רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,583 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הוצאתי רישיון לפני שנה,עבדתי וחסכתי קצת בשביל לקנות לעצמי רכב יד שניה במחיר סביר(בין 20-25 אלף ש"ח) אני רציתי לדעת כיצד מתנהל התהליך,אם יש מישהו שיכול לעזור לי אני אשמח. איך עושים העברת בעלות על רכב?איזה מסמכים צריכים להביא,והאם גם הבן אדם שאני קונה ממנו את המכונית צריך לבוא איתי למשרד הרישוי? ואיך מתנהל תהליך התשלום על הרכב? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ראיתי כתבה כרגע ב YNET על התהפכות אופנוע במירוצי דראג רייס שהיה היום בדימונה. האירוע היה מאורגן עם אישורים של רשויות החוק כמו שאני מבין מכמה חברים. מעניין לדעת האם ביטוח ישלם עקב תאונה באירוע שכזה?
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, שמתי לב למשהו חדש בספורטאז 2016, שלא יודע אם מדובר בתקלה או משהו סטנדרטי, בזמן התנעת הרכב והפעלת הוישר הקידמי, הוישר האחורי גם פועל לכמה סיבובים ומפסיק כשהמתג של האחורי כבוי לגמריי (אפילו לא בהשעיה). בנוסף, אפילו בזמן נסיעה כשהוישר הקידמי בהשעיה (פועל לסירוגין), הוישר האחורי פועל על דעת עצמו מידי פעם - שוב גם פה כשהוישר סגור (על אפס). זה משהו הגיוני או מדובר בתקלה? אין לי חיישני גשם בדגם המדובר (אורבן). אשמח לתגובות גם מבעלי ספורטאז אם מכירים או יודעים על התופעה הזאת. תודה.
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי סיאט לאון 2011 ואני ממש לא אוהב את הצופר שיש ברכב, לטעמי בעל צליל גבוה מידי וחלש ובמקרה שבו אני רוצה להזהיר נהג אחר בצפצוף האפקט המתקבל לא מספיק חזק לטעמי ולכן אני מעוניין להחליף לצופר יותר רציני שבעת הצורך ייתן אפקט שיהיה יותר בולט ושיעשה את העבודה. אשמח לקבל המלצות לאיזה צופר מומלץ והאם יש מקום בו ניתן גם לרכוש אותו וגם שיתקינו לי בעלות סבירה. אשמח גם לקבל סדרי גודל של מחירים. מי שעשה זאת לרכב שלו בוודאי יוכל להמליץ. חשוב לציין שאני לא מהנהגים שאוהבים סתם לצפצף ולכן באמת שהצופר לטעמי צריך להיות לשימוש רק כשחייבים וזה כולל כמובן מצבים בהם נהג שדעתו מוסחת סוטה לתוך הנתיב שלך או במקרים אחרים בהם אתה רוצה להסב את תשומת ליבם לכך שהם פולשים ל…
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בתקופה האחרונה גם המשטרה וגם העיריה נותנים דוחות למכביר בחניה על מדרכה בערב ובימי שבת למרות מצוקת חניה. אני מדבר על פ״ת וגבעתיים. מה הפתרון?
