Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך אתה דן במחיר על רכב שלא ראית במציאות? לא שמעת, לא נסעת (כשאני נוהג נניח), לא מיששת כלום?

לראות תמונות ולראות במציאות זה שני דברים שונים. יכול להיות תמצא שהרכב מלא בשריטות וכאלה, ויכול להיות להיפך - שהרכב ללא רבב. חוץ מזה, רכבים כאלה קונים הרבה בגלל רגש. יכול להיות שתעמוד לידו ותתרגש ויכול להיות שלא יעשה לך כלום.

אז אם תתמקח בטלפון ונסכם על מחיר נמוך ב-10 אלף ממה שביקשתי. זה מה שיגרום לאדם לקנות את האוטו? לא מבין אנשים שרוכשים ככה רכב.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• אחראי פורום
פורסם

בהכללה, כל מי שניסה בטלפון לחתוך במחיר (ברמה של אלפים), בכלל לא התקדם מעבר לטלפון.

ובכלליות, עניין המחיר עולה אצלם ב-2 שאלות הראשונות.

מי שחופר על פרטים טכניים, עונה לו בסבלנות, שיהיו גם 100 כאלה - הם אלה שחותרים לעסקה.

אני בכלל לא גולש בפייסבוק אבל רואה תמונות מסך של מה שהולך בפשפשוק וזה פשוט פח האשפה של האינטרנט.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
אז אם תתמקח בטלפון ונסכם על מחיר נמוך ב-10 אלף ממה שביקשתי. זה מה שיגרום לאדם לקנות את האוטו? לא מבין אנשים שרוכשים ככה רכב.

קרה לי לא פעם שכשרציתי לרכוש רכב מסויים והיה לי תקציב X (שהוא קטן מהמחיר המבוקש) הייתי מתקשר ואחרי שאלות בסיסיות הייתי אומר בתכלס "אני לא מדבר על המחיר בטלפון, אבל אין לי את הסכום שאתה מבקש. האם אתה גמיש במחיר? אני שואל כבר עכשיו בשביל לחסוך לשנינו את הזמן".

תתפלא אבל כן, ההורדה ה"קטנה" הזאת במחיר יכולה לגרום למישהו לקנות את הרכב שלך.

פורסם
וזה עדיין לא ניסיון אישי שלך, אני גם שמעתי מספיק דברים כאלה, הרוב ממה ששמעתי זה על רכבים ישנים יחסית ולא על צרפתיות מודרניות.

באופן אישי לא נתקלתי בתקלות חריגות או בבעיות חשמל כמו שנוטים להפחיד.

הניסיון שלך הם עם רכבים חדשים בעיקר. לך לא אכפת מה קורה עם הרכב לאחר מכירה (ובצדק).

כאשר תרצה לקנות רכב צרפתי משומש (לא משנה מה גילו), תראה הזנחה של הרכב מרכיבים מסוימים שבעל הרכב הקודם לא רצה להתעסק. כי זה טבעי לנהג הישראלי: למכור כשהרכב עודה מלא בעיות קטנות.

אז כשתרצה להגיע למוסך תגלה שהטיקונים יקרים יותר, ארוכים יותר מכל רכב מהמזרח. כי לצרפתיות יש חוש טכני מאוד מיוחד שמצריך לפעמים כלים מסוימים שאין לכל מוסך.

פורסם
קרה לי לא פעם שכשרציתי לרכוש רכב מסויים והיה לי תקציב X (שהוא קטן מהמחיר המבוקש) הייתי מתקשר ואחרי שאלות בסיסיות הייתי אומר בתכלס "אני לא מדבר על המחיר בטלפון, אבל אין לי את הסכום שאתה מבקש. האם אתה גמיש במחיר? אני שואל כבר עכשיו בשביל לחסוך לשנינו את הזמן".

תתפלא אבל כן, ההורדה ה"קטנה" הזאת במחיר יכולה לגרום למישהו לקנות את הרכב שלך.

תשמע, הורדה של 10 אלף מהמחיר זה טירוף. בטח אם מלכתחילה המחיר המבוקש נמוך מהמחירון. ברור לי שאם אני מפרסם עכשיו ב-90, מחר בבוקר אני מוכר את האוטו.

ואני לא מבין את אלה שאין להם את התקציב ומתקשרים. בשביל מה? אם חסר לך נניח 5 אלף אז אתה יכול להגיד למוכר את מה שציינת, אבל אם חסר לך לדוגמה 10-15 אלף שלא תוכל לגרד בשום דרך, לדעתי זה מגוחך לשאול אם המוכר מוכן למכור את הרכב בכזה מחיר מתחת. אני לא אלך למרצדס עם תקציב של 250 ואבקש שיעשו לי הנחה. זה מוזר לי.

