Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלון, מה שאתה כתבת דורש מחשבה. לא רבים מוכנים לחשוב. להתלונן הרבה יותר קל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הידעת, כשאתה קונה ממני את הרכב המשומש אתה בעצם משלם על שניים...

אם תקח בחשבון רכב חדש בעלות של 150K ש"ח וירידת ערך ריאלית (לעסקה) של 15% בשנה, יוצא שלתקופה של 3 שנים הוא עולה לך 58K ש"ח (מחיר של 92K ש"ח בסוף התקופה).

ונניח שאתה תרכוש ממני את הרכב לאחר 3 שנים ב-92Kש"ח ותחזיק אותו גם כן 3 שנים ותמכור אותו בסוף התקופה ב-56Kש"ח, אתה בעצם תוציא על הרכב כ-36K ש"ח לתקופה.

אז נכון, חסכת כ-22K ש"ח ב-3 שנים (7K ש"ח בשנה), אם זה קריטי לך אז סבבה.

לי אישית זה לא מזיז וכמוני יש עוד רבים.

אני מניח שאת ה-7K אנשים מוציאים במקומות אחרים ואפילו מבלי לשים לב (סיגריות לדוגמא, או כבלים, או טלפונים ניידים, או...)

דוגמא יפה, אוסיף לכאן את המציאות שאוהבת לטפוח על פנינו ואגיד שההפרש הוא פחות מ-7, ובמצבים מסויימים הרבה פחות.

מי שהחזיק את הרכב ב-3 השנים הראשונות, לא החליף מצבר ויכול להיות שגם צמיגים, נהנה מאחריות מלאה (לרוב הדגמים), כנראה שעוד לא הגיע לטיפולים היקרים לפי הספר, ובכלל לא השקיע יותר מדי בתחזוקה מונעת.

מי שבא אחריו, יקבל את כל אלה כמכה ישר לכיס, נוסיף תקלות קטנות שעלולות לצוץ וההפרש כבר קטן בהרבה מ-7.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

הורדת מיסים בקניית רכב חדש/משומש תגרור (בצד השלילי)

• להצפת הכבישים שגם ככה מוצפים בכלי רכב.
  • בועת אשראי כי כל אחד יוכל לרכוש
  • הפסדים אדירים בשוק העבודה (פקקים שיובילו לאיחורים) ובזמן הפנוי של האוכלוסייה
  • העלאת מיסים בתחומים אחרים ולא בהכרח צודקים (מיסים רוחביים למשל)
  • זיהום אוויר גבוה
  • כניסה לערים תהיה אסורה בשעות מסוימות.
  • יצירת כבישי אגרות נוספים

בצד החיובי

• בטיחות כלי רכב תעלה והמדינה תשלם פחות על הרוגים
  • העלאה ברמת החיים ובמידה מסוימת גם באיכות החיים
  • פרנסה גדולה יותר לנותני שירות (מוסכים ושירותים נוספים)

ובלי קשר להורדת מיסים או לא כי גם ככה עם ישראל קונה מה שזז. אני מאמין שבמקום מסוים שוק העבודה בעולם ישתנה בעתיד עקב התפתחויות טכנולוגיות ויותר ויותר אנשים יוכלו לעבוד מהבית (רק שבישראל הכל בפיגור), אז יכול להיות שיהיה איזה גורם מאזן. הנושא הנ"ל כל-כך מורכב והוא דיי מקביל לשוק הדיור. אנחנו חיים על שטח מוגבל ושיכול גם להצטמצם במידה ויהיו הסכמים כלשהם. כמות האוכלוסייה גודלת ביחס גבוה מהרגיל והמצב הולך להיות בעייתי בעתיד. אם המדינה לא תשכיל לבצע שינויים כבר עכשיו, כולנו נהיה כאן בבעיה רצינית.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

זה שהמדינה גובה מסים גבוהים (מאוד) בענף הרכב, זה מה שפחות מפריע לי

מה שיותר מפריע לי

1. חוסר התחרותיות בקרב היבואנים

2. חוסר אלטרנטיבה של תחבורה ציבורית ע"פ קניית רכב

בשני המקרים המדינה אשמה.

פורסם
ז

1. חוסר התחרותיות בקרב היבואנים

לכל יבואן יש מתחרים ואתה יכול לרכוש רכב בעסקה שמתאימה לך.

נכון שאם תחליט שאתה חייב דווקא רכב מדגם X, אז כאן אין תחרות כי תחויב לרכוש אותו מיבואן אחד.

מצד שני, אם אחליט יום אחד שאני חייב לאכול בבוקר לחם דגנים וצימוקים רק של מאפיה מסוימת, זה יהפוך את כל הענף לבלתי תחרותי?