הודעה אחרונה מאת save, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, כפי שרובנו יודעים, בשביל להוציא רישון למשא כבד, סמי, אוטובוס, צריך לעבור יום אבחון במכון הארבעה שבה נקבע האם המועמד כשיר\ לא כשיר להוצאת רישיון נהיגה לדרגה X. איפה שהו קראתי מסמך, שמשרד הרישוי ביטל את הצורך לבקר במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, ומספיק שרק רופא משפחה ימלא מאחורה את הרוביקה הרפואית ואפשר ישר להתחיל ללמוד נהיגה. האם מישהו יודע על זה משהו? באמת בוטל המכון הרפואי לבטיחות בדרכים למי שרוצה ללמוד על דרגות רישיון E, D, C? תודה
הודעה אחרונה מאת silence, -
לא מתיימר לכתוב סקירה על רכב חורך אספלט , זויות גלגול , תת היגוי ושאר ירקות , מדובר בסה"כ במשפחתית סטנדרטית. נתחיל - לפני שנה החלטתי לקנות רכב חדש, אחרי שנים עם אירופאיות החלטתי לגוון ולבדוק האם הסטיגמות נכונות . ביצעתי נסיעת מבחן כמעט אצל כל יבואן כשהמטרה היתה רכב סופר מיני . (נוסע לבד כמעט 100% מהזמן). מי שמכיר אותי יודע שאני שרוט , ולכן על חלק מהדברים (שוליים ככל שיהיו ) לא הסכמתי להתפשר (לאו דווקא בסדר הזה): 1) פלסטיקה קשיחה בתא הנוסעים (הסניק של אשתי למשל שנת 2012 נראית כמו רכב שתוכנן לפני 20 שנה ) 2) מראה הרכב בפנים בחוץ (לא רואה את עצמי נוסע בפיקנטו או שכמותו ) , בעדיפות לרכב שדומה לאירופאיות , 3) פיתחי המיזוג לא יהיו כמו בפוקוס (מאונכים ) …
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
השאלה בכותרת. כמה שלא חיפשתי, לא מצאתי איך לאפשר נעילה אוטומטית של הדלתות בתחילת הנסיעה. נשמע לי לא סביר שאין את האפשרות הזו ברכב חדש... מצאתי את הלינק הבא, אבל מה שכתוב שם לא עבד: http://www.tcorolla.net/automatic_door_locking_and_unlocking_systems-60.html תודה
הודעה אחרונה מאת אני רוצה מכונית, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו שאני מכיר יש לו סירנה באוטו שמופעלת דרך שלט רחוק, רציתי לדעת האם מישהו יודע איפה קונים דבר כזה וכמה זה יעלה? שאלתי את החבר מאיפה הוא השיג, ואמר שזה מתנה ואין לו מושג מאיפה הוא רק התקין, אך הוא יודע שעולה בערך 50-100 שקל. בדקתי באתרים בחו"ל (ebay, amazon) ומצאתי רק רמקול אחד שמופעל דרך שלט רחוק, והוא עולה 200 שקל וזה מעבר ממה שזה אמור לעלות. מודה לכל מי שיענה, אני גר ליד חדרה-עפולה (ואדי ערה, אז כל הכפרים באזור הם אופציה אם אפשר)
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
- 3 תגובות
- 793 צפיות
לC3 פיקסו. ככל שראיתי זה או המישלן ES+ או טויו פרוקסס CF2 (שהם V שמעל ה T). ככל שקראתי ה טויו עדיפים "על הנייר". אשמח לחוות דעת בנושא.
הודעה אחרונה מאת dani666, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
מוניטין זה דבר חשוב, לא משנה אם מדובר באדם, עסק או מוצר. אבל כאשר מדובר במכונית, תחום הצריכה שבו אולי יותר מכל "שם" מתקשר עם "ערך" - מוניטין חיובי או שלילי עלול לחרוץ גורלות. לשברולט קרוז החדשה יש תחרות אובייקטיבית מול מכוניות בקבוצת המשפחתיות הקומפקטיות, שאמנם נחלשה אל מול קהל הלקוחות הפרטיים, אבל עדיין מהווה את הנתח הארי בציי הרכב. אבל יש לה עוד התמודדות, מול הגלגול הקודם שלה, שסבל משורה של מחלות ילדות בתחילת חייו וגם כאשר השתפר משמעותית במתיחת הפנים שלו, זה היה מעט מדי ומאוחר מדי. הדור החדש התייצב למבחן ברמת הגימור הגבוהה ועם הרבה מה להוכיח. אם כי גם פה, הסיכום האובייקטיבי של המכונית על סך מרכיביה ומאפייניה הוא רק חלק מהתמונה הכוללת. המבחן המלא כאן
הודעה אחרונה מאת renault5, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 15.5 אלף צפיות
שלום לכולם ! שמי איציק בן 26 טרי טרי. הרבה שאיפות יש לי ואחת מהן זה לצאת עם הרכב הפרטי שלי מהארץ במעבורת לכיוון יוון ומשם לעבור בכל היעדים המגניבים, אתגריים, ערים מרכזיות, ערי חוף ופסטיבלים באירופה - בקיצור טירוף ! * בנוגע למעבורת דיברתי רוזנפלד ועם אלאלוף, האם אתם מכירים חברות נוספות שמפעילות שירות שכזה? * ביטוח רכב - האם יש חברת ביטוח בארץ שיכולה לבטח את הרכב או שצריך לפנות לחברת ביטוח בחו"ל? ואם בחו"ל אז כל מדינה אני צריך להחליף חברה, איך זה בדיוק עובד? במידה ואתם מכירים מישהו שעשה דבר כזה או אתם בעצמכם אשמח לקבל אינפורמציה תודה רבה !!!
