רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
מישהו שמע על האתר הזה? לי הוא לא עוזר כי פורד לא נחשב אצלם גרמני, למרות שמיוצר בגרמניה.. אבל לכל בעלי VAG/אופל/BMW/מרצדס ופורשה - שווה לבדוק. אין לי מושג כמה זה משתלם אבל מעניין להשוות חלקים לדוגמה שידוע המק"ט והמחיר שלהם בארץ. https://www.onlinecarparts.co.il/?utm_source=Facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=WebsiteClicks
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
נתחיל מהסוף - עצוב לי שאני מוכר. הכל התחיל ממודעה ביד2. חיפשנו אני ואח שלי רכב קטן וישן. בבית היו רק מכוניות אוטומטיות ורצינו משהו לבחוש בו. הרכב נרכש בספטמבר 2014 עם 108,000 ק"מ בערך מאישה מבוגרת (לא ממש) אשר טיפלה ברכב כל שנה במוסך המרכזי בבני ברק. חוץ מטיפול כל שנה, היו תיקונים של החלפת גוניות שסתומים, החלפת ממיר קטליט, החלפת מפוח פנימי מפירוק ועוד קצת.. הרכב נבדק בסיסית במוסך גבע, נאמר שהרכב ביחס למחיר שלו שווה את זה - אני לא ראיתי את הרכב במוסך, אלא אח שלי. כבר בנסיעה הראשונה לבית הרגשתי שהרכב אמנם נוסע טוב, אבל יש חופשים במתלים וקלאץ קשה והמנוע מטייל בתא שלו. לקחתי עצה שניה ממוסך נוסף שם המליצו על החלפה מלאה של כמעט כל הגומיות המתבלות במתלי…
הודעה אחרונה מאת young97, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 195 תגובות
- 54.4 אלף צפיות
אתמול קיבלתי את הקליאו החדשה שלי. את הרכב הזמנתי בראשון לספטמבר. עד שקיבלתי מימון והסתדרו כל הניירות כבר היה ה16 לספטמבר ואז הודיעו לי שהרכב בהכנה. לצערי היו חגים שנמשכו הרבה יותר מדי אז ההערכה הייתה שאקבל את הרכב כבר באמצע אוקטובר. קרסו הפתיעו לטובה וקיבלתי אתמול שיחה שהוא מוכן ומחכה לי. הגעתי לסניף ב15:30 כמו שקבעתי איתם בסניף חוצות המפרץ. השירות היה טוב ואחד הנציגים שלהם הראה לי את הרכב ואת כל הפונקציות וגם תלשנו את הניילונים והיה מאוד סבלני לכל השאלות שלי. לרכב היו 12.1 עליו כשקיבלתי אותו. תמונה של הרכב בפעם הראשונה שראיתי אותו, כשהשער נפתח: וזו תמונה שלו אחרי כמה קילומטרים עם תאורה נורמלית ומצלמה גרועה: ועוד תמונה כבר בבית אחרי י…
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
אהלן חברים ויום חמישי שמח בגדול אני מתכנן לרכוש רכב ידני בעיקר מטעמי חיסכון ושיעמום ברגל שמאל(טוב נו זה יותר מרגש מאוטומט שנרדמים איתו ומרגישים יותר שליטה אולי גם יהיה אפשרי להוסיף פעימה או להחסיר מהלב) אשמח לכמה טיפים(תרגילים וכו' כדי להשתפשף כמה שיותר מהר) ואיך לישם אותם בצורה התקינה ביותר, אני גר באזור הכנרת אז 50 אחוז מהנסיעות הם בעליה. תודה לעוזרים והמשך יום מעולה, איליה.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 87 תגובות
- 19.4 אלף צפיות
לפי טבלה על פי סקר מכירות אירופאי כללי, דגמי קיה כמעט ואינם מוזכרים שם. באירופה כולה קונים תוצרת מקומית נטו{עם טפטוף נדיר פה ושם}. כרגיל, גולף, רנו, פיאט, סקודה, פגיו, ועוד כאלה, ואילו קיה, להיט מכירות היסטרי אצלנו, נעלם מהמפה שם לחלוטין, האם התמחור שלו כאן, הוא "כמעט חינם", ואילו באירופה יקר בטירוף? יש סיבה אחרת? http://www.thecar.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%93-%D7%91%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%94-%D7%94%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%A7%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%91/
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום! אני מציע פה ושם הצעות במכרזי רכב כגון הוצל"פ אשר לא מציגים שם פרטים לגבי הרכב, מלבד שנת ייצור ויד. ידוע לי כי סוחרים משתמשים במאגר המידע של מספר הרישוי בכדי לגלות פרטים אודות הרכב, כגון: חודש עלייה לכביש, ק"מ בטסט אחרון, טסט בתוקף או לא (אם אין מדבקה) וכו'. איך אוכל לברר פרטים "כמו הסוחרים"?
