Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיניבוסים ששוברים לי את הגב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנים האחרונות יצא לי לנסוע לא מעט ברכבי הסעות מסוג מיניבוס (sprinter,crafter וכו).

הדבר שמשותף לכל אותם כלי רכב זה מתלים נוקשים כמו של רכב קארט.

המתלים כל כך קשים שמעבר על פס האטה במושב האחורי מרגיש כאילו מישהו בעט לי בעכוז.

האם זו תופעה ייחודית לארץ?

האם מדובר בגרסא זולה של הרכב עם מתלים שמיועדים למשא(זו תאוריית הקונספירציה שלי)?

אשמח אם יודעי דבר יוכלו לשפוך קצת אור.

פורסם

הדגמים האלו מגיעים לארץ בתצורת וואן מסחרי סגור ללא חלומות ומושבים, עם מערך מתלים שמיועד לגרסה להובלת מטען.

בארץ יש כמה מפעלים שמתקימים מזגן גג, מושבים וחלונות והופכים אותם למיניבוסים. במתלים לדעתי לא נוגעים.

יכול מאוד להיות שגרסת נוסעים מקורית מצויידת במתלים אחרים, רכים ונוחים יותר. אולי אפילו מתלי אוויר.

אבל גירסאות כאלו לא רלוונטיות לארץ בגלל מחיר גבוה מאוד שלא יכול להיות תחרותי בענף ההסעות.

פורסם
אבל גירסאות כאלו לא רלוונטיות לארץ בגלל מחיר גבוה מאוד שלא יכול להיות תחרותי בענף ההסעות.

יכול להיות שמביאים כאלה לארץ, רק שזה לא רלוונטי עבור רוב רוכשי המיניבוסים, שכל מה שמעניין אותם זה להוביל כמה שיותר נוסעים ביממה עד שהמיניבוס מתפגר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

חוויתי את זה גם, בכמה ספרינטרים של חברת הסעות. באחד מהם הגזימו וחסו את המושבים בצורה בלתי נסבלת.

היה פעם אחת שהביאו רנו מאסטר כזה, דווקא היה נוח.

פורסם
יכול להיות שמביאים כאלה לארץ, רק שזה לא רלוונטי עבור רוב רוכשי המיניבוסים, שכל מה שמעניין אותם זה להוביל כמה שיותר נוסעים ביממה עד שהמיניבוס מתפגר.
אני לא בטוח שמייבאים גירסת נוסעים מקורית בסרינטר או קרפטר. אולי בהזמנה מיוחדת לשרותי תיירות VIP וכו'.

לחברות הסעה זה לא משתלם מכיוון שבמקרה של גירסה עם איבזור מקורי כל המסים מחושבים על בסיס מחיר הרבה יותר גבוה, מה שהופך את הרכב ליקר פי 2 או יותר בהשווה לגרסה מסחרית שקונים ללא שום איבזור (חישוב מס על בסיס מחיר נמוך) ומאבזרים בארץ.

דבר נוסף, אני מניח שבדגם נוסעים מקורי לא יהיו 18 מקומות ישיבה אלא 15 או 12 כי כל הכיסאות גדולים ומרווחים יותר. וזה גם חיסריון משמעותי לחברות הסעה.

בוואנים יותר קטנים כמו טרנספורטור, מרצדס ויטו וכו' יש דגמים שהגיעו עם איבזור מקורי (טרנספורטר מולטיוואן למשל) ויש שאובזרו בארץ.

פורסם

יש גרסאות מקוריות, בעיקר בואנים שנועדו בעיקר להסעת תיירים (קראוול, ויאנו).

יש גם מיניבוסים שעשו להם דיגום "מפואר" יותר בארץ (התקינו כורסאות, מסכים גדולים, דלת חשמלית...)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

רשמתי את זה - בטרנספורטר יש גרסת נוסעים מקורית ומרצדס ויאנו זה דגם נוסעים של ויטו, לא ממש דגם נפרד (כמו טרנספורטר וקרוול/מולטיוואן בפולקסווגן).

אבל אני לא בטוח שיש בארץ גירסאות נוסעים מקוריות של הוואנים הגדולים יותר כמו ספרינטר וקרפטר.

פורסם

אפילו מרכבים והארגז התחילו לאבזר מיניבוסים של מרצדס בתקוםה האחרונה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...