הודעה אחרונה מאת harleydan, -
שברולט ספארק סיקור 1 2
מאת bari850-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
בוקר טוב, אז אספר בקצרה על התליך שלפני הקניה ואז הגש לסיקור על השברולט שנרכשה לפני כחמישה חודשים, לאחר טיול בגרמניה נשאר לי כסף והחלטתי להגשים חלום ולרכוש 106GTI, לאחר הרכישה די מהר הבנתי שאין באפשרותי להחזיק מבחינת אחזקה, והיו המון רגקטים לתקן והבנתי שאצטרך למכור, לא שלם עד היום אבל הבנתי שיש חלומות שכנראה ישארו ככה, די מהר בעצם מצאתי את עצמי מחפש תרכב הבא ידעתי שאני לא הולך להנות ממנו, וחיפשתי רק משו זול לתחזוקה, ושיקח אותי מA לB עד הקיץ לפחות, ואז הרכוש כבר דו גלגלי בכל זאת עובד בתל אביב וגר בבית אריה ביום רגיל נסיעה לעבודה לוקחת כשעה ועשר דקות, לאחר נסיעות מבחן שביצעתי בפיאט 500 וסוזוקי אלטו בחרתי בספארק כי האלטו לדעתי פשוטה מידי באבזור ואצטרך להשקיע במערכת סטנדרית, ל…
הודעה אחרונה מאת bari850, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
יש כתבה בוינט על מחירים החדשים: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4901032,00.html בשנה הקודמת דיברו על התייקרות גדולה מאוד של היברידיות בסגמנט D. קאמרי נשארה ללא שינוי במחיר וסונטה התיקרה רק ב6,000ש"ח (ולא ב50,000ש"ח שהיו בכתבות מלפני חצי שנה). שד ההתיקרות על פניו לא כזה נורא.
הודעה אחרונה מאת arco1, -
-
- עוקב אחד
- 45 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אבא שלי מתכנן להחליף את הרכב, ונראה שהרכב הבא יהיה מקטגוריית הג׳יפונים. כבר מההתחלה היה די ברור שאחד הרכבים האטרקטיבים בקטגוריה כרגע הוא הפג׳ו 3008. הבעיה היא שברמת האבזור הנמוכה (אקטיב) הרכב מגיע עם מוביליי - רק ברמת האבזור הגבוהה המוביליי מפנה את מקומו למערכת הבטיחות האקטיבית של פג׳ו. בעוד שלל הצפצופים של המוביליי בפני עצמם הם כבר חסרון עצום, לדעתי הבעיה החמורה יותר היא ההתקנה המקומית - רק נולד רכב חדש וכבר מפרקים לו את כל הפנלים, חותכים חוטים ומי יודע מה עוד... היום היינו אני ואבי בסוכנות פג׳ו בהרצליה, והסוכן התעקש שגם ההתקנה של המוביליי היא במפעל בצרפת ולא בארץ. לפני שאנחנו שוקלים את זה בכלל (כאמור, גם אם מניחים שההתקנה מושלמת, אנחנו לא ממש מעוניינים ב…
הודעה אחרונה מאת igal.ep, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אני מתלבט אם להזמין פיג'ו 208 בצבע אדום או כחול. האדום בעיניי נראה מצויין ומשתלב נהדר עם העיצוב של הרכב, אבל אני חושש שהצבע בולט מידי וימשוך כל מיני פושטקים. הכחול (Virtual Blue) גם נראה יפה, לטעמי קצת פחות מהאדום, אבל צבע עמוק שהולם את הרכב.
הודעה אחרונה מאת ChemGuy85, -
-
-
- אחראי פורום
- 38 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
כמו שאומרים, מעט מדי ומאוחר מדי לנוכח הגידול המטורף בכמות המכוניות וגם מספר התושבים בשרון, אבל בכל זאת עוד כמה נתיבים שאמורים להקל את הפקקים בסוף היום מתל אביב צפונה ובהמשך גם בכיוון ההפוך בבוקר. מעניין יהיה לראות את ההשפעה של זה בפועל בכמה יתקצרו הפקקים אם בכלל.