הודעה אחרונה מאת eli1801, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים. מעוניין לשכור סובארו פורסטר למס' ימים. אשמח לדעת מאיזו חברה ניתן למצוא את הפורסטר להשכרה.
הודעה אחרונה מאת adamL, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
עקב הקלאץ שהלך אחריי 80K ק"מ בלבד ואילץ אותי להשתמש בשירותי מוסך(למרות שאסף התעקש לעזור) הזמנתי מראש קיט טימניג מקורי +משאבת מים מקורית ל"פנדו" שתהיה באוגוסט או ב120 אלף ק"מ. עלות של המהמוצר כולל משלוח הייתה 113 פאונד אתמול התקשרו אליי UPS ובהוצאת החבילה ממכס תמורת 208 ש"ח או שאני יובא אקח את המסמכים והוציאו בעצמי ממכס. השאלות שלי הם: 1.האם הדרישה לתשלום מס מוצדקת? 2.אשמח לתדריך קצר(מסמכים אם יש צורך) על מנת לבוא מוכן למכס(בנתב"ג) ולצאת עם החבילה כמה שיותר מהר? מתכוון לעשות את הסידור ביום חמישי. תודה לעוזרים מראש
-
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אנשיםם ושבוע טוב שאלה פנסי החזית של הלאון FR העדכנית הם מבוססי טכנ' מטריקס שאאודי הציגה בזמנו?! מה עלות הנזק אם יש כשלים היחידות?(אם מישהו יודע) תודה רבה והמשך שבוע מעולה, איליה
הודעה אחרונה מאת iliahrom, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
היי, רכשתי פולו 2016 חדשה, ובבדיקת לחץ אויר הראשונה בצמיגים ראיתי שהלחץ הוא 50+, עכשיו על המדבקה רשום לחץ 32, למה מילאו לחץ גבוה כזה והאם צריך להוריד ל-32? ערן
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מדובר בפג'ו 107. נניח שאני עוצר ברמזור/פקק ארוך ומעוניין להוריד את הרגל מדוושת הבלם. כאשר אני מעלה את בלם היד, אני צריך להעביר ל- N או שאין מניעה להשאיר את ההילוך משולב על E ? (שקול ל- D) לפעמים אני שוכח להעביר ל- E, והזזה של ידית ההילוכים מ- N ל- E מתאפשרת אך ורק ע"י לחיצה על דוושת הבלם. בנוסף אני משתמש בE + בלם יד, כאשר אני עוצר לפני עלייה גדולה ואני לא רוצה שהרכב ידרדר.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 33 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
חבר קרוב רכש איביזה fr מנוע 1.0 ליטר אוט׳ גרסה מאובזרת(redpack) בגרסא זו הרכב מגיע עם מראות ג׳אנטים ונגיעות אדומות בפנים הרכב.(קיימות חבילות צבע נוספות) הקדמנו להגיע למוקד המסירה,שם קיבלו אותנו בסבר פנים יפות,הרכב בדיוק הוחזר משטיפה(נשארו עליו מעט סימני דבק,לא משהו היסטרי) הסבר מקיף ניתן ע״י נציג החברה ולאחר בדיקה ארוכה ומקיפה שביצעתי הרכב הועבר רשמית לחבר. הרכב מאובזר בבקרת אקלים,בקרת שיוט,מחשב דרך ומסך מגע קטנטן אשר עליו ״הלבישו״ אפליקציות אשר איכותם נמוכה בצורה בולטת לעין(וויז ברזולוציה זוועתית וסאונד של מטחנת קפה) המראות מתקפלות,התאורה אוט׳ וכנ״ל הווישרים,ישנם עוד תוספות יפות של תפירה תואמת ופתחי מיזוג צבועים באדום. לאחר נסיעה של שעה אני יכול לומר שמנוע ה1.…
הודעה אחרונה מאת ronma1, -
-
לראות ולא להאמין שיש אנשים שפוגעים ברכוש בלי לעצור ובלי להשאיר פרטים. פשוט מקומם. והסירטון https://vimeo.com/201127801 Sent from my Note 5 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
אני חודש הבא טס לארה"ב שקלתי לרכוש משם גלאי רדאר. אני לא כל כך יודע לאיזה חברה לכוון,אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי לחברה שתופסת גם על התדרים בארץ.
