Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה עושה אדם שאין לו להוסיף?

לא קונה רכב נדיר או לא נוסע אליו כאשר אין לו כסף לתחזק. אם אין ברירה, מבקש לדחות את התשלום.

להבא, לא נוטש את הרכב במוסך בזמן התיקון. בצורה כזאת מודא שעושים לו את מה שהוא מראש רצה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לא קונה רכב נדיר או לא נוסע אליו כאשר אין לו כסף לתחזק. אם אין ברירה, מבקש לדחות את התשלום.

להבא, לא נוטש את הרכב במוסך בזמן התיקון. בצורה כזאת מודא שעושים לו את מה שהוא מראש רצה.

גם נכון, סוג של שיעור לחיים.

אבל במקרה של משאבת מים אני צריך לחכות 4 שעות עד שתגיע משאבה?

מדובר ביחסים תקינים בין לקוח למוסך,לא כ''א יכול להרשות לעצמו את האופציה הזו.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

לא כל אחד יכול להרשות לעצמו להחזיק רכב נדיר. לאחזקת רכב נדיר יש השלכות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
יש הצעירים של היום, רק כסף מענין אותם. לא מכבדים את המבוגרים ולא מכבדים מקצוענים. כאלה יילחמו על כל שקל.

הדור הצעיר לא חף מחסרונות, אבל גם לא הדור המבוגר. הדור המבוגר לא פחות חוצפן כלפי הדור הצעיר, חושב שהוא יודע הכל למרות שלא ולפעמים מנצל את הידע של הצעירים ומנצל את אותם צעירים. גם לי יצא להיתקל באנשים מבוגרים שרבים איתי על שקל בגלל טעות חישוב או מתעצבנים שנתתי שירות לא לשביעות רצונם (לדוגמה לתת בעודף הרבה שקלים, כי זה מה שהיה, ולא היה לי דרך אחרת).

יש רכב נדיר, יש מומחה שטיפל ברכב בצורה מקצועית. מה זה 300₪ +- לאומת השירות הייחודי? לא טוב? מקצועיות עולה כסף. לא רואה סיבה להלחם על כל שקל אם רוצים לחזור למוסך ולהמשיך לקבל שירות. המכונאי בן 80 ושכח כמה שקלים בחישוב. אז מה? אני הייתי מוסיף את הכמה שקלים ואומר לו תודה רבה על התיקון הסופר מקצועי שמחזיק את הרכב המיוחד על הכביש במצב שאפשר להנות ממנו ועל זה שהוא מצא ותיקן תקלות נוספות.

את המלחמות על השקל עדיף להשאיר מול תאגידים שעושקים את האזרח הקטן.

ואילו האשראי של פות"ש כן היה עובר. אז עדין המוסך היה מפסיד כסף על המע"מ ובעלי המוסך היו רעבים ללחם?

פורסם

על איזה רכב מדובר בכלל ?

אם זה 290 שקל בלבד אז מה הסיפור בשביל בעל רכב נדיר שכזה לשלם את הסכום?

וזה שבעל מקצוע החליף על הדרך תושבת וחגורה זה נכון ובסדר גמור כי למעשה חסך טיפול חוזר וגם זמן נוסף וכל זה אם היה צורך בתיקון נוסף יכל להיות הרבה יותר כסף ,הרי לא מדובר על דחיפה של תוסף לדלק או זבל אחר.

פורסם
ואילו האשראי של פות"ש כן היה עובר. אז עדין המוסך היה מפסיד כסף על המע"מ ובעלי המוסך היו רעבים ללחם?

אין בעיה. תריב עם המוסך שלך על כל שקל.

אבל פעם הבאה כאשר תצטרך איזו עבודה ייחודית (למשל שיפוץ של איזה חלק ייחודי), המוסך ישלח אותך לקנות חלק חדש. אז פעם שעברה "ניצחת" כמה מאות שקלים, אבל בפעם הבאה אתה תפסיד כמה אלפים.

פורסם

לא צריך לויתר על מה שמגיע יתא צריך לשלם כסף שלא מגיע אבל פה מדובר על סכול סביר לרוב הרכבים (גם עם תוספת המע"מ). אם המוסך רצה להשחיל הוא יכול היה לעשות את זה בחשבון ההתחלתי. שימו לב שהמוסך אמר במועד התשלום שהחשבונית תהיה עוד יום כך שהוא ידע שהוא מוציא חשבונית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

gbguy, אם אתה יכול להרשות לעצמך את זה, אז בהצלחה.

אבל אם יש לך דגם ייחודי שרק מוסך הזה מומחה מספר 1, אז אכלת אותה. כי ייתכן שבמוסך אחר יעשו יותר נזק מאשר תועלת כי הם לא מכירים את הניואנסים של הדגם המיוחד.

פורסם (נערך)

אתה צודק. אבל עדיין אם הרכב מסובך מאוד, סביר להניח שלא תוכל להכיר את כל הבעיות הפוטנציאליות והדרכים לתקן. אין תחליף למומחה שזוכר את כל קוי הואקום, שרטוטי חשמל, אופן פעולה של הזרקה מכנית שאין למצוא בשבילה חלפים ויש לו ניסיון בתקלות ייחודיות, כולל יכולת לשפץ מכלולים נדירים מאוד.

