Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן הסבירות להנחה שכזאת נמוכה מאוד ויחד עם זאת סכום של 10k יכול להוות ״פיצוי״ הולם לירידת ערך הצפויה.

אמרת אמוציות, תראה איך אני מבלבל לאשתי את השכל עם כל השיקולים האלה ובתגובה אני מקבל: ״טוב הבנתי מתי הולכים לקנות?״.

פרופורציות...

תודה על התשובה.

קרדיט ל- misterb על התמונה

• תגובות 392
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שמע, באמת שקשה לי לרדת לסוף דעתך.

עדיין לא הבנתי אם מזיז לך או לא ירידת הערך, אם כן אז אני לא מבין למה אתה מטיף לאחרים שזה אחד השיקולים העיקרי שלהם?

אם לא מזיז לך אז, האמת שקשה לי להאמין שיש מישהו שלא מזיז לו..

כתבתי כבר מספר פעמים, המחיר הרכב האמיתי הוא ההפרש בין מחיר הקניה למחיר המכירה.

לצורך העיניין אין לי בעיה לרכוש רכב ב-300k₪ אם ירידת הערך שלו תהיה שוות ערך לזו של טוסון חדש, אבל אני יודע שלא זה המצב.

באופן מסורתי ירידת הערך של פיז׳ו (על כל דגמיהם) גבוהה יותר מכמעט כל רכב על הכביש (מאותה הקבוצה).

כך שבפועל צריך לראות אם התמורה שנותנת הפיז׳ו שווה את ההפרש בין ירידות הערך של הרכבים המקבילים לה.

בסופו של דבר רכב זו קניה אמוציונלית בחלק מן המקרים, אבל גם לזה יש גבול ובסוף לוקחים בחשבון גם עלות/תועלת.

וכאן הנחה ממתיקה את הגלולה ולפעמים גורמת למתלבטים כמונו (מודה, גם אני באותה הסירה) לעשות את הצעד ולקנות את הרכב על אף החששות.

יכול מאוד להיות שגודל ההנחה לא יתקרב אפילו לסגור את הפער, אבל זה כבר יהיה בעיה שלי ואת הלחץ הפסיכולוגי היבואן כבר עשה..

שוב, כל אחד שיעשה מה שבא לו, אבל ירידת הערך זה בהחלט פרמטר קריטי למרבית האוכלוסיה ועם כל הכבוד ל-3008 היא לא מציע איזה ואוו שישבור את המשוואה הזו.

לראיה, המכירות שלה אף פעם לא יהיו בשמים, גם אם ליבואן יהיו הקצאות מפה ועד להודעה חדשה.

אתה צודק בהחלט.

אני מניח שיש אנשים ולרובם חשובה ירידת הערך, לכן אני אומר אל תקנו חדש כיום יש מציאות יד שנייה שנה עד שלוש על הכביש.

אתם מתחילים לחשב ירידת ערך לרכב החדש שתקנו, אל תקנו. זו הגישה שלי.

רכשתי קליאו 0.9 באוקטובר 2013 דרך ״חבר״ ב80 במקום ב85, מכרתי במרץ 2016 במחירון משוקלל 54 . 30 אלף הלכו ״לפח״.

מתבאס? לא. ידעתי לקראת מה אני הולך.

אני לא אומר שלא לגיטימי לאדם לקנות רכב חדש על בסיס ירידת ערך נמוכה, המון עושים ויעשו, רק לדעתי זו טעות כי הם מפספסים המון רכבים טובים ואיכותיים בדרך, לכן השיקול שלי הוא לא להסתכל על ירידת הערך בקניית חדש.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

לא נשמע לי בכלל כירידת ערך דרסטית בכמעט שלוש שנים.

במכונית הנוכחית שלי סביר שאספוג יותר מזה במהלך כל שנה בממוצע בשלוש השנים הבאות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
הנחה לא תפצה כנראה על ירידת הערך.

יחד עם זאת הנחה משמעותית תגרום לי ללכת לסוכנות ולהזמין באותו הרגע, בדיוק כמו במבצעי חבר.

