Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - סובארו אימפרזה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סובארו אימפרזה החדשה מנסה לנער קצת את האבק מהמוניטין הספורטיבי של אילן היוחסין עם גרסת 2 ליטר הנעה כפולה שמכוונת עמוק לתוך השוק הפרטי. הצליחה?

סובארו-אימפרזה-02.jpgסובארו-אימפרזה-04.jpgסובארו-אימפרזה-09.jpgסובארו-אימפרזה-21.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

תודה על הסקירה.

לא יודע איך לאכול את הרכב הזה, אהיה נביא לרגע - לדעתי הגירסא שבחנתם תימכר במאות בודדות בשנה במקרה הטוב. (מי בכלל צריך את ה-AWD? ואת מי זה עוד מרשים?)

אם נדבר על גירסת הליסינג בעלת מנוע 1.6 שמחולקת גם במקום העבודה שלי - בתצורת סדאן:

"נהנתי" עד לא מזמן מהאימפרזה היוצאת במשך 3 שנים, איך השאירו את אותו מנוע סטייל שנות ה-80 הזה? הרעש שהרכב הזה יצר היה פשוט נוראי, המנוע, התיבה, הרוח - פשוט הרגיש כמו עולם שלישי.

מה שכן, הוא היה נוח לישיבה ומרווח, בעל אחיזת כביש טובה והגה לא רע בכלל.

מניסיון של כמה דקות באימפרזה החדשה, יש שיפור קטן בנושא הרעש, שיפור גדול באיבזור, כל השאר די אותו הדבר. לא מספיק.

לצערי הרכב הזה נידון לכישלון, מצטער סמל"ת היקרים.

גרסת ה-1.6 תככב בקרוב בלוחות ה-0 ק"מ ב-100K וההאצב'ק (הנבחנת) תנצח רק את הלבורג' בתחרות מסירות הרכבים...

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

150+סוסים מסורסים עם תיבה רציפה... לא נראה שיש יותר מידי התחדשות(עוד קצת צעצועים).

בכל אופן אולי אם מדגם המאובזר יבוא במחיר טוב אז אולי יהיה לך ביקוש(כפי שזה נראה בנתוני מכירות עד עכשיו הישראלים יעדיפו ג'יפונים כמו טוסון/ספורטאג'/נירו וכו' על פני רכב כזה)

פורסם

רוב הציבור ואפילו כאלה שנוהגים על סובארו 4x4 בטוחים שזה תורם ליציבות. אני די בטוח שזו הסיבה למה סובארו משקיעים עוד כמה גרושים כדי לתת לסרן האחורי איזה 30% בהנעה, כדי שבעלי הרכבים יגידו שהם נוסעים בהנעה כפולה.

בלי קשר למה שרשמתי למעלה, משהו ממש טוב קורה לסובארו בשנים האחורנות גם מבחינת עיצוב וגם מבחינה מכאניקה.

אני מאמין שרוב הלבטים לגביה יהיה מול הi30, שהוא רכב מעולה משלעצמו אבל לא בטוח שיתן אותה חווית נהיגה כמו הסובארו.

פורסם

כחובב רכב סובארו מושבע ומחזיק 2 רכבים מנועי 2000 , הדבר היחיד שנשאר בסובארו :אמינות. הרכבים מגיעים עם מפרט טכני ירוד ולא מספק, מנועים ישנים זוללי דלק וביצועים פושרים. אפילו שוק יד שניה שהיה בעבר תוסס לגבי רכבי סובארו, הפך לירידה של עשרות אחוזים המחירון. הסובארו הנוכחית אפשר לומר עליה:מאוחר מדי!!!!!!!

פורסם

לפני שבוע דיברתי עם מוכר מאחת מסוכניות סובארו הגדולות בארץ לגבי תיפקוד היבואן והיצע הדגמים ולא פחות חשוב על התמחור החזירי.

במשפט מאוד קצר : התנהלות קשה עד בלתי אפשרית מול היצרן. כושר ייצור מצומצם וביקוש להיצע בעולם הביא אותו להקשחת עמדות.

