Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רשמתי שלמרות הנעלמים לדעתי ה3008 תצליח בדיוק בגלל מה שציינת. על הנייר יש לה את כל הקלפים.

עדיין הסיכוי לאיזה קטסטרופה שתתרחש בעתיד אצלה גבוה יותר מאשר ביפאניות קוריאניות ולכן אם מישהו מחפש עסקה כלכלית בטוחה יותר אולי שווה לו לרדת מהפג׳ו. זה גם שיקול ועושה רושם שכאן בשרשור אצל חלק מהרוכשים זה שיקול רציני.

הגרסאות המאובזרות של הספורטאג׳ אומנם נפוצות אבל עדיין מדובר ברכב טוב ומוכח ואני חושב שתהיה לו דרישה בשוק היד 2. אל תשכח גם שהמקרה של הפיקנטו יותר בעייתי כי זה רכב זול והסכום שאנשים צריכים להוסיף בשביל לקנות חדש הוא נמוך.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 392
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

^^^

בלי שום קשר אתה צודק ועדיף לחכות לרכב כיד שנייה, כל רכב.

או לחכות שנתים שלוש מהשקת הדגם כדי לקבל מבצעים טובים כמו שקורה לרוב אצל כל יבואן.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם
רשמתי שלמרות הנעלמים לדעתי ה3008 תצליח בדיוק בגלל מה שציינת. על הנייר יש לה את כל הקלפים.

עדיין הסיכוי לאיזה קטסטרופה שתתרחש בעתיד אצלה גבוה יותר מאשר ביפאניות קוריאניות ולכן אם מישהו מחפש עסקה כלכלית בטוחה יותר אולי שווה לו לרדת מהפג׳ו. זה גם שיקול ועושה רושם שכאן בשרשור אצל חלק מהרוכשים זה שיקול רציני.

הגרסאות המאובזרות של הספורטאג׳ אומנם נפוצות אבל עדיין מדובר ברכב טוב ומוכח ואני חושב שתהיה לו דרישה בשוק היד 2. אל תשכח גם שהמקרה של הפיקנטו יותר בעייתי כי זה רכב זול והסכום שאנשים צריכים להוסיף בשביל לקנות חדש הוא נמוך.

רק על הפרשי צריכת הדלק ייחסך כמעט כל פער בתיקון כלשהו (אם יהיה) ובירידת ערך מוגברת מול הספורטאג (אם תהיה).

לחבר שלי יש ספורטאג 1.6 טורבו ששותה לו 1 ל 9..! זה לא פחות משערוריה למנוע טורבו שכזה.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
רק על הפרשי צריכת הדלק ייחסך כמעט כל פער בתיקון כלשהו (אם יהיה) ובירידת ערך מוגברת מול הספורטאג (אם תהיה).

לחבר שלי יש ספורטאג 1.6 טורבו ששותה לו 1 ל 9..! זה לא פחות משערוריה למנוע טורבו שכזה.

למה שערוריה? לוחצים חזק - הרכב שותה הרבה.

טורבו נותן מענה בתחום צריכת הדלק בנסיעה רגועה בלבד.

פורסם

אם ניקח נסועה של 20K ק"מ בשנה ונעשה חישוב גס זה לא ממש נכון.

אם ספורטאג' עושה 1-10 וליטר עולה 6 שקלים זה 12000 שקל.

פג'ו עושה 1-15 וליטר עולה 6 שקלים הגענו ל8000 שקלים.

תזכור שבדיזל יש מסננים שצריך להחליף שלא קיימים בבנזין ויכולים להיות יקרים וההפרש עוד יותר מתקזז.

זה תסריט שנכון לרוב האנשים. הפרש של 4000 שקל בשנה. להגיד שזה יחסוך כל פער ? לא בטוח בכלל.

פורסם

ברכב המבחן שנסעתי עליו הצריכה הייתה 1 ל 15, אני מאמין שברכב הפרטי זה יהיה קרוב ל 1 ל 20 בגרסת הדיזל.

גם מי שנוסע יותר מ 20000 בנה ויש לא מעט כאלו, ההפרש יהיה מאוד משמעותי.

אל תשכח גם שהיום דיזל מעט זול יותר מבנזין, לפחות בתחנות באזור שלי

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

לעניות דעתי, מי שרוכש רכב חדש ומעניין אותו הסחירות וירידת הערך, שלא יקנה (אלא אם קונה לנד קרוזר :-D).

בנוגע ל3008, אני חושב שלפיג'ו יש קלף מנצח וראוי, לאחר בחינה של רכבים נוספים בסגמט, למעט הCX5 החדשה והטיגואן

ה 3008 בגרסת פרימיום דיזל נותנת תמורה הכי טובה למחיר.

זה שללובינסקי אין הקצאות רבות זה מחזק אותו למול הצרכן.

