Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 392
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה מתעלם מהעובדה שבפז'ו אתה מקבל בגירסה הזולה שלו מנוע דיזל חסכוני ואמין, בקאיה מנוע בנזין 1.6 ליטר אטמוספרי די אנמי וקצת צמא מדי. בהתחשב בכך שמנועי דיזל, עד להופעת ה 3008, היו מקפיצים את המחיר בכמה לירות טובות למעלה, יש פה יתרון לא קטן, זה בלא להתייחס לאיכויות הנסיעה והעידון שבפז'ו נדמה לי הן קצת יותר מוצלחות מאשר בקאיה. זה נכון שהמותג קאיה הרבה יותר חזק מזה של הפז'ו, נכון להיום לפחות, אבל גם לתכונות וליכולות של הרכב אמור להיות ביטוי במחיר, ודאי כך כשהפז'ו נותנת רמות של עיצוב ועידון שלא קל למצוא גם במכוניות מקבילות שעולות הרבה יותר.

פורסם

לא התייחסתי ל-1.6, הגירסה המועדפת היא ה-2.0.

היא עדיין יצאה זול משמעותית מה-3008 הבסיסית.

דיזל זה אחלה אבל לא מתאים לכולם, אני יכול לומר שמנהיגת מבחן שלי אני ממש לא בטוח שאני מוכן ללכת על הדיזל.

הוא קצת מרעיש, קצת מטרטר, ולא ממש מהיר (הוא סבבה אבל חסר מחץ).

אם גירסת הבנזין הייתה באותו המחיר זה היה no brainer, היא שקטה חלקה וחזקה מאוד.

מבחינת חיסכון, הרבה מהלקוחות לא ממש מתעניינים בזה, מי שנוסע בערך 10-50 אלף ק״מ בשנה גם צריכת הדלק של הטוסון תספק אותו.

שלא תבין אותי לא נכון, אני מאוד אוהב את ה-3008 אבל היא לא מושלמת ובעיקר שייכת למותג בעייתי בארץ, כך שלדעתי היבואן צריך לעשות קצת יותר מאמץ בשביל לשכנע אותי לקנות.

בינתיים הוא לא עושה את זה, אלא בדיוק להיפך, כבר פעמיים הייתי על סף עיסקה והסוכנים גרמו לי להסתובב וללכת (אבל עזוב, זה לא שייך).

כנראה בעוד שנה שנתיים, כאשר יהיו מלאים, המצב יהיה שונה...

פורסם
לא התייחסתי ל-1.6, הגירסה המועדפת היא ה-2.0.

היא עדיין יצאה זול משמעותית מה-3008 הבסיסית.

דיזל זה אחלה אבל לא מתאים לכולם, אני יכול לומר שמנהיגת מבחן שלי אני ממש לא בטוח שאני מוכן ללכת על הדיזל.

הוא קצת מרעיש, קצת מטרטר, ולא ממש מהיר (הוא סבבה אבל חסר מחץ).

במקרה יש לנו את שני הרכבים בבית

ספורטאג אורבאן טופ ו3008 דיזל אקטיב (בלי חבילת השקה מטופשת...)

ככל שאני זוכר את המחירון ספורטאג 2.0 יקר יותר.

לספורטאג יש יתרון בחוזק המותג, באבזור הבטיחות ואולי באמינות כי המכלולים מיושנים ומוכחים.

בשאר הפרמטרים ה3008 עדיפה.

ה3008 בגרסת הדיזל נוסעת טוב יותר מהספורטאג 2.0. חסר מחץ? יחסית למה? 50 אחוז יותר מומנט לא מספיק?

פורסם

אותו סיפור היה בתחילת שיווק ה 307 בשנת 2002.

רכב שהיה מודרני ואיכותי מאוד ביחס למתחרים.

היה ביקוש והיבואן לא קיבל הקצאות כי הדגם היה להיט באירופה.

קרובי משפחה שלי קנו אחת והתפשרו על צבע זהוב מטלי כי זה מה שהיה.

אין הנחות, אין מתנות, אין לבחור צבע אהוב או רמת גימור מועדפת, זה מה יש אדוני!

