Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - אאודי S5 ספורטבק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ספייר, לנהגי המיינסטקים (ולא רק) ללא ספק ייתרון ואתה גם רואה את זה בטבלאות המכירה מסביב לעולם. מיצרן שהוא שום כלום שמייצר אוודי 80 ו 100 בינוניות ביותר בשנות ה 90נהפכו לצלע שלישית בטנגו הידוע של ב.מ וו או מרצדס.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא נהגתי ב-S5, אבל נהגתי בדומות לה. בגדול אני מסכים עם הקביעה שהיא לא דורשת מאמץ כדי לייצר קצב, אבל אז עולה השאלה - האם זה רע? לא כרכב לנהגי הרדקור שהיו מעדיפים מיאטה/BRZ בכל יום נתון, אלא בשביל המיינסטרים, בשביל למכור. האם המתכון הזה פחות טוב או שהוא פחות לטעמך (לטעמי/לטעמי/לטעמנו, לא מישהו ספציפי). האם מכונית שמלטפת את האגו של הנהג הפחות מוכשר בהכרח פחות טובה מזו שתעניש אותו ב"לעוף מההר" (ושום ב.מ.וו לא תעשה את זה, אלא אם אתה אידיוט מוחלט)? האם מכונית שגורמת לך להרגיש כמו שומאכר בהכרח פחות טובה מזו שמחייבת אותך באמת להיות אחד כזה?

האמת? אני לא בטוח שאני יודע מה התשובה.

המתכון מצוין ואודי זה יופי של אוטו.

זה גם מתכון שמאוד לטעמי, אלא שכיום יש בשוק לפחות שתי הצעות שאני מעדיף על הרכב הזה.

זו מנה טעימה, אלא שישנם טבחים שקולעים טוב יותר לטעמי, זה הכל.

פורסם

ראיתי על הכביש כמה כאלה בתל אביב (לא יודע אם דגם הS או לא) ואוו פשוט רכב יפהפה שבניגוד לדור הקודם שהיה מאוד קטן מבחינת העין לעומת האח הגדול ה7 הרכב הזה פשוט נראה טוב מכל כיוון ונראה גדול עם הרבה נוכחות.

מאוד אהבתי - הלוואי והייתי יכול.

שמתי לב שהפס של הברקס מאחורה גדל והוא עכשיו כמו האח הגדול מצד לצד ולא רק על חצי שמשה - מוסיף המון בלילה.

פורסם

ממש תירוץ הגיוני, "שמעו, נראה לנו שאנחנו יכולים לשפר פליטת גזים ברכב הזה אז עד שניצור את התוכנה החדשה, אנחנו עוצרים כליל את המכירות של הרכב".

כן...ברור...

מה שכן, שיממו לב, לאחר השידרוג הרכב יהיה יותר...ספונטני! :shock:

פורסם

ראשית אקדים תודה לצוות שבחן את הרכב, כתיבה לרוחי בגובה העיניים.

לא נהגתי ב-S5, אבל נהגתי בדומות לה. בגדול אני מסכים עם הקביעה שהיא לא דורשת מאמץ כדי לייצר קצב, אבל אז עולה השאלה - האם זה רע? לא כרכב לנהגי הרדקור שהיו מעדיפים מיאטה/BRZ בכל יום נתון, אלא בשביל המיינסטרים, בשביל למכור. האם המתכון הזה פחות טוב או שהוא פחות לטעמך (לטעמי/לטעמי/לטעמנו, לא מישהו ספציפי). האם מכונית שמלטפת את האגו של הנהג הפחות מוכשר בהכרח פחות טובה מזו שתעניש אותו ב"לעוף מההר" (ושום ב.מ.וו לא תעשה את זה, אלא אם אתה אידיוט מוחלט)? האם מכונית שגורמת לך להרגיש כמו שומאכר בהכרח פחות טובה מזו שמחייבת אותך באמת להיות אחד כזה?

האמת? אני לא בטוח שאני יודע מה התשובה.

יש בעולם יותר ישות רומנים ודומיהם מאשר שומאכרים , והליטוף לאגו של הגבר הוא X פקטור

ספייר, לנהגי המיינסטקים (ולא רק) ללא ספק ייתרון ואתה גם רואה את זה בטבלאות המכירה מסביב לעולם. מיצרן שהוא שום כלום שמייצר אוודי 80 ו 100 בינוניות ביותר בשנות ה 90נהפכו לצלע שלישית בטנגו הידוע של ב.מ וו או מרצדס.

פחח

איזטה במוו 700

אודי 100 קווטארו בשנות השמונים הייתה הS5 של היום

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני כתבתי שנות ה 90...

