Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם כמה שאני בעד היוזמה וכבר הולך בשישי הקרוב לבדוק את ה-3008 מקרוב, אני חושב שהיית קצת נוקשה בנוסח.

"לאור הסיבות הנ"ל אנו נשמח לרכוש את הפיז'ו 3008 אבל רק במסגרת תנאי מבצע כנ"ל" זה נשמע יותר כמו דרישה ופחות כבקשה.

אל תשכח שהם מבחינתם יכולים להגיד לא רוצה לקנות? אל תקנה. זה רכב שגם ככה נמכר טוב וכל ההקצאות הקודמות כבר אזלו.

כמובן שאשמח מאד לטעות ואשמח להיות חלק מקבוצת הרכישה הזאת.

• תגובות 392
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה ניסוח שהוא חלק ממו"מ, אם לובינסקי יחשבו שאנחנו מוכנים לרכוש את הרכב ללא מבצע אני מתקשה להאמין שנקבל תנאי מבצע, זה גוף עיסקי שמנסה למקסם את הרווח שלו.

והניסוח הנ"ל גם משקף את המציאות לגביי ולגבי מתעניינים קיימים או פוטנציאליים, שבאמת לא ירכשו את הרכב שלא במסגרת מבצע מתאים.

בשורה התחתונה אנחנו לא עושים להם טובה והם לא עושים לנו טובה, עיסקאות ייסגרו אם יהיה מפגש רצונות של אינטרסיים כלכליים.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

הייתי גם שמח לבדיקת היתכנות של יבוא 3008 דיזל *ידני*

אבא שלי מורה נהיגה והוא היה שמח לבדוק אפשרות כזאת (במחיר הוגן).

אם תהיה אז מספר המועמדים לרכישה כבר עולה ל-6.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
מה כוללת חבילת ההשקה בדגם פרימיום?

בדגם אקטיב זה כולל מסילות גג וחישוקי 18 אינצ׳. בדגם פרימיום המסילות ממילא כלולות במפרט והחישוקים מגיעים בגודל 19.

אין לי מושג, לא התעמקתי בכך כי זה הרגיז אותי עד שזה נהיה כבר מגוחך (משהו בסיגנון: "אני יכול להשיג לך את הרכב בהנחה של 5K ש"ח אבל תצטרך להוסיף 5K ש"ח לחבילת ההשקה..")

לא יודע באיזה אולם ביקרת, אבל אני הזמנתי את הפרמיום דיזל לפני 3 שבועות ואפילו לא הזכירו את חבילת ההשקה. הרכב הוזמן לפי מחירון של 165K.

באולם חיפה.

אני לא מתפלא

או שפשוט תבחן כל דגם לגופו ולא לפי מוצאו.

אחלה, אז רק נמתין איזה שלוש-ארבע שנים מעת יציאת דגם חדש.

אה רגע, אבל אוטוטו יוצאת מתיחת הפנים, והינה כבר הוצג הדור הבא אז נמתין עוד שנה..

בפועל מה שאתה רושם לא ישים.

לגבי מנוע וגיר זה לא בעיה גדולה במקרה זה, לעומת זאת כל השאר זו תעלומה.

כאשר מדובר במותג אמין (מבלי לנקוב בשמות) ההימור קטן יחסית (עד לא קיים), כאשר מדובר במותג בעייתי זה כבר משהו אחר.

יש אנשים שמתייחסים למוצא של הרכב, ויש אנשים שיראו דגם מוצלח.

לדוגמא, ל3008 הקודם היו בעיות אמינות בגלל המנוע הדפוק עד 2015 , וגם אחרי 2015 הערך שלו לא נשמר יותר טוב כי המוניטין שלו כבר נשרף.

אחת הסיבות שהיבואן לא מביא משלוחים גדולים של הדגם החדש זה לנסות לייצר לו שמירת ערך טובה יותר.

אין צורך לצטט הודעה אחת מעליך.

סליחה אבל זה גיבוב.

יש מחירון לוי-יצחק ויש מחירון יד-2.

לרוב את הרכב תמכור לפי המחיר הנמוך מבין שניהם.

את שניהם לא מעניין מה אתה או אני חושבים אלא מה "השוק" חושב (איך הם מגיעים לזה זו כבר קונספירציה אחרת).

לצורך העיניין ל-3008 הקודמת לא היו בעיות כל כך חמורות במנוע כמו שחושבים כאן חברי הפורום.

לא ראיתי שום נתון רישמי אשר מציג אחוזי כשל גבוהים משמעותית מהרגיל במנועים הנ"ל.

לאבי היה אחת שנת 2011 ללא שום בעיה ועד היום היא במשפחה.