לדוגמא : היצרן עדיין לא מוכן לשגר לארץ אמפריזה סדאן עם מנוע 2.0. על האיי סייט דורש פרימייה גבוהה מאוד - בעצם על כל היצע הדגמים.

לטענת אותו מוכר, היבואן מוכר לבורג' 0 קילומטר במחיר הפסד!

כל מכוניות הליבה נמכרות במחירים מופקעים ללא תוספת תמורה מול המתחרות.

עצוב מאוד כי בסך הכל מדובר ברכבים טובים שיש להם עוד מקום בשוק.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

המבחן דיי תואם את הרשמים שלי, היא לא יפה במיוחד, לא מאובזרת במיוחד ואין בה שום דבר שימשוך אליה לקוחות מהמתחרים.

אבל, כשנוסעים בה ביום יום נוחות הנסיעה וקלות השימוש גורמים לה לזרוח, המושבים מצוינים, הגיר הרציף לא מציק בנסיעה רגועה ובאמת מרגישים מעין החלפות הילוכים.

ועדיין, אני לא חושב שזה יגרום למישהו לקנות אותה.

אנשים היום מתלהבים מאוד מצעצועים ועיצוב ושוכחים לבדוק איך זה לנהוג באוטו לפני שהם קונים אותו.

גם אני לא רואה את עצמי קונה אחת כזאת, מאזדה 3 עושה כמעט הכל יותר טוב ממנה, סיאט לאון 1.4 זולה בפער משמעותי ויש עוד לא מעט אפשרויות.

מה שכן מעניין זה מה יהיה המפרט והתמחור של ה-XV בישראל, הדגם הנוכחי הצליח לא רע בישראל, בטח כשלוקחים בחשבון שהוא אימפרזה מוגבהת עם קצת פלסטיקה שחורה, מעניין מה יהיה גורלו של הדגם החדש ואם הוא יישאר נוח כמו האימפרזה הרגילה.

פורסם

אני זוכר עוד מהאימפרזה 2007 שלנו, עם מנוע 1.5 וגיר אוטומט, כמה שסובארו מצטיינים בלשחרר תחת כנפיהם רכבים זולים ומיושנים, ועם זאת, עם חן מסוים.

האימפרזה הזו הייתה עגלה, דוושת הגז תפקדה ככפתור ווליום לרעש מנוע ותו לא. תא הנוסעים היה ספרטני והכל צעק "חצי חינם".

עם זאת, תמיד זכור לי לטובה כמה הרכב היה נוח בעיר ומחוצה לה, כמה המתלים הצליחו לספוג בקלילות שיבושים ועדיין לא לזעוק לסיוע מריבון עולמים.

זכור לי כמה הרכב היה אמין ונאמן, וידעת שלא משנה מה תעשה לו ואיתו, תמיד יהיה לך לאן לחזור ועם מה לחזור.

ואז, הייתה זו האימפרזה (B3) 2011, בעלת אותו מנוע וגיר. פה, כבר לא היה שום דבר טוב להגיד.

בדומה ללהקה מוזרה עם סגנון מוזיקה ייחודי, שאמנם הסולן קצת מזייף בגבוהים והגיטריסט לא הכי חד באלתורים ופוצח בסולו מבולגן וסר טעם, אבל הם עושים מוזיקה מהנשמה, מוזיקה מקורית שקולעת לקהל מצומצם שנשבה בליבה. ואז אותה להקה רוצה קצת יותר בחשבון, "מתמסחרת" ומייצרת שירי מיינסטרים בנאליים. ככה הרגישה לי הB3. איבדה את המעט מהייחודיות של האימפרזה, שבלטה חרף הבינוניות המשוועת שלה בניקוד. התמסחרה ובטעם רע.

אני עדיין סקפטי שהדור החדש מצליח להחזיר מעט עטרה ליושנה. סובארו נשארו בינוניים, כל שכן על הנייר. אבל בתקופות לא רחוקות שכל בעל סובארו חובב יכל להשבע שלרכב שלו באמת יש נשמה, על כל חסרונותיו, היו את הX שכנראה נעלם.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

כנראה הדור הבא יהיה פשוט קורולה עם סמל אחר. חבל להשקיע בפיתוח רכב שלא מתעלה על דגם מקביל של חברת האם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני דווקא חושב שהדור האחרון שונה משאר הדורות.

