Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - סיאט אטקה - ג'יפון לאון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לי חבר במשרה בכירה בצ׳מפיון והוא אומר שהסיכוי קטן לקבל הנחות משמעותיות על האטקה (לא מדבר על 2000 שקל), הרבה פחות מהנחות על איביזה או לאון בימי מבצע.

אבל רק הזמן יגיד.

לצפות שהחבר יאמר לך את האמת

נאיביות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חבר, יש סטנדרטים שצריך לעמוד בהם ורק להתעלות עליהם - כן סטייל פלוס לא הייתה אופציה... :-D

האספקה המקורית הייתה ליולי 17 (!), ועם קצת עזרה זה קודם לסוף פברואר / תחילת מרץ. לא ממהרים לשומקום, הלאון פה איתנו בינתיים.

שיהיה בשעה טובה. איזה צבע?

איך מסכמים את התקופה עם הלאון באופן כללי?

פורסם
לעומת ה 3008 :האטקה טובה יותר במיאוץ ברמזור ובבלימה אוטונומית. אבל ברמזור שלנו יותר חשוב ה"שופוני" ובזה היא ממש מאחור.

המנוע העצל לא מפריע למאות נהגי ספורטאז' לסוע בגאווה.

אצלי האטקה נופלת גם בגלל אמינות הגיר (שמאלצת אותי לעשות טיפולים אצל היבואן בלבד)

אבל להרבה אנשים זה לא מפריע.

תרשה לי לחלוק עליך לגבי זה, בספורטאז (2.0) אין מנוע עצל בכלל בזכות מצב ספורט.

בעיניי האטקה פשוט נראית ליאון מוגבהת, לפחות היו עושים עיצוב יותר מושך ומעניין כמו ה 3008.

פורסם
בקרוב מאוד אצלנו - אטקה אקסלנס. צריכה לנחות כאן בסוף החודש / תחילת חודש הבא.

רשמים וחוויות מעמיקות יגיעו עם הזמן וצבירת הק"מ.

אתם לא מעדיפים את הטיגואן במחיר הזה?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

^ Green,

השאלה שלך במקום וזה בדיוק מה ששאלתי את עצמי, כשראיתי שהדגם שהוזמן הוא אטקה אקסלנס.

אני באופן אישי הייתי בוחר בטיגואן ולא באטקה אקסלנס, אלא אם הייתה לי העדפה מאוד חזקה לסיאט..

פורסם
תרשה לי לחלוק עליך לגבי זה, בספורטאז (2.0) אין מנוע עצל בכלל בזכות מצב ספורט.

אנחנו מרשים. אבל מנסיון עם טוסון 2.0 הוא עגלה ליד אטקה.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

GOLF, להשוות אפשר. 0-100 ושאר סוגי כוח, תאוצה, מהירות, הגודשת תנצח. אבל זה לא הכל בחיים אם אתה קונה את הרכב ולא רק בוחן אותו כאשר הוא חדש. בעוד 150K ק"מ התמונה תשתנה (לאו דווק הזמנים והאצות).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ממתי משווים מוגדש לאטמוספרי? ומתי היה מקרה שהאטמוספרי ניצח במשוואה?

משווים רכבים במחירים דומים, ובהשוואה כזאת נפחי המנוע לא זהים, מנוע בנזין בעל נפח גדול ממנוע הטורבו ואז תגלה שהמשוואה אינה בעלת תוצאות אחידות.

לדוגמה:

תשווה מאזדה 3 מנוע 2 ליטר לאוקטביה מנוע 1.2 שעולה מחיר דומה והמנוע האטמוספרי ינצח.

תשווה טויוטה קורולה מנוע 1.6 ליטר לאוקטביה 1.2 שעולה מחיר דומה והביצועים יהיו דומים.

מקרה הפוך:

גולף 1.4 תהיה מהירה יותר מהמאזדה והקורולה הנ״ל.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אמרת שאפשר להשוות ואז סתרת את עצמך. וכן, בהשוואה אני מדבר על כל הקשור לכח ולא על סוגי ריפוד...

תראה לי מבחן אחד שבו האטמוספרית ניצחה.

פורסם
לא בטוח שבענין השופוני לפז'ו יש יתרון, הסמל מקלקל.

זהו שלא ממש.

