Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתיב האצה לאחר פניה שמאלה בצמתי T נפוץ (ואף חיוני) בכבישים בין-עירוניים בפריפריה. באזור גוש-דן לעומת זאת כמעט ולא נתקלתי בכך. אני גר ביישוב לא מאוד קטן, קצת צפונה ממדינת גדרה-חדרה, וביציאה מהשכונה שלי יש צומת כזה בו אני עובר לעתים כמה פעמים ביום. לפי מה שאני רואה, כמחצית מהנהגים לפחות לא יודעים כיצד לנצל נכון את נתיב ההאצה; חלקם אף מתעלמים מקיומו ופונים שמאלה מייד לנתיב העיקרי.

מסקרן אותי לדעת - מי מכם יודע/לא יודע כיצד להשתמש בפטנט הזה? מעניין לדעת האם התרשמותכם דומה לשלי.

חזיר דיזל

פורסם

ה"פטנט" הזה בדרך כלל אינו בנוי נתיב האצה, אלא דווקא כמקום להמתין לתנועה המגיעה מימין, אחרי ניצול פער בתנועה שהגיעה משמאל.

נתיב האצה צריך להיות די ארוך כדי להגיע למהירות דומה למהירות התנועה. הנתיבים עליהם אתה מדבר בדרך כלל קצרים מאד.

מי שמומחים בניצול הנתיבים הם דווקא אותם ערסים שמנצלים אותם, כמו את הנתיב המיועד לפניה שמאלה, לביצוע עקיפות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גוגל טוען שלדבר הזה קוראים "נתיב אחסנה"; זו פעם ראשונה שאני נתקל במונח, אבל את דרך השימוש בנתיב הזה (המאפשר למעשה פיצול הפניה לשני שלבים) אני כמובן מכיר היטב. ולערסים שעוקפים בצומת T כמובן לא משנה איך קוראים לנתיב או אם הוא קיים בכלל.

חזיר דיזל

פורסם

זהו אכן שמו של המתחם הזה ושימושו - כשמו

אחסנת כלי הרכב בהמתנה לחלון בתנועה כדי להשתלב בה.

הרעיון הוא לפצל את המהלך של פנייה שמאלה לשלושה קיטועים, הראשון חציית הנתיב הקרוב, השני המתנה בנתיב האחסנה והשלישי השתלבות בתנועה.

מה שהוא חולק עם נתיב ההאצה הוא ההבנה שצריכה להיות לנהגים שבעת הצורך עליהם לנצל אותו להאיץ מהר ככל האפשר כדי לקזז את פערי המהירות בינם לבין התנועה השוטפת מהר ככל האפשר.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

ונשאלת השאלה הטפשית למה לא לסלול נתיב האצה במקום נתיב אחסנה.

רוב הנהגים כבר למדו להשתלב דרך נתיב האצה ימני

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ובכן הנקודה היא שלפי התצפית שלי שיעור גדל מאוד מהנהגים (לפחות באזור שלי) אינם יודעים לנצל את נתיב האחסנה - לפעמים פשוט יעמדו דקות ארוכות בהמתנה שתהיה הפסקה בתנועה *משני הכיוונים* בטרם יפנו שמאלה - שזה כמובן מפספס את כל הרעיון.

חזיר דיזל

פורסם

מה שהוא חולק עם נתיב ההאצה הוא ההבנה שצריכה להיות לנהגים שבעת הצורך עליהם לנצל אותו להאיץ מהר ככל האפשר כדי לקזז את פערי המהירות בינם לבין התנועה השוטפת מהר ככל האפשר.

כן, ולשם כך נהגים צריכים לעשות שימוש בכל אורכו של נתיב האחסנה או נתיב ההאצה כדי:

להאיץ קרוב ככל האפשר למהירות התנועה או מעל לה.

להשתלב בזווית קהה ככל הניתן.

לצערנו, גם נהגים שלא חותכים היישר שמאלה, לרוב לא משתמשים בכל אורך הנתיב, כאילו כדי לשמור לעצמם אפשרות לחזור ימינה אם לא ייתנו להם להיכנס, ולרוב גם לא מאיצים בנחישות הדרושה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

גם בפניה ימינה רוב הנהגים עומדים ואם זה בשעת עומס, הם ממש לא זזים ובנוסף גם לא מבינים למה צופרים להם וצועקים סע כבר. הרשויות השקיעו כסף בתשתית אבל כנראה סתם... גם השתלבות בנתיב היא אחת הבעיות הנפוצות וגם כשנתיב נגמר אז דוחפים ונדחפים. איך אותם נהגים מקבלים רישיונות זה גם מעניין.

עריכה אחרונה על ידי אנדרוחה
פורסם
ובכן הנקודה היא שלפי התצפית שלי שיעור גדל מאוד מהנהגים (לפחות באזור שלי) אינם יודעים לנצל את נתיב האחסנה - לפעמים פשוט יעמדו דקות ארוכות בהמתנה שתהיה הפסקה בתנועה *משני הכיוונים* בטרם יפנו שמאלה - שזה כמובן מפספס את כל הרעיון.

יש מקומות שבהם "נתיבה אחסנה" מוכר רק לאלה שגרים במקום, זר לא מכיר את הצומת ולא תמיד ניתן לראות שיש נתיב כזה, מן הראוי לסמנו בצורה ברורה.

פורסם

אכן נתיב אחסנה(או בשם מוכר יותר "האצה") מאוד נפוץ בצפון, מביקורים שלי במרכז כמעט ולא נתקלתי בו, לדעתי עקב הסיבה שיש הרבה יותר צימתי T מרומזרים ואין בו צורך.

ואכן הנתיב יכול לשמש להאצה(לא רק לערסים עם מאזדה 3 או לאנטיס עם רגל כבדה על הגז) בעיקר אם הוא נמצא בירידה אז אכן אתה יכול להאיץ דיי מהר בהתחשבות לרכבים שבאים בנתיב שאליו משתלבים

פורסם

בד"כ קל מאוד לראות שיש נתיב אחסנה אם פוקחים עיניים, התירוץ היחיד במקרה זה הוא כשיש אי תנועה בנוי שמסתיר, אבל זה לא המצב הנפוץ (למעשה זה בדיוק המצב ביציאה מהשכונה שלי).

לדעתי שורש הבעיה הוא חוסר מודעות לשימוש בנתיב זה (כמו לעוד אלף דברים אחרים...). בפרט, לדעתי יש מודעות נמוכה ביותר בקרב נהגי ליסינגומטיות מאזור המרכז, מהטעם הפשוט (כמו שכתב איליה) שבאזור המרכז ו/או באזורים עירוניים אין כמעט כאלה צמתים (כי אין בהם צורך).

חזיר דיזל

• תוכן חדש...