רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,584 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 54 תגובות
- 11 אלף צפיות
שלום רב לכם. ברשותי ניסאן מייקרה 2014, וקשה לי נורא עם הקרקושים והרעשים שיש ברכב לאחר כל מחשול בור או פגע בכביש. הבנתי שליצור נסיעה שקטה לא ניתן, אך האם אתם חושבים שזאת סיבה מספיק מוצדקת בשביל להחליף אותו? האם בכל רכב בקטגוריה יש זמזומים או קרקושים כאלה ואחרים? האם בכל זאת ניתן למנוע את זה בצורה מסויימת? ומה יבטיח לי שברכב הבא זה לא יקרה. חוץ מזה, אני נורא מרוצה מהרכב. תודה.
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
- 1 תגובות
- 812 צפיות
היי, יש לי חבר מרמת גן שמחפש מורה נהיגה, המלצות? תודה
הודעה אחרונה מאת Remedy, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 839 צפיות
שלום לחברי הפורום יש לי בעיה קטנה ואני אשמח לחוות דעת עינייניות בנושא... לפני חודש הייתי מעורב בתאונה ולעומת שלא היה נזק מכני לרכב הוא הורד מהכביש על ידי בוחן תנוע, נרשמ שאני אמור לבצע תקנה 309 שזה אומר להזמין שמאי שיבדוק ליקויים ->תיקון במוסך של כל הליקויים-> ו בדיקה על ידי בוחן משרד הרישוי לצורך החזרה לכביש. התיקונים טופלו אבל יש בעיהת כאשר אני מגיע למשרד הרישוי לצורך הנפקת רישיון כתום(רכב מורד מכביש) הם לא רואים שאוטו הורד מהכביש...במשטרה כן רואים שמוזן שרכב הורד מהכביש ו במשרד הרישוי לא!!! מה אפשר לעשות בנושא? כמובן אני יכול לנסוע כי יש לי רישיון רכב מונפק בתוקף....אבל החששות שלי מה יהיה אם חס וחליללה תאונה או סתם יעצרו אותי לבדיקה... לא רוצה קומבינות ולא …
הודעה אחרונה מאת katz, -
שלום, לאחר ששנה שעברה פרסמתי אשכול בנוגע לחוסר הדלקת האורות במדינת ישראל, שרובו בעיקר חוסר תשומת לב של הנהג ומשום שהיצרן בחר להשאיר אורות לוח המחוונים דלוקים באופן קבוע, אבל לא טרח להגדיל ולעשות הדלקה אוטומאטית של הנורות בהנעת הרכב. היום אני רוצה לשאול אתכם שאלה - מעירים או שותקים? בא ממולכם רכב, או שנוסע מלפניכם רכב, השעה כבר 5 אחה"צ, החושך כבר כאן, אבל הנהג שנכנס לאוטו מלפני שעתיים, לא זכר שהוא לא הדליק את האורות. מהבהבים לו? צופרים קלות להסב את תשומת ליבו? מדליקים משולש קצר במידה והוא מאחוריכם? סיטואציה הבאה: נסעתם מאחורי אדם כלשהו, או שהוא מאחוריכם, הבחנתם שאורות החזית שרופים, או נורות הברקס או כל נורה שהיא. עצרתם לידו ברמזור, מסבים את תשומת …
הודעה אחרונה מאת ChemGuy85, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום, אני לפני קניה של יונדאי i25 שנת 2014. הבעיה היא שעדיין לא ראיתי את הרכב. בזמן החיפושים של הרכב שמתי לב שהצבע של המושבים, כמו גם הדשבורד (יותר נכון התחתית שלו - איזור תא הכפפות) משתנה כתלות בצבע החיצוני של הרכב. רכב כסוף מקבל מושבים אפורים כהים ורכב בצבע אפור מטאלי (אפור כהה) מקבל מושבים בהירים בצבע בז', שלטעמי האישי פשוט הרבה פחות יפים (ראו תמונות מצורפות - רק בשביל להבהיר את הרעיון הכללי, הן לא שייכות לשנתון הספציפי הזה..). כרגע שמתי עין על רכב בצבע ברונזה מטאלי ואין לי מושג מה צבע המושבים שלו. אם הפנים שלו הוא בז'/חום כמו שראיתי באפור מטאלי, כנראה שאני פשוט לא אקנה אותו בסוף (אשתי מתנגדת נחרצות!). אשמח לדעת אם למישהו כאן יש רכב כזה או מכיר רכב כזה בצבע …