בעבר כל דור חדש שהיה מוצג הרגיש מיושן מהמתחרות שלו בצורה אנושה.

הדור הראשון הוצג ב 93 והרגיש ממש מיושן ליד הלאנסר והקורולה של אותו שנתון - עיצוב פשוט מאוד, תא נוסעים ספרטני ורועש, מנועי 1.6 ו 1.8 חלשים בצורה מפחידה. אך עם זאת נוחות והתנהגות ברמה טובה מאוד.

אמפריזה דור שני התבססה על הדור הראשון וביצעה קפיצה אחורה מבחינת עיצוב עם פנסי הצפרדע מה ששלח את המעצבים למתיחת פנים תוך פחות משנתיים. גם דור 2 סבל מפנים מיושן וחומרים ארכאיים, שלא נדבר על ליין המנועים שלא השתנה.

דור 2 החזיק לא פחות ולא יותר מ 7 שנים (ולא פחות מ 16 שנים אם ניקח בחשבון שהוא מבוסס על הקודם שהוצג ב 92!).

דור 3 היה כבר קפיצה לעומת השני אבל עדיין מפגר לעומת שאר המתחרות. היה נוח, בטיחותי, אבל שוב עם מנועים חלשים והגשה זולה.

הדור הרביעי גדל מעט והשתדרג מבחינת איכות אבל סבל מעיצוב אנונימי ותא נוסעים אפור.

הדור החדש נחשב בעיני לקפיצה גדולה קדימה - כבר לא נראה ברווזון מכוער, ופנים הרכב נראה ומרגיש טוב מאוד. גם האבזור מצויין (תזכירו באיזה סובארו יש זוג חלונות קדמיים שעולים ויורדים אוטומטית?). פתאום האמפריזה מרגישה כמו לגאסי קטנה ולא כמו עגלת סופר יעילה ותו לא. יותר מזה, היא הראשונה במשפחה שקיבלה את הפלטפורמה הגלובאלית שסובארו מתגאה בה כל כך.

בנוסף, אמפריזה דור 5 מתגאה בבטיחות פאסיבית גבוהה, ומצויידת (בחו"ל) בכרית אוויר להולכי רגל ובמערכת איי סייט.

בעיה נוספת שאפיינה את כל הדורות שלה בישראל - אלינו הגיעו הגרסאות הכי פחות מאובזרות ומושכות. גם זו האחרונה, חסרה הרבה פריטי עיצוב עדינים שמשפרים את התחושה הן בחוץ והן בפנים (פנלים שחורים במקום כסופים, גג שמש, פנסי כל-לד מהממים, תפירה נאה לדשבורד, ועוד). כמו כן ההתבססות על היצע מנועים מצומצם שמשרת את כל דגמי החברה, למרות שבמחסן שוכב לו מנוע 1.6 מטורבת שיכול להפוך את הקערה על פיה!

ומעל כל זה, יחסי יצרן/יבואן לא מזהירים שמחסלים סיכויי הצלחה. קושי בקבלת מחירים טובים, גרסאות מאובזרות, ואפשרות לתפירת גרסאות במיוחד לשוק הישראלי (שמישהו בסמל"ת ישאל את דלק מוטורס איזה כישוף מפעילים על מלוכסני העיניים).

לדעתי מדובר ברכב מצויין, שאם היה מגיע יותר מאובזר ובגרסת אלפיים סמ"ק סדאן היה מצליח פה.

בסובארו טוענים שעוד לא החדירו את המוצר לשוק כמו שצריך על ידי מסע פרסום מסיבי.. לא יודע למה הם מחכים, למתיחת הפנים או לדור הבא. לכו תבינו.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

גם אני זכיתי לנהוג באימפרזה החדשה.

