Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכוניות שחונות לבד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אז כמו כולם ראיתי את הסרטונים בYouTube על מכוניות שחונות לבד (BMW ואחרות).

כל הסרטונים מראים לי פרבר עם מלא מקום שאין בעיה לחנות בו גם במשך שעה והחלל שאליו המכונית נכנסת לא באמת קטן.

עד כמה הטכנולגיה הזאת בשלה? מה שיש במכוניות היקרות, יצליח לחנות ברחובות צריך צפופים ועמוסים של תל אביב, כמו נהג טוב?

אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

אני יכול לחוות את דעתי, לפחות, מהפוקוס טיטניום שלי, לפעמים אני מאתגר אותה והתוצאות משאירות אותי עם פה פעור..

דמיין רחוב דו סטרי, כשבכל צד מחנים רכבים כך שבעצם נותר לך רוחב של קצת פחות מנתיב כדי לתמרן בו, אלה המקרים שאני בכל מקרה משתמש במערכת החניה האוטומטית כי אני פשוט כבר כל כך סומך עליה ואין לי כוח להיאבק עם חניה בסיטואציות האלה. הרכב חונה בצורה לא פחות ממ-ו-ש-ל-מ-ת.. במקרה קיצוני כזה, משתמש אולי פעמים ברוורס (אחורה-ימינה, קדימה שמאלה ושוב אחורה ימינה לחניה), חונה חנייה של טסטים - מרחק של 2 ס"מ מהמדרכה לצמיג.

בפעמים הראשונות הייתי מאוד נלחץ מהמרחק בו החלק הקדמי הימני מתקרב לרכב שמולי בעת תמרון הרוורס עד שפשוט עצרתי ויצאתי לראות את המרחק כדי לדעת איך לאמוד אותו, יכלתי להכניס שם אולי אצבע.. מאז אני סומך על המערכת בעיניים עצומות Literally :)

אם כך בפוקוס 2013, אני יכול רק לדמיין מה קורה ברכבים חדישים ויקרים יותר, שלא לדבר על Tesla שבכלל פורצים דרך בתחום באופן קיצוני.

פורסם

יש לי חניה אוטונומית בייטי (רק במקביל למדרכה), אף פעם לא טרחתי להשתמש בזה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
אני יכול לחוות את דעתי, לפחות, מהפוקוס טיטניום שלי, לפעמים אני מאתגר אותה והתוצאות משאירות אותי עם פה פעור..

דמיין רחוב דו סטרי, כשבכל צד מחנים רכבים כך שבעצם נותר לך רוחב של קצת פחות מנתיב כדי לתמרן בו, אלה המקרים שאני בכל מקרה משתמש במערכת החניה האוטומטית כי אני פשוט כבר כל כך סומך עליה ואין לי כוח להיאבק עם חניה בסיטואציות האלה. הרכב חונה בצורה לא פחות ממ-ו-ש-ל-מ-ת.. במקרה קיצוני כזה, משתמש אולי פעמים ברוורס (אחורה-ימינה, קדימה שמאלה ושוב אחורה ימינה לחניה), חונה חנייה של טסטים - מרחק של 2 ס"מ מהמדרכה לצמיג.

בפעמים הראשונות הייתי מאוד נלחץ מהמרחק בו החלק הקדמי הימני מתקרב לרכב שמולי בעת תמרון הרוורס עד שפשוט עצרתי ויצאתי לראות את המרחק כדי לדעת איך לאמוד אותו, יכלתי להכניס שם אולי אצבע.. מאז אני סומך על המערכת בעיניים עצומות Literally :)

אם כך בפוקוס 2013, אני יכול רק לדמיין מה קורה ברכבים חדישים ויקרים יותר, שלא לדבר על Tesla שבכלל פורצים דרך בתחום באופן קיצוני.[/quote

גם במקביל וגם בניצב?

זה באמת ברמה שאתה יכול לשבת לקרוא YNET בטלפון והוא מסתדר? לא נוגע לא בדוושות ולא בהגה? אפילו במקרים קשים?

פורסם

כי לרוב יהיה יותר מהיר לחנות לבד.

יש צורך לעצור לפני הרכב הראשון, להפעיל את המערכת ולחלוף בנסיעה איטית על פני החניה הפנויה, ואז המערכת תחליט אם הרווח הפנוי גדול מספיק.

החניה עצמה נעשית במהירות יחסית, אבל תכל'ס נחסכת ממך רק הפניית ההגה. עם קצת נסיון ותרגול החניה האוטו' הופכת למיותרת.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
גם במקביל וגם בניצב?

זה באמת ברמה שאתה יכול לשבת לקרוא YNET בטלפון והוא מסתדר? לא נוגע לא בדוושות ולא בהגה? אפילו במקרים קשים?