הודעה אחרונה מאת garicho, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי חבר׳ה , רק עכשיו ראיתי שהשיקו תקרוז החדשה ואת האקווינוקס לפני 10 ימים , עכשיו לא הבנתי למה לא דיברו על זה פה / עדיין לא עשו עליהם מבחני דרכים? ( כבר עשרה ימים!!!) מה הדעות עליהם בעולם ?
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
http://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/next-generation-toyota-gt86-expected-2019 אלו חדשות טובות לחובבי ההגה. רק שזה יקח קצת זמן...מדובר על 2018-2019.
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
התעורכה תתקיים בין התאריכים 9.3 עד 19.3 מישהו היה? יכול לספר? עד כמה עמוס וכמה אפשר להנות? מלבד התערוכה שלהערכתי אפשר לנצל תוך יום אחד יש עוד המלצות באזור? אשמח לעצות בעיקר ממי שהיה. תודה.
הודעה אחרונה מאת lolmit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום רב נכשלתי היום בטסט על סעיף זיהום אוויר וקיבלתי אישור זמני לתנועה. באישור כתוב " הרכב הנ"ל רשאי לנוע בדרכים לצורך תיקונים בלבד עד 6/1/17 (שבוע מיום הכשלון) האם חוקי להמשיך ולנוע על בסיס הרשיון הישן (שתוקפו יפוג עוד כחודשיים וחצי) ולעשות טסט בזמני הפנוי לאחר 6.1.17? מה הכוונה בסעיף "עליך לסיים את תהליך הבדיקה תוך 30 יום מתאריך ההתחלה !! לאחר מועד זה יהיה על הרכב לעבור רישוי מחדש" - האם הכוונה לעבור את כל הטסט מחדש (בנוסף לבדיקת זיהום האוויר) או שיש כאן סנקציה יותר משמעותית. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
חזרנו במוצאי החג מחו"ל, ואני משתף כאן בקטע המוטורי. יותר נכון - השירות בתחום המוטורי. לצורך "טיול כוכב" באירופה, שכרתי רכב ל- 10 ימים דרך AVIS ישראל. רציתי להתפנק קצת, אבל יצאנו זוג + 2 ילדים, אז לא רציתי לקחת משהו ספורטיבי מדי, והחלטתי לקחת מרצדס סי-קלאס. אנשים בארץ הזהירו אותי שסביר שלא בטוח שזה מה שיחכה לי שם... וצדקו. נחתנו בפרנקפורט, יש ל- AVIS סניף בשדה. מילא שלא היה להם את הרכב שביקשתי, הם אמורים הרי לתת רכב מה שנקרא similar. הנציגה החצופה הציעה לי אוקטביה, שאלתי אותה מה הקשר בין זה לבין מרצדס, אמרה לי שזה סטיישן אז זו אותה קטגוריה! כמובן שסירבתי. הציעה לי אינסיגניה, אבל גם הוא היה סטיישן ומלכתחילה לא רציתי להסתובב עם תצורה כזו. אח"כ הציעה לי לשדרג למרצדס אי-קל…
הודעה אחרונה מאת 57mmStroke, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חבר'ה אולי שאלה קצת מוזרה אבל מאז שהגעתי לצבא הבנתי שבערך אני מנותק מכל דבר שקשור לאזרחות. לכן בראשי שאלה והיא האם לשוטר רגיל מותר לעצור אותי על עבירת תנועה או רק לשוטר צבאי? אם אפשר לא לבוא בגישה של ירידה אלה של הסבר אני אשמח. חג שמח
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 2 תגובות
- 720 צפיות
בוקר טוב! חשבתי היום במקום הטיסה השבועית הביתה לרכב לאילת על האופנוע עקב מזג האוויר הנעים ששורר בחוץ. שני חבריי אמרו שלא כדאי מכיוון שיש מלא בוץ, אבנים וסחף על הכבישים. האם מישהו נסע שם בשבוע האחרון שיוכל לעדכן על מצב הכבישים בדרום? תודה וחגים שמחים!
