Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מסנוור אותם בחזרה עם אור גבוה+עמעום.

עם זאת, הרבה פעמים האור הגבוה בא לסמן משהו...או שאתה עצמך מסנוור או שיש משטרה מסביב (מנסיון ). חבל שברוב הפעמים זה בגלל שבא לך לשים ז** על כולם.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
  • תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

اُشریخان, אתה מסמן קצר באורות הדרך (ה"גבוהים") או משאיר אותם דולקים כדי לסנוור את הנהג השני?

אין לי בעיה עקרונית לסמן לנהג אחר שמסנוור עם אורות הדרך, שכח אורות או בכלל - אבל אני נותן רק שניים-שלוש הבהובים קצרים וזהו.

הדבר היחיד שיותר מסוכן מנהג מסנוור אחד זה שני נהגים מסנוורים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בהנחה ואני ממשיך ואני לא נעצר במקום כדי לסנוור אותו, אז כמה הבהובים ואור גבוה מכוון אליו זה מספיק.

זה פשוט בלתי נסבל, מרגיז, האור חודר לעיניים דרך השמשה, עושה לך סנוור מטורף, אמנם השחרתי חלון אחורי מאחורה הכי חזק אבל תתפלא, זה גם חודר אותו (אבל לא מסנוור) אבל שמסתכלים במראות צד או שבאים ממול, וואו.

פורסם
אני כמו ילד קטן, מחזיר באותו מטבע

מגיע מאחוריי מישהו עם 4 אורות ומסנוור - אני מפעיל גם את הערפל וגם את האור הגבוה, שיהנה ברגע שהוא עוקף אותי.

משתדל להעיר ולסמן לאנשים בלי אורות, אבל חצי מהם לא מבינים אפילו מה אני רוצה מהחיים שלהם.

הרבה מזה זה טעויות של יצרני רכב, שברולט הגדילו לעשות וכבר שנים שהרכבים שלהם עם אורות דלוקים קבוע, לא מבין למה לא עושים את זה שאר היצרנים, הרי במילא אתם מדליקים את תאורת היום קבוע.

ואם כבר לא הדלקתם קבוע, תחזירו את לוח השעונים למצב כבוי כמו שהיה עד לפני עשור.

בזבוז של זמן חבר,

מי שלא אכפת לו מלנהוג עם אורות גבוהים גם לא מסתכל במראות גם ככה - אז הוא לא ישים לב שאתה מכוון עליו אורות גבוהים, אם תתפוס אותם ביום המתאים הם יהיו הנהגים המפחידים האלה שנוהגים עם מראות סגורות כי "למה צריך", כל הנהגים האלה באותה הקטגוריה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

בואו תעלו איתי על הסמי טריילר ותיראו איזה תרבות נהיגה יפה יש פה. אני מפעיל איתות לעבור נתיב ובאותו הרגע כולם חייבים להאיץ ולהידחף לשם כדי שאני לא אכנס חס וחלילה. או אלה שנצמדים אלי 10 ס"מ מהעגלה וחושבים שאני אקח פניה עם מכולה ששוקלת 30 טון במהירות 80 קמש. אנשים הזויים בחיי. כמה שאני חולה הגה במדינה הזאת אחרי עבודה אני מעדיף לא לצאת מהבית מרוב שאני לא רוצה לנהוג. כמו לצאת למלחמה....אני אחד האנשים הכי רגועים בכביש אבל זה כאילו אנשים מעצבנים קולטים שאתה רגוע וחייבים לקלקל לך את המצב רוח.

פורסם
בואו תעלו איתי על הסמי טריילר ותיראו איזה תרבות נהיגה יפה יש פה. אני מפעיל איתות לעבור נתיב ובאותו הרגע כולם חייבים להאיץ ולהידחף לשם כדי שאני לא אכנס חס וחלילה. או אלה שנצמדים אלי 10 ס"מ מהעגלה וחושבים שאני אקח פניה עם מכולה ששוקלת 30 טון במהירות 80 קמש.

איך אתה יודע אם בכלל יש מישהו עשרה סנטימטר מהעגלה? לא שאני שולל את זה שאנשים עושים את זה, אולי חלקם עלו על הרעיון (האווילי עד להחריד) של להשתמש בעגלה שלך כמגן רוח.

