Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - סיאט אטקה - ג'יפון לאון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לצורך העניין חיפשתי להחליף את הפאביה למשהו גדול יותר (אילוצי עגלות :)) , הייתי כבר עם הזמנה לאוקטביה סטיישן , נסעתי על קאדג'ר , פיאט 500L , טוסון (אבל זה היה בחו"ל על ידנית דיזל) , 3008 החדשה (דיזל ובנזין) , אטקה, ספורטאז' , פוקוס החדשה ואסטרה החדשה )

בסופו של דבר בחרתי באטקה , הן בגלל ה value for money ביחס לאחרים , הן בגלל החיסכון בדלק על הנייר שכרגע לפחות מתגלה כאמיתי ביותר.

ברשותך שאלה בבקשה - במה ניצחה האטקה את ה-3008 לטעמך?

אם כבר מדברים על VFM מה נתנה האטקה יותר מה-3008?

ואת זה שואל חובב סיאט מושבע שבאמת לא מוצא סיבה למה לא לעבור ל-3008.

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחלה סקירה.

לדעתי יש לאטקה בהחלט מקום גם בעולם הצפוף של הקרוסאוברים, היא תתאים למי שמחפש רכב שקצת שונה מהעדר.

בהיבטים הדינמים השילוב של הגיר-מנוע הואגי אוכל בלי מלח כל חלופה קוריאנית.

גם איכות החומרים והגימור (אף בגרסה הבסיסית) עדיפה.

החלופה המעניינת הינה ה-3008 וכאן יש בהחלט מקום לטעם אישי.

פורסם
ברשותך שאלה בבקשה - במה ניצחה האטקה את ה-3008 לטעמך?

אם כבר מדברים על VFM מה נתנה האטקה יותר מה-3008?

ואת זה שואל חובב סיאט מושבע שבאמת לא מוצא סיבה למה לא לעבור ל-3008.

נתחיל במחיר, 3008 יקרה יותר בדגם הבסיס שלה מול אטקה

מבחינת איבזור, אטקה ברמת סטייל + כוללת מערכות בטיחות מקוריות, משהו שאין ב 3008 באותו המחיר +/-

מבחינת הביצועים, אטקה הרגישה לי יותר זריזה ודינמית מאשר פז'ו.

הספסל האחורי באטקה רחב יותר (לא זוכר במס' היבשים מי לוקח, אבל בפועל ב פז'ו מרגיש יותר צפוף)

אישתי לא אהבה את החלון האחורי בפז'ו, כמעט ולא רואים דרכו כלום

זה נכון שפז'ו במראה שלה פחות '' משעממת '' מאטקה, אבל אם לוקחים את חסרונות מול היתרונות, הלכתי על אטקה

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

פורסם
אני כמעט בוטח שעוד כמה חודשים יתחילו המבצעים ואז תוכל כנראה לקבל 6000 הנחה כדי לרכוש את הדגם הטיפה יותר מאובזר במחיר של הבסיסי.

בינתיים מבצע אחד כבר היה: http://www.gear.co.il/כתבות_רכב/2016-12-29-N01-מבצע-סיאט-אטקה

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
אני כמעט בוטח שעוד כמה חודשים יתחילו המבצעים ואז תוכל כנראה לקבל 6000 הנחה כדי לרכוש את הדגם הטיפה יותר מאובזר במחיר של הבסיסי.

יש לי חבר במשרה בכירה בצ׳מפיון והוא אומר שהסיכוי קטן לקבל הנחות משמעותיות על האטקה (לא מדבר על 2000 שקל), הרבה פחות מהנחות על איביזה או לאון בימי מבצע.

אבל רק הזמן יגיד.

SEAT ATECA Style Plus

פורסם

ההורים התלבטו בין אטקה ל3008, והאחרונה ניצחה כשאמא שלי החליטה שהיא תשתעמם עד מוות לראות את הסיאט בחניה שלה...

היא רצתה משהו שנראה מעניין, והאטקה פשוט משעממת מדי עבורה.