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
מחיר ביטוח
מאת o_prime- 1 תגובות
- 633 צפיות
ההוי אנשים אמיצים ואמיצות גם, העברתי את הגטס שלי לאימי. הביטוח מסתיים מחר. אז השוואתי עבורה מחירים וראיתי שאיפה שהרכב היה מבוטח הכי זול. שמח וטוב לב התקשרתי לסוכנות שאיתה חברת הביטוח עובדת והיא הציעה לי מחיר יקר ב300₪ ממה שמופיע בוובי! אמרתי לה,כפרה אותה חברה דרך וובי יותר זול, אמרה לי וובי זה אינטרנט! אמרתי לה זה 2016, אינטרנט זה גם טוב. סרבה להוזיל! עשיתי דרך וובי. לידיעתכם, אוהד
הודעה אחרונה מאת Ba6Ra6K, -
מכוניות שחונות לבד 1 2
מאת ykg- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
היי, אז כמו כולם ראיתי את הסרטונים בYouTube על מכוניות שחונות לבד (BMW ואחרות). כל הסרטונים מראים לי פרבר עם מלא מקום שאין בעיה לחנות בו גם במשך שעה והחלל שאליו המכונית נכנסת לא באמת קטן. עד כמה הטכנולגיה הזאת בשלה? מה שיש במכוניות היקרות, יצליח לחנות ברחובות צריך צפופים ועמוסים של תל אביב, כמו נהג טוב? אשמח לשמוע את דעתכם.
הודעה אחרונה מאת B4 לגיל 40, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
מתוך כתבה ב-Ynet. בסרטון שמצורף לכתבה, שמתי לב שכאשר הרכב מורד מהגרר, הגלגלים האחוריים נעולים. מישהו יודע במה מדובר? לא נראה לי שמי שנוהג בה, שכח לשחרר את "מעצור היד".
הודעה אחרונה מאת Metronome, -
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4 אלף צפיות
מודה מראש לכל מי שיקדיש זמן ויקרא, כי הסיטואציה מאוד בעייתית ובמוסך התחילו להמציא שקרים, לכן הבנתי שהדיבור בהגיון נגמר. כרגע אמנע מפרסומים של שמות וכו' - אצייר לכם את המצב: בנובמבר 2015 עברתי תאונה עם הרכב של אבא שלי, הרכב תוקן במוסך הסדר במסגרת על חשבון הביטוח. אנחנו לא זוכרים אם לפני או אחרי התאונה, התחילו קנאקים מוזרים כשהרכב היה קר והיינו יוצאים מהחניה ( בהפנית הגה שמאלה), עם הזמן ה"קנאק" היה מופיע יותר ויותר, בפניות גם כשהרכב חם והפך לבלתי נסבל, ניגשנו למוסך מורשה ובדקנו את הרכב, קיבלנו הצעה מאוד יקרה להחלפה של זוג תושבות בולם + מיסב עם נאבה (צד ימין) - בערך 4000 ש"ח אמרנו נקפוץ למוסך הסדר בו תיקנו את הרכב לאחר התאונה ונבקש מהם חו"ד והצעת מחיר לתיקון (כי ה…
הודעה אחרונה מאת yossy, -
שנה מדהימה העברתי עם העקרב לוסו ידני מבציר 2011. לאחר המכירה היו לי כמה לבטים לאיזה כיוון לפנות, כשהחלום היה להשאר במשפחה. לבסוף הוחלט לבחור ב595 קומפיטציונה בצבע אדום רוסו. הרבה שואלים אותי מה הרווחתי ברכש הזה, אז נפרט; טורבו גדול גארט1446, ברקסים של ברמבו 4 בוכנות, סאבלטים מדהימים, מערכת שמע ברמה גבוהה, מתלים משודרגים, 180 כוח סוס ו25 קג''מ( כניראה שהנתון הרשמי מזייף ויש 28 ) ועוד כל מיני יתרונות. הדבר הראשון שבוצע היה דיטיילינג מקיף אצל הדר HI LED.
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
- 0 תגובות
- 789 צפיות
אשמח לרכוש
הודעה אחרונה מאת bedok,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 460 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- avargel
- GTI33
- הדיין
- ELIA56
- sperial
- iEminem
- Mech Morphix
- Alberrto
- tohanov
- aviaviavi
- yuval1111
- yoav911gt2