וקשה לי להאמין שנהגים שנצמדים (אבל ממש נצמדים) לרכב כבד הם איזשהו רוב או אפילו אחוז גדול במיוחד מהאוכלוסיה. גם נהגים שסוגרים מרווחים בכוונה כדי למנוע ממישהו להשתלב הם לדעתי מיעוט, אם כי הם כנראה מרובים יותר מן הנצמדים שאתה מתאר.

ניסוי לקבלת פרופורציות: פעם בנסיעה תספור את כמות הרכבים השונים שנקרים בדרכך. לא משנה כמה הם, אני בטוח שהם רבים בהרבה מכמות האירועים ה"מציקים" שקורים במהלך אותה נסיעה.

אגב, לנהגי רכב פרטי אין שום תפיסה של הקשיים של רכב כבד. הם לא מבינים היכן מגבלות שדה הראיה שלך נמצאות, לא מתארים כמה זמן לוקח לבלמי האוויר להגיב וכמה שטח כביש אתה צריך כדי לעצור, או כמה לאט אתה מסוגל לצבור מהירות בזמן שיוט.

בזבוז של זמן חבר,מי שלא אכפת לו מלנהוג עם אורות גבוהים גם לא מסתכל במראות גם ככה.

לפעמים זה כן פועל. תתפלא אבל יש אנשים שמסנוורים בטעות. גם אלו שלא - יש מקום לשער שאם כולם יסמנו להם - הם יפסיקו בסוף.

ואין אורות "גבוהים". יש אור "נמוך" (אור מעבר) ויש אורות דרך. האורות כשמם כן הם: אור המעבר נועד רק למעבר על יד משתמשי דרך אחרים, ואור הדרך נועד להאיר את הדרך כל עוד אין משתמשי דרך כאלו שיסתנוורו ממנו.

זה פשוט בלתי נסבל, מרגיז, האור חודר לעיניים דרך השמשה, עושה לך סנוור מטורף, אמנם השחרתי חלון אחורי מאחורה הכי חזק אבל תתפלא, זה גם חודר אותו (אבל לא מסנוור) אבל שמסתכלים במראות צד או שבאים ממול, וואו.

מה הקשר השחרה של החלון? יש לך מתג בתחתית המראה הפנימית. גע בו ואין יותר סנוור. הרבה יותר פשוט והרבה יותר מועיל מאשר השחרה.

פורסם

אני לא מבין למה תמיד כולם חושבים שעושים להם דווקא.

גם בשרשור הזה וגם באחרים,לי זה נראה כאילו כולם בטוחים שעושים להם בכוונה- בכוונה מסנוורים אותי , בכוונה חותכים אותי , בכוונה נצמדים אליי וכדומה..

אז קודם כל, לרוב זה לא בכוונה- לרוב מישהו הפעיל איתות ובטעות גם את האור דרך, סינוורו אותו והוא עמעם ונשאר בטעות עם אור דרך או סבתא שלא יודעת איך לכבות אור ערפל אחורי.

לא אומר שזה פחות גרוע, לפעמים אפילו יותר, אבל מהתגובות שלכם נשמע כאילו אתם לוקחים את זה אישי.

חבל, כי לא הרבה קמים בבוקר במטרה לעשות דווקא לאנשים.

פורסם

למגיב מעליי - נסעתי בכביש 2 בקטעים המוארים ליד הרצליה, מאחוריי מונית ופתאום מעביר לאור גבוה, מסמן 4 וינקרים והוא מכבה, עוברת חצי דקה ואני מתרחק ממנו יותר והוא שוב מדליק, אין שום צורך... נטו לעצבן אחרים.

פורסם
למגיב מעליי - נסעתי בכביש 2 בקטעים המוארים ליד הרצליה[...]ופתאום מעביר לאור גבוה[...]אין שום צורך... נטו לעצבן אחרים.

זה לא ש״אין צורך.״ זה שהוא מסנוור אותך.

גם בכביש מואר, אם אין את מי לסנוור, עדיף לנהוג עם אורות דרך. תאורת הכביש יחסית חלשה ונועדה קודם כל למנוע מהעין להסתגל לשינויים חדים בתאורה בהתקרבות לצמתים ומקומות הומי אדם שמוארים בצפיפות. התאורה גם לא מפוזרת על כל שטח הכביש בצורה שווה.

