Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - אאודי SQ7

פבל
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז בנטלי השתמשו במעוינים, ביג פאקינג דיל. תחפש עוד אחורה אני בטוח שתמצא עוד מכוניות עם ריפוד בpattern דומה. פאק איט, תמצא מעויינים בשפע גם בספר של בני גורן לכיתה ט'. לא כל דבר הוא העתקה. מרצדס ואודי אלה לא יצרנים שמה שחסר להם בחיים זה לגנוב עיצוב מושבים מבנטלי בת 15...

את דוגמאת המעויינים אפשר גם למצוא בחליפות מתחת לשריון של אבירים ובשמיכות שפורסים מתחת לאוכף על הסוס, הכל מימי הביניים.

ואני בטוח שגם אז הם הסתלבטו על הדוגמא שהיא לקוחה מבדים של האימפריה הרומאית.

ואלה צחקו על החייט הרומאי שגנב את זה מהתחתונים של דוד המלך.

בקיצור, אף אחד לא המציא כלום ולא חיקה כלום, בסה"כ דוגמא פופולארית מאוד בתפירה.

סבתא שלי הייתה תופרת לי כאלה מעויינים על התחת של הדגמח בשביל לחזק את האזור הזה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפני שני עשורים אח שלי יצא עם בחורה מכפר שמריהו, לאביה הייתה חברה גדולה.

יום אחד הוא(האבא) נכנס לסוכנות יגואר ושאל מה הכי יקר?

אמרו לו שהיקרה ביותר נוחות הנסיעה שלה לא הכי הכי.

לא עניין אותו כלום, מצידו שהגלגלים יהיו מרותכים לשאסי, העיקר שיהיה הכי יקר.

יצא משם עם xjr עם המנוע הטורי והסופרצ׳ארגר.

מעניין איפה האוטו עכשיו.

אז כנראה יש כאלה שיקנו את ההכי יקר.

פורסם

יש לא מעט רוכשי גולף GTI כאלה.

נוסעים כמו סבתא (בד"כ גם בגיל שלה) אבל בגולף הכי מאובזרת ויקרה.

מה? GTI אתה אומר? מה אתה אומר יינג'לה, וואס איז דאס GTI?

אה, האווטומוביל שלי? כן, זה גולף מאובזרת...

יש לי לקוחה בת 70 עם ייטי, 4-5 אלף ק"מ בשנה מהבית שלה לילדים/נכדים/קאנטרי.

איזה ייטי? טורבו דיזל, 4X4.

למה?

זה מה שנראה לה מאובזר טוב.

הרכב מעולם לא עלה מדרכה, שלא לדבר ירד לאיזה שביל קקל.

פורסם

תודה רוני/דורקי. אחלה של סקירה.

מי יקנה?

בד"כ דור שני לטייקונים שמחרבנים כסף, שהולכים ברחוב המסגר לסיבוב חלונות ראווה (כמו בערך מה שאנחנו עושים בקניון) ורוצים "את זה". (נא לצייר בדמיונכם אצבע מצביעה)

פורסם
יש לא מעט רוכשי גולף GTI כאלה.

נוסעים כמו סבתא (בד"כ גם בגיל שלה) אבל בגולף הכי מאובזרת ויקרה.

מה? GTI אתה אומר? מה אתה אומר יינג'לה, וואס איז דאס GTI?

אה, האווטומוביל שלי? כן, זה גולף מאובזרת...

יש לי לקוחה בת 70 עם ייטי, 4-5 אלף ק"מ בשנה מהבית שלה לילדים/נכדים/קאנטרי.

איזה ייטי? טורבו דיזל, 4X4.

למה?

זה מה שנראה לה מאובזר טוב.

הרכב מעולם לא עלה מדרכה, שלא לדבר ירד לאיזה שביל קקל.

מאנשים כאלה כמו הלקוחה שלך צריך לקנות אח"כ את הרכב :)

פורסם
רוני כתיבה יפה מאוד - שאפו.

הצטרפתי לרוני לנסיעה קצרה על הג'מוס המגודל הזה, היה מעניין וכיפי.

מדובר ברכב שמסוגל לגרום לסר אייזיק ניוטון להתהפך בקברו ולרוץ לבדוק מחדש את כל חוקי הפיזיקה שהוא ניסח, בכניסה לסיבובים מהירים הרכב אוחז היטב את האספלט עד שהמשקל ומרכז הכובד הגבוה מכריעים אותו ומתחילה סחיפה החוצה על ארבע הגלגלים.

הסחיפה הזו מתרחשת במהירות שרכב במפרט דומה (אאוטלנדר לדוגמה :wink:) כבר מזמן יהיה הפוך בצד הדרך, אבל זו עדיין מהירות שרכב ספורטיבי (מי כאן אמר S5?) יצלח ללא קושי.

אל הנקודה הזו אתייחס בסיכום דברי.

גם התאוצות של המיפלץ הן הזויות לחלוטין ועל כך יעיד הנהג האומלל שנסע הרחק לפנינו בנתיב הימני, הבחין דרך המראות במפלצת כשהיא מאיצה וברח לנתיב שמאל כדי לפנות את הנתיב למסת המתכת והשרירים שהתקרבה אליו בקצב מסחרר.

אבל לא הכל מושלם, במחיר של הכלי הזה ניתן היה לצפות לדשבורד קצת יותר איכותי ואולי מצופה בעור, לפליפרים מאחרי ההגה שהם איכותיים יותר מהפלסטיקה הזולה שממנה הם עשויים - ושאודי מקפידה להתקין בכל הדגמים שלה.

