רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,581 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 4 אלף צפיות
ארגון הצרכנות קונסיומר ריפורט, ריכז בסקר שביעות הרצון האחרון שלו נתונים לגבי הדגמים שמשתתפי הסקר הצהירו שלא יקנו שוב. מתוך שבע המכוניות שקיבלו את ציון שביעות הרצון הנמוך ביותר, לקונצרן FCA ארבע נציגות, שתיים לניסאן ואחת לאקיורה. עוד פרטים בידיעה כאן אז עד כאן דבר האמריקנים, מהן המכוניות שאתם לא הייתם קונים שוב בשום אופן ולמה?
הודעה אחרונה מאת fastcars, -
-
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לילה טוב קודם כל חשוב לי לציין שמעל 4 שנים אני קורא ועוקב בקביעות אחר דיונים בפורומים השונים באתר ועכשיו החלטתי להירשם וגם להשתתף קצת לעניין אחרי בערך שנה וחצי של לימודי נהיגה (משכתי את זה.. מאוד בגלל הצבא וכו') בשבוע / שבועיים הקרובים נקבע לי טסט חיצוני (מבחן נהיגה מעשי). לומד בחיפה. טיפים / עצות / מקומות שמצריכים זהירות יתרה ואהובים על טסטרים יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת גסטין, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו יודע צפי מדויק לתחילת השיווק של האוקטביה המחודשת בארץ? אני צריך לקבל אחת (בליסינג מהעבודה) בינואר17. אבל אם היא תגיע בסביבות אפריל17 (לפי אתר אוטו) אז שווה לי לנסות ללחוץ את קצין הרכב שיבקש מאוויס לדחות את האספקה. Sent from my SM-G920F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת gabbaydot, -
-
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
משאיות יפניות לא חסר כאן, בתחום משא קל יש כמות גדולה של איסוזו, מיצובישי, ובזמן האחרון, הינו. איסוזו אפילו התחילו לפלוש לקטגוריות משא כבד. ויש גם אוטובוסים טויוטה Coaster. אפילו אוטובוסים סיניים התחילו להיכנס באופן מאסיבי לשוק. מה שמעניין אותי, למה אין כאן משאיות ואוטובוסים קוריאניים, מתוצרת יונדאי/קיה/דייהו. הרי כמו שהמכוניות שלהם נותנות פייט רציני לתוצרת אירופה ויפן, ככה יכולות גם חטיבות המשא שלהן להצטרף לחגיגה.
הודעה אחרונה מאת gbguy, -
ביצוע השתלמות
מאת bastian- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום. קיבלתי מכתב שבו כתוב "רשות הרישוי תזמין בכל שנה בעל רשיון נהיגה שבאותה שנה מלאו חמש שנים מיום שקיבל לראשונה את רשיון הנהיגה, שיעבור השתלמות בנהיגה במועד ובמקום שקבעו רשות הרישוי או מי מטעמה". עוד כתוב "לידיעתך, חידוש רשיון הנהיגה מותנה בביצוע ההשתלמות". חשוב לציין שאני לא נוהג יותר ומכרתי את הרכב זמן רב לפני קבלת המכתב. אין לי צורך ברשיון, לכן לא אכפת לי שלא אוכל לחדש אותו. לכן אני יכול פשוט להתעלם מהמכתב? מה יקרה אם אתעלם ממנו? בנוסף, אם אחליט כן לעבור את ההשתלמות, אני אעבור בחינה? אני אומר את זה כי אני לא זוכר כלום מכללי הנהיגה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת iliahrom, -
-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
שלום רב. תמיד עניין אותי לדמוע מכם, שאתם קונים רכב חדש, כמה זמן נמשכת ההרגשה החדישה? זאת אומרת הריח החדש, השטיפות היומיות, כל פעם לבחון שמישהו לא שרט את הרכב וכו'. אני מחכה לחיפושית שלי וכבר חושבת על איפה להחנות, איך לטפל, וכיצד לשמור עליו חדיש לאורך זמן. תודה!
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
-
היי, כפי שהכותרת אומרת, אחד מהרכבים שאני שוקל לקנות מגיע ללא ESP מדובר בפיאט בראבו 2009 כאשר ה ESP התחיל החל מ 2010 אני מבין מה המערכת עושה, אך כמה בפועל זה קריטי ביום יום? הרכב נועל רביעיית פירלי P7 בני יומיים אם זה משנה
הודעה אחרונה מאת kissos, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מאיזה נמל באירופה יוצאים רכבי סקודה לישראל?
