Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מצד אחד יותר עיצוב, יותר איכות, יותר אבזור ויותר פרימיום (נראה שהיא נמצאת בראש הקטגוריה בפרמטרים אלו).

מצד שני אותה פלטפורמה, אותן מידות, אותן יחידות הנעה.

בינתיים גם נוספו מתחרים מוכשרים לקטגורייה.

האס של מאזדה- נראה שכבר בגירסת הבסיס יציעו רמת אבזור דומה לגרסאות היקרות יותר של המתחרים.

יהיה מעניין.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

מה הופך אותה לאיכותית, מאובזרת ויותר פרמיום מ3008 למשל? (מעבר לזה שאף אחת מהן אינה באמת ״פרמיום״ אבל תא הנוסעים בפיז׳ו בהחלט ברמה כזו ).

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

בגדול כמו שאני רואה את זה, ה- 3008 יותר מודרני ואוונגרדי אבל לא מדובר בסגנון פרימיום גם לא מבחינת איכות החומרים שהם עדיין לא שם, ה- cx5 הוא פרימיום קלאסי ורמת החומרים כנראה גם (לפחות לפי סרטונים ותמונות כמובן שזה בסימן שאלה עדיין עד לבדיקה בפועל).

אבל ה- 3008 במקום מצויין, למעשה אני כנראה אעדיף אותו על ה- cx5 החדש, אם לא יהיו הפתעות, הוא נמצא חזק על הכוונת שלי באופן אישי.

פורסם
מה הופך אותה לאיכותית, מאובזרת ויותר פרמיום מ3008 למשל? (מעבר לזה שאף אחת מהן אינה באמת ״פרמיום״ אבל תא הנוסעים בפיז׳ו בהחלט ברמה כזו ).

Sent from my iPhone using Tapatalk

באיכות תא הנוסעים כנראה אותה הרמה, מכאן שיקולים של יופי ואופי ואמינות.

פורסם

רכבים שונים לגמרי, אומנם מתחרים באותה הקטגוריה על אותו הקהל פלוס מינוס, אבל עדיין שונים.

האמת שהמאזדה דיי מעניינת אותי, רק הבאסה הוא שזה מרגיש קצת יותר כמו מתיחת פנים יסודית מאשר דגם חדש..

הרכב בנוי על אותה שילדה (לפחות על פי המידות, גם פנים וגם חוץ) ועם אותן יחידות הינע.

בפועל הרכב נעשה עם הזמן צפוף ביחס למתחרים.

לזכותו עומד עיצוב נאה, גם פנימי וגם חיצוני, איכות חומרים (אם להאמין לכתבי הרכב) ובעיקר אמינות וסחירות (עם קבלות).

יש מושג מתי ניתן יהיה לראות אותה באולמות התצוגה?

פורסם
בגדול כמו שאני רואה את זה, ה- 3008 יותר מודרני ואוונגרדי אבל לא מדובר בסגנון פרימיום גם לא מבחינת איכות החומרים שהם עדיין לא שם, ה- cx5 הוא פרימיום קלאסי ורמת החומרים כנראה גם (לפחות לפי סרטונים ותמונות כמובן שזה בסימן שאלה עדיין עד לבדיקה בפועל).

.

בלי קשר להאם המוצר עצמו איכותי או לא, מיותר לנסות ושער לפי תמונות. ישבתי בCX5 (החדשה) והתא נוסעים מרגיש טוב (אפילו מתאים יותר לטעם שלי שנוטה יותר לפשטות גרמנית) אבל ל3008 אפקט וואו שלמאזדה פשוט אין, ואני לא בטוח בכלל שאיכות החומרים במאזדה טובה יותר. סה״כ הפיזּו איכותית מאוד.

אפרופו בגליון מאי של טופ גיר עשו מבחן SUVs גדול. שמונה רכבים ברמות שונות מתוך הקטגוריה, כולל כמה יוקרתיות כמו Q7, בנטלי בנטיגה, יגואר F-Pace, דיסקברי החדשה ואלפא סטלביו, וגם כמה עממיות יותר כמו 3008, קודיאק ודאסטר.