הודעה אחרונה מאת markb205, -
מקרה שקורה לחבר טוב שרכש 2 רכבים שאחד מהם 208 שנתון 2016 דיזל ידנית מהחברה, אשמח לשמוע את חוות דעתכם והמשך התנהלות שלו מול לובינסקי\מוסך אוטו חוה גל באשדוד. לצערי הרומן שלי עם קבוצת לובינסקי החל ב-18.2.16, היום בו רכשתי את פיג'ו ה-208 דיזל ידנית. לאחר 15 שנים בהם נהגנו ברכבי קיה וזכינו לשרות אדיב, מקצועי ומצוין ממוסך קיה ,טעינו ורכשנו שני פז'ו 208 .אני כה מאוכזב מהשירות המתנשא ומהיחס המזלזל שזכיתי לו במוסך המורשה מהיבואן "אוטו חווה גל" באשדוד שאני בספק אם בעתיד ארכוש שוב רכב מקבוצת רכבים זו. להלן המקרה- יום לאחר שנדלקה לי נורת מנוע(יום חמישי ), הגעתי למוסך "אוטו חווה גל " באשדוד ללא כל סיבה נאמר לי להגיע ביום ראשון בבוקר. הגעתי ביום ראשון – ואז נאמר לי לחזור…
הודעה אחרונה מאת falou, -
ערב טוב לכולם. לפני כחודשיים אבא שלי קיבל טפלון מאראלה שהודיעה לו שהוא זכה באופל קורסה חדשה. שלשום הוא אסף את הרכב מהסוכנות והעמיד אותו בחניה. המטרה היא להפטר ממנו כמה שיותר מהר מכיוון שלשני ההורים יש רכבים ואין להם כ"כ מה לעשות איתו. השאלה שלי היא בכמה אחוזים (והאם בכלל) מקובל להוריד מהמחירון במצב כזה ? מחירון הרכב הוא 102,000 ש"ח לפי לוי יצחק. הרכב עם 20 ק"מ (מהסוכנות ועד לחניה), אופל קורסה Enjoy Fix 1.4 אוטומטית. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת yossy, -
- 20 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
יפהפייה אמיתית.
הודעה אחרונה מאת mikush1, -
- 3 תגובות
- 661 צפיות
היי, מחפש מקור מידע להסבר כללי על הרכב.. כמו כן, אשמח אם תסבירו לי מה אומר הנפח ברכב. תודה!
הודעה אחרונה מאת ProCC, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם רכבים צפויים לרדת בעוד כשבוע וחצי בעקבות שנתון חדש, אני מדבר על רכבים בסביבות 50-60 שקל. או שאין משמעות
הודעה אחרונה מאת hexxt, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 4 אלף צפיות
קראתי פעם מזמן על (שהיה) דבר כזה, אני מתכוון ראשית להארכת אחריות יבואן אחרי 3 שנות אחריות (בתשלום). יש חברות שנותנות הארכת אחריות בתשלום? כיום להחזיק רכב אחרי תקופת אחריות זה סיכון דיי גדול מפאת עלות החלקים השונים,אני מכיר המון אנשים שמחליפים לחדש כל 3 שנים. האם יש חברה שעושה ביטוח כזה באופן פרטי? נשמע מתבקש לא, דעתכם ועזרתכם בבקשה.. תודה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
שבוע טוב. שאלה שבתור חובב רכב מציקה לי: כשאתם רואים מישהו נוהג ברכב שמשהו בו לא תקין, אתם מעירים לו? ומה התגובה של האנשים? לעיתים קרובות אני מעיר לאנשים, והרבה פעמים הם לא מבינים מה אני רוצה מהחיים שלהם, אם אני לא שוטר או משהו בסגנון. לעיתים גם אומרים תודה. תמיד אני מתלבט אם להמשיך להתאמץ, אבל קשה לי לשתוק כשאני רואה דברים כמו צמיגים חצי מנופחים, נורות שרופות וכדומה. אני רואה את זה כסכנת חיים, וברור לי שהם לא. אתמול נסעתי מאחורי רכב שהצינורות של השמן ההידראולי של הבלמים האחוריים היו תלושים מהמרכב וכמעט היו על הרצפה, עצרתי לידו והנהג נזקק לתרגילים מסובכים על מנת לפתוח את החלון, שכמובן גם לא היה תקין. הוא לא הבין מה אני רוצה מהחיים שלו, ובנתיים הנהגים מאחור התחיל…