פורסם

לדעתי אאודי נעשתה יצרן נחשק ושחקן רציני בטבלאות המכירות ברגע שהחלה לקרוע את השבילים עם הswb ראלי קוואטרו.

מיתוג נכון בארהב שהדביק את השם אאודי יחד עם פורשה, תרם למכירות באזור שאירופאיות אחרות נחשלות בו פעם אחרי פעם.

ה-s5 מכונית טובה.

אמא שלי יכולה גם לנהןג בה מהר,

אני מעדיף להגיע לאירוע עם חולצה דבוקה לגב, ומזיע, באלפא גוליה או פורשה 911s משנת שבעים ושש, אחרי ייבוא אישי של שתיהן יישאר לך עודף בכיס ממחירה של הs5.

אחרי שנתיים הצמד המיובא יהיה שווה כפליים מערכה של הs5 בת השנתיים.

אבל זו רק העדפתי- וכידוע-

ואומרים שבעלי מכוניות האספנות משוגעים.

פורסם
אני כתבתי שנות ה 90...

תחילת שנות ה90. אח"כ התחילה סדרה A

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

משהו שלא ברור לי:

כולם כאן כותבים הררי מילים על היות הרכב "ג'מוס", "בהמה ענקית" וכדומה, כאילו מדובר כאן על SQ7.

ואני הקטן תוהה - האם לא מדובר כאן בסה"כ על A4 (שהיא כזכור - בקטגוריית ספורט-מנהלים צעירה ושובבה, אותה קטגוריה של ג'וליה וסדרה 3), בתצורה אחרת ועם מנוע גדול יותר?

מעיון במפרטים אני מגלה שבעיקרון אכן ה-A5 קוואטרו דומה מאוד/זהה ל-A4 קוואטרו בכל פרמטר כמעט, כולל בבסיס הגלגלים ובמשקל העצמי.

אלא שבאמת משום מה, ה-S5 שוקלת בערך 300 ק"ג יותר מהדגמים הנ"ל.

300 קילו בגלל מנוע גדול יותר בליטר? יכול להיות?

בכלל, לדעתי אאודי עשו משהו גאוני עם המיתוג של הרכב הזה כדגם אחר לגמרי מה-A4. אפילו בפורום הזה הוא מקבל ערימות של תשומת לב, שלא בטוח ש-A4 הייתה מקבלת ודי ברור לי ש-C class קופה לא הייתה מקבלת לעומת C class רגילה.

פורסם (נערך)

אגב - בדקתי בכמה פניות ארוכות וסטריליות שאני מכיר היטב את מהירות המקסימום שאפשר לצלוח אותן, המהירות שבה הצלחתי לקחת אותן עם ה-S5 עד שהבקרות התחילו להתערב לא הייתה גבוהה משמעותית באופן אבסולוטי ממה שאני רגיל. נגיד אם זה 125-127 ברגיל אז עם האודי זה היה 128-130. היכולות שלה באות לידי ביטוי בהאצה החוצה מהסיבוב, והיכולת לצבור מהירות בין פניות (ולבלום לפני הבאה). מהירות הסף בשיא הפניה בעיקר תלויה בצמיגים, וגם בין צמיגים טובים ההבדל לא גדול בכביש יבש.

ההערה שלך מעניינת מאוד.

רוב הבוחנים ציינו שעם האודי הם מסוגלים לייצר קצב מהיר יותר בלי מאמץ, מה שמתנגש - במידה מסוימת - עם ההערה הזו.

מסקנתי מכל הבליל הזה שהאודי אכן תהיה טובה יותר לנהג המהיר והפחות מיומן, אבל נהג ברמתך שנוהג על כביש מוכר יצליח להוציא גם מרכב פחות טוב את המיץ ולא לפגר אחרי האודי.

משמע - עם האודי (כמעט) כל אחד יכול להיות מהיר, אבל כדי להתמודד מול המפלצת הזו צריך להיות נהג ממש טוב.

משהו שלא ברור לי:

כולם כאן כותבים הררי מילים על היות הרכב "ג'מוס", "בהמה ענקית" וכדומה, כאילו מדובר כאן על SQ7.

ואני הקטן תוהה - האם לא מדובר כאן בסה"כ על A4 (שהיא כזכור - בקטגוריית ספורט-מנהלים צעירה ושובבה, אותה קטגוריה של ג'וליה וסדרה 3), בתצורה אחרת ועם מנוע גדול יותר?

גרסת המבחן הייתה באורך של 4.75 ובמשקל של 1.7 טון.

