Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי, אז אם מדברים על הגירסה המאובזרת היא עולה 170K₪ לדיזל או 180k₪ לבנזין.

לשם השוואה טיגואן בנזין הבסיסי (שמאובזר כמעט כמו ה-3008 המאובזרת, יש לו דברים שב-3008 אין ולהיפך) עולה 165k₪.

כך שגם כאן אין איזה נוק-אאוט לטובת ה-3008.

בתור רכב (ולא חבילת אבזור) הטיגואן ככל הנראה טוב יותר, הוא מרווח יותר משמעותית, איכות חומרים עדיפה, פונקציונאלי יותר, זריז יותר ובעל מותג חזק יותר.

שוב, גם כאן הייתי מצפה מלובינסקי לקצת יותר תחרות.

אם ה-5008 תעלה 10k₪ מעל ה-3008 זו כבר תהיה עסקה טובה יותר (אבל אני בספק שכך יהיה).

• תגובות 392
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כן ,מפתיע אבל הפיאסטה גם שוקלת 217 קילו פחות ויותר קטנה ואירודינאמית, לכן לא ברור למה ההשוואה הזו טובה.

לא השוואתי את הרכב כרכב אלא רק לצורך התאוצה או הרגשה של זריזות.

ל-3008 מנוע טורבו דיזל עם המון מומנט וכולם מדברים שהוא זריז, בפועל הוא לא מבריק, ממש לא.

אתה רוצה השוואה טובה יותר, סבבה, אז גם לעומת אאוטלנדר החדש הוא לא מבריק במיוחד מבחינת זריזות.

אני אישית לא התרשמתי כל כך לחיוב בנסיעת המבחן, אומנם המנוע נחמד והרכב סבבה, אבל ממש לא נפלתי וקצת התאכזבתי ביחס לתאורים כאן ובכתבות הרכב.

אך אני מרגיש שסטינו מהנושא, הנושא כאן הוא השגת הנחה לרכב.

אני אישית מאכל לחברים בהצלחה ואם תינתן הנחה גדולה אני בהחלט אחשוב בחיוב על רכישה.

כרגע ובמחיר הנוכחי אני מעדיף להמתין.

אגב, כרגע ההנחה שכנראה כל אחד יכול לקבל היא 5,000₪ (כלומר מחיר ״ההשקה״) אבל צריך להוסיף עוד 5,000₪ על ״חבילת ההשקה״ ולא ניתן לוותר על זה (גם לא בהזמנה עתידית על פי מה שנאמר לי).

פורסם (נערך)

כולנו חושבים כלכלית ומנסים לקבל את התמורה טובה ביותר לעלות.

אם רוצים לעשות את הבדיקה הזאת כמו שצריך, מדובר בבדיקה מורכבת עם הרבה פרמטרים. אפשר להגיד שמרבית האנשים מבצעים בדיקה רדודה וכתוצאה מכך מגיעים גם להחלטות לא מדוייקות.

בדיקה מלאה לוקחת בחשבון את כל עלויות העיסקה, בין היתר את מחיר המחירון של הרכב, ירידת הערך הצפויה (או לחילופין בחוסר ידיעה לפחות תמחור של הסיכון הכרוך לגבי פרמטר זה) צריכת דלק, אמינות צפויה, היקף האחריות, הנחות שניתנות, הטבות שניתנות שניתן לכמת אותם בעלות כספית כגון טרייד במחיר מחירון, התחייבות לטרייד אין עתידי או רכישה חוזרת, עלות ביטוחים, עלות טסט, עלות טיפולים וחלקים ובטח יש עוד דברים ששכחתי. לכל אחד מהמשתנים הללו יש משקל שונה כמובן. לדעתי ניתן למשל לוותר על בדיקת עלות הטיפול השנתי, מאחד והבדל של כמה מאות ₪ פעם בשנה הוא די זניח.

בדיקה של התמורה כבר יותר מורכבת, שכן הפרמטר תמורה לא זהה אצל כל האנשים.

לצורך הדוגמה אצלי יש חשיבות לפרמטר שנראה אזוטרי כמו משענת יד אחורית, הילדות שלי רבות על החלוקה והשימוש בה בכל נסיעה (אולי עדיף כבר בלי משענת יד :-)), אצל מישהו אחר מדובר בפרמטר ללא חשיבות כלל.

