Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - קאדילק XT5 - כמות/איכות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא יכול להתיימר להשתתפות מלאה במבחן, כי ערכתי ממש סיבובון קצר בקאדי, אבל מההתרשמות (כאמור, הקצרה) שלי זאת מכונית מצוינת, שכל מה שחסר לה בכדי להיות גרמניה זה קצת עידון ולהיות חיקוי מוחלט שלהן. היא מאד מאובזרת, מתנהגת היטב, נוחה, לדעתי גם יפה, החומרים שלה איכותיים (פרט לעור של ההגה, שלדעתי לא משהו בכלל) - אבל היא לא גרמניה. אחד הלקחים משרשור ג'וליה הוא שקהל רוכשי הגרמניות (כנראה בשילוב עדת כתבי רכב שהחליטו עם יציאת הגולף IV שאיכות והנדסת אנוש = DE) נוהג לראות בתוצרת גרמניה את האורים והתומים לאיך אוטו צריך להיראות, וכל סטיה מהתקן מהווה סטיה, נקודה (כל קרבה לתקן כנראה מהווה חיקוי. מעין מלכוד 22 חביב). הקאדי משחקת משחק אחר, קצת יותר גס והרבה יותר אמריקאי. לדעתי יש מספיק סיבות להעדיף אותה, ולצד היותה מכונית טובה היא גם שונה מהעדר ויש כאלה שזה מאד פונה אליה. נהניתי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אז ה-XT5 מרשים, מאד מרשים. יש לו אפקט הגעה של ג'יאנה מייקלס בשמלת מיני - אף אחד לא הולך לפספס אתכם ברחוב,.

לא מבין איך הלכת לכיוון של כוכבת פורנו אבל לי הוא יותר מזכיר את האלק הוגן בגופיה הצהבהבה הקטנטנה שלו, שרירי ווולגרי מעבר לכל פרופורציה עד לרמת הגיחוך ולא הרבה מעבר לזה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
היה היה פעם עולם לאחר מלחמת העולם השניה בו היו 3 מכוניות יוקרה

רולס רויס, ייצגה את האימפריה הבריטית , מרצדס ייצגה את גרמניה, וקאדילק ייצגה את ארה"ב.

ישה,

עשית מיש-מש שלם.

רולס רוייס ייצגה את האימפריה, אבל מה עם בנטלי? ויגואר?

קאדילאק, למעט אולי ממש בתחילת המאה הקודמת, מעולם לא דגדגה את הרמה של מכוניות כמו רולס רויס.

מרצדס? איך מרצדס הגיע לרמה של רולס רוייס? לגרמנים הייתה מייבך ששיחקה במגרש של רולס רוייס.

האמריקאים שיחקו במגרש הזה עם קורד, דוזנבורג, אובורן ועוד כמה מותגי יוקרה.

פורסם

בגירה

לא השוויתי בין המכוניות אלא ציינתי מה נחשב כיוקרה

המותגים שציינת נמכרו בכמויות אפסיות ( עזוב בצד את בנטלי ויגואר )

ה 3 שאני מניתי נמכרו במספרים מרשימים.

אלביס חילק קאדילקים

יגואר בזמנו כמו ה E TYPE הייתה הטובה ביותר מבחינת VFM

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לא מבין איך הלכת לכיוון של כוכבת פורנו אבל לי הוא יותר מזכיר את האלק הוגן בגופיה הצהבהבה הקטנטנה שלו, שרירי ווולגרי מעבר לכל פרופורציה עד לרמת הגיחוך ולא הרבה מעבר לזה.

כל שניסיתי להמחיש הוא שאין מצב שיפספסו אתכם.

עניין היפה או לא יפה, מגוחך לא מגוחך זה כבר סובייקטיבי לגמרי.

מכך אני מניח שלא אהבת את המראה של ה-XT5?

פורסם

לא אהבתי.

העיצוב לדעתי, אינו הרמוני והומוגני אלא אוסף מוקדים מעוצבים בצורה אגרסיבית על עיצוב כללי בנאלי ומשעמם.

פורסם

הייתי שמח להתנייד בקאדילק, אז אולי אני ערס אבל לפי מה שנכתב עליו, נראה לי רכב

מגובש יותר מוקפד יותר ונעים יותר, משמע לי כקורא (עדיין לא נהגתי), שדי עשו שינוי

גדול בקאדילק ותדמיתו בשנים האחרונות רק מתעצמת והופכת למשהו שכן הייתי רוצה

אצלי בחניה ולא אפסול על הסף...דווקא בא לי.

פורסם (נערך)

אז גם לי יצא לבחון את הקאדילק XT5 (פרימיום). לא בדיוק רכב מהז'אנר שלי, אבל תמיד נחמד לנסות משהו אחר, בטח אם הוא מגיע עם 310 כ"ס ועולה כמעט 400 אש"ח.

אין ספק שיש לרכב נוכחות מרשימה, גם בחניה וגם במראה האחורית.. אני אישית לא מתחבר ללוק הבומבסטי הזה, קצת מתחבר לי בראש לרכבים של משפחות מהסוג שאתה לא רוצה להתעסק איתו, אבל זה כבר עניין של טעם ואני יכול להבין כאלה שזה עושה להם את זה.