הודעה אחרונה מאת fusion-x, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
שלום, יש ברכב שברשותי (קיה) לחצן של מצב ספורט שהוא (עד כמה שהבנתי ומרגיש) מושך יותר את ההילוכים וגורם לתאוצה טובה יותר, כמובן שיותר כייף לסוע במצב זה, ונוסע כך רוב או כל הזמן, לפי מיטב הבנתי זה מצב שאמור להיות יותר חסכוני מהמצב הרגיל שהרכב צריך להיות שקט יותר ולהעביר הילוכים מהר יותר. שתי שאלות: 1. האם מצב ספורט אכן חסכוני? כי מישהו אמר באחד הפוסטים שזה ממש לא. 2. האם זה תקין לסוע במצב זה רוב או כל הזמן? תודה רבה.
-
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 6 אלף צפיות
היי, אז לא מזמן אני ואשתי החלטנו שהגיע הזמן להתחדש, ב4 שנים האחרונות החלפתי 4 רכבים, אני משתעמם מהר, קונה רכב משקיע בו הון על יישור קו , כמה שיפורים ואז מוכר כשנגמר מה לעשות איתו, הלוואי והייתי קונה מעצמי רכב. אז כבר תקופה שאנחנו חושבים על איזה רכב לקנות, בהתחלה חשבנו ללכת על כיוון הפולו/איביזה 1.2 ידני, אבל אמרנו שאין טעם, הרי עוד שנה שנתיים כבר נרצה להביא ילדים ונעדיף רכב מרווח ונוח, לא להצטופף באיביזה כשהעגלה של התינוק תכנס בקומבינות בלי מגש בבגאז. אז חיפשתי רכבים בשנתון יחסית גבוה, ידני ובתקווה שתהיה חדוות נהיגה. הגעתי לכמה מודעות של ג'טה דיזל, הנושא דווקא קרץ לי והלכתי להתרשם מאחת. אחרי נסיעת מבחן והתרשמות קצרה אהבתי את הרכב ורכשתי אותו, הבעלים הקודם של הר…
הודעה אחרונה מאת save, -
-
אני נוסע הרבה משהו כמו 50K בשנה, הפסקתי לראות שוטרים בכביש פשוט אין. מלאה אנשיו מבצעים עברות תנועה החל מטלפון בזמן נהיגה שזה משהו שאני רואה על בסיס יומי בכול נסיעה ועוד דברים מסוכנים ומגובנים. רק דבר אחד אני לא רואה זה משטרה.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, החלפתי מפולו יאנג 2012 לגולף מנוע TSI 1.4 שנת 2010 אחרי שנפלה לידי מציאה . מאחר והרבה שנים חלפו מאז שנהגתי על מנוע הטורבו של הפאסאט של ההורים נהגתי לחכות כדקה לפני כיבוי המנוע. האם גם אתם נוהגים לחכות כדקה לפני כיבוי המנוע או שזה כבר לא רלוונטי?