לאדם אחד (למשל אלון) ישנה חשיבות לרוחב פנימי כמה שיותר רחב לאור כך שיש לו שלושה ילדים, לי עם שתי ילדות הפרמטר הזה לא רק שלא חשוב אלא הוא חשוב דווקא בכיוון ההפוך, הייתי רוצה רכב צר יותר שבו הדלת ליד הנהג תהיה קרובה יותר ליד שמאל ואוכל להניח עליה את מרפק שמאל, דבר שמאד מפריע לי ברכבים המודרניים.

אצלי חשובה מאד היכולת להגיע לתנוחת נהיגה נכונה, מישהו אחר אפילו לא יודע מה זאת תנוחת נהיגה נכונה.

מישהו אחד מכמת עיצוב חיצוני ופנימי כתמורה בערך מסויים למישהו אחר הפרמטר הזה לא משחק תפקיד.

למישהו אחד חשובה התנהגות כביש למישהו אחר לא, למישהו אחד חשובה נוחות נסיעה למישהו אחר פחות.

ועוד כהנה וכהנה.

דרך אגב לפעמים ״תמורה״ היא מגרעה, למשל גג פנורמי שמוצע ב- 3008 פרימיום דיזל, באולם התצוגה של פיג׳ו בחיפה לא הייתה את גירסת הפרימיום ולכן לא יכולתי לבדוק זאת ואולם ברכבים אחרים שבדקתי הכיסוי מתחת לגג הפנורמי היה דק ושקוף ו/או מחורר, דבר שמאפשר חדירת שמש ויהווה על כן מגרעה שפשוט תפסול את הרכב בגירסה זאת.

דוגמאות נוספות של ״תמורה״ שמהווה גם חסרון, למשל גג פנורמי גם מקטין את המרחב לראש, ג׳נטים גדולים פוגעים בנוחות ומעלים את עלות החלפת הצמיגים, מנוע חזק יותר בדרך גורם למחיר יקר יותר של הרכב ובדרך כלל מעלה את צריכת הדלק וכיוצ״ב.

ואולם אם מישהו רוצה להגיע למסקנה רצינית לגבי הפרמטר ״תמורה״, הוא באמת צריך לבצע בדיקה של הצרכים שלו ושל מגוון הפרמטרים של הרכב המהווים ״תמורה״.

אני באופן אישי בעל נטייה לחשיבה כלכלית וקפדנית ודי מקיף בבדיקות שלי ומנסה לשקלל את כל הפרמטרים ולהגיע לנקודת האיזון שבה אני יכול להגיע למסקנה שהגעתי להחלטה הנכונה ביותר מבחינת התמורה לעלות.

לגבי הפיז׳ו 3008 לא הגעתי למסקנה הזאת.

כמובן ששיפור הצד של עלות העיסקה יכול להביא אותי למסקנה כזאת (כאשר התמורה כבר ידועה, ניתן אולי לשפר אותה במעט באבזור נוסף) וכאן נכנס לתמונה השרשור הזה.

נשמור בחיים את השרשור הזה כדי שמתעניינים נוספים יוכלו להירשם ואפנה בהמשך ללובינסקי ונראה מה תהיה התגובה.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
אז לך שים כסף עכשיו ותצא מרוצה..

התמורה אולי סבירה אבל בטח שלא ״חסרת תחרות״.

לא מזמן היה מבצע חבר בקיה על הספורטז׳.

מדובר על מותג הרבה יותר חזק מפיז׳ו, עם אמינות מוכחת, סחירות טובה (בטח עדיפה על פיז׳ו), רכב טוב ואטרקטיבי ומאובזר כבר בגירסת הבסיס שלו הרבה יותר מה-3008.

כביכול הביקוש שלו בשמים ועדין הם יצאו במבצע סופר אטרקטיבי בו נמכרו כל הגירסאות עם גג פנורמי ועוד תוספות אבזור בהנחות גדולות מאוד של עד 11,000₪!

ובינתיים בפיז׳ו, מותג בעייתי מאוד עם סחירות על הפנים ומוניטין רע לא מוכנים לתת הנחה משמעותית על ה-3008.