פורסם (נערך)
הורדת מיסים בקניית רכב חדש/משומש תגרור (בצד השלילי)

• להצפת הכבישים שגם ככה מוצפים בכלי רכב.
  • בועת אשראי כי כל אחד יוכל לרכוש
  • הפסדים אדירים בשוק העבודה (פקקים שיובילו לאיחורים) ובזמן הפנוי של האוכלוסייה
  • העלאת מיסים בתחומים אחרים ולא בהכרח צודקים (מיסים רוחביים למשל)
  • זיהום אוויר גבוה
  • כניסה לערים תהיה אסורה בשעות מסוימות.
  • יצירת כבישי אגרות נוספים

בצד החיובי

• העלאה ברמת החיים ובמידה מסוימת גם באיכות החיים
  • פרנסה גדולה יותר לנותני שירות (מוסכים ושירותים נוספים)

.

כמה נקודות למחשבה:

* אתם באמת חושבים שאם מחירי הרכבים היו יורדים מיידית ב-30% (בערך רכיב מס הקנייה מהמחיר הסופי כיום), כמות הרכבים החדשים הייתה עולה דרסטית? האם זה באמת אומר שאנשים היו קונים רכבים שהם לא צריכים בכלל וגם היו נוסעים איתם?

* לטענתי, כמות הרכבים על הכביש תלויה בגודל האוכלוסייה (ערך מדיד בקלות) וטיב התחבורה הציבורית (קשה למדידה אך כולנו מסכימים שהיא טעונת שיפור).

* בועת אשראי קיימת כבר היום, היא תהיה פחות מסוכנת אם ערך הרכב יהיה נמוך יותר.

* מאבק בזיהום + איסור כניסה למרכזי ערים זו עובדה מוגמרת, רק שאלה של זמן עד שזה יכנס לפועל.

* האם הירידה בתקבולי מיסים ממכירת רכבים תהיה גדולה/קטנה/שווה מהמיסים שיתקבלו מהעלאת הפיריון והצריכה הפרטית של האזרחים עם יותר כסף זמין? (אני שייך לקבוצה המאמינה שכבר בטווח הבינוני נקבל משוואה שקולה).

בצד החיובי, כתבת יפה.

עריכה אחרונה על ידי shaharper

פורסם

כמות הרכבים היתה עאולה כי אם היום זוג מסתדר עם רכב אחד ותח"ץ כי יש לו רק 40K להשקיע ברכב הוא יוכל את אותם 40K לפרוט לשתי מכוניות ב 20 שיהיו סבירות מאוד לעומת מה שיקנה עכשיו. בנוסף עלות רכב יותר נמוכה גוררת גם הוזלה בצד ג' ומקיף וגם בשווי השימוש (עוד אבדן הכנסה למדינה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם אף אחד לא יקנה מכונית חדשה, היבואנים פשוט יורידו מחירים עד שאנשים יתחילו לקנות שוב.

עניין של הצע וביקוש.

כרגע אנשים קונים וקונים כי יש תנאים נוחים למראית העין לרכישה. לכן יש ביקוש ואין סיבה שמשהו ישתנה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

האם אדם שלא עלתה בדעתו לקנות רכב (מטעמי צורך ולא מטעמים כלכליים שלהם יש פתרון של לקנות בזול) יקנה רכב רק בגלל שיש הוזלה רוחבית של 30%? התשובה היא כנראה שלא.

מאידך, הוזלה כזאת כן יכולה לגרום לקניית רכבים מסגמנט גבוה יותר, לא רע בהכרח.

נושא מחירי הרכב הוא רק צד אחד בסיפור, הצד השני הוא שניתן להשאיר מיסוי גבוה על רכישת רכב אך להוריד את המיסוי שלאחר שלב הקנייה (דלק, חלפים, רישוי).

גם כן עולה שאלה באותו משקל - האם הוזלת הדלק ב-30% יגרום לאדם הממוצע לצרוך יותר דלק? (אני מאמין שלא).

פורסם

הוזלת הדלק בהחלט תביא לנסועה יותר גבוהה ובהתאם גם לזיהום אוויר גבוה יותר(ראה את הנסועה של ריכבי הליסינג שרובם לא משלמים בעבור הדלק לעומת הנסועה של הרכבים הפרטיים).

אני בעד להוריד את המיסוי על הרכבים ולקזז את ההפרש במיסוי גבוה יותר של הדלק.

פורסם
הוזלת הדלק בהחלט תביא לנסועה יותר גבוהה ובהתאם גם לזיהום אוויר גבוה יותר(ראה את הנסועה של ריכבי הליסינג שרובם לא משלמים בעבור הדלק לעומת הנסועה של הרכבים הפרטיים).

אני בעד להוריד את המיסוי על הרכבים ולקזז את ההפרש במיסוי גבוה יותר של הדלק.

ניתן לדון על שתי הגישות וכנראה שלא נגיע להחלטה (גם טובי הכלכלנים לא הגיעו להסכמה עד היום).

הגדלת הנסועה בגלל הפחתת (או ביטול) מחיר הדלק, מהיכרות אישית מדובר באגדה אורבנית.

אני לא נוסע יותר בגלל שהדלק שלי בחינם (6 שנות וותק בליסינג), כל מי שאני מכיר שיש לו ליסינג מתנהג די אותו דבר כמו עם הרכב הפרטי שהיה לו קודם.

