Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

לפני קצת יותר משנה, אפשר להגיד שנה וחודש רכשתי אופל אסטרה חדשה מיבואן.

יום חמישי האחרון, לאחר 15 אלף ק"מ ולאחר שבועיים מהטיפול, נדלקה לי נורת ESP, ספר רכב לא היה ממוקד חוץ מהאפשרות שניתן להמשיך בנסיעה.

עוד באותו היום שמתי את הרכב במוסך ולאחר בדיקה שארכה שעה נקבעה בעיית קומפרסיה במנוע ותקלה באחת הבוכנות, כמובן שלא ציפיתי לזה והייתי המום שלאחר שהרכב שנה על הכביש, ננהג באופן מובקר לכל אורך התקופה על ידי בלבד ככה שאני מכיר כל ק"מ שהרכב עשה.

היום בגמר העבודה המוסך הודיע כי הוחלפו 4 בוכנות המנוע בתור טיפול מונע.

חשוב לציין שאני אובד עצות, האם ייתכן שלאחר שהשקעתי ממיטב כספי אני נאלץ לחיות עם מנוע שנפתח לאחר 15 אלף ק"מ? מה האלה? מה יקרה אם בגמר האחריות אזכה לעוד "מתנה"? או כשארצה למכור עננת פתיחת המנוע תרחף מעל ראשי ותוריד עוד מחיר ממחיר השוק הנמוך גם ככה?

מבקש את עזרתכם, עד כה העלאתי את הבעיה מול הסוכנות ויבואן אופל וממתין לתשובתם.

כיצד לפעול?

אני חושב ובתמימות שאין סיבה לעבור על סדר היום לאחר דבר כזה, והחשש לתקלה כבדה נוספת תיהיה תמיד במחשבה..

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

פורסם

אכן לא נעים שדבר כזה קורה אך יחד עם זאת בדיוק בשביל זה יש אחריות , הם מצידם לקחו אחריות מלאה ועשו כל מה שנדרש לעשות.

כמובן שבמחינת ההרגשה זה תמיד ישאר שם, חששות וכאלה אבל אין מה לשעות.

לא חושב שיש פה מקום לעשות "משהו"

2017 Type R

פורסם

עכשיו כבר אין לך מה לעשות כלל.

כשקנית את הרכב, נושא האחריות עלה על הפרק. למשל רכב ללא אחריות לא היית קונה הריי.

אז בדיוק למקרים כאלה קיימת האחריות.

אם זו אינה תקלה סידרתית, או בעלת שכחית גבוהה, הייתי מציע לך להרגע ולהבין שאתה יוצא מן הכלל.

אגב, אני הייתי הולך לעוד מוסך לחוות דעת נוספת.

פורסם

החליפו לך אפילו מעבר כדי לעשות טיפול מונע.

עשו כל מה שהיה.

ברור שההרגשה היא לא טובה אבל תסתכל על זה שבדיוק לכך נועדה האחריות וזה המזל שלך - יש כאלו שמנפנפים אותם ואומרים להם ששום דבר, ואל תתיחס ואל תדאג, סע לשלום. אצלך - הכל חזר להיות טוב.

לטעמי תצטרך להשלים ולחיות עם זה - אתה בסך הכל במצב טוב !

ךמען הדיוק - יש לך מנוע בן 15K ק"מ עם בוכנות חדשות - זה אפילו יותר טוב :-)

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

אני לא חושב שהמוסך עשה טעות בזיהוי התקלה כך שאצטרך ללכת לקבל חוות דעת נוספת ממוסך שרחוק מהבית שלי 35-40 דק' נסיעה.

מן הראוי ותסכימו איתי שרכשתי רכב חדש על מנת להיפטר מהדברים הבאים: "ביזבזתי" עד כה מעל 250 שקל רק על נסיעות, דלק, רכב חלופי וזמן עבודה שהחסרתי בעקבות תקלה ברכב שעל הכביש שנה ולא נסע נסועה חריגה כלל וכלל.

אני באמת מנסה להבין, האם זה עניין של מה בך של פתיחה והחלפת חלקים קריטיים בשלב כל כך מוקדם של הרכב? אני בטוח שלא יוכלו להבטיח לי שלא יקרו תקלות כאלו בעתיד הנראה לעין, אבל את המכה שלי קיבלתי, ואני צריך לדעת מה ניתן לעשות מנסיון של אנשים שנתקלו. קיבלתי מה שאמרתם, אך כל עוד זה טרי ואני עדיין ממתין לשיחה מהיבואן אני לא חושב שצריך לבלוע רוק.

פורסם

זה לא עניין של מה בכך,אבל גם דברים כאלו יכולים לקרות.

נדיר,אבל יכול להיות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני משער שאתה לא הולך למכור מחר את האוטו, ויש לך עוד כשנתיים אחריות.

אם ב30 אלף קמ הקרובות הכל יהיה תקים ולא תהיה עוד הסטוריה בעייתית במוסך, אני בספק אם תהיה לתקלה ירידת ערך מסחרית.

אם התקלה הזאת תפתח לך תיבת פנדורה במנוע ואביזריו תצטרך למצוא פתרון מכובד מול היבואן או לתבוע על ירידת ערך עקב תיקון לקוי ובעיות שנוצרו עקב התיקון הרשלני אם הוא באמת יהיה כזה.