אני מניח שעוד שנה שנתיים מהיום הדברים יראו אחרת וכן יהיו ימי מכירות ומבצעים ונראה ירידת מחיר.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם
לעניות דעתי, מי שרוכש רכב חדש ומעניין אותו הסחירות וירידת הערך, שלא יקנה (אלא אם קונה לנד קרוזר :-D).

בנוגע ל3008, אני חושב שלפיג'ו יש קלף מנצח וראוי, לאחר בחינה של רכבים נוספים בסגמט, למעט הCX5 החדשה והטיגואן

ה 3008 בגרסת פרימיום דיזל נותנת תמורה הכי טובה למחיר.

זה שללובינסקי אין הקצאות רבות זה מחזק אותו למול הצרכן.

אני מניח שעוד שנה שנתיים מהיום הדברים יראו אחרת וכן יהיו ימי מכירות ומבצעים ונראה ירידת מחיר.

מספיק עם הצביעות.

אני בטוח שכשאתה רוכש רכב חדש (אם אתה עושה זאת) ירידת הערך על הצ׳ופצ׳יק שלך...

סתם לצורך ההשוואה,

בשנת 2014 ישבו גאונים כמו כאן ועשו את הניתוח ל-5008 דאז, היא הייתה מרווחת ועם מנוע טורבו חסכוני, ואפילו היה לה גיר יפני אמין.

אוטו סוף הדרך, הוא יהיה סופר מבוקש כיד-2, כך קבעו החכמים.

והרי אאוטלנדר יש כמו זבל על הכביש, וגם חברות הליסינג חוגגות איתו, והוא גם טוחן דלק והוא רק שופוני, והרי חכמים יעדיפו את ה-5008 כמשומש ולמכור אאוטלנדר יהיה קשה מאוד...

וצריכת הדלק של ה-5008 תהיה עדיפה משמעותית ורק חיסכון הדלק יקזז את הפסד ירידת הערך, אבל את מי זה בכלל מעניין ירידת ערך, שלא יקנה רכב חדש...

אז רכש החכם 5008 חדשה ב-168,000₪ ונהנה ממנה מאוד.

הטיפש הממוצע רכש אאוטלנדר להוביל את משפחתו וסביר להניח שגם הוא היה מבסוט.

היום שניהם רוצים לשדרג את הרכב, הרכב של אנין הטעם החכם נמכר היום ב-72,000₪, הרכב של הטיפש נמכר ב-120,000₪ תוך יומיים.

אבל את מי מעניין בכלל ירידת ערך, זה לאנשים חלשים, וכאן כולנו גברים אחד אחד, חובבי רכב נושמי אוקטן וסולר...

עלק לא מעניין ירידת ערך..

פורסם (נערך)

אף אחד לא אומר שירידת ערך היא לא שיקול בקניית רכב חדש להפך.

אמרנו שאם זה כל כך מדאיג את החברים הנכבדים שמעוניינים ברכב אז גם הנחה אם תהיה לא תשנה את התמונה במקרה שהתממש תסריט רע, ואולי עדיף במקום להעלות פה דרישות, לרשום כמה פג'ו זה מותג בעייתי, ולפרט את כל המבצעים שיש בשוק על כל הרכבים פרט ל3008 שפשוט לא יקנו 3008.

ה5008 נפגע בעיקר בגלל אותו מנוע ארור, אכן באסה.

תזכיר לי אבל מה הקשר בינו ל3008?

אף אחד לא יודע מה יוליד יום, אבל עושה רושם שגם בפג'ו הלכו הפעם על מתכון יותר בטוח:

עיצוב מצויין - יש.

מנועים טובים, לא חדשים לחלוטין ועם פחות חבלי לידה אם בכלל - יש.

גיר אוטומטי רגיל ואמין - יש ואפילו יפני.

איכויות נהיגה - יש.

תא נוסעים איכותי ומעניין - יש.

תמחור תחרותי ופניה לשוק הפרטי - לפחות כרגע.

עכשיו נשאר לראות מה הזמן יעשה לרכב הזה. בתור קונה אם עניין ירידת הערך היה כל כך מדאיג אותי הייתי פשוט מחכה או קונה רכב אחר זה הכל. לא רודף אחרי הנחות/מצבעים כי בתקציבים האלה ובהינתן הדיווחים הם לא יועילו.

אה והייתי עושה נסיעת מבחן. בטח שהחברה בסוכנות הרצליה משתפים פעולה בשמחה בפן הזה (מישהו ציין את הסוכנות לרעה בלי לפרט). לפחות מהנסיון שלי בקביעת שתי נסיעות מבחן על שני רכבים שונים שם, והם אפילו לא הציקו אחר כך מי היה מאמין.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם
מספיק עם הצביעות.

