Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן - סיאט אטקה - ג'יפון לאון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד עכשיו, לסיאט לא היה ג'יפון. אבל בזכות הניסיון העשיר של חברת האם, הם הצליחו להוציא מוצר אפוי שמצליח לתפוס בדיוק את המהות של ג'יפון במחיר של משפחתית ועוד קצת. אבל מה זה אומר בכלל? כל התשובות במבחן המלא.

סיאט אטקה 2017-02.jpgסיאט אטקה 2017-18.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה על הסיקור!

במסגרת הסבב - יצא גם לי לחוות את האטקה.

מה אני אגיד לכם? לא נפלתי. בסרגל אני הייתי בוחר דווקא ב"לעבור".

תחילה אציין שסגמנט הג'יפונים לא עושה לי את זה. קשה לי למצוא יתרון בניסיון לחקות רכב שטח. הישיבה הגבוהה לא באמת משמעותית גבוהה ולא פעם עקב פשרות עיצוביות שדה הראייה לא משופר לעומת "סתם משפחתית".

מבחינת פרקטיקה לאטקה יש תא מטען גדול. אבל סף הטענה מעט גבוהה.

מחבינת פוזה - מאז הגעת הספורטאז' 1.6 ג'יפונים ממש לא מרשימים אף אחד יותר. לך תקנה משפחתית רגילה- כולם יסתכלו עלייך.

ולענייננו - הרכב נראה טוב בתמונות. לטעמי, יותר טוב מאשר במציאות.

רכב המבחן היה מגרסאת אבזור פשוטה שכללה מסך לא רלוונטי, כפי שנכתב בכתבה.

אבל פרט לאבזור - איכות החומרים נמוכה ממש שהורגלנו בVW וסקודה. כנראה כדי לבדל את הדגם מהאחיות שיגיעו בהמשך. הכל מרגיש - סתמי ופשוט. ואני מאוד אוהב את רכבי הקונצרן.

המנוע מעולה - גם תיבת ההילוכים.

כמו שאמרתי - אני אישית הייתי מעדיף לקנות גולף או אוקטביה ולא את האטקה. לטעמי שתיהן עושות את זה טוב יותר וגם כנראה ישאירו כמה שקלים בכיס.

ואם כבר מתחרה מוגבהת - C4 פיקאסו - שלטעמי נמצאת בליגה משל עצמה. אבל זה כבר בת'רד אחר.

פורסם

תודה על המבחן!

מקריאה נראה שקיבלנו עוד ואגית גנרית. הקהל קונה, אז אין ליצרן כנראה שום תמריץ לסטות מהנוסחה, אבל העסק פשוט משעמם. חבל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני דווקא לא מסכים עם אלא מעלי :)

בתור בעלים של אטקה חמה מהתנור , ועם הכרות ארוכה עם שאר רכבי הקונצרן (פאביה , איביזה , ג'טה , בורה , אוקטביה , גולף), משנים 2001 ועד היום אני חייב לציין שעשו עבודה טובה באטקה. (כי אם לא , אז למה היא נבחרה כרב השנה 2016 בבריטניה)

הרכב עוד חדש ואני נוסע לאט , אבל ממה שהספקתי לראות ף הוא חיסכוני בטרוף - נסיעה על 90 באיילון מהרצליה עד ק.גלויות עמדה על 17.9 ק"מ לליטר , ואני חשבתי שהפאביה 1.2 ידנית שהייתה לי לפני כן הייתה חסכונית בכביש מהיר עם 16.5 ק"מ לליטר.

יש כח זמין כל הזמן , כנהוג ב TSI) , ה DSG קצת מציק בפקקים , אבל לא ברמה של פעם (ג'טה 2009 נגיד ...)

מסכים שהמסך בגודל 5" לא רלוונטי , אבל עם תוספת של 6K מקבלים כבר מסך נורמאלי , ועוד קצת תוספות.

מה שכן לא אהבתי , וזה כבר קשור ליבוא של הרכב לארץ , זה המפרט הבעייתי והחוסר גיוון שנותנים בארץ.

נניח מבחינת סוג המושבים , הפנסי לד , מערכת FULL LINK , וכו'...

אחרי ההרצה תהיה סקירה מקיפה יותר :)

פורסם
אני דווקא לא מסכים עם אלא מעלי :)

בתור בעלים של אטקה חמה מהתנור , ועם הכרות ארוכה עם שאר רכבי הקונצרן (פאביה , איביזה , ג'טה , בורה , אוקטביה , גולף), משנים 2001 ועד היום אני חייב לציין שעשו עבודה טובה באטקה. (כי אם לא , אז למה היא נבחרה כרב השנה 2016 בבריטניה)

הרכב עוד חדש ואני נוסע לאט , אבל ממה שהספקתי לראות ף הוא חיסכוני בטרוף - נסיעה על 90 באיילון מהרצליה עד ק.גלויות עמדה על 17.9 ק"מ לליטר , ואני חשבתי שהפאביה 1.2 ידנית שהייתה לי לפני כן הייתה חסכונית בכביש מהיר עם 16.5 ק"מ לליטר.

יש כח זמין כל הזמן , כנהוג ב TSI) , ה DSG קצת מציק בפקקים , אבל לא ברמה של פעם (ג'טה 2009 נגיד ...)

מסכים שהמסך בגודל 5" לא רלוונטי , אבל עם תוספת של 6K מקבלים כבר מסך נורמאלי , ועוד קצת תוספות.