אישית יצא לי לנהוג כמה שעות טובות בשניהן, ומבחינתי לאטקה יש עדיפות בניהוג (לא שה3008 רעה מבחינה זו) ובזריזות ובהחלט אהבתי אותה, אבל אין ספק בכלל ל3008 יש אפקט וואו משמעותי גם מבחוץ וגם מבפנים, מה שחסר לסיאט.

פורסם
יש לי חבר במשרה בכירה בצ׳מפיון והוא אומר שהסיכוי קטן לקבל הנחות משמעותיות על האטקה, הרבה פחות מהנחות על איביזה או לאון בימי מבצע.

אבל רק הזמן יגיד.

תכלס גם אני חושב שהמצב עם אטקה לא יהיה כמו עם איביזה, לפחות לא ב זמן הקרוב, יש ביקוש מאד גבוה לאטקה באירופה (לפי האנגלים והגרמנים), פס ייצור של אטקה הוא בצ'כיה יחד עם הסקודיאק והייטי החדשה, ככה שהמפעל גם ככה עובד פול טיים, מי שינסה להזמין אטקה עכשיו, יקבל את הרכב באיזור אפריל וצפונה, וזה עוד מבלי לבחור צבע מועדף...

פורסם

הסיכוי לראות אותה בחברות הליסינג קטן, לפחות בינתיים.

פרמיית הליסינג שווה לרכבי מנהלים יקרים בהרבה, אפילו עבור הדגם הבסיסי.

פורסם
פס הייצור של האטקה הוא בצ'כיה

זה פשוט לא נכון - האטקה בה נהגנו יוצרה בספרד...

לגבי המחיר: הייטי הושקה בארץ לקראת 2010 במחיר של 138990 ש"ח לגירסת 1.2 DSG, והיתה למעשה הג'יפון הראשון בקטגוריה.

האטקה מושקת במחיר דומה להפליא (140) עם מנוע חזק בהרבה - זה רק מראה כמה התקדמנו בשבע שנים האחרונות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
זה פשוט לא נכון - האטקה בה נהגנו יוצרה בספרד...

לגבי המחיר: הייטי הושקה בארץ לקראת 2010 במחיר של 138990 ש"ח לגירסת 1.2 DSG, והיתה למעשה הג'יפון הראשון בקטגוריה.

האטקה מושקת במחיר דומה להפליא (140) עם מנוע חזק בהרבה - זה רק מראה כמה התקדמנו בשבע שנים האחרונות.

זה שנהגת על רכב מבחן אחד שייצרו אותו בספרד (איך אתה בטוח בזה?) לא אומר שפס הייצור הוא בספרד, לי ברישיון רכב כתוב צ'כיה, על כל מדבקה שיש ברכב יש קוד czk

ולסיומת

זה רק אחת הכתבות

"Volkswagen Group's Czech subsidiary is in charge of producing the new Ateca at its Kvasiny plant. 

Unveiled a couple of weeks ago and with its public debut scheduled for Geneva, Seat's first ever SUV will be joined in Kvasiny by the production version of the Skoda VisionS study"

אם אתה ממש רוצה תגלגל ותמצא עוד

פורסם

בכל רכב כתוב ברשיון הרכב - ארץ ייצור.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

הצטרפתי גם אני לנסיעות המבחן – תודה לפאבל.

הגעתי לרכב עם תקווה, משום שיש לו את המנוע שאני אוהב (ועוד דור חדש שלו), והוא מגיע (כך חשבתי) כ- VAG "מוכר", שיכול להוות תחליף ל– XV Premium שלנו, היות שאנחנו לא ממש נוסעים בשטח יותר מפעם בחציון, והוא תיכף כבר שנתיים אצלנו – שזה ממש המון בשבילי ;-)

אבל מאוד התאכזבתי. ראשית – בתמונות של פאבל הוא נראה מצויין, אבל במציאות הוא די בולבוסי ונבלע בשטח. צילמתי אותו בשטח ה"טבעי" שלו ;-) המקום אליו אפשר להסיע אפילו שלושה ילדים, במרווח שיש במושב האחורי.