ההורים קיבלו את שלהם לפני כשבוע, וכמות התשומת לב שהרכב מקבל זה משהו מטורף.

חוויתי את זה בעצמי כששאלתי אותה מהם יום אחד.

האטקה נוסעת מצוין ודינמית טובה מהפיז׳ו (יצא לי לנהוג בה כשהוצגה בפריז) אבל שקופה לחלוטין מבחינת המראה.

פורסם
הכל בהתאם לדרישות כמובן.

אצלנו הדרישה הייתה לקבל איבזור זהה לזה שב-FR הנוכחית, עם תוספת הגובה והמרחב.

אימך זקוקה למרחב שיש מאחורה? אם הענין הוא הגובה, לאחר נסיעה קצרה בסופ"ש, ה- TRAX היתה יכולה להתאים גם. אהבתי אותה הרבה יותר (ביחס לייעוד שלה). אבל תהנו מהאטקה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תגידו, מישהו שנסע באחד מהם יכול אולי לומר: האם יש הבדל מהותי בין האטקה לטיגואן?

עושה רושם שעל פניהם, מדובר באותו רכב כמעט, למעט הבדלי אבזור (משמעותיים).

פורסם (נערך)
שיהיה בשעה טובה. איזה צבע?

איך מסכמים את התקופה עם הלאון באופן כללי?

רצינו כתום - ויש בעיות יצור איתו. מסתבר שהוא סופר מבוקש באירופה. התפשרנו על לבן נבאדה (פנינה).

הלאון איתנו שנה וחצי בדיוק, היא כרגע על פחות מ-15K ק"מ. בכללי - יופי של אוטו. יופי של VFM דאז כחדש.

מבחינת אמינות לא היה משהו חריג שהוא. בשבוע שעבר הוחלפה יחידת התאורה הראשית בתא נוסעים - לד הבהב (מחלה ידועה בלאון). מעבר לזה, בילתה ב"גיל-קאר" פעמיים / שלוש לעדכוני WAZE והחלפת מצלמת רוורס (שהציגה מסך כחול מידי פעם).

GREEN - לא. אומנם על הנייר האטקה אקסלנס עולה כמו הטיגואן, אבל היא מאובזרת יותר מהטיגואן הבסיסית.

BAR72 - ברצינות? נהגתי לא מעט במוקה (בארץ / בגרמניה). היא לא שם בכלל... לא קרובה לאטקה, בשום סעיף. היא זולה מאוד - וזה מורגש וניכר. שלא נדבר על מנוע הרבה פחות מעניין, צריכת דלק פחות טובה ואיבזור מעליב.

הצעתי לה CHR כחלופה, אבל היא מחפשת משהו בשרני יותר בביצועים.

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
תגידו, מישהו שנסע באחד מהם יכול אולי לומר: האם יש הבדל מהותי בין האטקה לטיגואן?

עושה רושם שעל פניהם, מדובר באותו רכב כמעט, למעט הבדלי אבזור (משמעותיים).

הנסיון שלי עם שניהן מוגבל למדי. נסעתי כשעה עם האטקה ושעתיים עם הטיגואן.

ההבדלים בינהן מוחשיים ממה שהיית מצפה.

האטקה מרגישה קלילה ודינמית בעוד הטיגואן מרגישה כבדה יותר (לא כבדה, אבל כבדה יותר) ומוצקה.

הטיגואן די רכה, בעוד נוחות הנסיעה באטקה קשה ובהחלט מכוילת לנסיעה ספורטיבית יותר.

אמנם לא ממד בדקתי את זה, אבל לטיגואן בגאז׳ גדול משמעותית, ומושב אחורי נע על מסילה.

תא הנוסעים, הלמרות שהוא לא מעניין במיוחד, נראה טוב יותר בטיגואן ומרגיש שיש לו edge מבחינת איכות.

מבחינת העיצוב, זה אינדיבידואלי לחלוטין כמובן, אבל עוד לא הצלחתי להתחבר למראה של הטיגואן החדשה (מניח שזה יכול להשתנות), משהו לא זורם לי שם, ולמרות שהוא משעמם (אם כי נראה מצוין בצבע כמו הכתום למשל) האטקה נראית טוב יותר בעיני.

• תוכן חדש...