הודעה אחרונה מאת killerbinn, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום מישהו יכול לעזור ולהגיד מה המהירות של הרכב הזה להאיץ מ ס קמ"ש ל 100 ? לא מצאתי מידע במקום אחר .. [לשם השוואה אובייקטיבית עם רכב אחר] תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת סוניה, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מתחם סטרילי, מיאטה וצמיגים שצריך לגמור לפני שחוזרים הביתה... אני תמיד שמח לעזור כשצריך לשים משהו על הצד, אז גנבתי סיבוב במיאטה של חבר, התוצאה לפניכם:
הודעה אחרונה מאת Jeka.E, -
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 5 אלף צפיות
נתיב האצה לאחר פניה שמאלה בצמתי T נפוץ (ואף חיוני) בכבישים בין-עירוניים בפריפריה. באזור גוש-דן לעומת זאת כמעט ולא נתקלתי בכך. אני גר ביישוב לא מאוד קטן, קצת צפונה ממדינת גדרה-חדרה, וביציאה מהשכונה שלי יש צומת כזה בו אני עובר לעתים כמה פעמים ביום. לפי מה שאני רואה, כמחצית מהנהגים לפחות לא יודעים כיצד לנצל נכון את נתיב ההאצה; חלקם אף מתעלמים מקיומו ופונים שמאלה מייד לנתיב העיקרי. מסקרן אותי לדעת - מי מכם יודע/לא יודע כיצד להשתמש בפטנט הזה? מעניין לדעת האם התרשמותכם דומה לשלי.
הודעה אחרונה מאת קורן בן אשר, -
מעבר מפאסאט לג'אז 1 2 3
מאת Fraysa- 34 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אז אתחיל בסיפור. אבא שלי קנה פאסאט 2006 2.0FSI עם 20,000 ק"מ לפני שנתיים, ממש יפיפייה ושמורה. נהנתי מאוד ממנה - הרכב מפנק, מהיר, גדול ופשוט קלאס. הבעיה היחידה היא שהוא צרך המון דלק - אני ואימי נוסעים 70 ק"מ לערך ביום, ראשון עד חמישי, ולכן יצא מצב שתידלקנו פעם בשבוע פול (וכמו שאתם יודעים המיכל הוא 70 ליטר לערך, משמע 350 ש"ח בממוצע בשבוע). רצינו רכב חסכוני יותר וההורים שלי לבסוף סגרו על הונדה ג'אז 2013, יד ראשונה מפרטי, 55,000 ק"מ, צבע אפור מטאלי ב-62,500 (הדגם האלגנס... עם הגג הפנורמי). מחר אנחנו אמורים לקבל את הרכב ואני לא מרוצה. לא יודע למה. אולי אני סתם מפונק, ורגיל לפינוקים של פולקסווגן ול"יוקרה" ביחס לג'אז, אבל הג'אז משום מה נראה לי "זול" יחסית לפאס…
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
הגיון צרפתי 1 2
מאת אורי מ.-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
הרכב בו מתניידת זוגתי מידי יום הוא סיטרואן C4 גראנד פיקאסו דיזל. כמו ברוב רכבי קונצרן PSA מהדור האחרון לרכב צג פיקוד מרכזי, שמשמש לשליטה על רוב מערכות הרכב והוא כולל, בין היתר, את כפתור הפלא "Check". על פי התאוריה, לחיצה עליו אמורה להציג מידע על תקלות, במידה וישנן כאלו (טוב, נו, רכב צרפתי, זה הרי רק עניין של זמן). שבוע שעבר מתקשרת אלי זוגתי, בדרכה הביתה מהעבודה, ואומרת שבצג העליון (לא צג התפעול) הופיעה הכתובת service בכתום. כשנזכרתי באותו כפתור פלא ביקשתי ממנה שתלחץ עליו ותספר לי מה ההודעה שהוא מציג, התשובה שלה הייתה "No Fault". קודם כל שמחתי שאין תקלה ודבר שני תהיתי מה פשר ההודעה service ושכנראה אין ברירה אלא להגיע למוסך לבדיקה. מכיוון שהייתי קצת חולה וההודעה על "No …