סתם לצורך ההשוואה,

בשנת 2014 ישבו גאונים כמו כאן ועשו את הניתוח ל-5008 דאז, היא הייתה מרווחת ועם מנוע טורבו חסכוני, ואפילו היה לה גיר יפני אמין.

והרי אאוטלנדר יש כמו זבל על הכביש, וגם חברות הליסינג חוגגות איתו, והוא גם טוחן דלק והוא רק שופוני, והרי חכמים יעדיפו את ה-5008 כמשומש ולמכור אאוטלנדר יהיה קשה מאוד...

וצריכת הדלק של ה-5008 תהיה עדיפה משמעותית ורק חיסכון הדלק יקזז את הפסד ירידת הערך, אבל את מי זה בכלל מעניין ירידת ערך, שלא יקנה רכב חדש...

היום שניהם רוצים לשדרג את הרכב, הרכב של אנין הטעם החכם נמכר היום ב-72,000₪, הרכב של הטיפש נמכר ב-120,000₪ תוך יומיים.

אבל את מי מעניין בכלל ירידת ערך, זה לאנשים חלשים, וכאן כולנו גברים אחד אחד, חובבי רכב נושמי אוקטן וסולר...

+1

חלק מהתגובות כאן באמת צבועות, אבל חלק אחר, הייתי מגדיר זאת בלשון נימוסית, נובע מתמימות של אנשים, צרכנים גרועים, לרכוש רכב במבצע זה טמטום ובושה בשבילם ולרכוש רכב במחיר מלא זאת החוכמה, הרי צריך לדאוג לשורת הרווח של היבואנים המסכנים ולא לשורת ההוצאה שלנו, עולם הפוך...

דרך אגב הייתי היום בסוכנות הונדה, הציעו לי ללא כל בעיה טרייד אין במחיר מחירון ברכישת ההונדה סיוויק החדשה.

בניסאן גם הייתי, לאור מבצע ״חבר״ הם מציעים טרייד אין בהפחתת מחיר של 10 עד 15 אחוז ואולם שאלתי באופן כללי לגבי אפשרות לטרייד אין ברכישה במחיר מחירון מלא ולא במבצע, אמרו לי שיש להם אבחנה בין דגמים שונים, על הדגם שלי כנראה אקבל טרייד אין במחיר מחירון, אבל נחש על איזה רכבים הם לא מבצעים עסקאות טרייד אין, כמובן פיז׳ו וסיטרואן (למען ההגינות היא ציינה שגם על עוד כמה דגמים אירופאיים).

התדמית עדיין מושרשת בעיקר אצל המוסדיים ויש לכך השלכות, אם ארצה בעתיד לבצע עיסקת טרייד אין עם ניסאן אהיה מופלה עם הפיז׳ו שלי, לי זה מפריע.

עולה הרושם גם שחלקם יותר עושים טובה לובינסקי מאשר קונים ממנו רכב. הרי יש כל כך הרבה עסקאות טובות בחוץ עם הנחות גדולות אז שיעשה טובה ויעשה גם הנחה ואז נעשה נסיעת מבחן ואולי נקנה את הרכב שלו.

אם מישהו פה מחפש את העסקה הכלכלית הכי נכונה אז שקודם לא יקנה רכב חדש, שיחכה שנה-שנתיים ויקנה את ה״זבל״ הצרפתי הזה במחיר ״מרוסק״. אם מישהו מתעקש על חדש אני ממליץ לו לקנות מאזדה CX5 או קיא ספורטאג׳ מדגם מאובזר. השוק שלהם חזק, ירידת הערך מתונה יחסית ויש הנחות פשוט מדהים.

זה באמת יעוץ לפני רכישה.

ל3008 איכויות רבות, המחיר שלו בהחלט תחרותי, על העצוב שלו יש קונצנזוס חיובי גם אצל שונאי פג׳ו. כן יש לגביו נעלם, הוא ממותג שקיבל כמה מכות למוניטין. אישית אני חושב שהוא יצליח בכל זאת, ועדיין הוא לא מתאים לכל אחד, ועולה אצלי הרושם שיעשו לעצמם טובה גדולה חלק מהאנשים אם פשוט לא יקנו אותו. הם יהיו עצובים הרבה פחות אם בעוד שנתיים הם יתניידו על ספורטאג׳ מאובזר ולא על 3008 שהצליח מאוד, מבוקש מאוד ושמר על מחירו. מאשר אם הם יתניידו על 3008 שנכשל במקום על ספורטאג׳ שמחירו ירד כצפוי וקל למכור אותו.

+ 1

נקודה למחשבה, לא בהכרח לגבי ההמלצה לרכישת רכב משומש אלא לגבי כל השאר, רכישת רכב חדש במבצע מספיק טוב יכול לצמצמם מאד את הפרשי העלויות לעומת רכישת רכב משומש שהוא חדש יחסית.