מי לקחה את המקום השני באינטריור אחרי הQ7? ה3008...

IMG_0732.jpg

פורסם

בטעות נמחק הקישור לכתבה שבגינה פתחתי את השרשור, מאזדה cx5 כבר נצפתה בישראל לקראת שיווק:

http://m.auto.co.il/#/articles/34891

בשרשור מקביל נרשם כי תחילת שיווק יהיה ב- 14/07/2017, אינני יודע אם המידע נכון, מה שאני יודע שהשיווק יהיה בחודש יולי.

לגבי המנוע 2 ליטר, לי יש את הגירסה הראשונה ללא מצב ספורט, הביצועים במצב רגיל עייפים לאור מעבר של הגיר להילוכים גבוהים מדי כאשר הדוושה במצב ליטוף.

במצב תפעול ידני (בו אני משתמש די הרבה), הביצועים טובים מאד (הכל יחסי כמובן).

אני מאמין ששימוש במצב ספורט בגירסה החדשה יהיה בעל מאפיינים דומים יותר לשימוש במצב ידני.

פורסם

לגבי הביצועים, לאור כניסת מתחרים עם מנועי טורבו הפרופורציה השתנתה, לפי מה שאומרים והדבר דרוש בדיקה.

אכן גם בפרמטרים של נפח תא מטען ומרווח פנים, המתחרים התקדמו וה- cx5 נשארה במקום והיא רק הייתה בינונית בפרמטרים הללו.

לדעתי דלק מוטורוס היו צריכים לעשות מה שעשו עם המאזדה 3, לייבא רק את גירסת ה- 2.5 ליטר ועם הנעה קדמית בלבד במחיר של ה- 2 ליטר (כך הם גם היו מקבלים מחיר טוב יותר).

אבל האסימון נופל אצלם לאט.

פורסם

^^^

ובנוסף להציע גם את מנוע הדיזל 2.2 במחיר תחרותי.

מצורף לינק למבחן של הדיזל, מהתמונות ניתן לראות שהם עלו כיתה בכל הקשור לאיכות חומרים.

https://www.topgear.com/car-reviews/mazda/cx-5

אגב:

מה צריכת הדלק בCX5 בנזין 2.0 ו-2.5?

ואיך רמת בידוד תא הנוסעים בכלליות וביחס ל3008 למי שחווה את שניהם?

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

נראה כמו מתיחת פנים מקיפה ללא בשורה של ממש. אם הוא ימשיך להיות מתומחר כמו היום (167K לגירסה הבסיסית!) אני מעריך שהוא לא יימכר בכמויות משמעותיות.

פורסם

ראיתי עכשיו כמה סרטונים ביוטיוב של הCX5 החדש נראה שמאזדה לא מפסיקה לעלות ליגה לכיוון הפרימיום, יש שם ברכב ממש דברים שלא קשורים כלל ועיקר לגיפון עממי מהנמכרים בישראל.

מההגה החדש (מאזדה 6 סטייל) עובר לדלתות עם כל הדיפונים ודמוי עץ בגימורי הדלתות שעשויים מאלומיניום והכל מלווה בתפירות (סטיצינג) לכל אורך הדלתות והדשבורד. נראה שיש תאורת לד מלאה חיצונית מהמראות ועד לפנסי ערפל. בנוסף טוענים חלק מהמבקרים שראיתי שהרכב שקט בכמה דרגות מהדור הקודם.

סמל אחר בחזית והרכב היה עולה עוד 100K.

אם יהיו לרכב מערכות בטיחות מתקדמות (אדפטיב קרוז קונטרול וליין אסיסט) אני בהחלט חושב שיש לי מועמדת להחליף את המאזדה 3 שלי.

שורה תחתונה מחכה לאיזה מבחן של פבל ויאללה אולי נחליף רכב.

• תוכן חדש...