השימוש בדוושות שמור אך ורק לנהג, ההגה מסתובב לבדו והמערכת מתריעה מתי יש צורך לבלום ולהעביר בין הילוך קדמי לאחורי.

כך שהמערכת לא בדיוק עובדת כפי שאתה מדמיין, לא מכיוון שאינה יכולה, אלא מאחר ועדיין לא קיים (לפחות בארץ) תקן מספק לרכבים אוטונומיים והייצרניות מוכרחות לערב את הנהג בתמרונים. גם הרכבים ה SUPER אוטונומיים מחייבים התערבות נהג כלשהי.

אני משתמש במערכת כשאני יודע שיש לי כמה דברים לאסוף לפני היציאה מהרכב (משקפיים\ארנק וכו') אז כבר עושה זאת תוך כדי שהוא מחנה את עצמו, או כשאני יודע שהיא לא תתעצבן כמוני מהחניה במקומות ממש צפופים, היא פשוט עושה את זה באופן מושלם.

פורסם
השימוש בדוושות שמור אך ורק לנהג, ההגה מסתובב לבדו והמערכת מתריעה מתי יש צורך לבלום ולהעביר בין הילוך קדמי לאחורי.

כך שהמערכת לא בדיוק עובדת כפי שאתה מדמיין, לא מכיוון שאינה יכולה, אלא מאחר ועדיין לא קיים (לפחות בארץ) תקן מספק לרכבים אוטונומיים והייצרניות מוכרחות לערב את הנהג בתמרונים. גם הרכבים ה SUPER אוטונומיים מחייבים התערבות נהג כלשהי.

אני משתמש במערכת כשאני יודע שיש לי כמה דברים לאסוף לפני היציאה מהרכב (משקפיים\ארנק וכו') אז כבר עושה זאת תוך כדי שהוא מחנה את עצמו, או כשאני יודע שהיא לא תתעצבן כמוני מהחניה במקומות ממש צפופים, היא פשוט עושה את זה באופן מושלם.

אתה צודק, לא ככה דימיינתי את זה 8)

פורסם

מניסיוני במספר לא מבוטל של מכוניות עם המערכת הזו - לא ממש מועילה ליומיום אלא אם אתה מהמתקשים מאוד לחנות. כל נהג סביר יחנה מהר יותר בלעדיה, ובמכוניות גדולות בעיקר, גם יוקרתיות מהשורה הראשונה, המערכת לא תמיד מצליחה לזהות מקומות חניה ולתמרן לתוכם באופן חלק. המצב רק מחמיר בתוך חניונים למשל, ועוד יותר בכאלו בהם התאורה לא אידאלית.

פורסם

הוריי סיפרו לי שחברם הסיע אותם פעם בפוקוס טיטניום, הפעיל את החניה הזאת והרכב התחיל לעלות על המדרכה ולעשות שטויות.

בקיצור זה סתם גימיק לדעתי. לא פרקטי בעליל. גם אם יחנה טוב, לוקח המון זמן.

פורסם

אצלי זה עובד דיי דומה למה שתיאר אומריץ.

ואצלי היא חונה בכל תנאי ותוואי ולא משנה איזו סוג חניה זו.

ועדיין כמות הפעמים שהשתמשתי בה אני יכל לספור על שני ידיים.

כי כאמור מהיר יותר להחנות לבד , כן פעם או פעמיים הייתה חניה ממש קשה מרווח מאוד קטן הפעלתי והחניה מושלמת.

לטעמי זה עדיין לא בשל מספיק ליום יום.

2017 Type R

פורסם

אצלי בסופרב 2016 זה עובד מאד יעיל ומאד פשוט.

אתה נעצר אחרי החניה הפנויה (מימין בלבד), ואם יש מקום אז זהו.

ברקס גז סיבוב הגה..הכל היא עושה לבד, מהר ומדויק.

העבודה היחידה - רק להעביר לD לR וחזרה לD.

האוטו אצלי 10 חודשים ואני לא חושב שהשתמשתי בזה יותר מ10 פעמים.

אבל בחניות צפופות...זה יעיל ומדויק מאד

supreb 2016 l&k 280 4*4

פורסם
הוריי סיפרו לי שחברם הסיע אותם פעם בפוקוס טיטניום, הפעיל את החניה הזאת והרכב התחיל לעלות על המדרכה ולעשות שטויות.

בקיצור זה סתם גימיק לדעתי. לא פרקטי בעליל. גם אם יחנה טוב, לוקח המון זמן.

גימיק בפוקוס כנראה, במכוניות חדשות כנראה שזה יחנה לרוב יותר טוב מהנהג. שלא לדבר על מכוניות מתקדמות כמו הטסלות החדשות, שיש לה חתיכת מערכת חיישנים.

• תוכן חדש...