העניין הוא שבראש ובראשונה אני קונה רכב ורק אחר כך עיסקה טובה, בינתיים לא מצאתי רכב שמתאים לי מבין היפנים/ קוראיניים.

נראה איך הדברים יתפתחו, בכל מקרה יש חברים בקבוצת הרכישה שיותר מגובשים ממני למרות שאני פתחתי את השרשור, הם ביצעו כבר נסיעות מבחן, הרכב מצא חן בעיניהם וכל מה שחסר להם כדי לסגור עיסקה הוא תנאי רכישה טובים יותר. אני בתור יבואן לא הייתי מוותר עליהם, בייחוד כשיש תחרות גדולה כל כך. ייתכן שגם אני אשתכנע בסופו של דבר מי יודע.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

דרך אגב בסוכנות הונדה אמרו לי שהצפי להגעה של ה- crv החדש לישראל הוא באמצע שנת 2018, אז הוא גם ירד מהפרק.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)
מספיק עם הצביעות.

סתם לצורך ההשוואה,

הכל בסדר אצלך חבוב?

אתה שם לב לעצמך!?

רשמתי שלדעתי מי שקונה רכב חדש מיבואן ומתבאס על ירידת הערך, שלא יקנה!

שווה ערך ל... נכון, אם אני קונה רכב חדש ירידת הערך על הקליבר (למען הדיוק ) שלי.

אתה קונה רכב חדש, תהנה, תתרווח, תחייך, אל תתבאס שיהיה רק בבריאות.

ציינתי גם קודם שכמובן שעדיף לכל אחד לנסות בכל דרך כשרה ומתורבתת להוריד את המחיר, בין אם זה קבוצת רכישה או משא ומתן עיקש.

עריכה אחרונה על ידי idan10

פורסם

שמע, באמת שקשה לי לרדת לסוף דעתך.

עדיין לא הבנתי אם מזיז לך או לא ירידת הערך, אם כן אז אני לא מבין למה אתה מטיף לאחרים שזה אחד השיקולים העיקרי שלהם?

אם לא מזיז לך אז, האמת שקשה לי להאמין שיש מישהו שלא מזיז לו..

כתבתי כבר מספר פעמים, המחיר הרכב האמיתי הוא ההפרש בין מחיר הקניה למחיר המכירה.

לצורך העיניין אין לי בעיה לרכוש רכב ב-300k₪ אם ירידת הערך שלו תהיה שוות ערך לזו של טוסון חדש, אבל אני יודע שלא זה המצב.

באופן מסורתי ירידת הערך של פיז׳ו (על כל דגמיהם) גבוהה יותר מכמעט כל רכב על הכביש (מאותה הקבוצה).

כך שבפועל צריך לראות אם התמורה שנותנת הפיז׳ו שווה את ההפרש בין ירידות הערך של הרכבים המקבילים לה.

בסופו של דבר רכב זו קניה אמוציונלית בחלק מן המקרים, אבל גם לזה יש גבול ובסוף לוקחים בחשבון גם עלות/תועלת.

וכאן הנחה ממתיקה את הגלולה ולפעמים גורמת למתלבטים כמונו (מודה, גם אני באותה הסירה) לעשות את הצעד ולקנות את הרכב על אף החששות.

יכול מאוד להיות שגודל ההנחה לא יתקרב אפילו לסגור את הפער, אבל זה כבר יהיה בעיה שלי ואת הלחץ הפסיכולוגי היבואן כבר עשה..

שוב, כל אחד שיעשה מה שבא לו, אבל ירידת הערך זה בהחלט פרמטר קריטי למרבית האוכלוסיה ועם כל הכבוד ל-3008 היא לא מציע איזה ואוו שישבור את המשוואה הזו.

לראיה, המכירות שלה אף פעם לא יהיו בשמים, גם אם ליבואן יהיו הקצאות מפה ועד להודעה חדשה.

פורסם

אלון, הרבה נאמר על הפרמטרים הכמותיים הקשורים לכדאיות העסקה, זאת מבלי לציין את המספרים עצמם.

אני אשמח (באמת) שתתן מושג מספרי להנחה שיכולה ״לפצות״ על אובדן הערך הצפוי, נניח בטווח של 5 שנים.

נניח דגם דיזל פרמיום שמחירו 165k או כל דגם אחר.

תודה.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם

הנחה לא תפצה כנראה על ירידת הערך.

יחד עם זאת הנחה משמעותית תגרום לי ללכת לסוכנות ולהזמין באותו הרגע, בדיוק כמו במבצעי חבר.

למה? וואלה לא יודע, יש בזה יותר אמוציות מהיגיון.

כמה הנחה, משהו בסדר גודל של מבצעי חבר, כלומר בסביבות 10-15,000₪.

האם זה ריאלי, כנראה שלא, אבל זה מה שמונע ממני כרגע להזמין את הרכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...