זו בוודאי שלא מכונית מיני קלילה. :wink:

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם

לא הערתי ל misterb כשהוא כתב את מה שציטטתה אבל יש לו שם טעות מובנה, הניסוח האמיתי צריך להיות "עם האוודי הצלחתי על הפעם הראשונה לייצר קצב מהיר יותר מאשר הרכב הספורטיבי שאיתו אני מתגרזן במסלול הזה יום יום כבר 4 שנים".

בפרספקטיבה הזו, לא רק שברור שלאוודי יכולות מרשימות אלא גם שעוד 4 שנים (והרבה לפני זה), הוא יטוס במהירויות גבוהות משמעותית ממה שהורגל אליהן.

פורסם

דורקי - לא בדיוק. אמרתי שמהירות שבה אפשר לצלוח פניה מסויימת איתה היא לא שונה בהרבה מרכבים אחרים. אבל כשמדברים על קצב כללי בקטע כביש, זה כולל גם את הכניסה לפניה (בלימה) וגם את ההאצה החוצה, וכמובן את הישורות הקצרות בין לבין.

בקטעים האלה ה-S5 תהיה יותר מהירה בכללי, ולכן הקצב הכללי הממוצע שמתקבל יהיה גבוה יותר, בהרבה.

בגירה - התכוונתי למה שאמרתי, בפניה סטרילית, שבה הגעתי למגבלות האחיזה עם ה-S5, המהירות בפניה לא הייתה גבוהה משמעותית מרכבים אחרים שבהם בדקתי את אותה פניה, כי זה בעיקר פונקציה של צמיגים. לגבי הקצב הכללי - ראה התשובה לדורקי. ברור שהקצב שעשיתי בו את בית אורן לדוגמה (נניח המהירות הממוצעת מקצה לקצה), הוא גבוה יותר ממה שהייתי מסוגל לעשות עם הפוקוס לצורך העניין, גם על הפעם הראשונה, וזה בגלל יכולות האצה ובלימה בעיקר. גם מהירות פניה תורמת, אבל זה החלק הפחות משמעותי במשוואה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

שוב, לא חולק עליך, אנחנו בגדול אומרים אותו דבר.

בנוגע לבית אורן/מחצבות, זה כביש מאוד טכני ןלכן הפער בין הרכבים מאוד מצומצם אבל בכביש יותר מהיר ופחות טכני עם סוויפרים, אני מאמין שאחרי חצי שנה עם ה S5 היית עושה את סדום-ערד או את העליוןת לנשר במהירות שבכלל לא היית חולם שאפשרי.

והערה קטנה (לא אליך מיסטרB אלא כללית) שלא ממש ברורה לי ואשמח להבהרה, כמעט בכל שרשור 4X4 לכביש מלמדים אותי של 4X4 אין משמעות, זה לשלג, לקרח, בישראל אין שום משמעות לעניין (רק שבוע שעבר היה כזה דיון).

עכשיו פתאום תיאורים לרוב איך ה 4X4 כ"כ תורםומורגש וכ"כ מטיס את הרכב ביציאה מהסיבוב וכו'.

אז מה אומרים בסוף, יש משמעות או אין ל 4X4 לכביש?

פורסם

ברור, כבר אמרתי שאת העליות לאוניברסיטה עשיתי עם ה-S5 במרדף אחרי הבימר במהירויות הזויות..

לגבי ה-4X4, אין לו משמעות מבחינת אחיזה לנהג הרגיל. לאבא שלי הייתה B4, שהוא נהג בה כמו, נו, אבא, רגיל כזה. ותמיד הוא טרח להתפעל מהאחיזה המדהימה שיש בגלל ה-4X4, אז זה קשקוש, הכל בראש שלו, כי הוא ממילא לא היה קרוב לגבולות האחיזה. וכשמגיעים למגבלות, מהירות הפניה עצמה בשיא (המהירות המינימלית שמגיעים אליה במהלך הפניה), לא משתנה בגלל ההנעה הכפולה. היתרון מגיע ביציאה מהפניה, אבל רק כשמגיעים למגבלות האחיזה (משיכה). וזה יכול לקרות או כשיש אחיזה נמוכה (גשם/שלג), או כשהמנוע מספיק חזק והאצה עם משיכה רק מהציר הקדמי גורמת לפרפור/חיתוך מנוע/תת היגוי חריף. לכן ב-S5 יש ל-4X4 יתרון גדול במשיכה מהפניה, ב-B4 באותם תנאים זה לא היה מוסיף כלום, רק גורע בגלל משקל וכו'.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...