טוב ככל שיהיה המחיר שלו לא אטרקטיבי, הוא עולה כרגע לגירסה הבסיסית 150,000₪ שזה מחיר מחירון 145,000₪ פלוס 5,000₪ חבילת השקה (שכל הרכבים מגיעים איתה, לא ניתן להזמין בלי).

שיעשו הנחות יפות אני אחשוב שוב על הרכב, בינתיים שימתינו..

ה 3008 החדש הוא קלף מנצח שנמכר במחיר מנצח.

אין עוד חבילה כזו (טורבו דיזל יורו6, אוטומט 6 היל', מאובזר) שנמכר במחיר כזה (בהשקה ב 140K, מחיר רגיל 145K).

הספורטאז' לא עומד מולו מהסיבה הפשוטה שהבנזין 1.6 אטמוספרי (עלוב כשלעצמו על רכב כזה) מתומחר ב 140K לגרסת הבסיס (אפילו ללא בקרת אקלים) וכשהיבואן רוצה למכור הוא יודע מה לתת למר ישראלי: אבזור. אז מה אם הרכב עצמו לא ממש זז- העיקר יש איבזור.

זה מכר מצויין את הפוקוס ב 2012 אבל כולם יודעים איפה היא עומדת היום (במגרשים של חברות הליסינג, מחכה לקונים).

לדעתי ה 3008 מציעה שחבילה במחיר מצויין שערכה כמשומשת יהיה אטרקטיבי עוד יותר כאשר המחיר יתחיל לרדת ויהפוך לנגיש עבור יותר ויותר אנשים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שכחת רק לציין שהאבזור אבזור ועוד אבזור בספורטאז' הוא אבזור בטיחותי מתקדם שלא קיים ב 3008 הבסיסית.

ביחס של תמורה למחיר, ספורטאז' 2000 אורבן טופ היא המנצחת.

רכב משפחתי מרווח, בטיחותי ומאובזר במחיר הגיוני.

דרך אגב, כל אדם הגיוני יעדיף בקרת סטיה מנתיב ע"פ בקרת אקלים דיגיטלית (שקיימת באורבן טופ דרך אגב).

חסרונות? צריכת דלק ורכב המוני מאוד.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
אוקי, אז אם מדברים על הגירסה המאובזרת היא עולה 170K₪ לדיזל או 180k₪ לבנזין.

לשם השוואה טיגואן בנזין הבסיסי (שמאובזר כמעט כמו ה-3008 המאובזרת, יש לו דברים שב-3008 אין ולהיפך) עולה 165k₪.

כך שגם כאן אין איזה נוק-אאוט לטובת ה-3008.

בתור רכב (ולא חבילת אבזור) הטיגואן ככל הנראה טוב יותר, הוא מרווח יותר משמעותית, איכות חומרים עדיפה, פונקציונאלי יותר, זריז יותר ובעל מותג חזק יותר.

אם ה-5008 תעלה 10k₪ מעל ה-3008 זו כבר תהיה עסקה טובה יותר (אבל אני בספק שכך יהיה).

אלון, אני חייב רק להבין את המספרים.

אתה כותב דיזל פרימיום 170k ואני יודע שזה 165k. אם כוונתך לתוספת עבור האגרה ומערכת ההגנה על פי דרישות חברות הביטוח אז הרי שהדבר רלוונטי לכל רכב.

ואם כך, מדוע אתה כותב שמחירו של הטיגואן 165k? הרי שמספיק שאתה רוצה צבע מטאלי ולא לבן או אפור, צריך להוסיף על זה 2k ועל זה גם את האגרה וההגנה. אצלי יש הצעה על סך 170k לפני מערכת הגנה לביטוח.

שכחת רק לציין שהאבזור אבזור ועוד אבזור בספורטאז' הוא אבזור בטיחותי מתקדם שלא קיים ב 3008 הבסיסית.

ביחס של תמורה למחיר, ספורטאז' 2000 אורבן טופ היא המנצחת.

רכב משפחתי מרווח, בטיחותי ומאובזר במחיר הגיוני.

דרך אגב, כל אדם הגיוני יעדיף בקרת סטיה מנתיב ע"פ בקרת אקלים דיגיטלית (שקיימת באורבן טופ דרך אגב).