העיצוב שלה השתפר לעומת הדור הקודם שהיה דיי אנמי ואפרורי. הפרונט דיי מוצלח עם עיצוב זורם ואחיד אך מאחורה הפנסים זוויתיים, מוגזמים ושוברים את העיצוב העגלגל יחסית של האוטו , ובחנייה ליד עקב גודלם הם יוצרים אפקט של אוטו נמוך ורחב.

בתוך האוטו , למרות ריפוד בהיר עדיין הדשבורד דיי קודר והעיצוב הזוויתי של הקונסולה המרכזית נראה קצת מיושן לטעמי.

איכות החומרים טובה ברובה עם דשבורד מרופד וחומרים קשיחים ועם זאת כמה איזורי פלסטיקה כמו מסגרת ידית ההילוכים או תחתית הדלתות היו פחות נעימים למגע ועל ה"עור" הקשיח שמכסה את ההגה הייתי מוותר.

האבזור ברכב קצת מוזר , חסרה לי כניסה והנעה ללא מפתח או ארבעה חלונות חשמל אוטומטים לגמרי במקום רק הקדמיים. מעבר לכך הרכב מאובזר בצורה סבירה יש בקרת שיוט , בקרת אקלים מפוצלת, מנופים להעברת הילוכים מאחורי ההגה , תאי אחסון בלם חניה חשמלי ועוד.

ברכב ישנם שלושה מסכים כאשר התפעול שלהם מתחלק בין פקדי המערכת , שליטה מההגה ומלוח המחוונים עצמו, וצריך להסתגל אליה ולהבין איזה כפתור פועל על איזה מסך. לפעמים יש כפילויות מידע בין מסכים ,למשל את תחנת הרדיו הנוכחית ניתן לראות בשלושתם.

המסך העליון בדשבורד בעיקר מציג מידע על הרכב ומציע פיצ'ר נחמד, התמונה של האוטו שמופיעה בו מדליקה ומכבה אורות לפי מה שהנהג עושה במציאות.

מערכת המולטימדיה באוטו (מקורית) עובדת דיי חלק כוללת תמיכה באנדרואיד אוטו ואפל קאר פליי, תמיכה בפקודות קוליות (עובד סבבה) וכמובן דיבורית.

האוטו מציע מרווח פנים מצוין מאחור עם הרבה מקום לרגליים (על חשבון אורך בסיס המושב , נהיה טרנד אצל רוב היצרנים לאחרונה ) ומרווח טוב לראש.

תא המטען מציע שפת הטענה שטוחה ונוחה ופתח גדול ורחב אך נפחו קטן , כנראה עקב הגלגל הרזרבי בגודל מלא שתופס הרבה מקום.

האימפרזה משכחת באמפרים ושיבושים בצורה טובה , אינה רוכנת יתר על המידה והמושבים נוחים לנסיעה ארוכה.

בנסיעה, התיבה הרציפה עובדת דיי טוב , עם דימוי הילוכים ותגובת דוושה עצבנית שעוזרת לצמצם את ההשהיה שמאפיינת תיבות כאלה.

הרעש שהיא מייצרת אכן בולט בסל"ד גבוה (אם אתם לא נוהגים, אפשר לעצום עיניים ולדמיין שיש לכם סופרצ'ארג'ר ,הצליל דיי דומה, הביצועים לא) וקצת מעיק אך אפשר להתגבר עליו עם הרדיו .

המנוע עצמו מרגיש חזק קצת יותר מ1.6 רגיל אבל עדיין ציפיתי ליותר ממנו, וגם שימוש במשוטים מאחורי ההגה לא ממש משפיע עליו או סוחט ממנו עוד קצת.

בסופו של יום ,האימפרזה נופלת אצלי באמצע , בתור משפחתית מרווחת לנסיעה רגועה ונינוחה.

מקווה לראות את היבואן עומד בהבטחתו מהשקת האימפרזה, להביא את המערכות האקטיביות לכל הליין וישפר את האטרקטיביות של האימפרזה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מעלה מן האוב, היחסי, את השרשור עם שני השנקל שלי.ציפיתי לחוות רכב גרוע, באמת. אולי זה רק אני, אבל איכשהו התמונה שהצטיירה לי בראש על סובארו בשנים האחרונות היא של רכבים מיושנים, לא יפים, ומשעממים. אז חלק מהדברים התבררו כנכונים וחלק לא.