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
-
אל מול המעבר המסיבי של השוק אל עבר הג'יפונים והקרוסאוברים, מצליחה לשמור קבוצת המשפחתיות הגדולות על נתח יציב, קטן מבעבר אך יציב. אל מול שתי השחקניות המרכזיות בקבוצה זו - סקודה סופרב ויונדאי סונטה היבריד, ממשיכה לנסות להתמודד דלק מוטורס עם המאזדה 6. קצת יותר מארבע שנים אחרי שהוצגה מקבלת המשפחתית הגדולה של מאזדה ה-6 עדכון לדגם. בעיצוב החיצוני הנאה לא ממש נגעו, אבל מי שקיבלו חיזוק הם תחומי האבזור והבטיחות. בלימה אוטונומית, בקרת סטייה מנתיב (עם תיקון ברמות הגימור הגבוהות) ועוד. כמו כן בכל רמות הגימור נוספה כסטנדרט בקרת ה-GVC. המחיר, החל מ-168 אלף שקלים. הידיעה המלאה כאן [h=3][/h]
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
ההגיון שלי אומר שהמושב האמצעי האחורי,יש המון מקום מכל הכיוונים. בדיוק מאותם שיקולים מיכל הדלק ממוקם שם. יש מחקרים שמראים משהו אחר? הדגש הוא בטיחות מבחינת כל תאונה שיכולה לקרות,לא רק מסוג אחד.
הודעה אחרונה מאת Dudi910, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
קודם כל אציין שזה פעם קרה לי אך לא ייחסתי חשיבות ככה: אני נוהג על IX35 2012 ונסעתי בדרך עפר מסריחה חשוכה כזו , הייתי על 30 קמ''ש והיה תמרור עצור עצרתי די חזק ואז המשכתי לנסוע , לחצתי טיפה על הגז כי אני לחצן לא קטן ובאותו רגע דוושת הגז איכשהו נלחצה עד הסוף( כאילו הייתה עשויה מחמאה ) , הטורים לא עלו וה TRACTION CONTROL ( הסימון הצהוב ) הבהב לי ואז האוטו המשיך רגיל זה קרה ככה עצרתי -> נתתי גז חלש -> איכשהו הדוושה נלחצה חזק מאוד -> הטורים לא עלו -> TRACTION CONTROL הבהב אציין שבחיים לא כיביתי את הTC אני לא מתעסק בזה אשמח לדעת מה זה והאם יש סיבה לדאגה?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
גודל צמיגים
מאת sd177- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום חברים אני רוצה להבין משהו בקשר לפרופורציה של גודל צמיגים. אם נניח יש לי צמיג שגודלו 55/205/R16 ולעומתו צמיג בגודל 215/45/R18 האם אני צריך להבין מזה שה 215 יותר רחב ויותר גבוה מהשני? או שאין כאן קשר לגובה הצמיג? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת adddiaz, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, מישהו מכיר את מוסך המאה בנתניה? יכול לתת חוו"ד? כנ"ל לגבי מוסך יגאל? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Spongebob, -
היי ביום שישי האחרון יצא לי לעשות סיבוב (בתור נוסע) באבארט 124 החדשה שהייתה מאובזרת באגזוז מונזה האופציונאלי. אני חייב להגיד שאם עד היום חשבתי שבהתלבטות בין המאזדה לבין האבארט בהבדל של 70K המאזדה מנצחת בלי בכלל לחשוב פעמיים אחרי יום שישי שיניתי לגמרי את הדעה שלי... האבארט הזו פשוט מגניבה ברמה האחרת לחלוטין... היא מיצרת כל כך הרבה יותר דרמה מ ה MX5 אפילו בתור נוסע שזה לא יאומן שמדובר באותו הרכב פחות או יותר. בנוסף לי הרכב הרגיש הרבה יותר מהיר וזריז בהשוואה למיאטה. בשורה התחתונה התאהבתי וזה בלי לציין כמובן את העובדה שבגלל שזה מנוע טורבו אז בהשקעה של בערך 4K אפשר להגיע במנוע הזה ל 200-220 כ"ס וזו כבר חייה אחרת... בעוד כמה שנים כשתימכר ה M2 אני חושב שאני ש…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 40 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