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 780 צפיות
בדיוק היום ראיתי כתבה קצרה של חדשות 2 על רכבים הממתינים בנמל: http://reshet.tv/item/news/economics/cars-stuck-79118 35 אלף רכבים פשוט יושבים שם. מעצבן שבגלל יבואני הרכב, שאר יבואני הסחורה נאלצים לשלם סכומי עתק על אוניות שממתינות בים לפרוק. אם הנמל מגלגל כל כך הרבה כסף על רכבים - למה אין סוג של מנגנון פיצוי לאוניות שנתקעות בגלל אותו מקור הכנסה בלתי נדלה? סתם מעצבן.
הודעה אחרונה מאת sidewinder, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום המלצה למסך מאזדה אמין ברחובות תודה
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אשמח לעזרתכם
הודעה אחרונה מאת or6699, -
-
אז המתמודדת החדשה מבית רנו הגיעה ארצה לתחרות לא פשוטה בין אם זאת הפיקנטו רבת המכר או היודנאי I10 או הספארק שבחנתי כבר ומאוד אהבתי ולטעמי המיני טובה ביותר. אז נגשתי לסכונות רנו בחיפה להתרשם מרכב ולבצע נסיעת מבחן,נכון זה לא מבחן מעמיק אבל נותן חוות דעת כללית לגבי הרכב. מי את? לטווינגו יש 2 קלפים חזקים לעומת המתחרות כאשר הראשון זה מנוע טורבו לראשונה בקטגוריה והשני תיבה רובוטית דו מצמדית גם היא לראשונה בקטגוריה אז האם הטווינגו שייכת לטופ? בסוכנות פגשתי את הטווינגו בצבע לבן ברמת גימור הבכירה ואכן היא ניראית חמודה מאוד,ערכת עיצוב חיצונית מוסיפה מאוד וצמיגים בעלי חתך נמוך שנראים טוב. כניסה לרכב מגלה סלון נעים מאוד ושונה מהשחור השולט,אם כי יאמר לזכותה של היונדא…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני כבר שנתיים נוהג על רכב שהיה רשום בבעלות אחי, לפני כמה חודשים העברתי את הבעלות אליי, והיום שחידשי את הביטוח לא עדכנתי אותם על זה, והם הוציאו פוליסה על שם אחי, שביקשתי לעדכן הפקידה אמרה שזה יעלה לי 30 שקל. האם זה משנה על מי רשום הפוליסה?
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
שלום לכולם שאלה שמטרידה אותי הרבה זמן... למה לא דיזל? אני מכיר את הסיבות הקודמות למה לא: רעש של טרקטור, רק מי שעושה קמ גבוה בשנה ועלות רכישה אל מול הבנזין וכו... אבל כיום? מחיר עלות דומה מאוד לבנזין, אין כבר רעש טרקטור, מנועים חזקים וכו... אבל למה מי שעושה קמ ממוצע לא טוב לו דיזל? הרי הדיזל עולה פחות מבנזין ונוסעים איתו יותר קמ, זה חיסכון. פתוח לתשובות אקטואליות שיאירו את עיניי. חושב לעבור לדיזל. Sent from my SM-N915F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן, קיבלנו בדואר הודעה לחידוש רשיון הרכב. מועד עליה לכביש: 02/2016 תאריך בעלות: 06/2016 בעלים קודמים: 01 (נרכש מסוכנות אוטודיל. זה היה רכב תצוגה באולם התצוגה של אודי בבני ברק, משם עבר לאוטודיל ומהם רכשנו את הרכב) למיטב הבנתי, הרכב נחשב ״חדש״? אם כך, הוא חייב באגרת רישוי שנתית, אבל פטור מרישוי שנתי (טסט) ראשון למשך שלוש שנים. אם כך, מישהו יודע מדוע בהודעת הדואר שקיבלנו לחידוש רישיון הרכב לא כתוב מפורשות ״פטור ממבחן רישוי שנתי״? תודה, אלון
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 576 צפיות
היי, התבקשתי מחברת הביטוח להתקין מיגון ברכב שלי סיאט איביזה חמש דלתות ידנית 2014 איך אני יודעת אם מותקן אימובילייזר ברכב?