ממושב הנהג התחושה היא של רכב מאד מפנק, 'לקשורי', לפחות במבט מרפרף. במבט בוחן יותר ועם קצת ליטופים מגלים פה ושם מקומות שהשתמשו בהם בחומרים לא מהרמה הגבוהה שמצפים לה בסגמנט הזה.

סתם לדוגמה - כל הקונסולה העליונה בתקרה עשויה מפלסטיק זול למדי. נכון שזה לא מקום שמלטפים ביום יום, אבל בכל זאת. גם הכפתורים של החלונות היו יכולים להיות מושקעים יותר.

כל מה שמכוסה בעור מרגיש מאד איכותי לעומת זאת, ולא מצאתי פאקים מבחינת הרכבה. המושבים עצמם מאד נוחים עם מיזוג שיוצא מחורים במושב - זה מבחינתי תנאי הכרחי לשימוש במושבי עור בארץ. כמובן שיש גם חימום שהוא פחות שימושי אצלנו.

לוח המחוונים לא לטעמי - נראה כמו קומבינה לא מוצלחת של מחוונים אנלוגיים מיושנים עם מחשב דרך מתוחכם שהודבק בנוסף. זה לא נראה 'נכון' וזה לא נראה יוקרתי ומתקדם במיוחד.

מערכת השמע נשמעת איכותית ביותר, לא הספקתי להתעסק איתה יותר מדי אבל דבר אחד שקצת הפריע לי - בתחתית המסך יש סליידר טאץ' ששולט בווליום. זה מעולה ושימושי, הבעיה היא שהוא ממוקם בדיוק בנקודה שאני נוהג להניח אצבע אחת כדי לייצב את היד כשאני לוחץ על המסך, היה עדיף לשים אותו למעלה אולי.

מה שכן התעקשתי לבדוק - את הCAR PLAY, חיברתי את האייפון עם כבל USB בשקל, העסק עבד ללא דופי, מאד נוח. יש גישה לדברים החשובים בטלפון - מוזיקה, שיחות, סמסים, וניווט (של אפל).

תא המטען מאד מרשים, עם פתח הטענה שטוח ומחיצה קשיחה מתכווננת על מסילה - נראה שימושי ביותר.

המושבים האחוריים מפנקים מאד, עם אפשרויות כוונון זוית ומרחק, ואינסוף מרווח לרגליים.

טוב, הגיע הזמן לראות איך התפלץ הזה נוסע. 'במקרה' כביש 721 היה ממש קרוב (בית אורן), למרות שזו ממש לא סביבת המחייה הטבעית של הרכב הזה רציתי להרגיש אותו קצת בכביש מאתגר.

התחלנו בעליות של דרך משה מנשר לדניה, המנוע מושך יפה אבל אין לו ממש פאנץ', 310 כ"ס זה יפה אבל יש גם שני טון בערך להזיז, אז זה נוסע יפה, ומאיץ מהר, אבל לא 'מדביק' אותך למושב.

בסוויפרים הארוכים בעליה הוא מרגיש מאוזן ונטוע היטב, זוויות גלגול לא שטוחות כמו של רכב ספורט כמובן, אבל בהחלט מפתיע לטובה. הוא לא רופס בסיבובים ונוסך ביטחון על המגבלות, צפוי ונשלט.

בצומת דניה לכיוון בית אורן מצטרפת לפנינו ג'וליה QV חדשה, החלטנו להשתעשע ולנסות לשבת לה על התחת.הנחנו שהיא מהר מאד תיעלם לנו מהעין, אבל הסתבר שהנהג שלה יודע ללחוץ רק בישורות ומשתפן בפניות, אז כשהגענו ל-721 ישבנו עליו כל הדרך למרות שנראה שהוא מתאמץ מאד לברוח לנו. בסופו של דבר הוא פרש ימינה כשהגענו לקיבוץ בית אורן. המשכנו למטה, בוחנים את המגבלות.

דבר ראשון שהטריף אותי - מותחני חגורות היסטריים בטירוף, בכל כניסה קצת מהירה לסיבוב המערכת דופקת לךמתיחה עצבנית לחגורה ומדביקה אותך לכיסא, ולא בקטע טוב. זה מלחיץ ומעצבן. לא היה לי זמן לחפש אם יש אפשרות לבטל את זה, אבל אני מאד מקווה שיש.. הבקרות גם מתערבות יותר מהרצוי ובצורה אגרסיבית עם חיתוך של המנוע בכל מצב שהESP נכנס לפעולה. לא כיף. לא ניסיתי לבטל בקרות.

נסעתי עם הגיר במצב ידני, יש פלאפים בהגה, שאני מאד אוהב. הגיר מגיב קצת לאט, אבל חלק ולא בועט, סה"כ לא רע בכלל.

הבלמים בהתחלה היו מעולים עם נשיכה טובה ופעולה פרוגרסיבית, אבל די מהר הם הרימו ידיים ונאלצנו להאט - גם אחרי שהאטנו, הגענו למטה עם ברקסים מעושנים למוות. אני מבין שקשה לייצר מערכת בלימה שתעמוד בנהיגה טכנית בכביש כזה לאורך זמן עם מסה של 2 טון, ואני מבין שזה לא אופי השימוש המיועד לרכב הזה, אבל בכל זאת - ציפיתי לקצת יותר.