יתרה מכך, מלבד מספר חברי פורום כאן (שכבודם במקומם מונח) הציבור הרחב לא ממש מודע לאיזה מנוע בכלל יש ב-3008 הקודמת ולא זה מה שמעניין אותו לפני רכישה.

זה בוודאות לא מה שהוריד את ערך הרכב אלא המותג עצמו.

ניתן לנחש דיי בוודאות שגם ה-3008 החדשה לא תשמור על ערכה כמו מאזדה MX5 למשל.

לא צריך להיות תמימים..

אגב, חוץ מהמנוע שהיה בסדר גמור, הוחלף ברכב הגה קומפלט (עם ידיות האיתות ומגבים וכרית האוויר) עקב כפתור מחשב הדרך שנשבר, משאבר דלק לחץ גבוה, ומשאבת דלק אחורית.

בהחלט לא תקלות שהייתי מצפה להן ברכב שהיה חדש יחסית ועם נסועה נמוכה.

גם הפלסטיקה הפנימית לא עומדת בכבוד במבחן הזמן.

כך שיש דברים בגו..

פורסם

לגבי ה5008, היתרון היחיד שלה הוא שהיא שבע מקומות, אבל למי שאין בהן צורך, ה3008 עדיפה, וגם יותר יפה (עניין של טעם אישי כמובן).

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום התפרסם מבחן במגזין אוטו של ה-5008.

שוב, תראה בתמונות כמה מרווח המושב האחורי ביחס ל-3008.

לדעתי שווה את ההפרש במחיר אם זה ישמר כפי שבחו"ל.

אך לאחר התמחור ההזוי של הקודיאק, וכל מבחני הרכב והגרופים שטוענים שהוא "מוצדק", אני חושש שלובינסקי ילכו באותה הדרך..

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-34936-%D7%A4%D7%99%D7%92-%D7%95-5008-%D7%91%D7%A0%D7%94%D7%99%D7%92%D7%94-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94.aspx

פורסם (נערך)

מאחר ואני לא מעוניין לחטוף את השרשור אסתפק בתגובה הזו.

אף אחד לא מכריח אותך לקנות רכב איך שהוא יוצא או בכלל.

סהכ אני מצפה שבנאדם יפעיל את הראש כשמדובר בהוצאה כזו גדולה, ואם החשש עד כדי כך גדול מהרכב הספציפי אז או שתוותר כי אין טעם שתקנה אוטו כשאתה חושש ממנו כל הזמן. או שתעשה שיעורי בית.

האוטו של אבא שלך הוא לא מדגם מייצג.

לחלופין ,אם לבחון את הגישה שאתה תומך בה שרכב צרפתי = לא אמין, אז אני צריך לפסול טויוטה יאריס, כי זה מיוצר בצרפת על ידי צרפתים אז זה רכב צרפתי ולכן לא אמין, או להניח שבעקבות הAL4 אז גיר ידני בסיטרואן C1 גם יתפגר, כי זה היה גיר צרפתי וזה גיר צרפתי ולא משנה כמה שנים עברו מאז.

ואם ה156 THP לא היה כזה בעייתי אני בספק שהיצרן היה מעביר אותו מקצה שיפורי רכיבים במעבר ל165 כ"ס.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם (נערך)
זה ניסוח שהוא חלק ממו"מ, אם לובינסקי יחשבו שאנחנו מוכנים לרכוש את הרכב ללא מבצע אני מתקשה להאמין שנקבל תנאי מבצע, זה גוף עיסקי שמנסה למקסם את הרווח שלו.

והניסוח הנ"ל גם משקף את המציאות לגביי ולגבי מתעניינים קיימים או פוטנציאליים, שבאמת לא ירכשו את הרכב שלא במסגרת מבצע מתאים.

בשורה התחתונה אנחנו לא עושים להם טובה והם לא עושים לנו טובה, עיסקאות ייסגרו אם יהיה מפגש רצונות של אינטרסיים כלכליים.

קודם כל אני מאחל לך ולאחרים בהצלחה.

חשוב אבל לזכור כמה דברים. קודם כל לוביניסקי רואים את השרשור הזה. כלומר הניסוח שלך בכל מקרה לא יתרום כלום להחלטה שלהם. הם מבינים שאתה מעוניין ברכב. הם מבינים שאתה רוצה מבצע. אם זה יעניין אותם הם יגיבו בחיוב עם התוספת או בלעדיה, יש מצב שהיו יוצרים איתך קשר גם בלי ההודעה.

הדבר השני שצריך לזכור הוא שאם הרכב נמכר בלי הנחות/מבצעים, וע"פ מה שאומרים פה בכל שרשור מה שמגיע נמכר גם בלי הנחות/מבצעים איזה סיבה יש להם לתת הנחה?