תשמע, השרשור הזה לא עוסק בהטלבתות בין הספורטאג׳ או כל רכב אחר ל- 3008 לכן טוב ככול שיהיה, זה פשוט לא רלוונטי.

אני חושב שגם השיח שלי עם אלון עושה עוול לפוסט זה, הרי שמרביתנו כאן לא הדיוטות.

השיקול לרכוש את ה- 3008 לגיטימי לחלוטין.

בשלב זה אני לא יכול להתחייב כאן לעניין, בעיקר כי גם אני רוצה לרכוש רכב לקראת ינואר 2018 וזה משאיר לי זמן להתלבט וטוב שכך.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם
, בתור רכב (ולא חבילת אבזור) הטיגואן ככל הנראה טוב יותר, הוא מרווח יותר משמעותית, איכות חומרים עדיפה, פונקציונאלי יותר, זריז יותר ובעל מותג חזק יותר.

אם ה-5008 תעלה 10k₪ מעל ה-3008 זו כבר תהיה עסקה טובה יותר (אבל אני בספק שכך

יהיה).

אם תקרא קצת השוואות בעיתונות הרכב העולמית לא כולם מסכימים אתך שהטיגואן עדיפה.

לגבי ה5008, היתרון היחיד שלה הוא שהיא שבע מקומות, אבל למי שאין בהן צורך, ה3008 עדיפה, וגם יותר יפה (עניין של טעם אישי כמובן).

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

צודק לגבי הסטיה מנושא האשכול.

פשוט מעצבן אותי שכל פעם מישהו דואג לרשום דברים על הספורטאז' כאילו הוא נחות משמעותית מהאירופאיות ותמיד שוכחים לקרוא/לנהוג ולהבין שזה שהוא המוני לא הופך אותו לרכב לא מוצלח.

הייתי בהתלבטות הזו לפני 4 חודשים.

שום יבואן לא הצליח לשכנע אותי (להיפך, כולם התנהגו כאילו מוכרים זהב בשקל) ורק בקיה ידעו בדיוק את הנוסחה: רכב טוב בעל יתרונות רבים + מחיר מחירון הגיוני ביחס לתמורה + טרייד אין במחיר מחירון על הרכב הישן + זמן המתנה קצר.

הייתי בפיג'ו ובעיקר בפולקסוואגן. אין עם מי לנהל משא ומתן בכלל.

אין רכבים במלאי, אין הנחות או הטבות הכל עולה כסף והרבה, טרייד אין על סוזוקי? זה רכב בלי שוק יש הרבה כאלה למכירה!

אז בהצלחה בעניין ההנחה בלובינסקי, אני בספק גדול שמישהו שם ידאג לענות לכם בכלל.

מקווה מאוד שכן.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
עוקב. שוקל את ה-3008 דיזל אקטיב.

השאלה כמה כוח יש כבר ל-5-6 קונים פוטנציאליים?

כוח מועט, אבל מאחר ולובינסקי משתפים פעולה עם הפורום, רק לאחרונה הם ערכו יום מיוחד של מותג סיטרואן לחברי הפורום, ייתכן שהם ישתפו פעולה גם בנושא זה. אולי בעלי הפורום יוכלו לעזור ולגזור איזה קופון בדרך? :wink:

בהטבה מתאימה ייתכן שגם חבר שלי ירכוש את ה- 3008 (כרגע הוא נעול על הטיגואן) ואולי יש עוד אנשים שחברי הפורום מכירים שיהיו מעוניינים.

אם לובינסקי יציעו הצעה טובה שניתן יהיה לפרסמה אולי יצטרפו עוד אנשים.

גם אם הניסיון הנ״ל לא יצליח ייתכן שממילא לובינסקי יצאו במבצעים בהמשך השנה ככל שההקצאות ייגדלו, לצורך העניין לגבי שאר הדגמים של פיז׳ו וסיטרואן יש מבצעים יפים.