פורסם
הניסיון שלך הם עם רכבים חדשים בעיקר. לך לא אכפת מה קורה עם הרכב לאחר מכירה (ובצדק).

כאשר תרצה לקנות רכב צרפתי משומש (לא משנה מה גילו), תראה הזנחה של הרכב מרכיבים מסוימים שבעל הרכב הקודם לא רצה להתעסק. כי זה טבעי לנהג הישראלי: למכור כשהרכב עודה מלא בעיות קטנות.

אז כשתרצה להגיע למוסך תגלה שהטיקונים יקרים יותר, ארוכים יותר מכל רכב מהמזרח. כי לצרפתיות יש חוש טכני מאוד מיוחד שמצריך לפעמים כלים מסוימים שאין לכל מוסך.

היינו כבר בדיון דומה בעבר הלא רחוק, אני יכול להגיד לך שאם אני ארצה לרכוש רכב משומש, וזה כנראה יקרה בשנה - שנתיים הקרובות, כשאחותי תצטרך לקנות רכב, כנראה שירכש רכב אירופאי, עם קצת סבלנות אפשר למצוא אחת שמורה ומטופלת ולא לסבול.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אז אני יכול לספר לכם שאני כבר כמה חודשים מחפש רכב, יצא לי לדבר עם לא מעט מוכרים, והרבה מאוד מוכרים משקרים.

אחלה אנשים, לא אנשים פח, באמת אנשים איכותיים ואני מאמין שהם מאמינים במה שהם אומרים אבל פשוט לא מודעים למצב הרכב.

שאתה מדבר עם בן אדם אומר לך הרכב מעולה, אתה מגיע לראות הרכב באמת נראה אחלה.

אבל בהסטוריה שלו יש כל כך הרבה סימני שאלה (כמו טיימינג מוקדם מאוד, ממיר קטליטי שהוחלף לפני כמה שבועות אבל הבן אדם "שכח" לספר לך את זה, תאונות שאם לא היית שואל הוא לא היה מזכיר) או בן אדם שאתה מתקשר אליו שואל לגבי הרכב הוא שואל אותך איזה מהם, שלא נדבר על אנשים מפרסמים צרפתייה, סטנדרטית, מעל המחירון, אתה מדבר עם הבנאדם, בטוח שמדובר במציאה - אתה שוכר רכב, לוקח יום חופש, נוסע שעה וחצי עד אליו, ומגלה שהרכב בכלל משועבד, ההסטוריה שמוציאים לך אתה רואה איזה 6 פעמים הרכב נכנס על תקלה במנוע ברכב 2014!!)

אני כבר לא מדבר על סוחרים, אני מדבר על אילו שבאמת אנשים , על פניו, נורמליים, שפשוט לא מודעים לכלום ובטוחים שיש להם אוצר.

וזה עוד בטווחי המחירים של המחירון +- שלא נדע על אילו שמפרסמים מתחת למחירון.

ביד2 השוק הזה מלא אבל מלא בנבלות (הרכבים לא האנשים) וצריך ממש לחפש כדי למצוא רכבים שמורים ותקינים. ולהיות מוכנים לשלם מחירון או קצת מעל עליהם, (גם שכולם אומרים "מי משלם מחירון היום??" ).

פורסם
איך אתה דן במחיר על רכב שלא ראית במציאות? לא שמעת, לא נסעת (כשאני נוהג נניח), לא מיששת כלום?

לראות תמונות ולראות במציאות זה שני דברים שונים. יכול להיות תמצא שהרכב מלא בשריטות וכאלה, ויכול להיות להיפך - שהרכב ללא רבב. חוץ מזה, רכבים כאלה קונים הרבה בגלל רגש. יכול להיות שתעמוד לידו ותתרגש ויכול להיות שלא יעשה לך כלום.

.

מסכים איתך, הכוונה שלי הייתה בדיוק למה ש-iluxxxa רשם. אם מדובר בפער של כמה אלפים בודדים, והמחיר נשאר הגיוני ונכון לשני צדדים, אני חושב שאין בעיה. מעבר לזה..כמו שנרשם, לא יתקדם, לא רציני ולא קורה בדר"כ.

Fiat Bravo 2011 TJET​

• תוכן חדש...