שנתיים אחר כך כבר הדגם "מת" והיבואן היה צריך לעשות שמיניות באויר כדי למכור.

מקווה שזה לא המקרה ב 3008 ושהיא תתגלה באמת כמוצלחת לאורך שנים.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
במקרה יש לנו את שני הרכבים בבית

ספורטאג אורבאן טופ ו3008 דיזל אקטיב (בלי חבילת השקה מטופשת...)

ככל שאני זוכר את המחירון ספורטאג 2.0 יקר יותר.

לספורטאג יש יתרון בחוזק המותג, באבזור הבטיחות ואולי באמינות כי המכלולים מיושנים ומוכחים.

בשאר הפרמטרים ה3008 עדיפה.

ה3008 בגרסת הדיזל נוסעת טוב יותר מהספורטאג 2.0. חסר מחץ? יחסית למה? 50 אחוז יותר מומנט לא מספיק?

אני לא אומר שהספורטז׳ טוב יותר מה-3008, ממש לא.

אני רק אומר שמבחינת תמורה למחיר הוא נותן הרבה יותר מה-3008 וזה מספיק בהחלט לרוב הישראלים.

אני אישית סולד ממנו וחושב שהוא מכוער (וגם לא אוהב להיות חלק מהעדר) כך שלא רכשתי אפילו שהמחיר היה מאוד מפתה.

מה שאני כן אומר זה שאפילו שיש ליבואן מותג חזק ביד עם מכירות עד השמיים הוא עדיין לא איבד את ״הרעב״ שלו ויוצא במבצעים סופר שווים (ה-2.0 אורבן טופ יצאה זולה יותר מה-3008 אגב)!

מצד שני יש יבואן שישן עף האף, שאפילו שיש לו מוצר טוב ביד הוא לא יודע מה לעשות איתו, שלא יודע לקבל הקצאות ולא יודע לקדם מכירות (ראה ערך ניהול האולם הבעייתי בחיפה וההתעלמות המוחלטת של היבואן מכך).

אתה יודע מה זה אפילו מעבר למחיר לא אטרקטיבי מספיק, גם אחריות על הרכבים שלהם הם לא יודעים לקחת ולא מוכנים לתת התחייבות לטרייד-אין במחיר מחירון (שזה לדעתי צריך להיות א-ב ליבואן, בטח של מותג עם תדמית בעיתית).

אני זוכר כמה מופתע אבי היה כאשר הלך לסוכנות להתעניין בטרייד-אין על ה-3008 שלו (שנת 2011, 4 שנים על הכביש עם 30,000ק״מ) ובתמורה קיבל הצעה מזלזלת והנציג אמר לו ״מה אתה מצפה, זה רכב בלי שוק, גרזן״...

אז כן, היבואן מבחינתי צריך להתאמץ הרבה יותר בכדי שאני ארכוש את הרכב במיטב כספי ובינתיים הוא ממש לא עושה זאת.

אגב הדיזל ממש לא נמרץ, לא יעזור כמה מומנט יש לו.

אין לי מושג איך הוא ביחס לספורטז׳ (לא נהגתי עליה) אבל ביחס לפיאסטה או הקאמרי הוא הרגיש דיי עצלש ובטח שביחס ל-3008 בנזין הישנה (על החדשה לא נהגתי).

פורסם

דיזל לא נמרץ? חזרתי עכשיו מנסיעת מבחן על גרסת הדיזל 1.6 טורבו (3008 כן?) והוא הרבה יותר מנמרץ.

הרכב פשוט מטוס סילון עם המון המון כוח (במיוחד במהירות גבוהה יותר), אם זה לא מספיק אז יש גם מצב ספורט שעוזר עוד יותר למי שרוצה לעקוף בלי לתכנן 2 דקות מראש. הרכב מאוד מהנה לנהיגה, רך נעים ונוח.

מה הבעיות? מחיר כמובן. בטח שבהתחשב באבזור הדל מאוד של גרסת האקטיב (אבזור מגוכח) ובמחיר של 150 אלף שקל, אפשר להשיג בשוק דברים יותר טובים.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

מטוס סילון, לא הגזמת...

הוא בסדר גמור ביחס ל-1.6 אטמוספרי או לדיזל אחר, אבל הוא בהחלט לא הרגיש לי זריז במיוחד.