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
כשיואב הלך לאסוף את יונדאי איוניק למבחן דרכים, הוא פחות או יותר ציפה לעסק הרגיל של היברידית על כל הנגזרות שלה. אבל אז הייתה לו הפתעה שכללה עיכוב לא צפוי, שתי נשים מבוגרות, נסיעה לאילת ומפגש עם דוגמנית מפורסמת. לא סתם, הוא לא פגש דוגמנית, אבל איזה מעניין זה יכל להיות... המבחן המלא כאן
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
אז אחרי שלפני שנתיים שינעו אותנו ללילה בבראשית ולפני שנה ליערות הכרמל, הפעם בחרו לנו אתר קל"ב. מלון כרמים בקיבוץ קרית ענבים. לפני כשבוע התכנסנו לנו, 110 אבארט'ים בחניון מיני ישראל, שם פיתו אותנו במיני מטעמים לקראת יציאה בשיירה מסודרת לכוון המלון. בשלב מסוים, בהפתעה גמורה, הגיחה לה ה124 אבארט', נהוגה בידי ליאון טאובס להפגנת יכולת מרשימה עם הרבה עשן מהצמיגים האחוריים. את הדרך למלון עשינו בשיירה פקוקה דרך הרי ירושלים. במלון עצמו שוב גילינו את היצירתיות השופעת של מארגני האירוע עם מיני מטעמים ומתנות ממותגות עקרבים שחיכו לנו בלובי ובחדר. אחרי ארוחת ערב טובה פגשנו ביצפאן, שהוכיח שגם בדיחות עתיקות על עדות ישראל יכולות עדיין להצחיק, הכל תלוי מי ואיך מספר אותן. את המשך …
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רב. בטח נתקלתם באנשים שרכבם הוא יותר מכלי תחבורה. ואני לא מתכוונת לרכבי אספנות, רכבים מיוחדים ונדירים וכו'. אני מתייחסת לרכב רגיל, קורולה וסיוויק, פיקנטו וקליאו, מאזדה 6 וסונטה, רכבים יום יומיים שהבעלים שלהם לא מפסיקים לטפח, ולשמור, ולנקות, ולקשט וכו'. אני אישית מכרתי רכב בגלל שלא היה מספיק איכותי, מקרקש, אך בעצם, הרכב עולה היום חדש 55K, ומה שמקבלים זה בהתאם, כמובן שמדובר בניסאן מייקרה. אני נתקלת בלא מעט אנשים שמנקים את הרכב גם בימים גשומים כמו היום, כל רעש שלא נשמע להם מכניס אותם ללחצים ופחדים שמשהו התקלקל, יחמירו ויעשו טיפול פעמיים בשנה, והרשימה עוד ארוכה. אז.. מה דעתכם? להתייחס לרכב בצורה כזאת, לעיתים חולנית, או לשמור עליו, לטפל בו, ולהתייחס…
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 691 צפיות
מצאתי הבדלים של 200 שקל, האם כדאי לעשות ביטוח חובה בחברה שבה עושה מקיף, או אין משמעות.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 881 צפיות
חג שמח, מתג החלונות הראשי ברכב של אבא מזייף.. אני מעוניין להזמין חדש מאיביי, האם המוצר ייעצר במכס ואצטרך להוסיף מע"מ או דמי שחרור מהמכס? תודה. Sent from my A0001 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת adddiaz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
השואה בין שתי מכוניות מדגם יאריס ידנית: א. רכב מס' 1: לוח לד ברור וקריא ובו מופיעים: צריכת דלק (בק"מ\ל או ב ל\100 ק"מ), טמפרטורה, שעה, רדיו ועוד, בספרות גדולות וקריאות בכל מצב תאורה. רכב מס' 2: בפינה של לוח השעונים, בפונט זעיר, מוקצה מקום אחד לכל הנתונים וניתן לראות רק אחד מהם ולדפדף ביניהם, אין אופציה לצריכת דלק בק"מ\ל, תצוגת הרדיו לחלוטין אינה קריאה באור יום. ב. רכב מס' 1: כיס מסמכים בגב המושבים. רכב מס' 2: אין. ג. רכב מס' 1: תאי אחסון מרווחים ונוחים. רכב מס' 2: תאי אחסון פצפונים ולא פרקטיים. ד. רכב מס' 1. כל הדשבורד שחור. רכב מס' 2: במרכז הדשבורד רצועה אפורה מגעילה למדי מחזירה את אור השמש הישר לעיני הנהג כאשר השמש מצד ימין, ומסנוורת. …
הודעה אחרונה מאת punz, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
בוקר טוב, לא ברור לי למה יצרנים - וגם בגרסאות של הרכבים הגדולים ורכבי היוקרה - מתעקשים על מנגנון עם "הזרועות" בצדדים, ושכסוגרים את הדלת נכנסים פנימה ותמיד נתקעים בדברים כאשר תא המטען מלא (או תופסים נפח, אם שמרו להם מקום יעודי) , כמו בתמונה הבאה: ולא עוברים לתצורה עם הבוכנה ההידראולית, שתופס פחות מקום משמעותית ולא מפריע בסגירה, כמו פה: ליאור.