אני במקביל אלך לראות את האקסטרייל, לא התחברתי אליו עד עכשיו, אבל החלטתי שלא כדאי לפסול מראש בלי שבדקתי אותו ולמרות שאני מעדיף לרכוש בינואר, המבצע של ״חבר״ בו הוא מוצע כעת אטרקטיבי, יש לו גם מנוע דיזל חסכוני ויש לו עוד שני מקומות ישיבה, שרוב ההדיוטים רואים בכך יתרון למרות חוסר שימוש בפועל בהם, דבר שיעזור לסחירות, מדובר במותג יפני סחיר, הרכב שלי צריך לעבור טיפול בקרוב + החלפת צמיגים שאוכל לחסוך ואני מתחיל לראות את העיסקה הזאת באופן חיובי יותר.

מה גם שלגבי הדגמים שאני מחכה להם, כגון הונדה crv, סקודה קארוק (באפשרות קטנה המיצובישי אקליפס קרוס ו/או המאזדה cx5 החדשים) סביר להניח שלא יהיו מבצעים ו/או הטבות בזמן הקרוב לאחר השקתם.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
צודק לגבי הסטיה מנושא האשכול.

פשוט מעצבן אותי שכל פעם מישהו דואג לרשום דברים על הספורטאז' כאילו הוא נחות משמעותית מהאירופאיות ותמיד שוכחים לקרוא/לנהוג ולהבין שזה שהוא המוני לא הופך אותו לרכב לא מוצלח.

הייתי בהתלבטות הזו לפני 4 חודשים.

שום יבואן לא הצליח לשכנע אותי (להיפך, כולם התנהגו כאילו מוכרים זהב בשקל) ורק בקיה ידעו בדיוק את הנוסחה: רכב טוב בעל יתרונות רבים + מחיר מחירון הגיוני ביחס לתמורה + טרייד אין במחיר מחירון על הרכב הישן + זמן המתנה קצר.

הייתי בפיג'ו ובעיקר בפולקסוואגן. אין עם מי לנהל משא ומתן בכלל.

אין רכבים במלאי, אין הנחות או הטבות הכל עולה כסף והרבה, טרייד אין על סוזוקי? זה רכב בלי שוק יש הרבה כאלה למכירה!

אז בהצלחה בעניין ההנחה בלובינסקי, אני בספק גדול שמישהו שם ידאג לענות לכם בכלל.

מקווה מאוד שכן.

כן ספורטאג׳ רכב גרוע, אבל ממש ממש גרוע.

בגלל זה חצי מדינה נוסעת בו, עזוב אותך משטויות, אז אנשים כותבים, נו שוין.

נכון, עדיף להיות עם רכב יחודי שמאיץ מרמזור לרמזור, בדרך למוסך, ב- 8.5 שניות!!!

זה לא רציני, תהנה יש לך אחלה רכב.

פורסם
כוח מועט, אבל מאחר ולובינסקי משתפים פעולה עם הפורום, רק לאחרונה הם ערכו יום מיוחד של מותג סיטרואן לחברי הפורום, ייתכן שהם ישתפו פעולה גם בנושא זה. אולי בעלי הפורום יוכלו לעזור ולגזור איזה קופון בדרך? :wink:

בהטבה מתאימה ייתכן שגם חבר שלי ירכוש את ה- 3008 (כרגע הוא נעול על הטיגואן) ואולי יש עוד אנשים שחברי הפורום מכירים שיהיו מעוניינים.

אם לובינסקי יציעו הצעה טובה שניתן יהיה לפרסמה אולי יצטרפו עוד אנשים.

גם אם הניסיון הנ״ל לא יצליח ייתכן שממילא לובינסקי יצאו במבצעים בהמשך השנה ככל שההקצאות ייגדלו, לצורך העניין לגבי שאר הדגמים של פיז׳ו וסיטרואן יש מבצעים יפים.

אני במקביל אלך לראות את האקסטרייל, לא התחברתי אליו עד עכשיו, אבל החלטתי שלא כדאי לפסול מראש בלי שבדקתי אותו ולמרות שאני מעדיף לרכוש בינואר, המבצע של ״חבר״ בו הוא מוצע כעת אטרקטיבי, יש לו גם מנוע דיזל חסכוני ויש לו עוד שני מקומות ישיבה, שרוב ההדיוטים רואים בכך יתרון למרות חוסר שימוש בפועל בהם, דבר שיעזור לסחירות, מדובר במותג יפני סחיר, הרכב שלי צריך לעבור טיפול בקרוב + החלפת צמיגים שאוכל לחסוך ואני מתחיל לראות את העיסקה הזאת באופן חיובי יותר.

