הבדיקה החשובה ומצילת חיים הזו.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תיקון מטומטם, שיגרום ללא מעט תאונות. לצד פעילות מבורכת של השר בסלילת כבישים ומחלפים, זאת ממש לא החלטה נבונה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני יכול להעיד על אופטומטריסט שהתנהג כמו במכון טסטים, ניסה לדחוף לי משקפיים שאיני זקוק להם

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ומאידך אני מרכיב משקפיים בנהיגה עוד לפני שנכתב לי ברשיון. ככלל, הייתי מעדיף שהבדיקות יהיו מחויבות מעל גיל מסוים, ו-40 נראה לי (כהדיוט בתחום) כגיל טוב לכך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אחד הדברים הכי אידיוטיים. צריך להעביר לא רק בדיקות ראייה אלא גם בדיקות רפואיות. מגיל 18 כשהוצאתי רשיון כבר יש לי משקפיים (שלמרות שאני מצולם ברשיון עם משקפיים אין לי חובה בתנאיו להרכיב אותם) ומצבי הפיזי שונה לחלוטין. אני לא היחיד שעבר שינויים בשנים האלה וכולנו עוד נעבור שניויים בריאותיים רבים. לא יקרה כלום אם אחת לעשור יחייבו כל נהג בבדיקה רפואית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ממילא לא בודקים אף אחד, גם בגיל 90, אלא אם יש דיווח על ליקויים בהצהרת הבריאות של הנהג או דיווח של רופא/מוסד רפואי.

גם טכנית בלתי אפשרי לזמן כל שנה מאות אלפים לבדיקה על ידי רופא או בעל מקצוע אחר שאינו קיים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מתי ביטלו?אני לפניי חודש חגגתי 40 ונדרשתי לעשות בדיקת ראייה כתנאי לחידוש הרישיון ל10 שנים.

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

כאמור, מה לגבי אישור קרדיולוג? או אישור ניורולוג? שלא לדבר על פסיכולוג... מה עושה בן אדם עם נרקולפסיה כשמישהו חותך אותו בכביש ואז מהעצבים הוא חוטף חולשה שרירית אקוטית ולא מסוגל לבלום?

באתר של הממשלה הבריטית יש רשימה ארוכה מאוד של בעיות בריאותיות שמחייבות הודעה של בעל הרשיון לרשויות:

https://www.gov.uk/health-conditions-and-driving ואפשר להכנס לפאניקה מוחלטת.

ולמרות הכל, ברשימת הדרישות שלהם לצורך חידוש רשיון (https://www.gov.uk/renew-driving-licence) לא מופיעה בדיקת ראיה ורק בחידוש מעל גיל 70 הם מזכירים את זה כדרישה. הם רק נדרשים לדווח לרשויות על כל בעיה רפואית שמפורטת ברשימה ומי שלא מדווח חשוף לקנס כשזו גם עילה לתביעה במקרה של תאונה.

גם במדינת ישראל קיימת חובת דיווח דומה, לפי תקנות התחבורה, שמוטלת גם על הנהג וגם על רופא מטפל (https://www.health.gov.il/hozer/mk35_2009.pdf) כשמשרד התחבורה מחזיק מכון רפואי (מרב"ד) שכל תפקידו הוא להעריך כשירות של נהגים. מהחוזר הרפואי הזה ניכר שבישראל מצמידים את הדרישות הרפואיות דווקא לאלו של קנדה ואם מסתכלים בנהלים של אונטריו (הפרובינציה המאוכלסת ביותר בקנדה) אז גם שם אין דרישה גורפת לבדיקות ראיה בזמן חידוש רשיון (https://www.ontario.ca/page/renew-drivers-licence) אלא רק מעל (פאקינג) גיל 80...

זה היה ישראבלוף מוחלט. לשלוח קהל שבוי לגורמים אינטרסנטים כסוג של כסת"ח שבסופו, גם אם יתברר שהנהג צריך משקפיים, הוא הרי לא באמת ירכיב אותם. אם הנהג לא חשב לפני הבדיקה שהוא צריך משקפיים אז הוא פשוט יאשים את האופטומטריסט שמנסה לעשות עליו קופה (כשרוב הסיכויים שהוא צודק) וימשיך לא להרכיב משקפיים.

אסופה של פעילים דמיקולו ואקטיביסטים מאופסים עם אגו מנופח יושבת בכנסת ומחוקקת את עצמה לדעת תוך ירידה אינסופית לורידים של הציבור. צודק ישראל כץ וכל הכבוד שיש מישהו שמוכן למחוק קצת מאובר-רגולציה הכל כך מיותרת הזו.