מספר ה-"ילדים" שנוסעים יותר כי הדלק זול ולא כי צריך הוא לא גבוה מספיק כדי להשפיע על הנסועה הכוללת בשוק.

הפרש הנסועה בין רכב ליסינג לבין רכב פרטי נובע בעיקר מנסיעות עבודה ולא מנסיעות פרטיות שלא לצורך.

פורסם
ניתן לדון על שתי הגישות וכנראה שלא נגיע להחלטה (גם טובי הכלכלנים לא הגיעו להסכמה עד היום).

הגדלת הנסועה בגלל הפחתת (או ביטול) מחיר הדלק, מהיכרות אישית מדובר באגדה אורבנית.

אני לא נוסע יותר בגלל שהדלק שלי בחינם (6 שנות וותק בליסינג), כל מי שאני מכיר שיש לו ליסינג מתנהג די אותו דבר כמו עם הרכב הפרטי שהיה לו קודם.

מספר ה-"ילדים" שנוסעים יותר כי הדלק זול ולא כי צריך הוא לא גבוה מספיק כדי להשפיע על הנסועה הכוללת בשוק.

הפרש הנסועה בין רכב ליסינג לבין רכב פרטי נובע בעיקר מנסיעות עבודה ולא מנסיעות פרטיות שלא לצורך.

העובדות מדברות בעד עצמן - הנסועה בליסינג גבוהה משמעותית מהנסועה הפרטית.

יש דבר אחד מאוד ודאי וברור בכלכלה: הביקוש למוצר עולה כאשר מחירו נמוך, והביקוש יורד אם המחיר גבוה.

בטוח שתסכים איתי, שאנשים ייסעו אחרת אם הדלק יעלה 1 ש"ח לבין אם יעלה 100 ש"ח (דוגמה קיצונית רק לצורך ההמחשה)

פורסם (נערך)

בגדול, הכתבה ממש גילתה את אמריקה. שום דבר ממה שנכתב שם הוא לא חדש ולא סוד. כרגיל אין מסכנות פרודוקטיביות, אלא פמפום של אותו דבר שנטחן עד דק.

מישהו קרא בכתבה משהו שהוא לא ידע לפני 10 שנים?

1-צריך להאיץ את מכירת רכבים החדשים.{זה משרת ומעשיר כמה משפחות}

2-רכישת רכב חדש זה מעולה. {ללקוח, ועוד יותר לחבריה שהזכרתי}

3-למה לקנות רכב משומש, כשיש חדש בתנאים כאלה?{משרת את אותה מטרה}

ובנוסף אסור לשכוח את כספי המיסוי שכבר הזכרת.

יוסי, איזה פתרון אתה מציע? הפתרון של קובה?

כל עוד אין תחבורה ציבורית ראויה, מכירת מכוניות היא אינטרס. אבל האינטרס של המדינה שתקנה חדש ולא משומש, אז מציעים

תוכניות מימון שימתיקו את העניין, לנקודה שבה זה ייראה כאילו זה כדאי יותר מלקנות רכב משומש.

בלי קשר לתחבורה ציבורית או מדינה.

מכירת רכב חדש זה תמיד אינטרס בכל מקום בעולם. היצרנים רוצים שהלקוחות כל הזמן יקנו רכבים חדשים. לכן מהנדסים את הרכבים בצורה כזאת שלא יחזיקו יותר מידי זמן בעלויות אחזקה סבירות. הכל מחושב במטרה מסויימת. החיפושית המקורית עדיין גורמת נזקים כלכליים ליצרנים כי היא עדיין נוסעת.

בצד החיובי

לא בטוח. הרכבים נעשים בטיחותיים יותר, מידי שנה נשברים שאים בכמות מסירת רכבים חדשים ועדיין בשנים האחרונות להבדיל מהמגמה בעולם כמות ההרוגים בתאונות עולה.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
העובדות מדברות בעד עצמן - הנסועה בליסינג גבוהה משמעותית מהנסועה הפרטית.

יש דבר אחד מאוד ודאי וברור בכלכלה: הביקוש למוצר עולה כאשר מחירו נמוך, והביקוש יורד אם המחיר גבוה.

בטוח שתסכים איתי, שאנשים ייסעו אחרת אם הדלק יעלה 1 ש"ח לבין אם יעלה 100 ש"ח (דוגמה קיצונית רק לצורך ההמחשה)

העובדה שרשמת כשלעצמה נכונה ואינה נתונה לוויכוח, השאלה מה הסיבה לה.

שים לב שהגרף המפורסם ממיקרו כלכלה הנוגע להשפעה של המחיר על הביקוש הוא לא ליניארי אינסופי, הביקוש מתכנס לערך מסוים שלאחריו כבר אין השפעה בגזרת המחיר. גם זה נתון לדיון אבל דעתי האישית היא שאנחנו כבר כיום קרובים לערך הזה.

האם אנשים יסעו אחרת? מבחינת כמות, לדעתי ההבדל יהיה קטן. מבחינת התנהגות כביש, כנראה שיהיה לאדם הממוצע יותר נוח להאיץ מהר יותר.

• תוכן חדש...