נניח ואתה לובינסקי, יש לך 400 רכבים למכור בחודש. ביקשת עבורם X. עד עכשיו מכרת בכל חודש את כל הכמות במחיר X. בא פלוני ואומר תמורת X-Y אני קונה. למה שתמכור לו? גם אם מדובר בעשרה אנשים ואני בספק אם תצליח להביא יותר אנשים שיחתמו על טופס הזמנה אין להם שום סיבה לתת לך הנחה.

גם אני לא הייתי נותן לך הנחה. גם אתה לא היית נותן לך הנחה.

דרך אגב באופן אישי אם הייתי רוכש רכב מלובינסקי הדבר האחרון שהייתי רוצה לשמוע זה שהם נותנים הנחות לחלק מהאנשים. המדיניות הזו לא הוכיחה את עצמה אף פעם בהקשר של שמירה על מחירון.

מה גם שכל הטבה או הנחה שתקבל בחישוב תלת שנתי או יותר הופכת להיות שולית ביחס לירידת הערך נניח (בכל רכב ברמת המחיר הזו לאו דווקא פג'ו).

גם טרייד אין במחיר מחירון זה לא בדיוק הטבה משמעותית מבחינת הכסף נטו, ובנוסף אם הרכב מוצלח הוא ישמור על מחירו גם ככה, במיוחד עם המאפיינים שיש ל3008 החדש. אם הרכב לא מוצלח לא בטוח שתרצה להתקרב לפג'ו אחר כך.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לא מצליח להבין מה הנקודה שלך?

נראה כאילו אתה ממש מקוה שלא יצא מהמהלך הזה שום דבר.

בוא אגלה לך סוד, גם אם הרכישה תתקיים ותהיה הטבה מלובינסקי - הם עדיין ירוויחו מזה כסף, הם פשוט יעשו הנחה לרכישה קבוצתית לאנשי פורום שבו הם תומכים.

האם האחרים יפגעו? אולי, ואולי לא.

תהיה בטוח שכשאתה רוכש רכב, ייתכן מאןד שהלקוח לפניך עשה עסקה טובה משמעותית משלך רק כי הוא יודע להתמקח או שהוא בא בטוב למוכר...

יש גם מבצעים של ועדי עובדים למיניהם שבהם לקוחות "מועדפים" מקבלים הנחה משמעותית, אז מה?

האמת היא שאתה לא לובינסקי ואין לך מושג ירוק מה השיקולים העסקיים שלהם, האסטרטגיות שלהם או היכולת שלהם להוריד מחיר.

אם אני יבואן רכב ויש לי אפשרות למכור עוד כמה רכבים לקהל יעד מסויים, רכבים שלא בטוח ימכרו בלי זה - הייתי עוזר להם...למה לא בעצם?

אתה כמעט אובססיבי לגבי ההסברים שלך למה לא יקבלו פה הנחה ולמה זה לא צריך לקרות.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

קשה מאד לדעת אם מהלך כזה יצלח.

מסתבר שהביקוש העולמי ל-3008 גבוה מאד, והיום נתקלתי בכתבה ב-Autoexpress על ביטול של רמות גימור מסויימות (במקרה דנן GT 1.2 אוטומטית) עקב חוסר יכולת לעמוד בביקוש, והתרכזות ברמות גימור פופולריות יותר. נכון לעכשיו מתקבל הרושם שהיבואן מצליח למכור את כל ההקצבה שלו די בקלות. ולכן לא בטוח שמהלך של רכישה קבוצתית יניב הנחה משמעותית כלשהי (בטח לא בסדר גודל "משנה החלטה")

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

מקווה שלא יצא כלום? זה ממש לא מעניין אותי.

הנקודה שלי היא שהדרישה להנחה/מבצע בשביל ביצוע העסקה היא די יומרנית ואפילו קצת מצחיקה בהנתן הדיווחים.

לבקש הנחה זה תמיד רצוי, אבל להפיל עסקה כזו כי לא קיבלת הנחה/הטבה שתסתכם בכל היותר באלפים בודדים של שקלים זה לא רציני. רק ירידת הערך של רכב בתקציב של 140-150K שקלים בשלוש שנים היא כל כך גדולה שהנחה כזו פשוט מתבטלת בחישוב הכולל.

אתה משווה מבצעים של וועדי עובדים לרשימה של 10 אנשים במקרה הטוב? תהיה רציני.

מאחל לפותח השרשור בהצלחה, אבל ניסוח כזה ודרישות כאלה לא תורמים שום דבר.

מה גם שאם הייתי מאגד קבוצה כזו זה בטח לא היה בפורום ייעוץ קניה שנציגי היבואן גולשים בו באופן קבוע וזו רק הצעת יעול.