למה? וואלה לא יודע, יש בזה יותר אמוציות מהיגיון.

כמה הנחה, משהו בסדר גודל של מבצעי חבר, כלומר בסביבות 10-15,000₪.

האם זה ריאלי, כנראה שלא, אבל זה מה שמונע ממני כרגע להזמין את הרכב.

ייתכן שירידת הערך של הפיז'ו 3008 ספיציפית תהיה טובה, אבל יש סימן שאלה גדול לגבי כך.

אם יבואנים של רכבים שלגביהם אין סימן שאלה כזה יוצאים במבצעים, באמת שאין מה לדבר איתי על רכישה במחיר מחירון מלא של פיז'ו.

אני אדבר תכלס, לי אישית אם לובינסקי יתנו מבצע דומה כמו שהיה לאחרונה לסיטרואן c4 פיקאסו, של טרייד אין במחיר מחירון + הנחה של 7,000 ₪ + אחריות 5 שנים כמו בסיטרואן ויוסיפו גם רכישה חוזרת עתידית לפי מחיר מחירון שישקף שיעור ירידת ערך זהה לשל מאזדה cx5 או מיצובישי אאוטלנדר או יונדאי טוסון, זה למעשה צעד שיבטל את כל החששות (לצורך העניין אם ירידת הערך תהיה טובה בכל מקרה לובינסקי לא יפגעו מפרמטר זה).

זה אולי יישמע דרישה מוגזמת אבל זה באמת סוג הצעדים שיתרום לשיקום המותג ויביא לקוחות חדשים להבדיל מלקוחות חוזרים. שורת הרווח תפגע בהתחלה אבל בהמשך תשתפר.

אני כמובן ספקני שלובינסקי יכולים או רוצים לתת את זה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

^^^

ואתה מצפה מהם שאת הרכב שהם קנו ממך לפי ירידת ערך של אאוטלנדר, CX5, טוסון וכ"ו, בכמה למכור כיד שנייה?

בעוד שהמחירון יהיה לרעתם?

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

רכב בקבוצה הזאת עולה כ1300 שקל כולל הכל בחברות הליסינג! הכל זה הכל למעט צמיגים ובלמים.

לא רואה סיבה לקנות כזה רכב ולתחזק לבד, (ולממן אותו לאורך התקופה).

מה שכן זה אכן מוגבל ב20,000 ק"מ לשנה, מאמין שבמחיר שהקליאו נמכרה היא לא עשתה יותר מזה.

פורסם
^^^

ואתה מצפה מהם שאת הרכב שהם קנו ממך לפי ירידת ערך של אאוטלנדר, CX5, טוסון וכ"ו, בכמה למכור כיד שנייה?

בעוד שהמחירון יהיה לרעתם?

אותי בתור לקוח פרטי שיכול לרכוש cx5 לדוגמה זה לא מעניין.

דרך אגב אם לובינסקי היו עושים זאת באופן גורף לכלל הלקוחות אזי בוודאות מחיר המחירון העתידי היה זהה ל- cx5 שכן מבחינת יצחק לוי יש 100 % ביקוש במחיר הזה.

פורסם
רכב בקבוצה הזאת עולה כ1300 שקל כולל הכל בחברות הליסינג! הכל זה הכל למעט צמיגים ובלמים.

לא רואה סיבה לקנות כזה רכב ולתחזק לבד, (ולממן אותו לאורך התקופה).

מה שכן זה אכן מוגבל ב20,000 ק"מ לשנה, מאמין שבמחיר שהקליאו נמכרה היא לא עשתה יותר מזה.

הייתי שוקל לרכוש בליסינג פרטי אבל אני מקבל החזר של עלות ביטוח וטסט ממקום העבודה שלי רק אם הרכב רשום על שמי.

פורסם
ייתכן שירידת הערך של הפיז'ו 3008 ספיציפית תהיה טובה, אבל יש סימן שאלה גדול לגבי כך.

אם יבואנים של רכבים שלגביהם אין סימן שאלה כזה יוצאים במבצעים, באמת שאין מה לדבר איתי על רכישה במחיר מחירון מלא של פיז'ו.