אבל באמת - באמת - באמת שכמעט ואין על מה להתלונן.

כל זה מחזיר אותנו לשאלת הבסיס: למי הרכב הזה מיועד?

למשפחה חובבת טיולי שטח? קשה לי להאמין שיהיה מי שירכוש רכב כזה ויגרוס אותו בשבילי קק"ל, המכונה יקרה מידי ועדינה מידי בשביל מטלה כזו.

לנהג חובב ההגה? אז גם לא, כי על אף היכולת הפנומנלית של הכלי הזה - זו יכולת מדהימה לתיפלץ של 2.5 טון - אבל במחיר נמוך בהרבה אפשר לקנות משהו טוב ממנו (מי אמר כאן S5?).

אז למי כן? ועל השאלה הזו אין לי ממש תשובה, די ברור לי שהקונים יגיעו ממגזר ה"חייבים שיהיה לנו את הכי טוב ויקר" בלי שום שיקול רציונלי מעבר לכך.

ואני? הייתי מוותר ועובר הלאה כי הכלים הללו ממש לא כוס התה שלי ואפילו לא כלי רב יכולת כמו האודי הזו.

בשביל מי שחשוב לו פליפרים איכותיים יש תמיד ג'וליה.

פורסם
תודה רוני/דורקי. אחלה של סקירה.

מי יקנה?

בד"כ דור שני לטייקונים שמחרבנים כסף, שהולכים ברחוב המסגר לסיבוב חלונות ראווה (כמו בערך מה שאנחנו עושים בקניון) ורוצים "את זה". (נא לצייר בדמיונכם אצבע מצביעה)

אני דווקא מכיר דורות שניים כצנועים מכיוון שגדלו לתוך שפע ואין להם מה להוכיח. דווקא מנסיוני והכרותי עם הסגמנט, דורות הראשונים שעשו את זה ועלו מאפס, נוטים לפנק את עצמם בלי הכר.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם

אני דווקא לא ממש מבין מה הבעייה למצוא את קהל היעד.

בעיקרון מדובר בבעל משפחה או סתם מישהו שצריך רכב גדול מסיבות כאלה ואחרות (ויש המון כאלה), ורוצה שהרכב יהיה גם חזק ומהיר יותר מהממוצע.

וכון, נסעתי על ה-Q7 הרגילה בגרסת 3.0TDI - הרכב אמנם חזק אבל אני בהחלט יכול להבין מי שרוצה יותר. המנוע, בשל מגבלות המשקל, ממש לא נותן את תחושת העוצמה שרבים אוהבים ברכב שלהם.

זה כמו שתשאלו מי מחפש אאודי A4 עם 190 או 250 כ"ס (אני לא מדבר על S4 שהיא כביכול כבר ל"נהג המבין" למרות שכולנו יודעים שרוב רוכשי ה-S5 ודומותיה בעיקר מחפשים מהירות בקו ישר) - הרי יש גרסה מספיק חזקה גם ב-1.4?

מה שנכון זה שבארץ, בגלל המחירים המופקעים, הרכב כבר נראה לא מספק ביחס למחיר וניתן להשלים עם הכוח של הגרסה הרגילה (שכבר עולה כמעט כמו דירה פריפריאלית), אבל בחו"ל שהדגם הזה עולה בערך 20 אלף דולר/יורו יותר מגרסת ה-3.0 המאובזרת (ובסה"כ כ-300 אלף ש"ח בערך שקלי), בהחלט ניתן להבין מי שרוכש אותו.

פורסם

הפרש במחירון בארץ הוא כ200 אלף שקל. עדיין זה סכופם לא מבוטל לכל הדעות, ואת זה אני אומר שתור אחד שמכיר מערכות שיקולים של לקוחות פוטנציאליים. זה עדיין אאודי Q7 ונתפסת ככזאת. אין תמורה לתוספת מבחינת סטטוס.

פורסם

אמרתי שבארץ זה אכן תוספת מוגזמת מדי, אבל זה נכון לגבי הרבה גרסאות בכירות של רכבי יוקרה.

את מה שאמרת אפשר לומר גם על אאודי S5 לעומת A5 בגרסת 190 כ"ס או במוו 340 לעומת 318 (גם הפרש של כ-200 אלף), ועדיין יש להן קונים.

פורסם

לא מעט נהגים רוכשים את הכלים האלה בשל מקדם ההגעה שלהם.

אצל אלה לאודי הזו ישנה בעיה, מחד אפקט ההגעה שלה איננו שונה בהרבה משל ה- Q7 ה"רגילה", מאידך חובב ההגה שבאמת ידע לחוש בהבדל שבין זו לבין הפשוטות יותר סביר שיעדיף רכב רגיל ולא SUV (מה שמחזיר אותנו אל ה- S5).

פורסם

כן, אבל מלכתחילה חובב הגה שיכול להסתפק ב-S5 לא יסתכל על Q7.

אולי הוא יסתכל על A6.

כלי כמו הQ7 מיועד מלכתחילה למי שצריך רכב גדול.

פורסם

אתם סתם מנתחים ניתוח ייתר סיטואציה שהיא מאוד קלה להבנה.

כל מי שרוצה/צריך Q7 אבל הממון בכיסו והוא חובב נהיגה משדרג את ה Q7 ל SQ7.

מה כ"כ קשה להבין פה שמבינים נהדר ב X5M, X6M, אינפיניטי FX37/50, או gl-amg?

• תוכן חדש...