Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בעברי שתיים / שלוש מכוניות שהיו בבעלות המשפחה.

כשהרכב בבעלותי אני שומר כל נייר (למעט קבלות תדלוק) שקשור לרכב. ביטוחים, טסט, העברת בעלות, מסמכי רכישה, בדיקות קניה, ביטוחים, דוחות חניה / תנועה וכד'.

עבר זמן, מכרתם את הרכב, אני מוסר עם המכירה צילומים של כל הטיפולים, ושומר את המקור אצלי. למה? אין לי מושג.

עכשיו אני תוהה - האמנם?

מה המשמעות של שמירת הביטוח שהיה לפני שנתיים ופג התוקף שלו?

את מי מעניין טיפול שעשיתי לרכב בשנת 2011, כשמכרתי את הרכב ב 2014?

בקיצור - מה אתם שומרים ומה זורקים?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
אהלן,

בעברי שתיים / שלוש מכוניות שהיו בבעלות המשפחה.

כשהרכב בבעלותי אני שומר כל נייר (למעט קבלות תדלוק) שקשור לרכב. ביטוחים, טסט, העברת בעלות, מסמכי רכישה, בדיקות קניה, ביטוחים, דוחות חניה / תנועה וכד'.

עבר זמן, מכרתם את הרכב, אני מוסר עם המכירה צילומים של כל הטיפולים, ושומר את המקור אצלי. למה? אין לי מושג.

עכשיו אני תוהה - האמנם?

מה המשמעות של שמירת הביטוח שהיה לפני שנתיים ופג התוקף שלו?

את מי מעניין טיפול שעשיתי לרכב בשנת 2011, כשמכרתי את הרכב ב 2014?

בקיצור - מה אתם שומרים ומה זורקים?

חשבתי שזה רק אני ככה.

שותף לשמירת המסמכים ושותף לחלוטין לתהייתך.

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אתה הבנקאי שבינינו, ויודע מה הזמן לכל מיני דרישות ותביעות.

בספריה שלי יש קלסר "רכב וביטוח".

אני שומר לפחות 7 שנים. קנסות משולמים, דוחות מבוטלים (עם מכתבי הביטול) ואישורי העברת בעלות - ללא הגבלה. מסמכי טיפולים עוברים לקונה עם המכונית. אולי זה לא חכם ועדיף לשמור אותם אצלי כסגולה נגד תביעות. גם פוליסות ביטוח אני שומר לפחות 7 שנים, שכן זה זמן ההתיישנות על תביעות צד ג'.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רכב טיפולים ותאונות.

תמיד כדאי לדעת מתי עשו טיפולים מיוחדים: טיימינג, פילטר דלק, מצתים, נוזל בלם, והחלפת נוזל קירור.

למען הגינות אני שומר גם קבלות על החלפות מיוחדות כמו צינורות מסוימים כשצריך. להדגיש שאני שומר על הרכב.

פורסם

מסיבה לא ברורה, אני שומר גם דואר שאני מקבל מהבנק מלפני שהתגייסתי.

כל פסח אותו סיפור, אוסף הכל שם בשקית זורק בפינה באיזה חדר בבית.

מקסימום, קורע את הפרטים המזהים, מפזר בכל מיני מקומות אסטרטגיים וזורק לפח.

דור שלם שהפחידו אותו שיש מישהו שמחטט בפחים, וכמו פאזל מרכיב חתיכות של מכתבים כדי לגנוב לך את הזהות.

פורסם

אני גם נוטה לשמור/לשמר מסמכים, בעיני יש

גם משהו נוסטלגי לפעמים.

יש לי ה''ב על דיהטסו שרייד קלאסיק ישנה

שמכרתי ב 2009.

כל המסמכים של הרכבים הקודמים שמורים אצלי,

אם מסמכים שנראים זניחים אז נכנסים לקרטון גדול במר]סת

שלא מפריעים לאף אחד.

בעידן הממוחשב אין צורך לדעתי לשמר מסמכי טיפולים שנים ארוכות.

אפרופו שימור אני גם שומר מכתבים שהתכתבתי עם ידידים/ידידות אפילו

משנות ה 90.

פורסם

stum - לך לאופיס דיפו\קרביץ וקנה מגרסה ב-100 ש"ח. פעם בחצי שנה גש לספריה, הוצא את המסמכים המיותרים וגרוס אותם. אני עושה זאת כך למסמכים - החל בתדפיסי האשראי (בשל ריבוי כרטיסים זה קלסר עב כרס, ואני משמיד כל מסמך לאחר כשנתיים) וכלה בחשבונות החשמל.

כמובן שחשבונות בנק נשמרים מספר שנים, ומסמכי חסכונות פעילים לפחות כל עוד לו מומשו. אישית אני גם שומר מסמכי רכישה ומכירה של דירות משך עשרות שנים, מדובר בדפים בודדים (הסכמי מכר ומסמכי טאבו), שלא מכבידים על הספריה.

שני סוגי מסמכים הקפד לאסוף, לתייק בצורה מסודרת ואל תשליך לפח:

1. מסמכים רפואיים - גם בעידן המחשב מדובר בצרה לא קטנה כאשר רוצים לשחזר מסמכים.

2. תלושי שכר ומסמכי פנסיה. בצאתך לגמלאות אתה עלול לגלות שמסמכים מגיל 20 חיוניים למימוש זכויותיך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני כשנה קיבלתי תביעה מביטוח לאומי על סכומים שכביכול לא שולמו עבורי לפני כשבע שנים בתוספת ריבית והצמדה.

למזלי אני גם שומר את כל המסמכים כך שיכולתי לשלוח להם את ההוכחות ששולמו עבורי כל הסכומים הנ"ל.

לאחר ששלחתי להם את כל המסמכים הם זיכו אותי ואמרו משהו שהייתה להם תקלה במחשב והמידע אבד להם... :shock:

• תוכן חדש...