פורסם
אז לך שים כסף עכשיו ותצא מרוצה..

התמורה אולי סבירה אבל בטח שלא ״חסרת תחרות״.

לא מזמן היה מבצע חבר בקיה על הספורטז׳.

מדובר על מותג הרבה יותר חזק מפיז׳ו, עם אמינות מוכחת, סחירות טובה (בטח עדיפה על פיז׳ו), רכב טוב ואטרקטיבי ומאובזר כבר בגירסת הבסיס שלו הרבה יותר מה-3008.

כביכול הביקוש שלו בשמים ועדין הם יצאו במבצע סופר אטרקטיבי בו נמכרו כל הגירסאות עם גג פנורמי ועוד תוספות אבזור בהנחות גדולות מאוד של עד 11,000₪!

ובינתיים בפיז׳ו, מותג בעייתי מאוד עם סחירות על הפנים ומוניטין רע לא מוכנים לתת הנחה משמעותית על ה-3008.

טוב ככל שיהיה המחיר שלו לא אטרקטיבי, הוא עולה כרגע לגירסה הבסיסית 150,000₪ שזה מחיר מחירון 145,000₪ פלוס 5,000₪ חבילת השקה (שכל הרכבים מגיעים איתה, לא ניתן להזמין בלי).

שיעשו הנחות יפות אני אחשוב שוב על הרכב, בינתיים שימתינו..

מהמשפט הראשון אני אתעלם כי לא זכור לי שזה סוג השיח.

התמורה הרבה יותר מסבירה ואני לא יודע איך אתה מתייחס לתמורה אבל מלבד רשימת האבזור המכובדת הרכב מציע איכות חומרים טובה מאוד, סביבת נהג נדירה בקבוצה ובכלל ויחידת הנעה מודרנית.

מזכיר לך שלמרבית האנשים אין חברות במועדון שמציע הנחות.

זה נכון שבמשלוח הראשון מרבית הרכבים בגרסת האקטיב הגיעו עם גרסת השקה אבל היו גם בלי במחיר השקה 140k. מי שהקדים, לקח.

אגב טרייד-אין, כשרכשתי את ה- 208 דרשתי לקבל התחייבות לטרייד במחיר מחירון. נחש מה, קיבלתי. אגב המשפט הראשון, ממתין שההתחייבות לטרייד תכנס לתוקף ואצא מרוצה. :wink:

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם
מהמשפט הראשון אני אתעלם כי לא זכור לי שזה סוג השיח.

התמורה הרבה יותר מסבירה ואני לא יודע איך אתה מתייחס לתמורה אבל מלבד רשימת האבזור המכובדת הרכב מציע איכות חומרים טובה מאוד, סביבת נהג נדירה בקבוצה ובכלל ויחידת הנעה מודרנית.

מזכיר לך שלמרבית האנשים אין חברות במועדון שמציע הנחות.

זה נכון שבמשלוח הראשון מרבית הרכבים בגרסת האקטיב הגיעו עם גרסת השקה אבל היו גם בלי במחיר השקה 140k. מי שהקדים, לקח.

אגב טרייד-אין, כשרכשתי את ה- 208 דרשתי לקבל התחייבות לטרייד במחיר מחירון. נחש מה, קיבלתי. אגב המשפט הראשון, ממתין שההתחייבות לטרייד תכנס לתוקף ואצא מרוצה. :wink:

בדקתי, לא מוכנים לקחת אחריות לטרייד במחיר מחירון.

מה שהם מוכנים לתת (בתנאי שאתה לוקח מימון, לא שיש לי מושג מה הקשר) זה התחייבות לטרייד לאחר 3-5 שנים במחירון בסיס (אין דבר כזה משוכלל מבחינתם) מינוס 6%.

לשם השוואה ביונדאי יש טרייד במחיר מחירון ואפילו ברנו בעלי המוניטין הגרוע..

דגם הבסיס ממש לא מאובזר בנדיבות, ואני לא מדבר על פריטים חסרי חשיבות (לדעתי לפחות) אלא על אבזור בטיחות כגון סטיה מנתיב, בלימה אוטונומית וכדומה או אפילו חישני גשם ואור.