מה גם שלגבי הדגמים שאני מחכה להם, כגון הונדה crv, סקודה קארוק (באפשרות קטנה המיצובישי אקליפס קרוס ו/או המאזדה cx5 החדשים) סביר להניח שלא יהיו מבצעים ו/או הטבות בזמן הקרוב לאחר השקתם.

לדעתי, לובינסקי בתור הספונסר של הפורום, לבטח רואים את השרשור ויכולים אפילו בתור התחלה מיוזמתם לזרוק כאן איזה עצם שאיתה אפשר יהיה להמשיך את העניין. ככה נוכל גם לדעת שיש בכלל או תיהיה הענות גם מהצד השני.

פורסם

צודק לגמרי.

נתחיל מזה שאין בהיצע של היבואן ספורטאז' דיזל.

אין גם באתר שלהם ואין לכך שום איזכור בכל אמצעי מדיה שהם מפרסמים את הכלי הזה.

הדיזלים האוטומטיים ידועים ככלים יקרים יותר באופן משמעותי ממקביליהם הבנזין בשיעור ממוצע של בין 15 ל 35 אלף שח, תלוי במותג, בדגם וכד' (יש יוצאי דופן לכאן או לכאן, אבל לפני שנתיים נדמה לי שהוצעה אז האופציה של ספורטאז' דיזל 2 ליטר באיזה 170,000 שח, סכום שהיה גבוה ב 20-30 אלף שח ביחס לבנזין דאז).

צריכת הדלק של מנוע 2.0 ל' בנזין מול 1.6 טורבו דיזל זה דבר שלא ניתן להשוות, ומי שנוסע עם הרכב (לא משנה אם עירוני או בין-עירוני) יעשה עם ה 3008 הרבה יותר קילומטרים ביחס לספורטאז' 2.0 ל' בנזין.

מדובר בהבדל של *מאות* שקלים בחודש - ולמי שנוסע הרבה יש סיכוי שההבדל יהיה יותר מכמה מאות שקלים בחודש.

ברמה הבטיחותית, "דרגה 6" מקבל גם הספורטאז' וגם ה 3008 1.6HDI אוטומטי.

לדעתי ה 3008 מציע חבילה פיצוץ במחיר להיט לא פחות. לא זכור לי בעשור האחרון (אם לא עשוריים) שהיה להם איזשהו להיט ביד כמו ה 3008 החדש: שילוב של תג מחיר מעולה, רכב שנראה מעולה, עושה רושם של עשוי טוב (איכותי), גיר יפאני 6 הילוכים ומנוע טורבו דיזל חסכוני.

הערכה שלי: מהיכרות שלי עם לובינסקי (אי שם בניהול מכירות הקודם שלהם, עוד בתקופה שהיה דורי מנור מנכ"ל המותג) באיזור תחילת שנות ה 2000 עד 2010 - אם היום היו יושבים שם אותם אנשים - המחיר של ה 3008 דיזל היה 180,000 ש"ח והם היו מוכרים במקרה הטוב 100 מכוניות בשנה.

היתה להם אז מדיניות תימחור מפגרת שפשוט לא הובילה אותם לשום כמות מכירות משמעותית - ובשילוב מנועי ה 1.6THP הארורים שהגיעו מאמצע שנת 2007 (בפג'ו 207 כמודל 2008), הם הצליחו לקחת את המותג הרבה שנים אחורה...

במקרה הזה חשוב לציין שלדעתי האישית מגיע כאן שאפו גדול לאבי צור, מנכ"ל המותג, וגם לסמנכל מכירות, ליאור הולצמן, שלדעתי חוללו מהפך בחברה הזו ב-3 שנים האחרונות שהם שם (לציין שאני לא מכיר אותם אישית ואני נשען על דברים שקראתי עליהם במדיה וכמובן גם הסתכלות קרובה על המחירים של הדגמים החדשים וכד').

דרך ארוכה עוד לפניהם - אך ללא ספק השינוי (לטובה) מורגש מאוד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...