פאבל חושב שהוא מזכיר את הבימרית, אבל אולי רק מהזווית המצולמת וכי שני הרכבים לבנים :-) . בשאר הזוויות חסר לו עידון, לטעמי, וזה לא שניתן לטעות באמת.

מבפנים – גם אחרי שעתיים של נהיגה לא הצלחתי למצוא תנוחה נוחה, ולמעשה ירדתי עייף ועם כאב ראש. בחיי. לא מגזים. אני חושב שזה קשור לכך שבכביש המהיר הוא פשוט מעביר את כל הרעידות לגוף. אולי זה כי הוא קשיח מידי, אולי הבולמים לא למשהו, אולי הכסא. אבל בעיני זו בעיה קשה מאוד.

אפשר גם להתייחס למסך המדיה הזעיר והמעליב, לפחות היו מסדרים אותו נוח יותר לתפעול. ולכתוב שבעוד 6K מקבלים מסך אחר – וואללה מסך כזה לא צריכים להביא בכלל. חוץ מזה, די מרווח מקדימה ונראה טוב יותר מהלאון, אולי בגלל המרחב. מאחור יש גם מרווח נאה מאוד, ותא מהטען מספק++. מה שכן, הם הצליחו לדחוף את מחזיקי הכוסות [זה במיוחד בשביל באגירה ;-) ] בנקודת הכי פחות נגישה והכי פחות מתאימה – מתחת למשענת היד. בדיוק כמו בג'ולייטה :-)

למי זה כן מתאים? שקלתי ביני ובין עצמי (ובין פאבל, צביט, ועכברוני) האם בזכות העובדה שהרכב מתקדם בנחישות רבה בכביש, בזכות המנוע, הוא מסכן את אחיו צנועי המומנט, כגון היונדאי או הקיה, והגעתי למסקנה שלא, משום שאת עקרות הבית ובעלי האאוטלנדר לא מעניין ממש להאיץ מהר יותר, ומה שיש להם – מספק, שלא לדבר על זה שהם מחפשים רכב "אמין", ולא בטוח שזו התדמית של סיאט, מה גם שהיא באה עם אחריות קצרה וגיר שאינו DSG6. לכן, הוא מתאים לבוגרי לאון שמשפחתם גדלה. בהנחה שהם כמובן פחות רגישים ממני לנוחות הנסיעה. לו היה מביא בשורה בתחום המחיר (ואני בטוח שהוא יכול) - היה מעניין קהלים רחבים יותר.

IMG_0507.jpg

IMG_0509.jpg

עוד דבר, לגבי ה- S&S: נכנסת לפעולה באופן חלק, אבל לפעמים מכבה עצמה לגמרי במקומות לא דרושים ומבלבלים.

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בדיוק קראתי באתר ״כבישים״ שהאטקה מצויידת בגיר dsg7 עם מצמדים רטובים, כך רשום: ״...

משודך לתיבה רובוטית כפולת מצמד עם 7 הילוכים (מצמד רטוב)...״

http://www.kvishim.co.il/cars/סיאט-אטקה/

אם זה נכון, נראה שבקונצרן פולקסווגן התבלבלו קצת בהיררכיית הדגמים ושכחו שסיאט נמצאת נמוך בהיררכיה זו, שכן הטיגואן כידוע מצויידת עם מנוע ה- 1.4 רק עם גיר dsg6 עם מצמדים רטובים ורק הגירסה עם מנוע ה- 2 ליטר מצויידת בגיר dsg7 עם מצמדים רטובים. כל שאר הדגמים של הקונצרן עם מנועי 1.4 מצויידים בגיר dsg7 אבל עם מצמדים יבשים לרבות דגמים שממוצבים גבוה ויקר יותר מהאטקה כדוגמת הפאסאט והסופרב.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

הטעות היא באתר כבישים - האטקה משוקת בארץ עם גיר 7 הילוכים עם מצמדים יבשים.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...