הקו העיצובי שלהם בזמן האחרון אמנם איפשהו מקורי יחסית, אבל מוזר מידי בגדול לטעמי. פה יש קצת עידון כלשהו יחסית לעיצובים הקודמים, אבל עדיין, משהו לא מסתדר לי. האוטו נראה קצת גס מידי, יותר גרסת כביש של ה-XV מאשר מכונית משפחתית מן השורה. אולי זה בעצם טוב שהוא נראה קצת שונה? יש מצב. העיצוב הפנימי דווקא טוב לדעתי, מקום נעים לשהות בו, אם כי אני לא בטוח שמושבים בהירים, נעימים למגע וישיבה ככל שיהיו מתאימים לרכב משפחתי שצריך, אני מניח, להסיע גם ילדים. אותם ילדים אולי לא יעריכו את זה, אבל מאחורה יש הרבה מקום לכל המטר שמונים ושש שלי לשבת בנוחות.

מלבד כמות קטנה יחסית (באמת), של פלסטיקים שנראים ומרגישים זולים פה ושם, המקומות שבאים במגע איתם באמת נעימים, ובמיוחד ההגה שאהבתי מאוד. זה משעשע אותי כל פעם מחדש שנוהגים לבדוק (ואני ביניהם, לא מכחיש), איפה נמצאים באמת הפלסטיקים הזולים באוטו. מתחת להגה, בחלק התחתון של הדלתות וכו', כאשר בפועל אנחנו לא נוהגים לגעת ולמשש את כל האוטו בזמן שאנחנו נוהגים בו. כל עוד המקומות שאנחנו כן באים איתם במגע כן איכותיים מספיק, מה זה באמת משנה? נקודה בולטת לרעה פה היא התפעול של כל המסכים באוטו, ובכלל של מערכת המולטימדיה. משהו שם פשוט לא עובד. תפריטים לא הגיוניים, כפתורים שלא באמת עושים מה שחושבים שהם עושים, לא אינטואיטיבי, ולא ממש יעיל. בנהיגה זה בכלל יכול להוות היסח דעת רציני.

בנסיעה האוטו שקט ונוח בצורה מפתיעה מאוד, במיוחד כשהיא רגועה. לא משנה איזה בור וחור תל-אביבי הצגתי בפניו, הוא התמודד איתם בגבורה רבה. כמו שציינתי, המושבים הנוחים מאוד תורמים פה לכל העסק הזה, שאפו סובארו. כשרוצים קצת כן לנהוג בנמרצות, האוטו מרגיש קצת עצל, למרות שהוא בפועל לא, אם מאמינים למה שהספידומטר מציג. אני מניח שזה בגלל הגיר בגדול, כי הנתונים של המנוע נראים מבטיחים. קצת חבל, אבל לא נורא, זה לא האימפרזה של קולין מקריי. מה שכן קצת קצת איכזב אותי אישית, הוא היעדר הצליל הבוקסרי הבשרני האופייני. אז כן, נכון, כבר אמרנו, זה לא רכב ראלי, ואין פה מערכת פליטה משודרגת, אבל יש פה שני ליטרים, תנו לי לטעום טיפה צליל מגניב. זה לא הרבה לבקש, לא ככה?

בסופו של דבר זאת סובארו, לטוב ולרע, בעיקר לטוב אני חושב. אין פה איזה ריגוש מיוחד, אבל יש פה את הדברים החשובים לרכב משפחתי, אפילו שיש לא מעט אופציות אחרות יותר "מעניינות" אם נקרא להן כך.

!AWDSOME

פורסם

מוזר מה שאומרים על סובארו, כי בעבר השוק הישראל היה מקבל מלא פעמים דגמים אפילו לפני ההשקה באירופה, זה היה לאחרונה עם המתיחת פנים של ה-XV ובעבר גם הייבוא של הפורסטר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...