כמה שיותר אור - יותר טוב. רק לא לסנוור אף אחד.

פורסם

אותי מטריף במיוחד אלו שנוסעים לאט, אבל ממש לאט בנתיב השמאלי וחושבים שזה נתיב נסיעה, כששני הנתיבים ליד (הימני והאמצעי) פנויים לגמריי!!

אני לא רוצה לעבור עבירה ולעקוף מימין, אז מהבהב עם האורות כדי שיעברו נתיב, ואם זה לא עוזר אז גם צופר, ורוב האנשים אם לא כולם - לא מבינים מה אני בכלל רוצה מהם, ועוד להפך נוסעים יותר לאט.. ואז נאלץ לעקוף מימין והם מסתכלים עליי במבט עגל.. של למה אני בכלל מעיר להם..

אין תרבות נהיגה פה בארץ בכלל, בארה"ב למשל יש שני נתיבים כל כיוון, אף אחד לא יסע סתם בנתיב השמאלי, אנשים יעקפו ויחזרו מיד לנתיב הימני, השמאלי תמיד פנוי - פה זה ההפך המוחלט.

לגבי האורות נסיעה בלילה שנשארים עם DRL, למרות שאני מאד מקפיד - יצא לי פעם או פעמיים שנסעתי ללא אורות וכן ה DRL דולק באופן אוטומטי - ההטעיה נובעת מזה, שלאחר ההתנעה ישנה תאורה ללוח שעונים וזה מטעה וחושבים שאם יש תאורה בלוח שעונים אז יש אורות נסיעה, להבדיל מרכבים ישנים שהתאורה בלוח שעונים מוארת רק לאחר הדלקת אורות הנסיעה.

פורסם
ההטעיה נובעת מזה, שלאחר ההתנעה ישנה תאורה ללוח שעונים וזה מטעה וחושבים שאם יש תאורה בלוח שעונים אז יש אורות נסיעה, להבדיל מרכבים ישנים שהתאורה בלוח שעונים מוארת רק לאחר הדלקת אורות הנסיעה.

לוא דווקא ברכבים ישנים. בגולף 7 לוח השעונים לא נדלק כשהפנסים מכוונים על DRL, אלא רק כשמדליקים אורות. אני מתאר לעצמי שבואגיות אחרות זה גם ככה.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם (נערך)
אותי מטריף במיוחד אלו שנוסעים לאט, אבל ממש לאט בנתיב השמאלי וחושבים שזה נתיב נסיעה, כששני הנתיבים ליד (הימני והאמצעי) פנויים לגמריי!!

אני לא רוצה לעבור עבירה ולעקוף מימין, אז מהבהב עם האורות כדי שיעברו נתיב.

אין כזה דבר נתיב ״אמצעי״. יש נתיב נסיעה (הימני) ויש נתיב עקיפה (שמאלי) אחד או יותר. משכך, ״התנחלות״ בנתיב השמאלי הראשון זהה עקרונית להתנחלות בנתיב השמאלי הקיצון ובמובן הבטיחותי - אף חמורה יותר.

ולגבי עקיפה מימין: אם כל כך חשוב לך לשמור על החוק הזה, מה אתה עושה כשאתה בימין ויש תנועה אטית יותר משמאל? הרי גם זו עקיפה מימין לכל דבר. אתה מחכה שהם יחזרו ימינה? אתה עובר שני נתיבים שמאלה וחזרה לימין?

אין תרבות נהיגה פה בארץ בכלל, בארה"ב למשל יש שני נתיבים כל כיוון, אף אחד לא יסע סתם בנתיב השמאלי, אנשים יעקפו ויחזרו מיד לנתיב הימני, השמאלי תמיד פנוי - פה זה ההפך המוחלט.

שמירת ימין? בארצות הברית?!

:roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao:

והאמת, לא אכפת לי גם אם הייתה שם תרבות נהיגה מושלמת. יש שם הרבה יותר קטל בדרכים מאשר כאן וזה הרבה יותר משמעותי. מה שחשוב בנהיגה זה לא כמה כיף לנהוג כל עוד לא באמת קרה כלום, מה שחשוב זה הדבר הממש מסוכן שקורה פעם ב...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

• תוכן חדש...