ימים יגידו, בינתיים תברך שאתה באחריות ותישן בשקט.

ה250 שח שהוצאת על התקלה הזאת הם פירורים.

פורסם

החלפת בוכנות בתור טיפול מונע?!

לי זה נשמע כאילו הייתה תקלה במנוע ובמקום לספר לך מה היא הייתה, מספרים לך רק מה עשו כדי לתקן אותה וקראו לזה "טיפול מונע" כדי לתת לך הרגשה שעשו את המקסימום.

אומנם זה קצת התקטננות אבל אני הייתי רוצה לדעת בדיוק מה קרה, מה גרם לזה, ואיך הגיעו למסקנה שהחלפת בוכנות זה הפיתרון.

גם אם הם באמת עשו את זה כטיפול מונע ולא באמת הייתה תקלה, עדיין הייתי רוצה לדעת מה גרם לתקלה ואיך החלפת בוכנות תמנע את זה בעתיד.

מסכים איתך לגבי ההרגשה, זה לא נעים.

חכה לתשובה מהסוכנות ותעדכן.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

מה זה משנה כבר החליפו. בדיוק בשביל זה יש אחריות. ויש לך עוד שנתיים אחריות. אם יהיו בעיות במנוע בגלל ההחלפה אתה יכול להיות בטוח שהן יקרו במהלך השנתיים הבאות.

כשתמכור את האוטו אף אחד לא ידע שתיקנו לך את המנוע אלא אם כן אתה תספר להם את זה.

Renault clio RT 1994

פורסם

או שירצו לבדוק הסטוריית טיפולים.

לדעתי, אם התקלה לא תפתח תיבת פנדורה של תקלות אחת יותר הזויה מהשניה, צריך לחכות עד לפני סוף האחריות, ולמכור/לעשות ארטיק אין כל עוד יש לך רכב עם קילומטראז נמוך והסטוריית טיפולים מלאה במורשה.

ולקנות רכב שהוא לא אופל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מעדכן שאספתי את הרכב באזור השעה 4 וחצי, התיאור של המוסכניק שביצע את העבודה היא שהיה סדק באחת הבוכנות, ובתור מניעה החליפו את השאר, שזה בסדר מבחינתי.. אני חושב תמיד האם ההרכבה תיהיה קרובה לייצור, למרות שגם הייצור איכזב.

@vadim6385

לא מבין את ההערה האחרונה לקנות רכב שהוא לא אופל, באמת שאני מבין שתקלות יכול להיות, אבל באמת אהבתי את הרכב, טיפחתי אותו במובן הקוסמטי המון, אהבתי כל פן ברכב ולמרות שהתקלה ניפצה את הבועה שחייתי בה, אני עדיין בדעה הזאת.

פורסם
החלפת בוכנות בתור טיפול מונע?!

לי זה נשמע כאילו הייתה תקלה במנוע ובמקום לספר לך מה היא הייתה, מספרים לך רק מה עשו כדי לתקן אותה וקראו לזה "טיפול מונע" כדי לתת לך הרגשה שעשו את המקסימום.

אומנם זה קצת התקטננות אבל אני הייתי רוצה לדעת בדיוק מה קרה, מה גרם לזה, ואיך הגיעו למסקנה שהחלפת בוכנות זה הפיתרון.

גם אם הם באמת עשו את זה כטיפול מונע ולא באמת הייתה תקלה, עדיין הייתי רוצה לדעת מה גרם לתקלה ואיך החלפת בוכנות תמנע את זה בעתיד.

מסכים איתך לגבי ההרגשה, זה לא נעים.

חכה לתשובה מהסוכנות ותעדכן.

נכון, תקלה במנוע = סדק באחת הבוכנות כפי שהם טוענים.

גם במונדאי אקו בוסט של פורד פה ושם היו תקלות דומות של כשל בבוכנה, הוחלפו בוכנות ברכבים הנדרשים/מנוע חדש מהניילונים וזה לא ביג דיל כל כך.

אם זאת האמת, שבעקבות סדק, איבוד קומפרסיה וכו' אז מה יש עוד להחליף? ייתכן ואופל שחררה בוכנות משופרות מאז שהרכב יצא לשוק ואולי התקלה ידועה לאנשי המקצוע אבל לא בדיוק עושים מזה עניין, גם זה ייתכן.

מה שכן, חייב להסכים שבמידה וזה קרה, זה תמיד יכול לקרות שוב פעם ואני לא כותב את זה כדי לגרום לתחושה לא טובה של הבחור אבל, כן מסכים עם מה שנכתב מעליי לגבי הגורם לתקלה.

ברור לי מה רצה לכתוב זה שמעליי, הגורם שגרם לסדק אבל ייתכן מאוד שלא תדע לעולם.

יש סיכוי טוב אחד זה לקבל מהמוסך את האבחנה ואם יש, התכתבות מול היצרן או משהו כזה כי מי שהנחה אותם סביר להניח היה היצרן, ייתכן.

פורסם

הייתי מכוון לקבלת הארכת אחריות על המנוע.

אם היבואן יגיב בשלילה לבקשה שלך תנסה לשלוח מכתב דרך עו"ד ולדרוש הארכת אחריות למנוע למספר שנים נוספות.

• תוכן חדש...