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הייי אנחנו מפיקים סרט גמר סטודנטיאלי יש לנו מספר רב של אנשי צוות ושחקנים וחסר לנו באחד מהימים רכב לפיזור אנשים הביתה בסוף יום הצילומים. הצילומים עצמם יהיו בשדרות ולכן חשבתי שמשתלם לקחת מהאיזור הזה . בעיקרון המטרה היא רכב שיהיה כמה שיותר זול בהוצאות של דלק ומחיר השכרה כללי. כמה בערך זה אמור לעלות ?? אני מכוון לרכב מיני/ סופר מיני. אשמח להמלצות /דיס המלצות ולהכוונה בנושא הזה . תודה רבה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת noknok, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אסטון מרטין ישראל משיקה בימים אלו את ה-DB11, מכונית הליבה החדשה של היצרנית הבריטית. באותה נשימה, נראה שמישהו שם נתקף נוסטלגיה והחליט לרשום לוגו חדש-ישן. כל הפרטים בכתבה המלאה.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 3 תגובות
- 636 צפיות
שלום לכולם. איזה רכבים יש להם מידת צמיגים 215/55/16? תודה
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן האם יש אפשרות כלשהי לייבא מחול רכב שהוא לא חדש ולא אספנות? תודה
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אז כבר שהשתחררתי מהצבא, ידעתי שאני רוצה דוברת צרפתית. הכיוון הברור היה למצוא 106 ראלי שמורה ומטופחת. אבל הטיסה לדרום אמריקה ואז הפסיכומטרי הסיחו את הדעת מהדברים החשובים באמת ( מציאת צרפתייה הגונה ). אחרי הפסיכומטרי התחלתי לעבוד בחברת טרייד אין והעבודה הייתה בפי גלילות. בתור מי שגר בשפלה - להגיע לפי גלילות ברכבת לא היה תענוג גדול ואחרי מס' חודשים בתפקיד הבנתי שאין מנוס - אלא למצוא רכב. בחברת הטרייד הציעו לי הצעה מאוד מפתה עם הרבה היגיון. לרכוש ספארק עם ק"מ אומנם יחסית גבוה אבל שמורה ומטופלת במחיר של 28 אלף ש"ח ( זול ב 10000 ש"ח ממחיר השוק ). אבל כמה שזה היה נשמע הגיוני, 206XS כחולה 2002 יד ראשונה פרטית עם 160K ( ו 110 כ"ס ) קרצה לי יותר. ידעתי שלקנות את הספארק זה הגיוני אך…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
יש לי רעיון לשיטה איך אפשר לבחור רכב בין מספר מועמדות בצורה כמה שיותר אוביקטיבית. כאשר אני בוחר רכב למשל, אני עושה סיור מוחות ומכין רשימה גדולה מאוד של רכבים, כולל כאלה שהייתי פוסל מראש. אני רושם את כל הרכבים בטבלה, ולכל רכב אני רושם את הפרמטרים שהם יתרונות וחיסרונות. אבל לא רק! אני רושם גם את הרכב שלי. לכל פרמטר בטבלה אני נותן ציון מ -3 עד +3. כאשר 3 זה משהו מאוד קריטי, 2 חשוב מאוד, 1 חשוב ו0 לא חשוב. בטבלה אני רק רושם פרמטרים מדידים וחשובים עבורי. לא רושם דברים כאלה כמו עיצוב לטעמי, זמן תאוצה, גודלמסך, לדים ושאר דברים שלא חשובים עבורי. מה מתקבל? הרכבים לא מייצגים מכוניו אמייות, רק לצורך דוגמא: רכבי שלי (נניח מכונית אירופאית קטנה בת 10 שלא מתוחזק…
הודעה אחרונה מאת Omer Peugeot 205, -
- 3 תגובות
- 857 צפיות
היי, שאלה קצת מוזרה נגיד ואני רוצה תמונה של נגיד nissan gtr בגודל A4 איפה אני יכול למצוא? אם אני אלך לסוכנות של ניסאן יוכלו לתת לי?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מישהו יכול לתת מידע כלשהו על מתי מגיעים שתי הדגמים החדשים של הרכבים? מתיחות פנים 2017. מעוניין לרכוש את אחד הרכבים ורוצה לדעת מתי מגיעים.