03:41 בלילה, לא מצליח לישון. נכנס לפשפשוק להנאתי, וללא יוצא דופן, כל פוסט מכירה שם, לא מציין מחיר. כשנשאל למחיר, מצהיר שנותן רק בהודעה פרטית או בטלפון. כאחד שלא קנה או מכר שם מעולם, לא מבין את ההגיון. יש מישהו שיודע להסביר למה העדפה לפרטי הזה? לעיתים רבות גם ק"מ נשמר לפרטי. דיון משכיל ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת איתמר123, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
למשל: http://www.motodeal.co.il/deals/%D7%A4%D7%99%D7%92%D7%95_208_%D7%90%D7%A7%D7%98%D7%99%D7%91_17 והמחיר של חדשה: 98,900 אז איך בעצם נוצר פער כזה? הפרש של יד? והאם היד ה00 נחשבת כפרטי או כמשהו אחר?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 647 צפיות
שאלה המחירון שwinwin מציג שכביכול של לוי יצחק הוא מדוייק לפי הספר של לוי יצחק? תודה Sent from my LG-D855 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אז היום התקשרו אליי מחברת הביטוח ורצו שאני אחדש אצלם ביטוח (כמובן שטרחו להעלות את המחיר ב450 שקל), את התעריפים של הביטוחי חובה הם לא עידכנו ואף אחד לא זוכר כנראה שמגיעה 15 אחוז הנחה, לפי איזה כתבה שקראתי כנראה שאישרו להם "איכשהו" לא לעדכן תעריפים עד ינואר 2017 למרות שההנחות הם מאוקטובר 2016, אז אם לא מבקשים לא מקבלים.
הודעה אחרונה מאת lei1989, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
אני חייל שרוצה לקנות רכב ויש אפשרות שיהיה תקופות שעד שבועיים לא אהיה בבית. האם יש בעיה חוקית שהרכב ישב בחניה שבועיים? יש לו טסט ביטוח וכו' מן הסתם. האם עליי לצפות לנזק מצד השכנים? תודה
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 4 אלף צפיות
בפינת קארספורום הבאה בתוכנית "עולם הרכב" של ערוץ הספורט הנושא יהיה המצטרפים החדשים לקטגוריית הג'יפונים. אנחנו נדבר על מה שאתם חושבים על שני המתמודדים החדשים בקבוצה הזו בשוק המקומי; פיג'ו 3008 וסיאט אטקה בעיקר בהתייחס לשני כלי הרכב הנמכרים בקבוצה הזו - יונדאי טוסון וקיה ספורטאז'. נשמח אם תשתפו אותנו כאן בתובנות שלכם על כל אחד מהדגמים בהיבטים של עיצוב, תאי הנוסעים, טכנולוגיה, אבזור, בטיחות, ביצועים, תמורה למחיר וכן נקודות הזכות והחובה שלהם בהתמודדות בקטגוריה הזו. אתם מוזמנים גם להצביע בסקר ולבחור את המכונית שאתם רואים כעדיפה מבין הארבע. מערכת "קארספורום".
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 0 תגובות
- 636 צפיות
עיתונאי הרכב הוותיק יואב קווה העוסק גם בהדרכות נהיגת שטח, מרכז שנים של ניסיון למדריך מלא ומקיף חדש אודות רכבי שטח והנהיגה בהם, החל בהיסטוריה של רכבי השטח, מילון מושגים, טכניקות נהיגה ושלל טיפים. הספר בהוצאה עצמית של קווה, נמצא כעת בישורת האחרונה של מימון המונים באתר הדסטארט ומזמין אתכם הגולשים לקחת חלק במימון שלו בדמות רכישת עותק מוקדם במחיר מוזל של 85 שקלים (לעומת 119 שקלים - מחירו המלא הצפוי). פרטים נוספים וקטע מהספר בידיעה המלאה כאן
הודעה אחרונה מאת פבל,
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 514 אורחים (הצג רשימה מלאה)