פורסם

אסקרה - כמה הערות:

1. אישור מרופאים יועצים למיניהם - אם תדרוש זאת תציף את המרפאות, והיועצים ממילא לא יוכלו לקבוע הרבה כיין שהם תלויים במה שהנבדק מספר להם. לא יספר להם - לא ידעו.

2. יש מערכת שמדווחת בצורה די מסודרת לרשויות. איני יודע איך בדיוק זה פועל חוץ מה-X'ים בהצהרה של הנהג ושל רופא המשפחה, אבל העובדה היא שהמרב"ד יודע יפה מאד להוציא דרישות למידע.

3. למרב"ד יש נהלים מסודרים מאד למגבלות נהיגה, משהו כמו ספר הפרופילים, אבל הרבה יותר מפורט.

4. זה לא כסת"ח מבחינה זו שברגע שהאופוטומטריסט מדווח שנדרשים משקפיים לנהיגה הסעיף יופיע כהערה ברשיון. אולי מי ממשפטני הפורום יסביר אם מדובר בנהיגה ללא רשיון או עבירה דומה.

פורסם
ממילא לא בודקים אף אחד, גם בגיל 90, אלא אם יש דיווח על ליקויים בהצהרת הבריאות של הנהג או דיווח של רופא/מוסד רפואי.

גם טכנית בלתי אפשרי לזמן כל שנה מאות אלפים לבדיקה על ידי רופא או בעל מקצוע אחר שאינו קיים.

קודם כל בודקים בגיל 70 או 75. שנית, כל אחד מגיע לרופא המשפחה שלו פעם בכמה שנים אז על הדרך שיחתים את הטופס. לא חייבים להגיע יום לפני חידוש הרשיון ובהחלט אפשר לקבוע שבין גיל 40 ל 45 למשל כל נהג חייב בדיווח מצב בריאותי על ידי הרופא שלו (שיכול להתבצע אוטומטית ממחשבי קופת חולים בלי שום ניירת).

פורסם

אז העניין הוא שהצהרת בריאות לרשיון B נדרשת מגיל 70, ויש בה שני טורים - אחד ממולא על ידי הנהג, השני על ידי רופא המשפחה. ההצהרה ניתנת מדי 5 שנים, ומגיל 80 מדי שנתיים.

הזרמה אוטומטית ממחשבי קופ"ח? חס וחלילה, זה יגרום אין ספור תקלות. יש הרבה רישומים שאינם מעודכנים - העדכון מצריך זמן, מהרופאים לא תמיד מקדישים אותו - רישומים לא מעודכנים יגרמו הזרמת אבחנות פגות תוקף וזימון הרבה נהגים לבדיקות מיותרות. ואני לא מדבר על אלפי רופאים שבשבילם כל הקשה על מקלדת היא עינוי, כיון שאינם מיומנים בשימוש במחשב.

פורסם

השאלה האמיתית היא מה מקובל במדינות אחרות, נניח באיחוד האירופי או בארה"ב. אין סיבה שבישראל יקשו יותר.

מודה שקשה להבין את זה מהאתרים של הרשויות הרלוונטיות ברחבי העולם, אבל ההתרשמות שלי שמשרד התחבורה הישראלי פשוט יישר קו עם מה שמקובל בעולם.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
אז העניין הוא שהצהרת בריאות לרשיון B נדרשת מגיל 70, ויש בה שני טורים - אחד ממולא על ידי הנהג, השני על ידי רופא המשפחה. ההצהרה ניתנת מדי 5 שנים, ומגיל 80 מדי שנתיים.

הזרמה אוטומטית ממחשבי קופ"ח? חס וחלילה, זה יגרום אין ספור תקלות. יש הרבה רישומים שאינם מעודכנים - העדכון מצריך זמן, מהרופאים לא תמיד מקדישים אותו - רישומים לא מעודכנים יגרמו הזרמת אבחנות פגות תוקף וזימון הרבה נהגים לבדיקות מיותרות. ואני לא מדבר על אלפי רופאים שבשבילם כל הקשה על מקלדת היא עינוי, כיון שאינם מיומנים בשימוש במחשב.

מעדיף שיטרטרו אותי לבדיקות מיותרות כל חמש שנים ושלא יפספסו את הבדיקות לנהג שנוסע כל יום ליד בית הספר של הבנות שלי.

• תוכן חדש...