מה שיישאר לך, זה לנסות בשיטת מצליח עם עזרת פורומים וספרות לנסות ולאתר תקלות. בסבירות גבוהה תהיה לך עקומת למידה די גדולה שתעלה לך הרבה וכניראה תגרום גם הרבה מאוד נזק בניסיון לסדר את התקלות. אלא אם כן אתה באמת מקצוען מיוחד, בעל יכולות, ידע וניסיון כזה שלא צריך עזרה של אף אחד כדי לתקן ולפתור תקלות.

איך שלא תסתכל על זה, בכל דרך שתבחר, אתה תפסיד יותר כסף מאשר אם תמשיך להיות חבר של המוסך המיוחד. אלא אם כן יש לך גישה לכלים מיוחדים (לרכבים מיוחדים, יש סטים של כלים ייחודיים של היצרן - מאוד יקרים וקשה למצוא), חלפים מיוחדים, ידע וניסיון מספקים כדי לעשות הכל לבד.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם

אתם עפים על העניין הזה של "רכב נדיר בן 15" כאילו מדובר על משהו מפורום אספנות.

מה כבר יכול להיות כל-כך נדיר במחוזותנו משנת ייצור 2002 שאי אפשר לתקן אצל גבע\שאפט\רון\אורן\וכו' ?

האם המשאבה והחגורות מיוצרות מדמעות חדי קרן בדגם הספציפי הזה?

אם דבר כזה היה קורה במוסך של צ'מפיון השרשור הזה כבר היה מגיע ל10 עמודים עם 89% תגובות שליליות.

אבל היי אדם מבוגר שפתאום לא עובד לו האשראי, פתאום שכח לחייב מע"מ, פתאום שכח לאשר תיקונים... אז מותר לו.

יש פה איזה עניין של סטנדרט כפול.

אבל יש פה גם לא מעט רשלנות תורמת מצד הבחור המנוקנק, הרי מי שמסכים לעבוד בשיטת "אל תדאג יהיה בסדר" במקום

לקחת הצעת מחיר מסודרת לפני הטיפול, כולל מע"מ, לדרוש לאשר טלפונית כל חריגה וכו' הוא בעצם מביא על עצמו מצבים

מהסוג הזה. אז אין באמת על מה להתלונן מאחר ואין פה שום הצעת מחיר שחרגו ממנה.

במילון אבן שושן לא רשום כמה כסף זה בדיוק "יהיה בסדר".

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני יכול לספר לך סוד קטן שאספר לך ולכל הפורום?

את כל המחלות הידועות ברכב שלי למדתי דרך הפורום הזה: אם זה בתוך הפורום או דרך אנשים שהכרתי דרך הפורום.

האינטרנט הוא אחלה כלי לידע. דרך חשיבה שיש איזה גורו אחד שיודע הכל, החשיבה הזו כבר לא קיימת בעולם. זה אולי ההבדל הקטן בין צעירים למבוגרים.

פורסם

כנראה הדגם שלך נפוץ למדי ואז כנראה יש יותר ממוסך אחד לטפל בו, או את המידע כדי לתקן לבד.

אני לא יודע מה הרכב המסתורי והנדיר אליו מדבר פותח השרשור. אבל גם בפורומים אין פתרון לכל הבעיות (כולל את הפורומים בחו"ל). אבחן כזה לא נכון עלול לעלות לא מעט כסף. אם הרכב פשוט, אז קל לתקן אותו. אבל, אז גם לא צריך מוסך מיוחד. יש את הטריקים לאיבחון תקלות של דגמים ספציפיים. עבור דגמים מיוחדים שהיו פעם יקרים והפתרונות שהיצרן הכניס מסובכים מאוד, שיטות של הרכבים הפשוטים לא יעזרו.

פורסם
אני יכול לספר לך סוד קטן שאספר לך ולכל הפורום?

את כל המחלות הידועות ברכב שלי למדתי דרך הפורום הזה: אם זה בתוך הפורום או דרך אנשים שהכרתי דרך הפורום.

האינטרנט הוא אחלה כלי לידע. דרך חשיבה שיש איזה גורו אחד שיודע הכל, החשיבה הזו כבר לא קיימת בעולם. זה אולי ההבדל הקטן בין צעירים למבוגרים.

המשפט לא ברור לי.

תלמד דרך האינטרנט רחוק לא תגיע, ואני לא מזלזל חס וחלילה,אבל בפוסט

אחד יש 30 דעות,שכוללות 300 ניסיונות שונים של אנשים זה כמו לקבל 30

חוות דעת מרופאים שונים.

מכל מלמדי השכלתי אבל תמיד אני נוטה להתבסס על ח''ד של אדם מקצועי אחד,

שאני סומך עליו,ושרואה ובודק פיזית במקום להתפזר.

• תוכן חדש...