אם אתה מוצא את הרכב לשביעות רצונך, מסתפק באבזור הבסיסי, מסתדר עם מנוע דיזל (אגב הוא בכלל לא רע) והמחיר נוח מבחינתך אז סבבה.

אני אישית חושב ש-150,000₪ ל-3008 דיזל זה קצת יותר ממה שאני מוכן לשלם על הרכב וכרגע אני ממתין.

נראה את ה-5008 כשיגיע (אם יגיע)..

פורסם
אלון - אין לי ויכוח לגבי היבואן. עדיין ה3008 רכב טוב יותר מהספורטאג.

לגבי המחץ - איבדתי אותך שהשווית לפיאסטה ( ואני מניח שלא התכוונת ל ST...)

ה-3008 דיזל מאיצה ל-100 בתוך 11.6 שניות.

הפיאסטה 1.6 אוטומט (כמו זו של הזקנה ממול) עושה את אותו המיאוץ בתוך 10.5 שניות (ובפועל גם מהר יותר).

אז לא ממש הבנתי למה איבדת אותי, אבל שיהיה..

אגב, היא גם יותר זריזה בהאצות ביניים וגם בעליות לאוניברסיטה (בדוק).

זה לא שה-3008 דיזל איטית במיוחד, אבל היא גם לא מהירה במיוחד, היא בסדר.

אגב על הנייר הספורטז׳ 2.0 אמורה להיות זריזה יותר מה-3008 דיזל עם 0-100 ב-11.1 ש׳.

פורסם
מטוס סילון, לא הגזמת...

הוא בסדר גמור ביחס ל-1.6 אטמוספרי או לדיזל אחר, אבל הוא בהחלט לא הרגיש לי זריז במיוחד.

בטוח שאנחנו מדברים על אותו הרכב? הוא חזק מאוד והכוח זמין מאוד במיוחד במהירות גבוהה.

גם ההשוואה שלך לפיאסטה בהמשך מאוד לא במקום, אל תשווה תפוחים ואגסים...

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
בדקתי, לא מוכנים לקחת אחריות לטרייד במחיר מחירון.

מה שהם מוכנים לתת (בתנאי שאתה לוקח מימון, לא שיש לי מושג מה הקשר) זה התחייבות לטרייד לאחר 3-5 שנים במחירון בסיס (אין דבר כזה משוכלל מבחינתם) מינוס 6%.

לשם השוואה ביונדאי יש טרייד במחיר מחירון ואפילו ברנו בעלי המוניטין הגרוע..

דגם הבסיס ממש לא מאובזר בנדיבות, ואני לא מדבר על פריטים חסרי חשיבות (לדעתי לפחות) אלא על אבזור בטיחות כגון סטיה מנתיב, בלימה אוטונומית וכדומה או אפילו חישני גשם ואור.

אם אתה מוצא את הרכב לשביעות רצונך, מסתפק באבזור הבסיסי, מסתדר עם מנוע דיזל (אגב הוא בכלל לא רע) והמחיר נוח מבחינתך אז סבבה.

אני אישית חושב ש-150,000₪ ל-3008 דיזל זה קצת יותר ממה שאני מוכן לשלם על הרכב וכרגע אני ממתין.

נראה את ה-5008 כשיגיע (אם יגיע)..

כשכתבתי חסרת תחרות התכוונתי לגרסה המאובזרת וזה גם מה שכתבתי.

גם גרסת הבסיס מאובזרת טוב יחסית לקבוצה ולמחיר.

אם אתה מדביק את הדוושה לרצפה בכל יציאה מהמקום אז אתה צריך מנוע טורבו בנזין עם תיבה רובוטית דו מצמדית. הכח של מנועי הטורבו דיזל הוא בהאצות הביניים. אם אתה רוצה דיזל שמאיץ כמו בנזין, להלן גרסת GT.

מסכים שהיה צריך שיבואנים יתנו טרייד במחיר מחירון על המותגים שלהם, ברכבים עד חמש שנים ויד ראשונה אבל מעטים בכלל שנותנים ואגב אף אחד לא נותן מחירון משוכלל.

קרדיט ל- misterb על התמונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...