אני אדבר תכלס, לי אישית אם לובינסקי יתנו מבצע דומה כמו שהיה לאחרונה לסיטרואן c4 פיקאסו, של טרייד אין במחיר מחירון + הנחה של 7,000 ₪ + אחריות 5 שנים כמו בסיטרואן ויוסיפו גם רכישה חוזרת עתידית לפי מחיר מחירון שישקף שיעור ירידת ערך זהה לשל מאזדה cx5 או מיצובישי אאוטלנדר או יונדאי טוסון, זה למעשה צעד שיבטל את כל החששות (לצורך העניין אם ירידת הערך תהיה טובה בכל מקרה לובינסקי לא יפגעו מפרמטר זה).

זה אולי יישמע דרישה מוגזמת אבל זה באמת סוג הצעדים שיתרום לשיקום המותג ויביא לקוחות חדשים להבדיל מלקוחות חוזרים. שורת הרווח תפגע בהתחלה אבל בהמשך תשתפר.

אני כמובן ספקני שלובינסקי יכולים או רוצים לתת את זה.

תקנח בדרישה שגם ישלמו לך על הדלק ותסגור הזמנה...

המחירון של האוטלנדר \ CX5 וכל שאר גיפוני הליסינג הוא פיקציה..., חברות הליסינג דוחפות את הרכבים החוצה במחירים נמוכים משמעותית מהמחירון הרשמי , יתרה מזו אלפי בעלי ספורטאז 1.6 ליטר פרטים מגלים שסחירות זה לא הצד החזק של הרכב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

green - נראה לי כי איבדת לחלוטין את הכיוון בדרישותיך מהיבואן.

אני מניח כי כל יבואני הרכבים בישראל לא יכולו לעמוד בדרישותיך -

הצמדת תשלום לרכישה חוזרת כיד שנייה מהלקוח

מחיר מחירון שישקף שיעור ירידת ערך זהה

במחירי שוק/מחירון של שלל רכבים כגון:

אאוטלנדר, CX5, טוסון וכ"ו.

בעיקר שלכל אחד מהרכבים הנ"ל קיים מחירון/ירידת ערך שונה.

התחלת את השרשור בצורה חיובית והגיונית,

אך בהמשך כתיבתך בנושא הנדון בשרשור

עלו דרישותיך שלדעתי נראות מוגזמות מאוד.

פורסם (נערך)

על דלק חינם לא חשבתי :-)

חוץ מהחלק של רכישה חוזרת גם סובארו הציעו טרייד אין + 10 אחוז (שאצלי זה יוצא 10,000 ₪ תוספת יותר אפילו מה- 7,000 ₪ שציינתי) + 5 שנים אחריות.

כאמור גם סיטרואן הציעו את הנ"ל מלבד רכישה חוזרת.

כך שזה לא ממש מופרך, אבל אלו בכל מקרה הדרישות המלאות שיביאו לי שקט נפשי מוחלט, אשקול כמובן כל הצעה שתינתן, אם תינתן שזה יהיה יפה מאד מצד לובינסקי להתייחס ליוזמה שלנו ואחליט אם זה כדאי לי אם לאו.

עריכה אחרונה על ידי green

פורסם

רק לידיעתך, מה שמוצע לך בתחילת המשא ומתן

שתקיים עם סמלת יבואן רכבי סובארו,

קיים הבדל כספי משמעותי

לבין מה שתקבל בסיום הליך ביצוע הטרייד אין בפועל.

על כל פנים אני מאחל לך בהצלחה

בכל הליך קניית כל רכב שתבחר

ומקווה שתעדכן בפרטים את חברי הפורום.

פורסם

חבר הפורום green, לדעתי הוא לא קונה/מעוניין בקניית רכב,

הוא מתנה ליבואנים את התנאים לפיו הוא יפעל אולי בעתיד לקניית רכב.

ככל שהשרשור מתגלגל חבר הפורום green סוטה מהסיבה לפתיחתו,

אני מזכיר למי ששכח את הכותרת - "פיז'ו 3008 רכישת קבוצתית של חברי הפורום".

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...