הודעה אחרונה מאת Ryan OReily, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4912747,00.html http://www.theglobeandmail.com/globe-drive/reviews/new-cars/review-2017-chevrolet-bolt-is-an-affordable-game-changer-and-fun-to-drive/article33755125/ תקשיבו, הכתבה הזאת עשתה לי חשק. רכב חשמלי, 0 זיהום אויר, 0 צריכת דלק, 6.5 שניות למאה,מהנה לנהיגה, מרווח, 390 ק"ם לטעינה, גם אם זה 300 אמיתי זה מעולה. אפילו הרוחב שלו קרוב למשפחתיות - 1.76 מטר. וכל הטוב הזה ב-140 אלף ש"ח? זה מרגיש לי כמו game changer אמיתי. הבעיה היחידה מבחינתי זה תא המטען, דורש בדיקה בעולם התצוגה, אבל תמורת כל מה שרשמתי אולי שווה את הוויתור. הלינק השני למבחן דרך.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
חברים בפורומים ובקבוצות. הרכביםרצים המון מקרים על גניבות גאנטים משלל רכבים באזור המרכז בדגש על הרצליה וסביבותיה. הרכבים בדכ רכבי יוקרה אך גם חדשים. נא פקחו עיניים .הדבר הכי עצוב זה לראות בבוקר את האוטו על בלוקים. כמובן שהגאנטים לא נועדו לרווחת הילדים בעזה ובדכ מוצאים אותם על רכבים בשכם . Sent from my LG-D855 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת ניצן א, -
היי, סתם רציתי לשתף במקרה קצת מבעית שקרה לי היום בכביש. קצת רקע: אני אדם שוחר שלום שכל חייו התרחק מאלימות- לא שותה,לא מעשן, לא משחק סנוקר בכל 4 שנות הרישיון שלי לא עברתי את ה-130 קמ"ש לדעתי, וגם אז הרגשתי עבריין בד"כ גם אין לי בעיה עם רכבים שעוקפים/חותכים אותי, גם אם באמצע פקק. כל עוד זה בנועם - אני תמיד נותן להם להשתלב. אז מה קרה היום? ובכן, בעודי נוהג בכביש בין עירוני ליד אשדוד אני נתקל בנהג שפשוט נוסע במהירות שלא תואמת בעליל את תנאי הדרך, חותך ומזגזג בין נתיבים ורכבים, ולא מדלג גם עליי. בפעם הראשונה שחתך אותי לא קרה כלום- נשמתי עמוק, התעלמתי והמשכתי. לאחר 5 דקות וכמה רמזורים, זה קרה שוב. אך הפעם זה היה מסוכן-אם לא הייתי בולם בזמן כנראה שהייתי עמוק בשמשה. באות…
הודעה אחרונה מאת dds, -
היום אחרי 5 שנים ו שמונה וחצי חודשים אמרתי שלום לפאביה ששירתה אותי בנאמנה לאורך 69650 ק''מ שעברנו ביחד. מדובר על פאביה 2011 (עליה לכביש בתחילת מאי), רמת איבזור ספורט, צבע כחול עם גג כסוף. מנוע 1.2tsi ידנית. כתבו הרבה על tsi, צ'מפיון ורכבי הקבוצה. אני מבחינתי נהניתי מכל שנייה, הרכב היה אמין ללא תקלות בכלל (פעם אחת נכנס לבדיקה של טיימינג, אך נאמר שאין צורך להחליף). לא היו רעידות פלסטיק, רעשים מהמנוע והכל עבד פשוט חלק. בכל התקופה הוחלף מצבר וזוג צמיגים, כל השאר עבד כמו שעון שיוויצארי. צריכת דלק ממוצעת (לפי מעקב לאורך שנים) עומדת על 13.35 ק''מ לליטר (אני גר באיזור השרון ועובד באיזור ת''א). הייתה לנו אי נעימות ממש בהתחלה (מישהי שכחה לשמ…
הודעה אחרונה מאת yulianx,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 794 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- BoazB11
- Ldh_88
- om2
- RK
- arice
- daniel.asu
- רכב פשוט ואמין
- פריג'י
- jpex
- santiago
- itaysamurai
- RedLabel