מה שכן לא אהבתי , וזה כבר קשור ליבוא של הרכב לארץ , זה המפרט הבעייתי והחוסר גיוון שנותנים בארץ.

נניח מבחינת סוג המושבים , הפנסי לד , מערכת FULL LINK , וכו'...

אחרי ההרצה תהיה סקירה מקיפה יותר :)

קודם כל תתחדש

איזה דגם קנית?

יש לי כרגע לאון fr 2015 ושמתי עין על הדגם אקסלנט

יש לי עוד פחות מחודש סיעת מבחן וניראה אם שווה להחליף.

פורסם

תתחדש!

(כי אם לא , אז למה היא נבחרה כרב השנה 2016 בבריטניה)

לא בקטע של party pooping, אבל קבל רשימה חלקית של מכוניות שזכו ב-ECOTY:

ימקה/טלבו הורייזון (1979)

פורד אסקורט 3 ("אריקה") (1981)

רנו 9 (1982)

פורד סקורפיו (1986)

אופל אומגה (1987)

פיאט בראבו/בראבה (1996)

רנו קליאו 3 (2006)

אופל אסטרה K (2016)

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן, אתה ממזמן לא אובייקטיבי. כל שרשור לגבי רכבי VAG אתה דואג להזכיר דברים לשלילה.

פשוט שים בחתימה "שונא יצרנית VAG" וזהו.

וחוץ מזה, אטקה אקסלנס היא ממש לא משעממת,במיוחד בהשוואה לקוראניות ששולטות בשוק כרגע.

פורסם
קודם כל תתחדש

איזה דגם קנית?

יש לי כרגע לאון fr 2015 ושמתי עין על הדגם אקסלנט

יש לי עוד פחות מחודש סיעת מבחן וניראה אם שווה להחליף.

סטייל+

האקסלנס היה כבר יקר מדיי , והכי מעצבן , שהאקסלנס בישראל הוא לא האקסלנס של אנגליה או גרמניה למשל ככה שהיה מבאס להוציא עוד כ 17K עבור פנסים וגג פנורמי +/-

פורסם
רומן, אתה ממזמן לא אובייקטיבי.

אתה מוזמן לחפש את ההתרשמות שלי מה-S1 או מהלאון קופרה. Credit is where credit's due. מה גם שזה די מצחיק בהתחשב בתגובות שלך בשרשורי אלפא.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שלום,

גם אני נהגתי באטקה המדוברת, ולא יכולתי להמנע מהשוואה לוואגית היומיומית שלי הסקודה יטי.

ההרגשה בגדול היא של יטי מעט מגודלת (עם תא מטען יותר גדול - שהוא החסרון הגדול של היטי) הנוחות הפתיעה אותי לטובה (ציפיתי להרגשה נוקשה יותר), המנוע עושה את עבודתו בשקט מופתי, והגיר לא מרגיש שונה או מוזר. האבזור הפתיע אותי לרעה, ולא ראיתי שיש משהו משמעותית שונה ממה שיש ביטי הבסיסית (מ-2011) בה אני נוסע.

התחושה היא שהסיאט עושה הכל "בסדר" אבל לא מעבר לזה.

מה שלא כל-כך ברור לי זה מי יקנה אותה. כן בוודאות בוגרי סיאט לאון ואולי פה ושם בוגרי איביזה שמשפחתם התרחבה. אני מתקשה לראות את האטקה מביאה לקוחות חדשים לסיאט. החבילה שהיא מציעה במחיר הבסיס לא מספיק אטרקטיבית כדי למשוך לקוחות חדשים למותג ולכן אינני צופה שהאטקה תמכר ביותר מכמה מאות בשנה.

השוק של הג'יפונים צפוף מאד, וכדי להצליח צריך לבלוט - והסיאט בגירסה הבסיסית בה נהגתי מאד "אפורה".

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

והאחריות? בעידן קיה ו7 שנות או שאר המתחרים, שנתיים זה לא מספיק ולכן יש השוואה ישירה בינה לבין הספורטאג' (שאיכזבה אותי ביחס לעצמה\משפחתיות אחרות), זה עוד סיבה למה לא נראה אותה בכמויות על הכביש.

פורסם

1. לספורטאז' רק 3 שנות אחריות.

2. מבחינתי כקונה לאחריות משקל שולי ביותר, שכן בשנים הראשונות אני מקפיד לטפל במוסכי היבואן, ואם יש תקלות יוצאות דופן, החלקים עד כה תמיד הוחלפו ע"ח היבואן גם כשהרכב כבר היה מזמן לא באחריות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
והאחריות? בעידן קיה ו7 שנות או שאר המתחרים, שנתיים זה לא מספיק ולכן יש השוואה ישירה בינה לבין הספורטאג' (שאיכזבה אותי ביחס לעצמה\משפחתיות אחרות), זה עוד סיבה למה לא נראה אותה בכמויות על הכביש.

שאר המתחרים לא נותנים 7 שנים. (גם בקיה ה 7 שנים הם לא על הכל)

הרוב נותנים 3 שנים (רנו , פז'ו , פיאט , ניסאן ... )

פורסם (נערך)

היו יכולים לבלוט אם היו מספקים את כלל מערכות הבטיחות שיש לאטקה להציע בכל רמות הגימור. זה והמנוע שעושה אותה זריזה משמעותית מהקיה 1.6 היו יכולים למכור הרבה יחסית. עכשיו המנוע זה הדבר היחיד שאמור למכור את הרכב..

אגב מבחן שלא מזכיר את מחיר הרכב? למה?

עריכה אחרונה על ידי arco1

• תוכן חדש...