לדעתי האישית אם עשית את השיקולים שלך והגעת למסקנה שרכב ב140-150k הוא הרכב בשבילך אל תפיל את העסקה בגלל משהו כל כך שולי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

הציפור כבר יצאה מהקן, עכשיו נותר לחכות...

דרך אגב אני ראיתי באמת סרטון ביוטיוב (של אתר carbuyer הבריטי למיטב זכרוני, יש להם דרך אגב סרטונים מאד רציניים) שבה בחנו גירסה של ה- 3008 עם יחידת ההנעה הרגילה של שאר דגמי פיז'ו, עם מנוע ה- 1.2 בנזין טורבו וגיר אוטומטי 6 הילוכים (שילוב שלא היית מצפה לו באנגליה) והבוחן הרעיף תשבוחות עליה.

ה- 3008 דיזל שוקלת רק 1,315 ק"ג וייתכן שעם המנוע 1.2 בנזין היא שוקלת אפילו פחות, זה משקל של רכב משפחתי והנמוך ביותר מבין הג'יפונים ואני לא רואה לכן קושי בשידוך הנ"ל.

מדוע לא מביאים גירסה זו לישראל, אולי יכלו לתמחר אותה אפילו נמוך מהדיזל והיא הייתה הופכת ללהיט (באופן יחסי כן, בכל זאת זה פיג'ו :wink:)

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

היי,

גם אני אשמח לקחת חלק ברכישה קבוצתית אם תהיה הנחה משמעותית. אני די סגור על ה 3008 דיזל פרמיום, הפחד העיקרי שלי זו הירידת ערך (אני צפוי לעשות כ 40K בשנה) ותקלות רציניות. אם תהיה הנחה טובה אקנה את הרכב למרות החששות.

פורסם (נערך)

Green, קודם כל אם לא כתבתי עד כה אז, כל הכבוד לך על היוזמה, בין אם יצליח ובין אם לא. זה לא מובן מאליו.

אני כן מצפה שהיבואן יבוא לקראת ההתארגנות הזאת, גם אם זה לא הכי משתלם לו וגם אם הוא ממילא ימכור את המלאים כי יש ביקוש.

הרי שהפרסום שהוא יקבל כאן בפורום על מהלך שכזה שווה הרבה יותר מכמה גרושים שהוא כביכול " יפסיד" מהמהלך.

אני כנראה כן אקנה מלובינסקי, גם כי אני מרוצה מה- 208 וגם כי לפיג'ו יש לאחרונה ליין רכבים מוצלח, 208, 2008, 308 שכבר הוכיחו שהם יודעים לעשות רכבים מוצלחים מהרבה בחינות.

יחד עם תמחור תחרותי וגם אחריות לחמש שנים, כפי שכבר עושים עם סיטרואן והשמועה אומרת שגם ה- 308 החדש יגיע כבר עם חמש שנות אחריות.

בנוסף גם אהבתי, הן את השירות באולם התצוגה והן את השירות במוסך באשדוד.

כל אלה יחד ולבטח עם הנחה שבתקווה תינתן כאן, יכולים להתכנס לעסקה מאוד טובה.

כפי שכתבו כאן, אם ה- 3008 ( ובעתיד גם ה- 5008 ) יוכיח אמינות לאורך זמן, הוא גם ישמור על ערכו בשוק.

עריכה אחרונה על ידי Ozb

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם

רק להרגיע את הרוחות אני יכול לומר שניתן לקבל הנחה על ה-3008 ללא בעיה.

לי הציעו הנחה של 5,000₪ ללא משא ומתן נוקב.

אני מניח שניתן להשיג עוד קצת אם אתה רציני.

ההנחה הייתה לדגם הדיזל פרימיום שהם נתקעו איתו לאחר שלקוח ביטל הזמנה (כן, גם זה קורה, אפילו לרכב מבוקש כמו ה-3008 ).

פורסם

ה- 3008 דיזל שוקלת רק 1,315 ק"ג וייתכן שעם המנוע 1.2 בנזין היא שוקלת אפילו פחות, זה משקל של רכב משפחתי והנמוך ביותר מבין הג'יפונים ואני לא רואה לכן קושי בשידוך הנ"ל.

מדוע לא מביאים גירסה זו לישראל, אולי יכלו לתמחר אותה אפילו נמוך מהדיזל והיא הייתה הופכת ללהיט (באופן יחסי כן, בכל זאת זה פיג'ו :wink:)

שתי סיבות לדעתי:

1) אפשרות להרוויח (כי בכמה כבר תוכל לתמחר את גירסת ה-1.2 במרווח משמעותי מה-1.6 דיזל ועדיין לשמור על שולי רווח סבירים)

2) (כנראה) זמינות מבחינת מכסות ייצור.

יש סיטרואן גרנד פיקאסו 1.2 אוטומטית שגם אותה לא מביאים כנראה מאותן סיבות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...