הודעה אחרונה מאת rev-Match, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בזמן האחרון אני עוקב אחרי מחירי 2 מכוניות - קליאו אוטומטית לי , פורסטר אוטומטית לאבי. השנתונים שאנחנו מחפשים הם 2013 ושמתי לב שלשתי המכוניות האלו אין נפילת ערך גדולה ב3-4 שנים הראשונות. למשל מחיר ממוצע של קליאו 2013(מחיר ביד2 לא מחיר רכישה) הוא באיזור ה60אלף (בהתעלמות גסה מרמות אבזור ). בעוד שניתן לרכוש באיזור ה80 אלף רכב חדש שנמכר במבצעי 0 קילומטר השונים. עוד דוגמה היא סובארו פורסטר 2013 שבאיזור 125-130 מפורסמים רכבים יחסית שמורים בעוד בבערך 168 אלף ניתן לרכוש דגם יותר מאובז וחדש 0 קילומטר. כלומר הפערים בין משומש בן 3-4 לבין חדש הופכים לקטנים מבעבר . מעניין אותי אם רוכשי המכוניות המשומשות עלולים להיפגע במכירה עתידית כאשר אנשים יעדיפו לקנות רכב …
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 979 צפיות
שלום חברים, רציתי לשאול לדעתכם. יום שני האחרון ב8:30 הגעתי למוסך סוזוקי בגרירה עם נורת טעינה דולקת בגימני חדשה איבחנו אלטרנטור, הזמינו חדש. למחרת,שיחה בארבע בצהריים - לא הגיע, אין בחברה,אם אתה רוצה רכב חלופי בוא מחר לקחת (יום רביעי) ,אבל בחמישי הרכב יהיה מוכן ככה שלא בטוח שכדאי. לקחתי בכל מקרה. אני מתחת לגיל 24 ולכן חברת ההשכרה דרשה ממני 45 שקלים לכל יום. כפי שאתם בטח מבינים, הרכב גם היום לא מוכן, לא הגיע החלק, ואולי יהיה מוכן ביום ראשון. על כן אני אצטרך לשלם 180 שקל במידה ויהיה מוכן בכלל ביום ראשון. אחרי הרבה עצבים עם המוסך אמר שעושה לי טובה ויתחלק איתי חצי חצי, ואקבל את החצי כהנחה בטיפול הבא. מה אתם חושבים? אני אמור לשלם את זה? העניין כאן הוא לא ב100 א…
הודעה אחרונה מאת JohnnyEnglish, -
- 3 תגובות
- 796 צפיות
היי חבר׳ה, מבדיקה באינטרנט לא הצלחתי להבין איזה אבזור כוללת גרסאת הטיטניום שלא כוללות ה2 הגרסאות שמתחתיה ? למשל ממה שהצלחתי לראות , אין לה מערכת מולטימדיה , וגם לא הנעה ללא מפתח. אשמח לתשובות
-
מצלמת מהירות
מאת sasiz- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כשנוסעים מכייון מחלף השלום לאלוף השדה יש מצלמת רמזור שממוקמת בצומת. 1. אחרי איזה מרחק שעוברים את הרמזור היא כבר לא מצלמת? 2. מאיזו מהירות היא מתחילה לצלם?
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 54 תגובות
- 11 אלף צפיות
שלום רב לכם. ברשותי ניסאן מייקרה 2014, וקשה לי נורא עם הקרקושים והרעשים שיש ברכב לאחר כל מחשול בור או פגע בכביש. הבנתי שליצור נסיעה שקטה לא ניתן, אך האם אתם חושבים שזאת סיבה מספיק מוצדקת בשביל להחליף אותו? האם בכל רכב בקטגוריה יש זמזומים או קרקושים כאלה ואחרים? האם בכל זאת ניתן למנוע את זה בצורה מסויימת? ומה יבטיח לי שברכב הבא זה לא יקרה. חוץ מזה, אני נורא מרוצה מהרכב. תודה.
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
- 1 תגובות
- 811 צפיות
היי, יש לי חבר מרמת גן שמחפש מורה נהיגה, המלצות? תודה
הודעה אחרונה מאת Remedy, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 839 צפיות
שלום לחברי הפורום יש לי בעיה קטנה ואני אשמח לחוות דעת עינייניות בנושא... לפני חודש הייתי מעורב בתאונה ולעומת שלא היה נזק מכני לרכב הוא הורד מהכביש על ידי בוחן תנוע, נרשמ שאני אמור לבצע תקנה 309 שזה אומר להזמין שמאי שיבדוק ליקויים ->תיקון במוסך של כל הליקויים-> ו בדיקה על ידי בוחן משרד הרישוי לצורך החזרה לכביש. התיקונים טופלו אבל יש בעיהת כאשר אני מגיע למשרד הרישוי לצורך הנפקת רישיון כתום(רכב מורד מכביש) הם לא רואים שאוטו הורד מהכביש...במשטרה כן רואים שמוזן שרכב הורד מהכביש ו במשרד הרישוי לא!!! מה אפשר לעשות בנושא? כמובן אני יכול לנסוע כי יש לי רישיון רכב מונפק בתוקף....אבל החששות שלי מה יהיה אם חס וחליללה תאונה או סתם יעצרו אותי לבדיקה... לא רוצה קומבינות ולא …
הודעה אחרונה מאת katz,
-
מי מחובר 20 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 181 אורחים (הצג רשימה מלאה)