בשורה התחתונה מבחינת התנהגות הופתעתי לטובה מה-XT5, ציפיתי שהגובה הגודל והמשקל יהפכו אותו לרכב שיוציא לי כל חשק לנהיגה מהירה בכבישים כאלה, אבל זה לא היה המצב.

בנסיעה על כביש החוף בשיוט רגוע בחנתי גם את המערכות של בקרת שיוט אדפטיבית ובקרת סטיה מנתיב.

בקרת השיוט עובדת יפה, זה ממש פיצ'ר גאוני וחובה בכל רכב חדש לדעתי. בקרת סטיה מנתיב עבדה פחות טוב לעומת זאת, ולפעמים פספסה סטייה למרות שהיה סימון ברור של הנתיבים. מצד שני - בניגוד ליונדאי איוניק למשל, היא לא הטרידה אותי בנהיגה בכבישים מפותלים.

ה-XT5 מאד נעים לשיוט מהיר - נוח (גם מבחינת מתלים וגם מבחינת מושבים), מבודד היטב, יש כוח זמין לעקיפות, יש סביבת נהג מפנקת, ויש מבט מאיים במראה של הנתקעים בנתיב השמאלי :)

אין לי ממש שורה תחתונה, למי שיש 400K לשים על רכב בסגנון הזה אני מציע להכניס אותו לרשימת הבדיקה, לבחון את הפרמטרים שחשובים לו וכמובן לעשות נסיעת מבחן, יש מצב שהוא ינצח.

עריכה אחרונה על ידי misterb

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מה שאני לא מבין איך בקדילק (או היבואן) עדיין חושבים שבקרת שיוט אדפטיבית זה אבזור כל כך ייחודי שלא צריך להגיע בגרסת הבסיס.

ראבאק, יש את זה ברכב שעולה חמישית מהקאדי.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

יצא לי לעשות סיבוב קצר עם פבל על הבהמה הזו. אנסה לתמצת את רשמיי, שכן את רוב הדברים כבר ציינו כאן בצורה כזו או אחרת.

מבחוץ:

אני אהבתי. אני בכלל חסיד של העיצובים האחרונים של תוצרת קאדילק, אז לא היה לי קשה להתחבר גם לעיצוב הנ"ל. הרכב משדר יוקרה ואלגנטיות, ועם זאת גם ייחודיות.

מבפנים:

טוב מאוד סה"כ. סביבת נהג (ונוסעים) מאוד מפוארת ונעימה. איכות החומרים טובה למגע. העיצוב נאה, אם כי אני פחות אוהב את השימוש המרובה בכפתורי מגע בסביבת המולטימדיה, למרות שזה פחות נורא כאן מאשר ב-ATS לדוגמא - שם זה לא פרקטי בעליל.

המושבים נוחים מאוד, ונדמה שגם ליושבים מאחור לא יהיו יותר מדי תלונות עם מרווח רגליים מספק.

האיבזור נדיב מאוד, באמת כמעט שלא חסר כלום, למעט אולי בקרת זחילה בפקקים.

איך כל העסק זז:

כאן כבר יש לי אישיו מסוים.

זה לא שיש לי יותר מדי דברים רעים לומר על ביצועי הרכב - הרכב חזק, הכוח זמין יחסית בזכות תיבת הילוכים שמעבירה אותו בצורה טובה. התנהגות הרכב (מהמעט שיצא לי לבחון אותה בכבישים הפקוקים של גוש דן) טובה - האחיזה גבוהה, זוויות הגלגול קטנות (יחסית ל-SUV) והרכב משרה תחושה כללית של ביטחון.

אז איפה בכל זאת הבעיה? לדעתי - בהיצע (החסר) של המנועים. להציע את הרכב רק עם מנוע אחד, 310 כ"ס - אשר למרות חוזקו, עדיין מרגישים את המאמץ שנדרש ממנו להזיז כמעט 2 טונות של מרכב. זה היה יכול להתאים כגרסת כניסה, עם אופציות למנועים חזקים יותר. כי כאמור זו קאדילק, ומקאדילק אתה מצפה (אולי כי זה מה שהם הרגילו אותנו) להיות יותר תחרותית מבחינת כ"ס לשקל.

בכל מקרה, עבור 400K ש"ח לגרסה הנבחנת (והמשודרגת מבחינת אבזור), וביחס למתחרות בקטגוריית ה-SUV היוקרתיים, ה-XT5 עדיין מהווה VFM טוב, אפילו טוב מאוד לדעתי.

פורסם

למה לא מתחרה ? מחיר התחלתי 330 אלף, משקל 1800 ק"ג, אורך 4.80מ

די דומה לוולוו, במוו X3, אם הייתי נוסע ובודק הייתי יותר החלטי ,אבל נראים

די דומים בקטגוריה...ודווקא מציע די דברים ייחודיים רק לו.

• תוכן חדש...